Κυριάκος Μητσοτάκης: Στην ακριτική Κάσο ανήμερα των Χριστουγέννων
Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στην ακριτική Κάσο ανήμερα των Χριστουγέννων

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στην ακριτική Κάσο ανήμερα των Χριστουγέννων

Με κασιώτικους ντολμάδες υποδέχτηκαν τον πρωθυπουργό οι κάτοικοι

Με τα παραδοσιακά και περίφημα κασιώτικα ντολμαδάκια υποδέχτηκαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη οι ακρίτες της Κάσου.

Κατά την άφιξή του νωρίς το πρωί οι φορείς του νησιού και παιδιά τον περίμεναν φορώντας τις τοπικές παραδοσιακές ενδυμασίες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή στην καρδιά του χειμώνα και άκουσε τα κάλαντα και τις μαντινάδες από τους κατοίκους. «Είναι μεγάλη χαρά και το ‘χουμε τιμή μας, γιατί ήρθε ο Πρωθυπουργός στο ηρωικό νησί μας» ανέφεραν. «Είναι πολύ μεγάλη η χαρά μου και η συγκίνησή μου που σήμερα ανήμερα Χριστούγεννα βρίσκομαι μαζί σας στην ηρωική, στην μαρτυρική, στην ακριτική Κάσο» απάντησε ο πρωθυπουργός απευθύνοντας χαιρετισμό.

Το πρωί, ο κ. Μητσοτάκης παρακολούθησε μαζί με τους κατοίκους του νησιού τη Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, και αμέσως μετά είχε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί τους για τα προβλήματα της Κάσου. Στη συνέχεια περπάτησε στα γραφικά σοκάκια και δοκίμασε παραδοσιακά εδέσματα.

«Η παρουσία μου εδώ αυτή τη σημαντική μέρα για την Ορθοδοξία αλλά και σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία για τα εθνικά μας δίκαια συμβολίζει την αταλάντευτη πεποίθησή μας ότι θα υπερασπιστούμε αυτά τα δίκαια και την εθνική μας ακεραιότητά χρησιμοποιώντας κάθε μέσο το οποίο έχουμε στη διάθεσή μας» τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας στους κατοίκους του νησιού.

Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το φυλάκιο «Κασιωτών Αγωνιστών» της ακριτικής νήσου όπου υπηρετούν ένας αξιωματικός, τέσσερις οπλίτες και Δυνάμεις Εθνοφυλακής. Αντάλλαξε ευχές με τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων σημειώνοντας πως στέκεται με σεβασμό απέναντί τους για το σπουδαίο έργο που επιτελούν για την πατρίδα.

Φωτογραφίες: Ευρωκίνηση