Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Κορινθίας   >   Δερβενι    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 2-2: Το έφεραν τούμπα Ποντένσε και Γιόβετιτς

 Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 2-2: Το έφεραν τούμπα Ποντένσε και Γιόβετιτς 

Αυτό που ήθελε στη Λεωφόρο το πήρε ο Ολυμπιακός που έμεινε στο 2-2 με τον Παναθηναϊκό σε ένα ματς που παρουσίασε δύο πρόσωπα. Οι Πειραιώτες βρέθηκαν στο 59’ να χάνουν με 2-0, αλλά στο 81’ έφεραν το ματς στα ίσια χάρη στο πείσμα και την ποιότητα των Ποντένσε και Γιόβετιτς. Οι «ερυθρόλευκοι» κάπως έτσι εξασφάλισαν την 3η θέση και ευρωπαϊκό εισιτήριο αφήνοντας τέταρτο τον Παναθηναϊκό. Το ντέρμπι της Λεωφόρου είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, με τέσσερα γκολ, δύο δοκάρι, αποβολή του Ποντένσε και αρκετές ευκαιρίες.

Μεγάλες εκπλήξεις δεν είχε η ενδεκάδα του Ολυμπιακού με τον Μεντιλίμπαρ να επιλέγει τον Καρβάλιο για να καλύψει το κενό του Τσικίνιο, ενώ στο αριστερό άκρο επέστρεψε ο Ρίτσαρντς που ξεπέρασε τον τραυματισμό του. Από την άλλη πλευρά ο Κόντης παρέταξε τον Παναθηναϊκό με Κώτσιρα, Γεντβάι, Αράο και Χουάνκαρ στην άμυνα, Πέρεθ, Τσέριν και Μπακασέτα στα χαφ, ενώ στην επίθεση ξεκίνησαν οι Μπερνάρ, Μαντσίνι και Γερεμέγεθ.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο γήπεδο με άλλον αέρα και επηρεασμένος θετικά από την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία. Μόλις στο 4’ ο Γερεμέγεφ βρέθηκε απέναντι από τον Τζολάκη, ενώ φάνηκε διάθεση η ομάδα του Κόντη να παίξει από την πλευρά του Ρίτσαρντς. Οι «πράσινοι» πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο με τον Ολυμπιακό από το 15’ να ισορροπεί το ματς, αλλά να μένει μακριά από τα γνωστά του στάνταρ. Η ομάδα του Πειραιά είχε αρκετά θέματα στον άξονα με τον Καρβάλιο να μη μπορεί να καλύψει επάξια το κενό του Τσικίνιο, τον Όρτα να έχει προβλήματα ανασταλτικά και τον Έσε να επιχειρεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα. Η ομάδα του Πειραιά δεν είχε ένταση στο παιχνίδι της, δεν έβγαζε πίεση και υπήρχαν αποστάσεις στις γραμμές με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να βρίσκει και κάθετες πάσες.

Το σκηνικό δεν άλλαζε με τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να φτιάξει φάσεις και τους παίκτες του να δείχνουν ότι είχαν το μυαλό τους αλλού. Ο Ροντινέι ήταν ο μοναδικός που είχε μπει στο πνεύμα του αγώνα και από τη δική του πλευρά και από τα πόδια του δημιουργήθηκαν καταστάσεις. Σε γενικές γραμμές ο Παναθηναϊκός δεν δεχόταν μεγάλη πίεση από τον αντίπαλο του και στο 45’ ο Μπακασέτας είχε σουτ στο δοκάρι. Η ζημιά για τον Ολυμπιακό έγινε στο 45’+3’ όταν ο Ρίτσαρντς έκανε πέναλτι στον Μαντσίνι, τον οποίο δεν μπόρεσε σε καμία στιγμή του πρώτου μέρους να περιορίσει. Ο Μπακασέτας εκτέλεσε εύστοχα στο 45’+5’ και με αυτό το γκολ να τις χωρίζει οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη ο Μεντιλίμπαρ έριξε στο παιχνίδι τον Ιμπόρα αντί του Καρβάλιο και ο Ολυμπιακός φάνηκε να είναι πιο δεμένος και να πατάει καλύτερα σε σχέση με τα πρώτα 45 λεπτά. Η ομάδα του Πειραιά έκανε αισθητή την παρουσία της στην περιοχή του Λοντίγκιν, αλλά κόντρα στη ροή της αναμέτρησης ο Παναθηναϊκός βρήκε γκολ στο 59’ με τον Μπερνάρ, ο οποίος έκανε το 2-0. Η αντίδραση του Μεντιλίμπαρ ήταν άμεση σε εκείνο το σημείο, αφού στο 61’ έριξε στον αγωνιστικό χώρο τους Γιόβετιτς και Μαρτίνς.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να ρίξει το τέμπο του αγώνα, αφού είχε το προβάδισμα των δύο τερμάτων. Ο Ποντένσε, όμως, έδειχνε να το έχει πάρει προσωπικά το ματς και να κάνει τα πάντα για να βάλει τον Ολυμπιακό ξανά στον αγώνα. Πάρα πολύ σημαντική ήταν η βοήθεια του Γιόβετιτς στο επιθετικό σκέλος του αγώνα με τον Ολυμπιακό να απειλεί πολύ συχνά. Στο 67’ ο Ποντένσε είχε δοκάρι, αφού άλλαξε ωραία τη μπάλα με τον Γιόβετιτς και στο 73’ ο Πορτογάλος πέτυχε ένα γκολ σπάνιας ομορφιάς που «έσκαψε» τη μπάλα πάνω από τον Λοντίγκιν και μείωσε σε 2-1. Ο Πορτογάλος το είχε πάρε πάνω του και στο 81’ έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Γιόβετιτς στο δεύτερο δοκάρι με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-2. Ο Ολυμπιακός έφερε το ματς στα ίσια και από εκείνο το σημείο και μετά η αναμέτρηση απέκτησε άγρια ομορφιά. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν κλείστηκαν για την ισοπαλία και κυνήγησαν την ολική ανατροπή. Στο 89’ οι Πειραιώτες έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ποντένσε και το ματς σε εκείνο το σημείο χάλασε αφού υπήρξε μεγάλη ένταση μεταξύ των ποδοσφαιριστών. Στις καθυστερήσεις οι «πράσινοι» προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα και πήραν μέτρα στο γήπεδο, αλλά το 2-2 έμεινε μέχρι το φινάλε.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Λοντίγκιν – Κώτσιρας, Γεντβάι, Αράο, Χουάνκαρ (77’ Βέρμπιτς)– Πέρεθ, Τσέριν (65’ Βιλένα), Μπακασέτας – Μπερνάρ (77’ Ζέκα), Μαντσίνι (65’ Παλάσιος), Γερεμέγεφ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης – Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ρίτσαρντς (76’ Κίνι)– Έσε, Όρτα (61’ Ζέλσον), Καρβάλιο (46’ Ιμπόρα) – Φορτούνης (61’ Γιόβετιτς), Ποντένσε, Ελ Κααμπί.

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2024 | 10:46 pm


Άρης - ΠΑΟΚ 1-2: Πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ με διπλό στο «Βικελίδης»!

 Άρης - ΠΑΟΚ 1-2: Πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ με διπλό στο «Βικελίδης»! 

Δείχνοντας χαρακτήρα ο ΠΑΟΚ πήρε το διπλό που ήθελε μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με σκορ 1-2 απέναντι στον Άρη και πανηγύρισε το 4ο πρωτάθλημα της Ιστορίας του και πρώτο μετά το 2019!

Ο «Δικέφαλος του Βορρά», σε ένα ματς με λιγοστές ευκαιρίες και πολλά νεύρα, ήταν άκρως αποτελεσματικός στις φάσεις που δημιούργησε και έφτασε στο υπερπολύτιμο τρίποντο, παρότι ο Άρης είχε πολύ περισσότερες τελικές στο παιχνίδι. 

Οι «ασπρόμαυροι» προηγήθηκαν με υποδειγματική αντεπίθεση των Ζίβκοβιτς και Τόμας στο 31' και άψογο πλασέ του τελευταίου, όμως ο Άρης αντέδρασε και ισοφάρισε με γκολ-ποίημα του Μορόν στο 46' με απευθείας σουτ ύστερα από σέντρα του Οντουμπάτζο.

Παρ' όλα αυτά, ο ΠΑΟΚ δεν το έβαλε κάτω και με εκπληκτικό σόλο του Κωνσταντέλια, ασίστ του -MVP- Τόμας και εξαιρετικό βολέ του Τάισον προηγήθηκε εκ νέου στο 61'. Μάλιστα, κράτησε το προβάδισμα μέχρι το τέλος, παρότι έπαιζε από το 78' με παίκτη λιγότερο λόγω (σωστής) αποβολής του Μιχαηλίδη με δεύτερη κίτρινη.

Να σημειώσουμε ότι ο Μιχαηλίδης έπαιζε με κίτρινη από το 18ο... δευτερόλεπτο (!) του ματς. Έστω κι έτσι, ο «Δικέφαλος» κράτησε αναλλοίωτο το 1-2 μέχρι το φινάλε και στέφθηκε πρωταθλητής, αφήνοντας δεύτερη την ΑΕΚ που την ίδια ώρα πετύχαινε νίκη χωρίς αντίκρισμα επί της Λαμίας... 

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα – Οντουμπάτζο Μπράμπετς Φαμπιάνο Μοντόγια (86’ Φεράρι) – Βερστράτε (66’ Μανού Γκαρθία) Ζουλ (86’ Φετφατζίδης) Νταρίντα – Σουλεϊμάνοφ (86’ Ανσαριφάρντ) Σαβέριο (72’ Σαμόρα) Μορόν.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι – Σάστρε Μιχαηλίδης Κεντζιόρα Μπάμπα – Σβαμπ Μεϊτέ – Κωνσταντέλιας (80’ Νάσμπεργκ) Τάισον (65’ Ντεσπόντοφ) Α. Ζίβκοβιτς – Τόμας (65’ Σαμάτα). 

Ολοκληρώθηκε το φετινό πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ να τερματίζει στην πρώτη θέση, χάρη στην εκτός έδρας νίκη επί του Άρη. Η ΑΕΚ επικράτησε της Λαμίας, αλλά δεν της έφτανε για να διατηρήσει τον τίτλο.

Στο ντέρμπι της Λεωφόρου ο Ολυμπιακός πήρε την ισοπαλία από τον Παναθηναϊκό και έτσι εξασφάλισε το ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

 Το προφίλ της τελευταίας αγωνιστικής των play off: 

Άρης - ΠΑΟΚ 1-2

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 2-2

ΑΕΚ - Λαμία 3-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 

1. ΠΑΟΚ                   36     87- 34    80
2. ΑΕΚ                      36     80 - 35   78
3. Ολυμπιακός           36    78 - 36    74
4. Παναθηναϊκός       36     82 - 37   72
5. Άρης                      36     51 - 44   55
6. Λαμία                    36     43 - 79   35

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2024 | 10:29 pm


ΑΕΚ - Λαμία 3-0: Δεν της έφτανε... το πρωτάθλημα πέταξε προς ...Τούμπα μεριά

  

Τζάμπα περίμενε η ΑΕΚ το «δώρο» από τον Άρη στο «Κλ. Βικελίδης» αφού η, αναμενόμενη, νίκη της επί της (αδιάφορης) Λαμίας, δεν της έφτανε για να διατήρησει τα πρωταθληματικά σκήπτρα.

Η περσινή νταμπλούχος έμεινε άτιτλη αφού το 3-0, επί των Φθιωτών, ήταν δίχως αντίκρισμα από την στιγμή που ο ΠΑΟΚ νίκησε τον συμπολίτη του την ίδια στιγμή!

Οι «κιτρινόμαυροι», που παρατάχθηκαν με τον Αθανασιάδη στα γκολπόστ (αντί του Στάνκοβιτς), τον Ρότα να επανακάμπτει (αφού εξέτισε με τον Ολυμπιακό) τον Γιόνσον να επιστρέφει βασικός και τον Λιούμπιτσιτς στην 11αδα μετά τις 3 Μάρτη (και το 3-3 με τον Άρη εκτός έδρας) προηγήθηκαν με το 3ο τέρμα του δραστήριου Κροάτη στο 20' μετά από εκτέλεση ...πλαγίου του Άμραμπατ!

Σ΄εκείνο το χρονικό σημείο η ΑΕΚ ήταν πρωτοπόρος αλλά αυτό δεν διήρκεσε για πολύ, αφού όταν μπήκε το δεύτερο γκολ, 20 λεπτά μετά, από τον Τσούμπερ (με παρόμοιο σουτ μετά από γύρισμα του Λιβάι από δεξιά) είχε υποχωρήσει, ελέω ΠΑΟΚ, δεύτερη.

Στο ημίχρονο ο Ρότα που είχε ενοχλήσει στο «ζέσταμα» αντικαταστάθηκε αλλά τα ευχάριστα ήρθαν από την Θεσσαλονίκη με την ισοφάριση του Άρη.

Το γκολ των «κιτρίνων» πανηγυρίστηκε - μακράν - περισσότερο από τα «κιτρινόμαυρα» αλλά τον ενθουσιασμό έσβησε η βολίδα του Τάισον.

Έτσι το γκολ του Σιμάνσκι σχεδόν δεν πανηγυρίστηκε αφού όλοι ασχολούνταν με το τι συμβάνει στο «Bικελίδης» 

AEK (Mατίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης – Ρότα (λ.τρ. 46’ Πινέδα), Βίντα, Κάλενς, Χατζισαφί - Σιμάνσκι, Γιόνσον – Άμραμπατ (62’ Ελιάσον), Τσούμπερ (67’ Αραούχο), Λιούμπιτσιτς (67’ Γκατσίνοβιτς) – Γκαρσία (62’ Πόνσε).

ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Χατζηεμμανουήλ - Βασιλαντωνόπουλος, Τζανετόπουλος, Γιαννούτσος, Σίντλεϊ (86’ Σιμόν) – Τερεζίου (67’ Μαρτίνεθ), Τζανδάρης, Σαντάνα (86’ Koρνέζος), Τέσιο (46’ Νούνιες) – Μάλτσι (74’ Τσούκαλος), Σλίβκα

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2024 | 10:26 pm


Άλμα ανόδου γιά ΑΟ Λουτράκι . Νίκησε με τον Λυμνιώτη με 1 - 0 τον Παναυπλιακό / Ο Παναρκαδικός με + 4 στην Γ΄Εθνική.

 Προς παραμονή ο Παπουτσής στο Λουτράκι – stoplekto.gr

Με την διεξαγωγή της 5ης αγωνιστικής προσπάθειας συνεχίστικε  η αγωνιστική δράση για την άνοδο στη Γ' Εθνική. 

6ος όμιλος

Στο «Θώδειο» Στάδιο  ο ΑΟ Λουτράκι με ένα τέρμα του Λυμνιώτη στο 89΄ επικράτησε με το μίνιμουμ σκορ τον  Παναυπλιακό και ισοβάθμησε στην κορυφή του ομίλου τον Απόλλωνα Ευπαλίου και τον Αμαρυνθιακό. 

Ο Απόλλων Ευπαλίου έχασε με 3 – 1 (8΄ Κουρκούτης , 10΄ Βύρης, 73΄ Διάκος πεν,/ 32΄ Θεοχάρης) στο Κερατσίνι  από την τοπική ομάδα.  Άκοπη νιίκη,  στα «χαρτιά» σημείωσε ο Αμαρυνθιακός επί της  Ποταμιά (Ευρυτανίας  που έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα , ενώ τέλος ρεπό ειχε η Θήβα  

 

5η αγωνιστική

ΚΥΡΙΑΚΗ 19/5/24

 

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ

3 -1  (8΄ Κουρκούτης , 10΄ Βύρης, 73΄ Διάκος πεν,/ 32΄ Θεοχάρης)

ΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΠΑΝΝΑΥΠΛΙΑΚΟΣ

1- 0  (89΄ Λυμνιώτης)

ΑΜΑΡΥΝΘΙΑΚΟΣ – ΑΟ ΠΟΤΑΜΙΑΣ

3 – 0 α.α. 

ΡΕΠΟ : ΘΗΒΑ

 

 

Η Βαθμολογία

1

ΑΠΟΛ. ΕΥΠΑΛΙΟΥ

3

5-3

7

2

ΑΜΑΡΥΝΘΙΑΚΟΣ

4

6-1

7

3

ΑΟ  ΛΟΥΤΡΑΚΙ

4

3-3

7

6

 ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

4

6-6

6

4

ΠΑΝΝΑΥΠΛΙΑΚΟΣ

3

3-1

4

5

ΘΗΒΑ

4

1-4

3

7

ΠΟΤΑΜΙΑ

3

0-9

0  

 Παναρκαδικός: Νέα - Ειδήσεις - Αγώνες - Μεταγραφές - Fosonline

5ος όμιλος

Στο Γύθειο στο ντέρμπι κορυφής του ομίλου  ο Πανγυθεατικό έχασε από τον πρωτοπόρο Παναρκαδικό με 0 – 1 με τέρμα του Στασινόπουλου στο 55΄,  ενώ ο Μιλτιάδης στους Γεργαλιάνους επικράτησε με 2 – 0 (23΄Αθανασόπουλος, 68΄Μπάρκας) επί  του Ξενοφώντα  Κρεστενών. 

Τέλος στην Ζάκυνθο, Θύελλα Αμπελοκήπων και Παλληξουριακός σε επεισοδιακό αγώνα αναδείχτηκαν ισόπαλοι με  τέρματα 2 – 2  (14΄Κακολύρης, , 20΄Τσίνα / 23΄Παντσέκο , 30΄ Μπράτι) ενώ τέλος ρεπό έχει  ο Παλληξουριακός Ατρόμητο Πατρών.

5η αγωνιστική

ΚΥΡΙΑΚΗ 19/5/24

 

Θύελλα Αμπελοκήπων - Παλληξουριακός

2 - 2 (14΄Κακολύρης, , 20΄Τσίνα / 23΄Παντσέκο , 30΄ Μπράτι)

Πανγυθεατικός – Παναρκαδικός

0 - 1 ( 55΄ Σαραντόπουλος)

ΑΟ Μιλτιάδης  Ξενοφών Κρεστένων

2 – 0 (23΄Αθανασόπουλος, 68΄Μπάρκας)

 ΡΕΠΟ : Ατρόμητος Πατρών

 

Η Βαθμολογία

1

Παναρκαδικός

4

9-3

10

2

ΑΟ Μιλτιάδης   

4

5-4

6

3

Πανγυθειατικός

4

6-3

5

4

Ξενοφών Κρεστένων

4

4-5

4

5

Θύελλα Αμπελοκήπων   

3

5-7

4

6

Παλληξουριακός

3

3-3

3

7

Ατρόμητος Πατρών   

2

1-7

0

 


Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2024 | 7:39 pm


Η μάχη των μπαράζ γιά την Γ΄ ΕΘνκή.

 Απόλλων Ευπαλίου: Το καμάρι της Δωρίδας (photos, videos) - Onsports.gr

Με την διεξαγωγή της 5ης αγωνιστικής προσπάθειας συνεχίζεται  η αγωνιστική δράση για την άνοδο στη Γ' Εθνική. 

6ος όμιλος

Στο Κερατσίνι  δοκιμάζεται ο πρωτοπόρος του 6ου ομίλου Απόλλων Ευπαλίου κόντρα στην τοπική ομάδα, ενώ ίδια στιγμή (17:00) στο «Θώδειο» Στάδιο  ο ΑΟ Λουτράκι μάχεται για την άνοδο απέναντι στον Παναυπλιακό. Νίκη στα «χαρτιά» σημείωσε ο Αμαρυνθιακός επί της  Ποταμιά (Ευρυτανίας  που έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα , ενώ τέλος ρεπό έχει η Θήβα

 

5η αγωνιστική

ΚΥΡΙΑΚΗ 19/5/24

 

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ

 

ΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΠΑΝΝΑΥΠΛΙΑΚΟΣ

 

ΑΜΑΡΥΝΘΙΑΚΟΣ – ΑΟ ΠΟΤΑΜΙΑΣ

3 – 0 α.α. 

ΡΕΠΟ : ΘΗΒΑ

 

 

 

Η Βαθμολογία

1

ΑΠΟΛ. ΕΥΠΑΛΙΟΥ

3

4-0

7

2

ΑΜΑΡΥΝΘΙΑΚΟΣ

4

6-1

7

3

ΠΑΝΝΑΥΠΛΙΑΚΟΣ

2

3-0

4

4

ΑΟ  ΛΟΥΤΡΑΚΙ

3

2-3

4

5

ΘΗΒΑ

4

1-4

3

6

 ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

3

3-5

3

7

ΠΟΤΑΜΙΑ

3

0-9

0  

 Παναρκαδικός: Νέα - Ειδήσεις - Αγώνες - Μεταγραφές - Fosonline


5ος όμιλος

Στο Γύθειο διεξάγεται το ντέρμπι κορυφής του ομίλου  ανάμεσα στον Πανγυθεατικό και τον πρωτοπόρο Παναρκαδικό,  ενώ την ίδια ώρα (16;00) ο Μιλτιάδης στους Γεργαλιάνους υποδέχεται τον Ξενοφώντα Κρεστενών. Θύελλα Αμπελοκήπων και Παλληξουριακός σε επεισοδιακό αγώνα που άρχισε στις 15:00 στην Ζάκυνθο, αναδείχτηκαν ισόπαλοι με  τέρματα 2 – 2  (14΄Κακολύρης, , 20΄Τσίνα / 23΄Παντσέκο , 30΄ Μπράτι ενώ τέλος ρεπό έχει  ο Παλληξουριακός Ατρόμητο Πατρών.

5η αγωνιστική

ΚΥΡΙΑΚΗ 19/5/24

 

Θύελλα Αμπελοκήπων - Παλληξουριακός

2 - 2 

Πανγυθεατικός - Παναρκαδικός

 

ΑΟ Μιλτιάδης  Ξενοφών Κρεστένων


ΡΕΠΟ : Ατρόμητος Πατρών

 

 

Η Βαθμολογία

1

Παναρκαδικός

3

8-3

7

2

Πανγυθειατικός

3

6-2

5

3

Ξενοφών Κρεστένων

3

4-3

4

4

Θύελλα Αμπελοκήπων   

3

5-7

4

5

ΑΟ Μιλτιάδης   

3

3-4

3

6

Παλληξουριακός

3

3-3

3

7

Ατρόμητος Πατρών   

2

1-7

0

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2024 | 5:55 pm


Ο «χάρτης» της νέας Super League 2

 Super League 2 προς ΕΠΟ: «Να καλυφθούν τα έξοδα διαιτησίας μέσω του προγράμματος FIFA Forward» 

Ο «χάρτης» της Super League 2 για τη σεζόν 2024/25 έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, καθώς 19 ομάδες έχουν κλείσει τη θέση τους στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος, με τον Καμπανιακό και την Αναγέννηση Καρδίτσας να διεκδικούν την τελευταία θέση.

Η φετινή σεζόν της Super League 2 φτάνει προς το τέλος της, με την Athens Kallithea και τον Λεβαδειακό να παίρνουν την άνοδο στην Stoiximan Super League. Επίσης, από την πρώτη κατηγορία υποβιβάστηκαν οι Κηφισιά και ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ από τη Γ’ Εθνική ανέβηκαν ο Πανιώνιος, ο Παναργειακός, η Καβάλα και ο Εθνικός Νέου Κεραμιδίου. 

Μάλιστα, βάσει προκήρυξης το σύστημα των ομίλων καταργείται και δίνει τη θέση του σε ενιαίο πρωτάθλημα των 20 ομάδων, εκ των οποίων οι 19 έχουν ήδη κλειδώσει τη συμμετοχή στους στην Super League 2.

O Καμπανιακός με 26 βαθμούς και η Αναγέννηση Καρδίτσας με 25 πόντους θα παλέψουν να αποφύγουν τον υποβιβασμό στη Γ’ Εθνική. Την Τετάρτη (22/5) ο Καμπανιακός φιλοξενείται από τον Ηρακλή και σε περίπτωση νίκης εξασφαλίζει την παραμονή του. Την ίδια ώρα, η Αναγέννηση Καρδίτσας υποδέχεται τον ΠΑΟΚ Β’ και θέλει το τρίποντο, ενώ παράλληλα ήττα ή ισοπαλία του Καμπανιακού. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, ο Καμπανιακός έχει το πάνω χέρι.

Οι ομάδες της Super League 2:

Κηφισιά
ΠΑΣ Γιάννινα
ΑΕΛ
Νίκη Βόλου
Μακεδονικός
ΑΕΚ Β
Χανιά
Ιωνικός
Ηλιούπολη
Καλαμάτα
ΠΑΟΚ Β
Ηρακλής
Διαγόρας
Παναχαϊκή
Αιγάλεω
Πανιώνιος
Παναργειακός
Καβάλα
Εθνικός Νέου Κεραμιδίου
Καμπανιακός ή Αναγέννηση Καρδίτσας

 

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2024 | 3:29 pm


Βγαίνει πρωταθλητής στο Βικελίδης ή στην OPAP Arena, μάχη Ευρώπης στη Λεωφόρο

  

Η δέκατη και τελευταία (36) αγωνιστική της Super League είναι προ των πυλών και τα πάντα είναι ανοιχτά στις πρώτες τέσσερις θέσεις της βαθμολογίας.

Ο ΠΑΟΚ φιλοξενείται από τον μισητό αντίπαλο Άρη κι αν επικρατήσει, τότε θα κατακτήσει τον φετινό τίτλο, ανεξαρτήτως αποτελέσματος στο ματς της ΑΕΚ με τη Λαμία. Ασφαλώς και οι “κίτρινοι”, δεν επιθυμούν να δουν τους “ασπρόμαυρους”, να στέφονται πρωταθλητές μέσα στο Κλεάνθης Βικελίδης, οπότε θα τα δώσουν όλα για να χαλάσουν το πάρτι της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Το συγκρότημα του Ματίας Αλμέιδα δεν κρατάει την τύχη στα χέρια του, αφού δεν αρκεί να κερδίσει τη Λαμία του Λεωνίδα Βόκολου, για να κατακτήσει τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο του. Είναι απαραίτητη η νίκη ή η ισοπαλία του Άρη με τον ΠΑΟΚ, για να πανηγυρίσει κι αυτό σίγουρα έχει ρίξει την ψυχολογία όλων στον σύλλογο.

Στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας ο Παναθηναϊκός θα εμφανιστεί με νέο προπονητή στον πάγκο του τον Χρήστο Κόντη και θέλει μόνο το τρίποντο, για να πάρει αυτός την τρίτη θέση και να συμμετέχει στα προκριματικά του Conference League. Ο Ολυμπιακός θα παίξει για δύο αποτελέσματα, αφού του αρκεί και η ισοπαλία, για βγει τρίτος. Οι αιώνιοι έχουν κι άλλες αγωνιστικές υποχρεώσεις, ύστερα από το πρωτάθλημα, καθώς οι μεν πράσινοι θα παίξουν στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Άρη, ενώ οι Πειραιώτες είναι έτοιμοι να γράψουν ιστορία, συμμετέχοντας στον τελικό του Conference League.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της δέκατης στροφής των playoffs:

20:00 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός
20:00 ΑΕΚ-Λαμία
20:00 Άρης-ΠΑΟΚ 

Η βαθμολογία 

1. ΠΑΟΚ                   35     85- 33    77
2. ΑΕΚ                      35     77 - 35   75
3. Ολυμπιακός           35    76 - 34    73
4. Παναθηναϊκός       35     80 - 35   71
5. Άρης                      35     50 - 42   55
6. Λαμία                    35     43 - 76   35

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2024 | 3:01 pm


Σύλληψη άνδρα στην Κόρινθο για παράβαση του νόμου περί ζώων συντροφιάς

 Σύλληψη άνδρα στην Κόρινθο για παράβαση του νόμου περί ζώων συντροφιάς 

Ένας άνδρας συνελήφθη στην Κόρινθο για παράβαση του νόμου περί ζώων συντροφιάς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, συνελήφθη στην Κόρινθο, ένας 42χρονος ημεδαπός, γιατί διαπιστώθηκε ότι κατείχε σκυλί, χωρείς να τηρούνται οι κανόνες ευζωίας. Σε βάρος του επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα από το νόμο διοικητικά πρόστιμα.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τη νομοθεσία, οι προβλεπόμενοι κανόνες ευζωίας των ζώων θα πρέπει να τηρούνται από τους ιδιοκτήτες τους στο ακέραιο, διαφορετικά προβλέπονται αυστηρές ποινικές και διοικητικές ποινές.

Την προανάκριση έκαναν αστυνομικοί του Α.Τ. Κορίνθου.

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2024 | 2:48 pm


Πύργος Κορινθίας: Σήμερα Κυριακή 19 Μαΐου τα 33α Κυριακίδεια

 

Διεξάγονται σήμερα Κυριακή 19 Μαίου 2024, στις 10 το πρωί, στον Πύργο Κορινθίας, τα 33α Κυριακίδεια, στον δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.

Πρόκειται για αγώνα δρόμου στην άσφαλτο που διοργανώνουν,ο Αθλητικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Πύργου και ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.προς τιμή του μεγάλου Ελληνοκύπριου Στέλιου Κυριακίδη, του ανθρώπου που κέρδισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης, τον Απρίλιο του 1946.

Ο Στέλιος Κυριακίδης, πήρε μέρος σε δύο Ολυμπιακούς Αγώνες και σε πολλούς άλλους αγώνες και σε αρκετές διοργανώσεις στο εξωτερικό και στην Ελλάδα. Υπήρξε πανελληνιονίκης, βαλκανιονίκης και νικητής σε Παγκύπριους αγώνες. Αφιέρωσε όλη τη ζωή του στον αθλητισμό, στον εθελοντισμό και στον προσκοπισμό.

Πέθανε το 1987 στην Αθήνα και ενταφιάστηκε στον Πύργο της Κορινθίας, όπου και είχε το εξοχικό του σπίτι.

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2024 | 12:01 am


ΑΕΚ - Ολυμπιακός 68-100: «Σκούπα» με κατοστάρα και τώρα φάιναλ φορ!

 ΑΕΚ – Ολυμπιακός 68-100: Πέρασε με άνεση στα ημιτελικά της Basket League και ετοιμάζεται για το Final Four της Euroleague 

Στο …ρελαντί ο Ολυμπιακός νίκησε στο άδειο κλειστό των Άνω Λιοσίων 100-68 την ΑΕΚ και κάνοντας το 2-0 πέρασε στα ημιτελικά των πλέι οφ της Basket League (θα παίξει με τον νικητή του Περιστέρι – Κολοσσός). Μιλουτίνοφ (17π.), Κάνααν (16π.) και Πίτερς (16π.) πρώτοι σκόρερ του Θρύλου που ετοιμάζεται πλέον για το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας. Ο Ολυμπιακός είχε εκτός τους Μακ Κίσικ (ίωση) και Γκος (στομαχικές διαταραχές). 

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τους Ουόκαπ, Κάνααν, Παπανικολάου,

Πίτερς και Φαλ, ενώ η ΑΕΚ με τους Χολ, Μακ Ρέι, Ραντλ, Αγραβάνη και Χατζηδάκη. Γρήγορο 4-0 για τους «ερυθρόλευκους», που πήγαν στη συνέχεια στο 12-4. Στο +10 (15-5) με τρίποντο του Κάνααν. Η ΑΕΚ μείωσε σε 10-17 και η α’ περίοδος έκλεισε με νταμπλ-σκορ για τον Ολυμπιακό (12-24).

 

Οι Πειραιώτες μπήκαν στο δεύτερο δεκάλεπτο με τους Μήτρου-Λονγκ, Κάνααν, Λαρεντζάκη, Πετρούσεφ και Μιλουτίνοφ. Με Χολ και Νάιτ η ΑΕΚ πλησίασε σε 19-25. Ο Ολυμπιακός ανέκτησε το διψήφιο προβάδισμα με Μιλουτίνοφ και Μήτρου-Λονγκ (19-29). Ο Κάνααν με τρίποντο ξαναπήγε τη διαφορά στους 12 (22-34), για να αφήσει τη θέση του στον Λούντζη, ο οποίος με τρίποντο κι αυτός έκανε το 22-37! Η ΑΕΚ μείωσε σε 27-37. Με τον Κουζέλογλου να δίνει λύσεις, η «Ένωση» πλησίασε στους εφτά (34-41) και λίγο αργότερα στους έξι. Το ημίχρονο έληξε στο 41-49, με το επιμέρους σκορ της β’ περιόδου να είναι 29-25 υπέρ της ΑΕΚ. Ο Κάνααν πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού με 10 πόντους, και από 8 Πίτερς και Μιλουτίνοφ, ενώ απ’ την άλλη 8π. είχαν Κουζμίνσκας και Νάιτ.

Με τη βασική πεντάδα να επιστρέφει, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το β’ ημίχρονο. Με δυο τρίποντα από τον Κάνααν, οι «ερυθρόλευκοι» ξέφυγαν εκ νέου (41-55). Με Κουζμίνσκας και Μακ Ρέι, η ΑΕΚ μείωσε σε 47-55. Απάντηση από τον Πίτερς για το 47-59. Με τρίποντο του Παπανικολάου, το σκορ πήγε στο 48-62 και με καλάθι του Πίτερς στο 48-64. Με νέα τρίποντα από τους Λούντζη και Παπανικολάου, ο Ολυμπιακός στο 30’ ήταν μπροστά με 19 πόντους (53-72).

Η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 22 στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου (53-75), με τον Ολυμπιακό να παίζει με τους Μήτρου-Λονγκ, Λούντζη, Λαρεντζάκη, Πετρούσεφ και Μιλουτίνοφ. Οι Πειραιώτες έκαναν ό,τι ήθελαν στο παρκέ, βρίσκοντας σκορ απ’ όλους, και το ερυθρόλευκο προβάδισμα διευρύνθηκε στο 68-95. Ο Μπαρτζώκας έβαλε μέσα και τους Τανούλη, Αμπόσι. Το …κερασάκι στην τούρτα ο Αμπόσι με τρίποντο για την κατοστάρα!

Τα δεκάλεπτα: 12-24, 41-49, 53-72, 68-100

ΑΕΚ (Ζούρος): Χολ 4 (2 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Ραντλ 8 (1), Αγραβάνης 10 (2 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Χατζηδάκης 2 (1/8 δίποντα), ΜακΡέι 12 (5/6 δίποντα), Καράμπελας 2, Πιλάβιος, Νετζήπογλου 5, Κουζμίνσκας 12 (4/10 σουτ), Νάιτ 9 (2/6 τρίποντα), Κουζέλογλου 4 (2/7 σουτ), Νικολάου

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 3 (1/3 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Κάναν 16 (1/2 δίποντα, 4/8 τρίποντα, 2/2 βολές, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 3 λάθη), Φαλ 7 (3/6 δίποντα, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 4 μπλοκ), Παπανικολάου 7 (2), Πίτερς 16 (7/10 δίποντα, 2/2 βολές, 9 ριμπάουντ, 7 ασίστ), Λούντζης 9 (3/4 τρίποντα, 4 ασίστ), Λαρεντζάκης 4 (4 ριμπάουντ), Μήτρου-Λονγκ 14 (3/4 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 5/7 βολές, 6 ασίστ, 1 λάθος), Πετρούσεβ 4 (6 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Μιλουτίνοβ 17 (8/8 δίποντα, 1/1 βολή, 7 ριμπάουντ), Τανούλης, Αμπόση 3 (1)

 Πλέι οφ  

Α’ Φάση

Πρώτα παιχνίδια

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 92-75

Περιστέρι – Κολοσσός 79-63

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 84-66

Προμηθέας – Άρης 79-60

Δεύτερα παιχνίδια

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 68-100 (0-2)

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 96-99 παρ. (0-2)

Κολοσσός – Περιστέρι (19/5, 17.15)

Άρης – Προμηθέας (20/5, 20.15)

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2024 | 12:00 am


Καιρός – Meteo: Ξεπέρασε τους 35 βαθμούς η θερμοκρασία στην Κρήτη, μέτρα προστασίας για την αφρικανική σκόνη

 Καιρός – Meteo: Ξεπέρασε τους 35 βαθμούς η θερμοκρασία στην Κρήτη, μέτρα προστασίας για την αφρικανική σκόνη 

Η αφρικανική σκόνη πολιορκεί όλη τη χώρα ενώ έχει «πνίξει» την Κρήτη και σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες έχει δημιουργήσει δύσκολες καταστάσεις στην ατμόσφαιρα, σύμφωνα με το meteo.

Εκτός από την αφρικανική σκόνη σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου Αθηνών υψηλές θερμοκρασίες σημειώθηκαν στα δυτικά και νότια τμήματα της χώρας μας το Σάββατο 18/05, όπως ευδιάκριτα παρουσιάζεται στη χρωματική κλίμακα θερμοκρασιών του παρακάτω χάρτη. 

Μάλιστα σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, 47 μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν μέγιστες θερμοκρασίες άνω των 30 °C.

Οι υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες καταγράφηκαν και πάλι στο νησί της Κρήτης, με την μεγαλύτερη μέγιστη θερμοκρασία να σημειώνεται στους Ποτάμους Λασιθίου με 35,6 °C.

 

Για την Κυριακή 19 Μαΐου 2024 προβλέπονται λίγες νεφώσεις, αυξημένες στα βόρεια και τις θερμές

ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στη Μακεδονία, στη Θράκη και πιθανόν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, ενώ τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας. της Κεντρικής και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου.

Η ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες ενδέχεται να είναι κατά τόπους περιορισμένη. Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική, με αυξημένες συγκεντρώσεις κυρίως στα δυτικά και νότια, με αποτέλεσμα στις περιοχές που θα εκδηλωθούν φαινόμενα να δημιουργηθεί λασποβροχή.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 28 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 13 έως 26 βαθμούς), 17 έως 32 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 18 έως 33 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (από 15 έως 27 βαθμούς στην Ήπειρο), 18 έως 31 βαθμούς στις Κυκλάδες και από 20 έως 35 βαθμούς στην Κρήτη (τοπικά στη Βόρεια Κρήτη έως 37 βαθμούς), 18 έως 34 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 22 έως 32 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και μετά το απόγευμα τοπικά μέτριοι 5 μποφόρ, στο Κεντρικό Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις παροδικά πυκνότερες και αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά τμήματα θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά μέτριοι 5 μποφόρ.

Νεφώσεις παροδικά πυκνότερες με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής κυρίως τις πρωινές ώρες περιμένουμε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Τα μέτρα προστασίας για την αφρικανική σκόνη  

Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην Κρήτη είναι μεγάλες και έχουν δοθεί  ειδικές οδηγίες στους πολίτες από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης, στο πλαίσιο της ενημέρωσης από την Διεύθυνση Περιβάλλοντος.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Πολυτεχνείο Κρήτης, ενημερώνει ότι σύμφωνα και με τα προγνωστικά μοντέλα οι μέσες ημερήσιες συγκεντρώσεις ΑΣ10 για σήμερα Σάββατο 18/05/2024 και την Κυριακή 19/05/2024 θα κυμανθούν σε μέτρια επίπεδα (51-75 μg/m3) λόγω του έντονου φαινομένου μεταφοράς σκόνης από τη Σαχάρα» και πως για τους λόγους αυτούς και με βάση εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας, για την προστασία της Δημόσιας Υγείας συστήνει σε ενήλικες με αναπνευστικό πρόβλημα, ενήλικες καρδιοπαθείς και παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα θα πρέπει να περιορίσουν κάθε έντονη σωματική άσκηση, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους.

Επιπλέον, ενημερώνει τους πολίτες ότι: Οι μάσκες υψηλής προστασίας FFP2, Ν95 & KN95, δεδομένου ότι συγκρατούν σωματίδια μεγέθους ≥0,3 μm, μπορούν να προστατεύσουν όσους πρέπει να δραστηριοποιούνται σε εξωτερικούς χώρους. Επιπρόσθετα συστήνει τη λήψη μέτρων βελτίωσης της ποιότητας του αέρα στους εσωτερικούς χώρους Αυτά περιλαμβάνουν τη διατήρηση σε καλό επίπεδο της ποιότητας αέρα στο σπίτι, στο γραφείο, κ.α, ελαχιστοποίηση της διείσδυσης εξωτερικού αέρα, διατηρώντας κλειστά – όσο γίνεται – τα παράθυρα και τις πόρτες και επιπλέον βελτίωση της μόνωσης των εσωτερικών χώρων (χαραμάδες θυρών και παραθύρων) για να εμποδιστεί η είσοδος της σκόνης στον εσωτερικό χώρο. Μεταξύ άλλων συστήνεται η ενεργοποίηση της συσκευής καθαρισμού αέρα- εφόσον υπάρχει – αλλά και καθαρισμός με υγρό πανί επιφανειών επαφής, όπως τραπέζια και πάγκοι.

Τέλος επισημαίνεται ότι πρέπει να αποφεύγονται δραστηριότητες που επιδεινώνουν την ποιότητα του αέρα στους εσωτερικούς χώρους, όπως κάπνισμα, χρήση ηλεκτρικής σκούπας, μαγείρεμα με γκάζι, άναμμα κεριών και τζακιών και τέλος η καλή ενυδάτωση με κατανάλωση άφθονου νερού.

 

Δημοσιεύθηκε στις 18 May 2024 | 7:39 pm


Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ ( Ευχαριστήριο)

 Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

 
Μετά από 2 χρόνια συνεργασίας με τον Αστέρα  Δερβενίου ήρθε η ώρα να αποχωρήσω σαν φίλος! Τα δύο αυτά χρόνια είχα μια εξαιρετική συνεργασία με τους ανθρώπους τις ομάδας και τουσ ευχαριστώ όλους τον Σπύρο Μελισσαρόπουλο, τον Σπύρο Λάτσινο και τον Αναστάσιο Προδρομίδη που ήταν δίπλα μου σε ότι χρειαζομουν...
Έκανα μόνο φίλους που θα είναι για μια ζωή!
Τη πρώτη χρονιά κατακτήσαμε το πρωτάθλημα! και φτάσαμε ένα βήμα από το τελικό κυπέλλου!
Φέτος η ομάδα σώθηκε από νωρίς θα θέλαμε να πάμε και καλύτερα δεν τα καταφέραμε όμως προσπαθήσαμε πολύ...
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα παιδιά που με στήριξαν αυτά τα δύο χρόνια!
Και τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρόεδρο Βλάση Κουρή που με στήριξε μέχρι το τέλος!
Δεν θα πω αντίο!
Εις το επανιδείν! 
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

Δημοσιεύθηκε στις 18 May 2024 | 7:27 pm


Eurovision | Όταν οι επιτροπές… δεν τα βρίσκουν με το κοινό!

 Eurovision | Όταν οι επιτροπές… δεν τα βρίσκουν με το κοινό!

Νικήτρια του φετινού διαγωνισμού στο Μάλμε αναδείχτηκε η Ελβετία, η οποία κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή με μία συνολική συγκομιδή 591 βαθμών, την 3η υψηλότερη βαθμολογία νικητή με το νέο σύστημα βαθμολoγίας.

Αίσθηση όμως έχουν προκαλέσει ότι για ακόμη μία χρονιά κερδίζει το διαγωνισμό ο νικητής των επιτροπών και όχι ο νικητής του κοινού, αλλά και η τεράστια διαφορά της βαθμολογίας των επιτροπών με το κοινό αναφορικά με τη συμμετοχή του Ισραήλ.

Το gpstomusic.gr έψαξε και βρήκε και άλλες παρόμοιες βαθμολογικές ασυμφωνίες ανάμεσα σε επιτροπές και κοινό και σας παρουσιάζει τις 10 μεγαλύτερες διαφορές που έχουν σημειωθεί μέχρι σήμερα:

10. Αυστρία 2018 – 200 βαθμοί

To 2018 στη Λισαβώνα, η Αυστρία αποφασίζει με εσωτερική επιλογή να στείλει στην Πορτογαλική πρωτεύουσα τον Cesár Sampson με το τραγούδι “Nobody but you”. O Cesar μια δυνατή εμφάνιση στον τελικό κατάφερε να κερδίσει την ψήφο των επιτροπών (271 βαθμοί) αλλά στο κοινό περιορίστηκε στην 13η θέση με μόλις 71 βαθμούς. Συνολικά, η Αυστριακή συμμετοχή κατέλαβε την 3η θέση πίσω από τη Neta από το Ισραήλ (νικήτρια) και την Ελένη Φουρέιρα από την Κύπρο (2η θέση).



9. Πολωνία 2016 – 215 βαθμοί

Το 2016, o Michał Szpak, αν και δεν ήταν το φαβορί στην εθνική επιλογή της χώρας του, καταφέρνει να κερδίσει τις εντυπώσεις με τη φωνή του και μαζί το εισιτήριο για τη Στοκχόλμη. Το “Color of your Life” αγαπήθηκε πολύ από το τηλεοπτικό κοινό την βραδιά του τελικού (222 βαθμοί -3η θέση) όχι όμως και από τις επιτροπές αφού περιορίστηκε με μόλις 7 βαθμούς στην προ τελευταία θέση. Παρά την τεράστια διαφορά στις δύο βαθμολογίες, η Πολωνία κατέλαβε την 8η θέση στην τελική κατάταξη.



8. Μολδαβία 2022 – 225 βαθμοί

Η Μολδαβία, το 2018 συμμετείχε στο διαγωνισμό με τους Zdob și Zdub και Advahov Brothers με το πολύ χαρούμενο και up tempo τραγούδι “Trenulețul”. Μπορεί οι επιτροπές να μη τίμησαν με την ψήφο τους το τραγούδι (20η θέση – 14 βαθμοί), το τηλεοπτικό κοινό όμως τους έδωσε την 2η υψηλότερη βαθμολογία (239 βαθμοί) και “σαν τρένο” σκαρφάλωσαν στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα.



7. Φινλανδία 2023 – 226 βαθμοί

Το κοινό το αγάπησε όσα λίγα τραγούδια τα τελευταία χρόνια. Μιλάμε φυσικά για το “Cha Cha Cha” και τον μοναδικό Käärijä ο οποίος πραγματικά ξεσήκωσε το κοινό με την εμφάνιση του και με 376 βαθμούς απείλησε την πρωτοκαθεδρία της Loreen. Οι επιτροπές όμως είχαν αντίθετη άποψη και με 150 βαθμούς τον περιόρισαν στην 4η θέση χάνοντας τελικά από τη Σουηδία, η οποία δεν έλαβε κανένα 12αρι από το κοινό.



6 . Ρωσία 2016 – 231 βαθμοί

Μία από τις μεγαλύτερες αδικίες σύμφωνα με τους fan του διαγωνισμού σημειώθηκε το 2016, στη Στοκχόλμη. Η Ρωσία, με τον Sergey Lazarev σε μία σύνθεση του Δημήτρη Κοντόπουλου και με τη σκηνοθετική πινελιά του Φωκά Ευαγγελινού καταφέρνει άνετα να κερδίσει την ψήφο του κοινού με 361 βαθμούς. Οι επιτροπές όμως είχαν αντίθετη άποψη, και με 130 βαθμούς τον κατατάσσουν στην 5η θέση. Η Ρωσία τελικά τερματίζει στην 3η θέση, με την Ουκρανία να βγαίνει νικήτρια από την “καραμπόλα” της βαθμολογίας και να φτάνει για 2η φορά στη κορυφή του διαγωνισμού.



5. Σουηδία 2018 – 232 βαθμοί

Η Σουηδία το 2018, ταξιδεύει στην Πορτογαλία με μεγάλες προσδοκίες με τον Benjamin Ingrosso και με μία σκηνοθεσία η οποία θυμίζει έντονα video clip. Οι επιτροπές “ανατριχιάζουν” από την εμφάνιση του Benjamin και φτάνει μέχρι τη 2η θέση (253 βαθμοί). Το κοινό όμως του γυρνάει την πλάτη και με 21 βαθμούς κατατάσσεται 23ος στο κοινό και 7ος στο σύνολο.



4. Ρωσία 2012 – 238 βαθμοί

Το 2012 η Loreen συστήνεται για πρώτη φορά στο κοινό της Eurovision. Και ενώ οι Σουηδοί περιμένουν να κάνουν περίπατο το βράδυ του τελικού, η Ρωσία με τις Buranovskiye Babushki, ταξίδεψαν στο Αζερμπαϊτζάν με άγριες διαθέσεις. Το κοινό, ανεβάζει τη Ρωσία μέχρι τη 2η θέση με 332 βαθμούς, μόλις 11 πίσω από τη Σουηδία. Οι επιτροπές όμως, με 94 βαθμούς τις κατατάσσουν ενδέκατες και η μικρή αγωνία της Σουηδίας έλαβε γρήγορα τέλος.



3. Ουκρανία 2022 – 247 βαθμοί

Η Ουκρανία είναι σίγουρα από τις χώρες με τις περισσότερες επιτυχίες στο διαγωνισμό σε σχέση με τα χρόνια τα οποία λαμβάνει μέρος στο διαγωνισμό (πρώτη συμμετοχή το 2013 με τρεις νίκες και 13α πλασαρίσματα στην πρώτη 10αδα). Η τελευταία νίκη για τη χώρα ήρθε το 2022, στο Τορίνο. Αν και οι επιτροπές δεν της έδιναν τη νίκη με την ψήφο τους (4η θέση με 192 βαθμούς), το κοινό με είκοσι οκτώ 12αρια και 439 βαθμούς δεν άφησε κανένα περιθώριο στο Ην. Βασίλειο με τον Sam Ryder αλλά και την Ισπανία με την Chanel.



2. Νορβηγία 2019 – 251 βαθμοί

Μέχρι και το φετινό διαγωνισμό στο Μάλμε, η Νορβηγία με τους Keiino είχε τα πρωτεία της διαφοράς ανάμεσα σε επιτροπές και κοινό. Το 2019, στο Τελ Αβίβ, το κοινό χάρισε τη νίκη στους Keiino στο Televoting με 291 βαθμούς. Οι επιτροπές όμως είχαν στερήσει από νωρίς την οποιαδήποτε πιθανότητα είχε η Νορβηγία για νίκη, αφού με 40 βαθμούς τους έφεραν μόλις στην 18η θέση – και 6η στο σύνολο!



1. Ισραήλ 2024 – 271 βαθμοί

“Πρωταθλήτρια” από φέτος στην μεγαλύτερη ασυμφωνία κοινού και επιτροπών είναι η Eden Golan για το Ισραήλ, με το “Hurricane”. Η Eden με τη μοναδική φωνή της σε μια δυναμική μπαλάντα κατάφερε να συγκεντρώσει από την ψηφοφορία του κοινού, συνολικά 323 βαθμούς (2η θέση πίσω από την Κροατία). Οι επιτροπές όμως την βαθμολόγησαν με 52 βαθμούς, φέρνοντας την στην 12η θέση και 5η τελικά στο σύνολο.



Από το σύνολο των 10 συμμετοχών που κατέχουν αυτή την στιγμή τη μεγαλύτερη διαφορά κοινού με τις επιτροπές βλέπουμε ότι στις 8/10 το κοινό τις έφερε πολύ ψηλά (στο top3 της βαθμολογίας) με τις επιτροπές όμως να τις έχουν αρκετά χαμηλά (μόλις τρεις συμμετοχές κατάφεραν να είναι στο top5 των επιτροπών). Επίσης, από τις 10 αυτές συμμετοχές, μόλις μία κατάφερε τελικά να πάρει τη νίκη (Ουκρανία 2022), ενώ και οι δέκα βρέθηκαν στο top10 και συγκεκριμένα στο top8 της τελικής κατάταξης.

Τέλος, και στις δύο περιπτώσεις που οι επιτροπές είχαν πιο ψηλά τα τραγούδια σε σχέση με την ψηφοφορία του κοινού, τα έφεραν στην 1η θέση και στη 2η θέση και μάλιστα στον ίδιο διαγωνισμό (Eurovision 2018).

ΠΗΓΗ: gpstomusic.gr

Δημοσιεύθηκε στις 18 May 2024 | 6:57 pm


Θλίψη στο Ισραήλ και διεθνώς για το θάνατο της Γιαέλ Νταγιάν

  

Η Γιαέλ Νταγιάν, διάσημη συγγραφέας, πρώην βουλευτής και πρωτοπόρος φεμινίστρια και ακτιβίστρια για την ειρήνη, κόρη του ιστορικού πολιτικού της χώρας Μοσέ Νταγιάν πέθανε σήμερα σε ηλικία 85 ετών. Η Νταγιάν η οποία ήταν επίσης ανηψιά του πρώην Προέδρου του Ισραήλ Εζέρ Βάιτσμαν ήταν από τις πιο εξέχουσες φωνές για ίσα δικαιώματα στην Ιστορία του Ισραήλ και μέχρι το τέλος της ζωής της συνέχιζε να γράφει και να μιλά όσο μπορούσε για τα θέματα για τα οποία αγωνιζόταν.

Υπήρξε εμβληματική μορφή στον αγώνα για τα δικαιώματα των γυναικών – με αιχμή του δόρατος τη νομοθεσία για τη σεξουαλική παρενόχληση- τον αγώνα για τα δικαίωματα των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων αλλά και την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας με τους Παλαιστίνιους. Υπέφερε για πολλά χρόνια από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, η οποία προς το τέλος της ζωής της την κράτησε σε μεγάλο βαθμό περιορισμένη στο σπίτι της και έχοντας ανάγκη από συμπληρωματικό οξυγόνο και αναπηρικό καροτσάκι. Αλλά ακόμη και στα τελευταία της χρόνια, η Dayan συμμετείχε κατά καιρούς σε διαδηλώσεις και κατέθετε την άποψή της.

Προσωπικότητες στο Ισραήλ και διεθνώς με μηνύματά τους τονίζουν την τεράστια προσφορά της Νταγιάν σε τόσο πολλά επίπεδα.

Δημοσιεύθηκε στις 18 May 2024 | 6:10 pm


Super League 2:Με 20 ομάδες και σε έναν όμιλο η νέα σεζόν

  

Με 20 ομάδες και σε έναν όμιλο αναμένεται να είναι η μορφή της Super League 2 σύμφωνα με συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο αντιπρόεδρος της Λίγκας, Χρήστος Παπαδημητρίου

Αναλυτικά οι δηλώσεις του: 

«Η προκήρυξη προβλέπει έναν όμιλο για τη νέα αγωνιστική περίοδο 2024-25. Δεν υπάρχει περίπτωση δύο ομίλων ούτε μια στο εκατομμύριο. Αν θέλουν κάποιοι από τη βόρεια Ελλάδα να κάνουν άλλο πρωτάθλημα από εκεί, αυτό έχει τελειώσει. Ενας όμιλος με 20 ομάδες. Ο κανονισμός λέει ότι το κενό καλύπτεται μόνο αν οι ομάδες είναι λιγότερες των 18».

Για τα τηλεοπτικά: «Του χρόνου υπάρχουν προτάσεις. Έχουν ενδιαφερθεί φέτος και η Cosmote και η Nova και ζητάνε έναν όμιλο, γιατί είναι πιο αξιόπιστος. Πέρυσι μας μποϊκοτάρισε η ΕΡΤ και δεν πήραμε χρήματα».

Δημοσιεύθηκε στις 18 May 2024 | 6:05 pm


14 ΧΡΟΝΙΑ « ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ... Εδώ Δερβένι»

 

 

  

  Συμπληρώθηκαν 14 χρόνια  από εκείνο το μαγιάτικο πρωινό του 2010 , που εμφανίστηκαν στην μπλοκόσφαιρα και γενικά στο διαδίκτυο οι "ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ. Εδώ Δερβένι" ένα blog ενημέρωσης με ενδιαφέρουσες ειδήσεις θέσεις . απόψεις και δραστηριότητες από το Δερβένι , την Κορινθία , την Πελοπόννησο και όχι μόνο..

Ήταν 17 Μαΐου του 2010 , όταν στις 11.41 π. μ., οι "ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" έκαναν δειλά – δειλά την εμφάνιση τους στην μπλοκόσφαιρα σαν blogspot με πρώτο τίτλο «Νέα αρχή» , καθώς μέχρι εκείνη την ημέρα λειτουργούσε , από τις 4 Δεκεμβρίου 2009 ως σελίδα στο facebook,μαζί με τις αδελφές σελίδες 

Χελυδόρι Κορινθίας Οι φίλοι του Κούτου ( Ορεινού Χελυδορίου) ,
ΔΥΤΙΚΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑ - WESTERN KORINTHIA ,
ΔΕΡΒΕΝΙ Sport NEWS ,
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ και
S.O.S. Η ΚΟΡΙΝΘΙΑ σε κίνδυνο από την διάβρωση των ακτών...Επειγόντως 

 Χάρις σε όλους και όλες εσάς , οι "ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" συγκαταλέγονται μεταξύ των καλύτερων (40 θέση) ιστολογίων της Ελλάδος /μπλογκς. 

Στα 14 αυτά χρόνια , μέχρι στιγμής έγιναν 97.515 αναρτήσεις που διαβάστηκαν  από κοντά 4.000.000 αναγνώστες/ στριες, σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης από ΗΠΑ και Καναδά έως την Αυστραλία, Ευρωπη, Ασια , Αφρική και όχι μόνο
 
  
Όλους εσάς που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωσή σας οφείλουμε από τα βάθη της καρδιάς μας ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ , καθώς μας δίνεται το θάρρος για να συνεχίσουμε. 
 Οι « ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» συνεχίζουν το έργο τους χάρις εσάς σας ευχαριστούμε
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΛΟΣ

Δημοσιεύθηκε στις 18 May 2024 | 12:47 am


Εκδήλωση της Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ με θέμα " Έμφυλη βία στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Πολιτικές και μέτρα προστασίας" την Δευτέρα 20 Μαΐου

  

 

Οργάνωση Μελών Κορίνθου

17.05.2024

Δελτίο Τύπου

Διανύουμε μία εποχή όπου οι γυναικοκτονίες αποτελούν σχεδόν καθημερινή είδηση στα ΜΜΕ με την κυβέρνηση να κωφεύει στις κραυγές αγωνίας της κοινωνίας. Στο πλαίσιο αυτής της στρεβλής κανονικότητας  η Οργάνωση Μελών ΣΥ.ΡΙΖ.Α - ΠΣ Κορίνθου διοργανώνει εκδήλωση την  Δευτέρα 20 Μαΐου στις 19.30, στο Φουαγιέ Δημοτικού Θεάτρου Κορίνθου (Δαμασκηνού 57) 

Θέμα: " Έμφυλη βία στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Πολιτικές και μέτρα προστασίας".

Προσκεκλημένες ομιλήτριες : 

Έλενα Ακρίτα, Βουλεύτρια και Τομεάρχης ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Π.Σ για την Ισότητα & τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και οι υποψήφιες Ευρωβουλεύτριες ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, Έλενα Κουντουρά και  Σοφία Μπεκατώρου.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση, θα απευθύνει ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κορινθίας Γιώργος Ψυχογιός.

Το Συντονιστικό 

ΟΜ ΣΥ.ΡΙΖ.Α- Π.Σ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Δημοσιεύθηκε στις 18 May 2024 | 12:35 am


Μαζί με τους πολίτες για μια δίκαιη Πελοπόννησο

  

17/05/2024

«Πρώτα η Πελοπόννησος»: Μαζί με τους πολίτες για μια δίκαιη Πελοπόννησο

 

 Κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Πελοποννήσου η παράταξη Πρώτα η Πελοπόννησος κλήθηκε να γνωμοδοτήσει για μια σειρά από ζητήματα που τέθηκαν στην επιτροπή. Σε όλες τις περιπτώσεις η παράταξη συντάχθηκε στο πλευρό των κατοίκων και των τοπικών φορέων.

Συγκεκριμένα, για το θέμα της κατασκευής αναβατορίου στη Μονεμβασία (στην ουσία τελεφερίκ) η παράταξη μας καταψήφισε , αφού υιοθέτησε τις ενστάσεις σημαντικών φορέων και συλλόγων όπως

μεταξύ άλλων, το ελληνικό τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μνημείων και Τοποθεσιών-ICOMOS της UNESCO , η οποία αναφέρει ότι η κατασκευή θα προξενήσει μόνιμη και βαριά βλάβη στον ιστορικό βράχο και θα ρυπάνει την καλλιτεχνική, αρχαιολογική και ιστορική ταυτότητα του τόπου .

Για το θέμα της γνωμοδότησης Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την επαναλειτουργία ξενοδοχειακής μονάδας 5* που απέκτησε πρόσφατα Ισραηλινή εταιρεία μέσω πλειστηριασμού  στην παραλία της Κάντιας  η παράταξη μας αφού άκουσε τις απόψεις των κατοίκων της περιοχής όσο και της διευθύντριας του υπό επαναλειτουργία ξενοδοχείου , απέρριψε τα επιχειρήματα της επιχείρησης ως έωλα και συντάχθηκε με τις απόψεις των κατοίκων.

Στην περιοχή υπάρχει επί χρόνια σοβαρή διάβρωση και αλλοίωση της παραλίας εξαιτίας της ημιτελούς προβλήτας που βρίσκεται μπροστά από το ξενοδοχείο. Η παραλία οδηγείται στην ολοκληρωτική εξαφάνιση , με αποτέλεσμα ακόμα μεγαλύτερες περιβαλλοντικές και οικονομικές επιπτώσεις στο μέλλον. Μάλιστα η αντίδραση της παράταξης μας στο συγκεκριμένο ζήτημα ήταν έντονη αφού η εταιρεία προσπαθούσε να θέσει εκβιαστικά διλήμματα για δήθεν  απώλεια θέσεων εργασίας και αποχώρηση της από την επένδυση . Μάλιστα ισχυρίστηκε ότι αν αποχωρήσει,  το περιβαλλοντικό πρόβλημα θα είναι μεγαλύτερο.

Ο εκπρόσωπος της παράταξης μας στην επιτροπή Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Σιάτος,  Περιφερειακός Σύμβουλος Κορινθίας, απέρριψε τις αιτιάσεις της διευθύντριας του ξενοδοχείου, και δήλωσε ξεκάθαρα ΟΧΙ στην έγκριση της συγκεκριμένης μελέτης καθώς παρουσιάζει πολλές ελλείψεις, είχε παραπλανητικό τίτλο,  ενώ οι κάτοικοι της περιοχής ήταν επίσης αρνητικοί. Μάλιστα το ίδιο το Δημοτικό Συμβούλιο της περιοχής είχε λάβει ομόφωνα αρνητική απόφαση.

 Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Σιάτος “Στην τήρηση της νομιμότητας δεν χωράνε συναισθηματισμοί ούτε εκβιαστικά διλήμματα. Δεν γίνεται κάθε φορά που κάποιος επενδυτής θέλει να κάνει μια επένδυση και δεν τηρείται στο απόλυτο η νομιμότητα και οι προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος,  να επικαλείται ο επενδυτής τις θέσεις εργασίας για να πάρει θετική γνωμοδότηση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.  Αυτό θα δημιουργήσει ένα κακό προηγούμενο. Δεκάδες επιχειρήσεις επενδύουν στον τομέα του τουρισμού και μάλιστα τους παίρνει χρόνια να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις που απορρέουν από την ελληνική νομοθεσία για να είναι σύννομες και  για να λάβουν άδεια λειτουργίας»

Δυστυχώς η παράταξη του κ. Πτωχού δεν συμμερίστηκε τις απόψεις των κατοίκων και παρόλο που όλοι σχεδόν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της ίδιας της πλειοψηφίας προέβαλλαν πολύ σοβαρές ενστάσεις και μομφές προς την εταιρεία τελικώς έδωσαν θετική γνωμοδότηση βάζοντας μια σειρά από  όρους.   Μένει να φανεί αν αυτοί οι όροι εν τέλει  τηρηθούν η αν δυστυχώς επιβεβαιωθούν οι αρνητικές μας προβλέψεις , όπως γίνεται συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις.

Τέλος σχετικά με 2 μεγάλα φωτοβολταϊκά πάρκα στην περιοχή της Μονεμβασίας που θα συνοδεύονταν από διάταξη αποθήκευσης ενέργειας ο κ Σιάτος εξέφρασε για άλλη μια φορά την ξεκάθαρη θέση της παράταξης επί των επενδύσεων σε ΑΠΕ. Είναι θετική όταν τηρούνται όλες οι προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος, είναι σύμφωνες οι τοπικές κοινωνίες, δεν υπάρχει μεγάλη επιβάρυνση του περιβάλλοντος και υπάρχει  ανάγκη υλοποίησης των έργων για την πράσινη μετάβαση, την απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα και την ενεργειακή αυτάρκεια της χώρας. 

 Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως δεν πληρούνται καμία τέτοια προϋπόθεση. Ο δήμος Μονεμβασίας είναι πολύ επιβαρυμένος με έργα ΑΠΕ αφού υπάρχουν δεκάδες ανεμογεννήτριες τα συγκεκριμένο φωτοβολταϊκά πάρκα εκτείνονται σε έκταση άνω των 2000 στρεμμάτων που σημαίνει μεγάλη αλλοίωση του περιβάλλοντος και εξάλλου οι τοπικές κοινωνίες ήταν αρνητικές .Η παράταξη Πρώτα η Πελοπόννησος δεν θα μπορούσε παρά να φωνάξει ένα βροντερό ΌΧΙ.

 Μάλιστα ο εκπρόσωπος της παράταξης κύριος Σιάτος δεν παρέλειψε να αναφέρει πως τους τελευταίους μήνες υπάρχει υπερπαραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με αποτέλεσμα να απορρίπτεται η πλεονάζουσα ενέργεια από το σύστημα. Τόνισε δε, ότι το έτος 2024 το 5% της συνολικής παραγόμενης ενέργειας από ΑΠΕ θα απορριφθεί καθώς δεν υπάρχει η αντίστοιχη ζήτηση .

Η παράταξη «Πρώτα η Πελοπόννησος» δεσμεύεται πως θα συνεχίσει να δίνει καθημερινά τον αγώνα, εντός και εκτός Περιφερειακού Συμβουλίου μαζί με τους πολίτες για μια δίκαιη Πελοπόννησο. 

Emmanouil Makaris

Δημοσιεύθηκε στις 18 May 2024 | 12:28 am


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΟΜΕ-ΦΟΡΕΩΝ 23 5 2024 ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΥΚΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΛΑΡΚΟ

 


 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η ΟΜΕ σε συνεργασία με επιστημονικούς και συλλογικούς φορείς έρευνας και εκμετάλλευσης του Ορυκτού Πλούτου της χώρας, συνδιοργανώνει επιστημονική ημερίδα με τίτλο:  

ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΥΚΤΟΥ  ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ  

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΛΑΡΚΟ

Σας προσκαλούμε στην Επιστημονική Ημερίδα που θα λάβει χώρα στο αμφιθέατρο του Βιοτεχνικού Επιμελητήριου Αθηνών, Ακαδημίας 18, την Πέμπτη, 23.05.2024 και ώρα  09.00-15.00

 

Η ημερίδα πραγματοποιείται σε μια περίοδο όπου η ΛΑΡΚΟ, μια στρατηγικής σημασίας μεταλλευτική δημόσια επιχείρηση, οδηγήθηκε από την κυβέρνηση στην πλήρη απαξίωση και τελικά στο κλείσιμο της, απολύοντας όλους τους εξειδικευμένους εργαζόμενους της, σε μια περίοδο που η παγκόσμια ζήτηση των προϊόντων όπως σιδηρονικελίου, νικελίου, κοβαλτίου και σπανίων γαιών αυξάνεται αλματωδώς. Οι εργαζόμενοι στην Έρευνα και Παραγωγή, στον τομέα των ορυκτών πρώτων υλών, με πλήρη συναίσθηση του ρόλου και της δυνατότητας συμβολής τους στην ανάπτυξη του τόπου, παίρνουν την πρωτοβουλία μέσω των  συλλογικών τους φορέων να επαναφέρουν στο δημόσιο διάλογο την ανάγκη ουσιαστικής στήριξης των ερευνητικών και παραγωγικών φορέων, που σχετίζονται με το αντικείμενο.

Τόσο η αυξημένη διεθνώς ζήτηση πρώτων υλών όσο και η ελλειμματικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε πρώτες ύλες καθιστούν επιτακτική την ανάγκη για την εντατικοποίηση της Έρευνας για τον εντοπισμό, αξιολόγηση και αξιοποίηση Ορυκτών Πόρων καθώς και την διαχείριση των υπαρχόντων μεταλλευτικών αποθεμάτων.

Στόχος της Ημερίδας είναι η προώθηση μιας ανάπτυξης, η οποία θα λαμβάνει υπόψη τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, όπως είναι ο Ορυκτός της Πλούτος και το πλούσιο ποικιλόμορφο περιβάλλον της, για την αξιοποίηση και διαχείρισή τους προς όφελος του λαού. Μιας ανάπτυξης στην οποία οι επιστημονικοί και παραγωγικοί φορείς καλούνται και πρέπει να παίξουν ουσιαστικό ρόλο.

Στα πλαίσια αυτά σας καλούμε μας τιμήσετε με την παρουσία σας στην Ημερίδα και να συμβάλλετε με τον προβληματισμό σας στον διάλογο που θα επακολουθήσει.

Η Οργανωτική Επιτροπή:

Από ΟΜΕ: Κωνσταντίνος Σαμαράς,

Από Συνδικάτο ΙΓΜΕ: Κωνσταντίνος Κοντοδήμος,  Δημήτρης Κοιλάκος,

Από Σωματείο ΛΑΡΚΟ: Δημήτρης Παπαϊωάννου,

Από Ε.Σ.Τ.Υ.: Συρνιώτης Χαράλαμπος (Χάρης)

 

Συνδιοργανωτές  της Ημερίδας:

ΟΜΕ (ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ)

Συνδικάτο ΙΓΜΕ,

Σωματεία ΛΑΡΚΟ

      Ε.Σ.Τ.Υ. (ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΩΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΙΓΜΕ)

Για επικοινωνία:  Πρόεδρος ΟΜΕ,        Δ. Μπάτης,  τηλ.6945355314, 2105225266 emailome.athens@gmail.com



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΥΚΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΛΑΡΚΟ 23/5/2024

ome athens

Δημοσιεύθηκε στις 18 May 2024 | 12:22 am


Έτοιμος ο πρώτος οδικός κόμβος στο Λουτράκι

 Έτοιμος ο πρώτος οδικός κόμβος στο Λουτράκι 

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος απ’ τους δύο ισόπεδους οδικούς κόμβους που .αφορούν την είσοδο του Λουτρακίου.

Πρόκειται για έργο που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με προυπολογισμό   στο 1 εκατ. ευρώ. Στο έργο, βρέθηκε πρόσφατα και ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας, Τάσος Γκιολής.

Το έργο έχει προετοιμαστεί και έχει ξεκινήσει απ’ την προηγούμενη περιφερειακή αρχή.( Νίκας)

Τέτοιοι κόμβοι, γίνονται και θα γίνουν και σε άλλες Περιφερειακές Ενότητες της Πελοποννήσου.

Δημοσιεύθηκε στις 18 May 2024 | 12:00 am


Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης: Πρόσκληση - 33α Κυριακίδεια 2024 στον Πύργο Κορινθίας


Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 5:35 pm


Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης : Πρόσκληση | Ημερίδα για το Σπήλαιο του Πιτσά


Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 5:31 pm


ΔΗΜΟ ΝΕΜΕΑΣ:΅Ημερίδα με θέμα : «Πρόληψη καρκίνου στην εποχή μας», την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

  

 

Ημερίδα με θέμα : «Πρόληψη καρκίνου στην εποχή μας», που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Νεμέας.

[email protected]

 

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 5:15 pm


Οι διπλωματούχοι μηχανικοί μέλη του ΤΕΕ που είναι δημόσιοι υπάλληλοι θα συμμετέχουν σε επιτροπές και ομάδες εργασίας για την υλοποίηση έργων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

 

Οι μηχανικοί μέλη του ΤΕΕ που απασχολούνται σε φορείς του δημοσίου τομέα, θα επιτρέπεται σύντομα να συμμετέχουν σε ομάδες εργασίας ή ως μέλη έκτακτων επιτροπών που εισηγούνται ή γνωμοδοτούν σχετικά με έργα του «Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0».

 

Για αυτόν τον λόγο η Υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως θα εισηγηθεί νομοθετική διάταξη προς ψήφιση, καθώς η ορθή και βέλτιστη υλοποίηση σημαντικών έργων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας μπορούν και πρέπει βασιστούν σε έμπειρα στελέχη του Δημοσίου. Η συμμετοχή αυτή του προσωπικού του δημοσίου που είναι διπλωματούχοι μηχανικοί μέλη του ΤΕΕ θα γίνεται εκτός του ωραρίου εργασίας, δεν θα παρεμποδίζει τα καθήκοντά τους στις υπηρεσίες τους και θα λογίζεται ως επιπλέον εργασία.

 

Η Υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως δήλωσε:

«Βασική προτεραιότητα της Κυβέρνησής μας είναι η αποτελεσματική και έγκαιρη υλοποίηση των σημαντικών έργων πνοής του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Πρόθεσή μας είναι να συνδράμουμε το έργο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, το οποίο κατέχει κρίσιμο ρόλο στην προσπάθεια αυτή, προβλέποντας τη δυνατότητα σε δημοσίους υπαλλήλους – μέλη του ΤΕΕ να συμμετάσχουν στις ομάδες εργασίας του, εφόσον το επιθυμούν.».

 

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός δήλωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω την Υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως που συζητούμε καιρό και συμφωνήσαμε να έλθει άμεσα νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέπει στους μηχανικούς δημοσίους υπαλλήλους να συμμετέχουν, ως επιπλέον εργασία, αν το επιθυμούν, σε ομάδες εργασίας για τα έργα του ΤΕΕ που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, όπως ο Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης και ο προσεισμικός έλεγχος δημοσίων κτιρίων.

Ως επιπλέον εργασία, οι μηχανικοί αυτοί του δημοσίου, που θα παρέχουν την εμπειρία και τη γνώση τους για την κοινή προσπάθεια υλοποίησης σημαντικών έργων, θα αμείβονται επιπλέον για αυτήν, όταν αυτό προβλέπεται.

Είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη που δεν υπήρχε ως πρόβλεψη στη νομοθεσία μέχρι τώρα, αλλά η πρωτοβουλία της Υπουργού στο δίκαιο αίτημα του ΤΕΕ το κάνει πλέον δυνατό. Λύνει προβλήματα και δημιουργεί ευκαιρίες.»

 

Γραφείο Τύπου ΤΕΕ- Χριστίνα Ντζόιδου

 

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 5:03 pm


Δερβενι - Ειδήσεις και Νέα

Φωτια σε ΙΧ στο Δερβένι - Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5 | RThess

Φωτια σε ΙΧ στο Δερβένι  Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5 | RThess

Δημοσιεύθηκε στις 13 February 2024 | 10:00 am


Φωτιά στο Δερβένι Αρκαδίας - aftodioikisi.gr

Φωτιά στο Δερβένι Αρκαδίας  aftodioikisi.gr

Δημοσιεύθηκε στις 9 February 2024 | 10:00 am


Άνοιξε το Δερβένι (VIDEO) - Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5 | RThess

Άνοιξε το Δερβένι (VIDEO)  Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5 | RThess

Δημοσιεύθηκε στις 5 February 2024 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Δερβενι