Βαγγέλης Πλοιός: Ο ηθοποιός που συντάραξε το “Παρά πέντε”, παντρεύτηκε μια καλλονή και έχασε ένα παιδί σε τροχαίο
Ελλάδα

Βαγγέλης Πλοιός: Ο ηθοποιός που συντάραξε το “Παρά πέντε”, παντρεύτηκε μια καλλονή και έχασε ένα παιδί σε τροχαίο

Βαγγέλης Πλοιός: Ο ηθοποιός που συντάραξε το “Παρά πέντε”, παντρεύτηκε μια καλλονή και έχασε ένα παιδί σε τροχαίο

Έφυγε από τη ζωή ένας από τους μεγάλους του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου

Έφυγε από τη ζωή το πρωί ο ηθοποιός Βαγγέλης Πλοιός.

Το νέο έκανε γνωστό η σύζυγος του Ανδρέα Μπάρκουλη, Μαίρη, η οποία είχε γνωστοποιήσει πριν από μερικούς μήνες ότι ο ηθοποιός μπήκε στο νοσοκομείο.

https://www.facebook.com/mary.barkouli/posts/3283853548295008

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1091840234488748&id=100009883453348

Οι νεότεροι θα θυμούνται σίγουρα τη συγκλονιστική του συμμετοχή στο “Παρά πέντε” σε έναν κομβικό ρόλο που οδήγησε στην τελική έκβαση της σειράς.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1780&v=Si4ZAS5a744&feature=emb_logo

Η τραγική απώλεια του γιου του

Πολύ πριν από τη σειρά του Γιώργου Καπουτζίδη όμως, ο Βαγγέλης Πλοιός έζησε μια ζωή γεμάτη χαρές, παραστάσεις, ταινίες αλλά και βαθύτατη λύπη.

Το 1970 παντρεύτηκε με την καλλονή συμπρωταγωνίστρια του, Ρία Δελούτση, η οποία το 1961 είχε βγει Σταρ Ελλάς.

Απέκτησαν έναν γιο, τον Γιώργο, όμως το 2010 τον έχασαν ξαφνικά σε ηλικία μόλις 38 ετών σε τροχαίο. Είχε προλάβει να τους χαρίσει δύο εγγόνια.

Μια ζηλευτή καριέρα

O Βαγγέλης Πλοιός γεννήθηκε στις 13 Νοεμβρίου του 1937 στο Περιστέρι και είναι ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.

Σπούδασε κλασσικό μπαλέτο στη σχολή της Έλλης Ζουρούδη.

Διδάχτηκε υποκριτική από το Δημήτρη Ροντήρη και μαθήματα φωνητικής και σολφέζ από τον Ζοζέφ Ριτσιάρδη. Το 1956 απέκτησε την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ως εξαιρετικό ταλέντο και άρχισε τη θεατρική του καριέρα.

Το 1998-99 ολοκληρώθηκε ο κύκλος της θεατρικής του διαδρομής στο Ηρώδειο με την κωμωδία του Αριστοφάνη Πλούτος (στο ρόλο του Βλεψείδημου).

Το 1978, κατ’ εντολή της ιδιωτικής σχολής Γουναράκη-Μπάξτερ, σκηνοθέτησε την Ειρήνη του Αριστοφάνη (σε παιδική διασκευή της Σοφίας Ζαραμπούκα) με πρωταγωνιστές τους μαθητές της σχολής. Η παράσταση πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Ακροπόλ με μεγάλη επιτυχία.

Υπήρξε αδελφικός φίλος και συνεργάτης του Ντίνου Ηλιόπουλου.

Επίσης συνεργάστηκε για πολλά χρόνια με τον θεατρικό επιχειρηματία Βασίλη Μπουρνέλλη στα θέατρα: Ακροπόλ (Ιπποκράτους), Μπουρνέλλη (Λεωφόρο Αλεξάνδρας), Εθνικός Κήπος (Πλατεία Συντάγματος). Περιόδευσε ανά την Ελλάδα με τον δικό του θίασο και με άλλους θιάσους, ως βασικό στέλεχος.

Στον κινηματογράφο τον είδαμε σε πολλές ελληνικές ταινίες, μία εκ των οποίων ήταν και η “Κόμισσα της Κέρκυρας” στην οποία έπαιζε και η σύζυγός του, Ρία Δελούτση.