Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αιτωλοακαρνανίας   >   Καινουργιο    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Το Αγρίνιο θα υποδεχτεί την τίμια κάρα της Αγίας Βαρβάρας

 Ένα ξεχωριστής σημασίας πνευματικό γεγονός θα λάβει χώρα στην πόλη του Αγρινίου από 22 έως 30 Μαΐου 2024.

Την Τετάρτη 22 Μαΐου και ώρα 7:00’ το απόγευμα στα προπύλαια του Ιερού Ναού Αγίου Βαρβάρας Αγρινίου θα πραγματοποιηθεί η επίσημη υποδοχή της Τιμίας Κάρας της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, εκ του Ιερού Ναού Παναγίας Επισκέψεως Τρικάλων της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκης Γαρδικίου και Πύλης, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνό, τον Ιερό Κλήρο, τις Αρχές και τον πιστό λαό της πόλεως.

Μετά την υποδοχή θα τελεστεί η Ακολουθία του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού.

H Τιμία Κάρα της Μεγαλομάρτυρος θα παραμείνει στον Ιερό Ναό έως την Πέμπτη 30 Μαΐου 2024. Ο Ιερός Ναός θα παραμένει ανοιχτός από τις 7:00’ το πρωί έως τις 10:00’ το βράδυ, ενώ καθημερινά θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες, κατά το ακόλουθο πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα

ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΜΑΪΟΥ 2024

7:00 μ.μ. Επίσημη υποδοχή  της Τιμίας Κάρας της Αγίας  ενδόξου  Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας,  εκ  του Ιερού Ναού  Παναγίας  Επισκέψεως Τρικάλων της Ι. Μητροπόλεως Τρίκης Γαρδικίου & Πύλης στά προπύλαια του Ιεροῦ Ναού Αγίας Βαρβάρας Αγρινίου από τον Σεβ. Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. κ. Δαμασκηνό, τον Ιερό Κλήρο και τις Αρχές της πόλεως.

7:15 μ.μ. Μέγας  Πανηγυρικός  Αρχιερατικός  Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. κ. Δαμασκηνού.

9:30 μ.μ. Ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου

ΠΕΜΠΤΗ 23 ΜΑΪΟΥ 2024

7:00 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία

12:00 π.μ. Ιερά Παράκληση

7:00 μ.μ. Ακολουθία του Εσπερινού

9:00 μ.μ Ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΜΑΙΟΥ 2024

7:00 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία

12:00 π.μ. Ιερά Παράκληση

7:00 μ.μ.  Ιερά Παράκληση, θα ψάλλει η γυναικεία χορωδία Αγ. Σκέπη

8:30 μ.μ.  Ιερά Αγρυπνία επι τη εορτή της Ευρέσεως της  τιμίας Κεφαλής τοῦ Ἁγίου προφήτου Προδρόμου  καὶ  Βαπτιστοῦ  Ἰωάννου. Λειτουργός και ομιλητής ο ιερομόναχος  π. Γεννάδιο Βατοπαιδινός. Θά ψάλει χορός ιεροψαλτών υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Ι. Ναού κ. Λανάρα Κωνσταντίνου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΜΑΪΟΥ 2024

7:00 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία

12:00 π.μ. Ιερά Παράκληση

5:00 μ.μ. Ακολουθία του Αναστάσιμου Εσπερινού

8:30 μ.μ. Ομιλία από τον ιερομόναχο π. Γεννάδιο Βατοπαιδινό

9:30 μ.μ.  Μουσικό πρόγραμμα από την νεανική Χορωδία Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής “ΕΜΜΕΛΕΙΑ” με έδρα την Παντάνασσα Τριχωνίδος υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και μουσικοδιδασκάλου κ. Καμζέλα Κωνσταντίνου

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΜΑΪΟΥ 2024

7:00 π.μ. Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία

12:00 π.μ. Ιερά Παράκληση

5:00 μ.μ. Ακολουθία του Εσπερινού

6:00 μ.μ. Ιερόν Ευχέλαιο

9:00 μ.μ. Ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου

 ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΜΑΪΟΥ 2024

7:00 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία

12:00 π.μ. Ιερά Παράκληση

5:30 μ.μ. Ακολουθία του Εσπερινού

6:30 π.μ. Ομιλία από τον ιεραπόστολο, θεολόγο και ιατρό π. Ευάγγελο Παπανικολάου με θέμα: «Οι δύο αλώσεις»

9:00 μ.μ.  Ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου

ΤΡΙΤΗ 28 ΜΑΪΟΥ 2024

7:00 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία

12:00 π.μ. Ιερά Παράκληση

9:30 μ.μ. Βραδινή Θεία Λειτουργία επί τη εορτή της Μεσοπεντηκοστής και υπέρ ενισχύσεως των διαγωνιζομένων μαθητών στις προαγωγικές και πανελλήνιες εξετάσεις.

ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΜΑΪΟΥ 2024

7:00 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία

12:00 π.μ. Ιερά Παράκληση

6:00 μ.μ. Ακολουθία του Εσπερινού

9:00 μ.μ. Ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου

 ΠΕΜΠΤΗ 30 ΜΑΪΟΥ 2024

7:00 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία

12:00 π.μ. Ιερά Παράκληση  και  αναχώρηση Ιερής Κάρας της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2024 | 11:41 pm


Λήξη Κατηχητικών Συνάξεων Γυμνασίου – Λυκείου της μητρόπολης Αιτωλοακαρνανίας


Με επιτυχία και νεανικό ενθουσιασμό πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Μαΐου 2024 η λήξη όλων των κατηχητικών συνάξεων Γυμνασίου - Λυκείου της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Με τη συνοδεία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Δαμασκηνού διοργανώθηκε μονοήμερη εκδρομή για τα παιδιά των κατηχητικών Γυμνασίου και Λυκείου όλων των Ενοριών της Ιεράς Μητροπόλεως, στην Ιερά Μονή Αγίου Αυγουστίνου και Αγίου Σεραφείμ του Σαρώφ στο Τρίκορφο Φωκίδος. Ήταν μια ευκαιρία χαλάρωσης, αναψυχής και πνευματικής ενίσχυσης των παιδιών για τις επικείμενες εξετάσεις τους.

Τριακόσιοι μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Κατασκήνωσης της Ιεράς Μονής. Την έναρξη των ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός στο Καθολικό της Ιεράς Μονής, καλώντας τα παιδιά να ψάλλουν όλοι μαζί το «Χριστός Ανέστη», ενώ στη συνέχεια ο Αρχιμ. Αυγουστίνος Σύρρος μίλησε για το νεανικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος και ξενάγησε τους μαθητές στους χώρους της Μονής.
 


Τα παιδιά αγωνίστηκαν και ψυχαγωγήθηκαν στα γήπεδα, παίζοντας ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, paintball, ενώ παράλληλα είχαν τη δυνατότητα να παίξουν πινκ πονκ, να χαρούν στο τραμπολίνο και να απολαύσουν την ομορφιά και την ηρεμία της φύσης περπατώντας στον πάμφυτο χώρο της Κατασκηνώσεως.
 

Το μεσημέρι προσφέρθηκε από τους μοναχούς πλούσιο γεύμα και ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί με τη συμμετοχή όλων των μελών των νεανικών συνάξεων Γυμνασίου – Λυκείου και των κατηχητών. Το πανηγυρικό αυτό κλίμα ολοκληρώθηκε με τη προσφορά του ενθυμίου της φετινής κατηχητικής χρονιάς, από τον Σεβασμιώτατο, που εξέφρασε τη χαρά του για το δυναμισμό και την ενεργή συμμετοχή όλων των παιδιών στις κατηχητικές συνάξεις του έτους 2023-2024.

Ο Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός μιλώντας από καρδιάς, ανέφερε ότι «ο Χριστός είναι το Α και το Ω στη ζωή μας. Από Εκείνον ξεκινούν όλα και σε Εκείνον καταλήγουν όλα. Τίποτα δεν μπορεί να γίνει στη ζωή μας χωρίς να το θέλει ο Χριστός. Η εμπιστοσύνη μας στο Πρόσωπο Του αποδεικνύεται με την αποδοχή του θελήματος Του. Το ομολογούμε στην Κυριακή Προσευχή με τη φράση: «Γεννηθήτω το θέλημά σου». Είναι η μεγαλύτερη ομολογία πίστεως να λέμε καθημερινά, ότι είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε το θέλημα του Χριστού στη ζωή μας».

Τόνισε επίσης, ότι ο Χριστός δεν μας εγκαταλείπει ποτέ. Δεν απομακρύνεται από εμάς. Δεν υπάρχει περίπτωση να μας αρνηθεί. Επάνω στον Σταυρό απέδειξε την αγάπη του. Ο Χριστός είναι η Αγάπη. Εμείς οι άνθρωποι κάποιες φορές απομακρυνόμαστε από Εκείνον, όταν δεν αγαπάμε τον συνάνθρωπό μας, που είναι η ζωντανή εικόνα του Θεού. Αναφερόμενος στην Παραβολή του Ασώτου Υιού ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι ο Χριστός είναι ο Πατέρας μας και πάντα θα μας περιμένει και όταν του το ζητήσουμε θα μας προσφέρει τη συγχώρηση.

Στη συνέχεια ανέφερε, ότι ο Θεός δεν αγαπά μόνο εμάς, αλλά αγαπά όλο τον κόσμο, όλους τους ανθρώπους. Και εμείς οφείλουμε να αγαπάμε όλους τους ανθρώπους. «Σήμερα, αυτό που κάναμε είναι μια απόδειξη, ότι μας ενώνει η αγάπη προς τον Θεό και η αγάπη μεταξύ μας. Μην αφήσετε ποτέ κανέναν να σας αφαιρέσει αυτή την αγάπη για τον Θεό και την αγάπη για τον άνθρωπο. Αν πάψουμε να αγαπάμε τον Θεό και ο ένας τον άλλον, τότε θα γίνουμε μηχανές που θα σκορπούμε την κακία, το μίσος και τον θάνατο. Ο άνθρωπος που δεν αγαπά τον Θεό και τον συνάνθρωπό του είναι κενός, άδειος και ταυτόχρονα δεν έχει μέσα του ελπίδα, αισιοδοξία, τόλμη, θάρρος και δύναμη για να προχωρήσει στη ζωή».

Ολοκληρώνοντας ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φωκίδος κ. Θεόκτιστο, τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής, Γέροντα Νεκτάριο και τους Πατέρες της Ιεράς Μονής για την αρχοντική και αβραμιαία φιλοξενία και προέτρεψε τα αγόρια και τα κορίτσια να συμμετάσχουν στις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Στην επιστροφή τα παιδιά μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους και εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους προς τον Σεβασμιώτατο, τους Ιερείς και τους Κατηχητές τους για αυτή την όμορφη ευκαιρία. Μάλιστα, συμφώνησαν να συναντηθούν ξανά όλοι μαζί στις καλοκαιρινές Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεώς μας στη Ρίζα Αντιρρίου, προκειμένου να αναζωπυρώσουν όλα τα ευχάριστα συναισθήματα που τους προσέφερε η σημερινή ημέρα.

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες στον ακόλουθο σύνδεσμο https://photos.app.goo.gl/gATu5NeJ4KymZaBv5


Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας

της Ιεράς Μητροπόλεως

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2024 | 7:05 pm


Αγρίνιο:Σοβαρό τροχαίο στον κόμβο Συκιάς(φωτο)

 Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε σήμερα γύρω στις 02:00 τα ξημερώματα στον κόμβο Συκιάς επί της Ε.Ο. Αγρινίου-Αντιρρίου με εμπλοκή δύο οχημάτων και ανατροπή του ενός κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες.

Άμεσα κλήθηκε και έφτασε στο σημείο δύναμη της Π.Υ. Αγρινίου με 3 οχήματα και 6 άνδρες, δύναμη της Τροχαίας και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Η οδηγός του ενός οχήματος βγήκε μόνη της από το όχημα έχοντας τις αισθήσεις της αλλά μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αγρινίου με ασθενοφόρο ελαφρά τραυματίας σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Ο οδηγός του δεύτερου οχήματος είναι καλά στην υγεία του.

Τα αίτια του συμβάντος ερευνά το αρμόδιο τμήμα της Τροχαίας.

πηγή:agrinioreport.com

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2024 | 2:23 pm


Τελέστηκε το μνημόσυνο στον Άγιο Κωνσταντίνο για τα θύματα της Ποντιακής Γενοκτονίας



Τελέστηκε το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου σε κλίμα συγκίνησης το μνημόσυνο για τα θύματα της Ποντιακής Γενοκτονίας. Η κ. Δέσποινα Κοτταρίδου, Δικηγόρος Αγρινίου, αναφέρθηκε στη σημασία της ημέρας.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο «Μικρασιατών και Ποντίων Προσφύγων» από τον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου, τον Δήμαρχο Πατρέων Κ.Πελετίδη, τον εντεταλμένο ΠΔΕ Κ.Δαουτίδη, τον πρόεδρο της Κ. Αγίου Κωνσταντίνου Γιώργο Σταύρου, τον Αστυνομικό Διευθυντή Ακαρνανίας Δ.Γαλαζούλα, τον πρ. του Συλλόγου Ποντίων Αιτ/νιας «Δ.Ψαθάς» Τριαντάφυλλο Τατούλη, την πρ. του Συλλόγου Μικρασιατών προσφύγων Ν. Αιτ/νιας Α. Γκούρλια, τον πρ. Συλλόγου Πραματιωτων Β.Στάμο, του Συλλόγου Παλαίμαχων ΑΕΚ Αγίου Κωνσταντίνου, του Αθλητικού Συλλόγου ΙΩΝΙΚΟΣ και η Ένωση Αποστράτων Αιτωλοακαρνανίας .

Το απόγευμα στις 19:00 μ.μ θα πραγματοποιηθεί ο 3οςΑγώνας δρόμου 5 km αφιερωμένος στη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Διοργάνωση: Σύλλογος Ποντίων Ν. Αιτωλ/νίας «Δημήτρης Ψαθάς» και Φιλαθλητικός Σύλλογος Αγρινίου

Εκκίνηση :Πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου







Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2024 | 1:39 pm


Η υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Παρθενίου στο Λουτρό Αμφιλοχίας (φωτο)


Με κάθε λαμπρότητα η Ενορία του Αγίου Νικολάου Λουτρού Αμφιλοχίας υποδέχθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 17ης Μαΐου 2024 την Τιμία και Χαριτόβρυτο Κάρα του Αγίου Παρθενίου, Επισκόπου Λαμψάκου του Θαυματουργού.

Την Τιμία Κάρα υποδέχθηκε, επικεφαλής του Ιερού Κλήρου και του πιστού Λαού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός. Αμέσως μετά τελέσθηκε η ακολουθία του πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου.

Κατά το κήρυγμά του ο Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός ανέφερε, ότι υποδεχόμαστε σήμερα έναν Άγιο, ο οποίος έλαβε από τον Θεό το χάρισμα να θεραπεύει τις σωματικές ασθένειες των ανθρώπων και όλως ιδιαιτέρως την επάρατη νόσο του καρκίνου.

«Κατά την διάρκεια του Εσπερινού η προσευχή μου ήταν στραμμένη προς όλους εκείνους τους αδερφούς μας, οι οποίοι δοκιμάζονται από την ασθένεια αυτή, όχι μόνο οι ίδιοι, αλλά και οι οικογένειές τους.

Είναι μία ασθένεια που και μόνο το άκουσμά της προκαλεί τον τρόμο και συνδέεται άμεσα με το θάνατο. Ο καθένας από εμάς είτε στο οικογενειακό του περιβάλλον είτε στον φιλικό του περίγυρο αντιμετώπισε τέτοιες καταστάσεις και όλοι έχουμε συνειδητοποιήσει πόσο βαρύς είναι ο σταυρός αυτής της ασθένειας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος και συνέχισε λέγοντας: 

«Εδώ φαίνεται η αγάπη του Θεού, η οποία μπορεί να παραχωρεί την συγκεκριμένη ασθένεια μέσα στη ζωή του ανθρώπου, αλλά δεν αφήνει τον άνθρωπο αβοήθητο και ανυπεράσπιστο. Του προσφέρει την δύναμη, την ευλογία και τον επιστηριγμό των Αγίων. Και μάλιστα σε κάποιους από αυτούς τους Αγίους, ο Θεός προσφέρει αυτήν την ιαματική δύναμη και την θεραπευτική χάρη και την προσφέρει όχι μόνο μέσα από την πνευματική παρουσία τους στην εκκλησιαστική ζωή, αλλά και μέσα από τις θαυματουργές τους Εικόνες και όλως ιδιαιτέρως από τα Χαριτόβρυτα Λείψανά τους.

Η Κάρα του Αγίου Παρθενίου, εδώ και εκατοντάδες χρόνια, είναι η πηγή αυτών των ιαμάτων για όσους προστρέχουν στον Άγιο και εκλιπαρούν και εκζητούν την βοήθειά του και, με τη δύναμη της πίστης τους, λαμβάνουν τη χάρη και την ευλογία, αλλά και το θαύμα της θεραπείας».

Ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε τους πιστούς που συμμετείχαν στην υποδοχή του Τιμίου Λειψάνου να προσευχηθούν για όλους τους καρκινοπαθείς που γνωρίζουν «ο άγιος να ευλογήσει και να ενδυναμώσει την υπομονή και την πίστη τους και να τους δίδει την δύναμη να σηκώσουν μέχρι τέλους αυτόν τον σταυρό της ασθενείας τους. Όλη αυτή την περίοδο που θα βρίσκεται εδώ η Τιμία Κάρα, ο Άγιος θα δεχτεί την πίστη μας και είναι προϋπόθεση αυτό αδελφοί μου να μην προσέλθουμε με χλιαρή πίστη, με επιφανειακή πίστη, με πίστη που θα έχει μέσα της στοιχεία ιδιοτέλειας και συμφέροντος.

Να είναι η πίστη μας αγνή, καθαρή, δυνατή, αδιαπραγμάτευτη. Να ομολογήσουμε την αγάπη μας προ τον Θεό. Να ομολογήσουμε την αγάπη μας για τον Άγιο και να υποσχεθούμε ότι πάντοτε η πίστη μας θα μας οδηγεί να αγωνιζόμαστε για την αγιότητα. Αυτό θέλει ο Άγιος από εμάς∙ να αγωνιζόμαστε πνευματικά βαδίζοντας την οδό της μετανοίας και της ταπείνωσης».

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, «τον περισπούδαστο και επιφανή Ιεράρχη της Ελλαδικής Εκκλησίας που ποιμαίνει ίσως την πλέον αγιοτόκο Μητρόπολη της Ελλαδικής Εκκλησίας». Ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Μακρυμάλλης και τον Ιεροκήρυκα π. Νεκτάριο Ευγενικό, που μετέφερε την Τιμία Κάρα. Ιδιαιτέρως συνεχάρη και επήνεσε τον Προϊστάμενο του Ναού, π. Ζαχαρία Σπυρόπουλο, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και όλα τα στελέχη της Ενορίας για την προετοιμασία της υποδοχής του Ιερού Λειψάνου, αλλά και της ετήσιας πανηγύρεως της Ενορίας.

H Τιμία Κάρα του Αγίου Παρθενίου θα παραμείνει μέχρι την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024, ενώ καθημερινά θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Παρασκευή 17 Μαΐου 2024

19:00: Επίσημη υποδοχή των ιερών Λειψάνων εκ της Ιεράς Μονής στα προπύλαια του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Λουτρού Αμφιλοχίας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Δαμασκηνό, τον Ιερό Κλήρο και τις Αρχές της πόλεως.

19:15: Μέγας πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Δαμασκηνού.

21:30: Ακολουθία του μικρού Απόδειπνου


Σάββατο 18 Μαΐου 2024

7:00 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία

11:00: Ιερά Παράκληση

6:00: Ιερά Παράκληση

9:00: Ακολουθία του μικρού Απόδειπνου

Κυριακή 19 Μαΐου 2024

7:30: Όρθρος και Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Δαμασκηνού

12:00: Ιερά Παράκληση

18:00: Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου πρώην Άρτης κ. κ. Ιγνατίου και Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Νικολάου και της Τίμιας Κάρας του Αγίου Παρθενίου, συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονίκης Αμφιλοχίας.

Δευτέρα 20 Μαΐου 2024

7:00: Όρθρος και Θεία Λειτουργία μετά θείου κηρύγματος

18:00: Μεθέορτος Εσπερινός

9:00: Ακολουθία του μικρού Απόδειπνου

Τρίτη 21 Μαΐου 2024

7:00: Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία

11:00: Ιερά Παράκληση στους Τρεις Ιεράρχες

6:00: Ακολουθία του Εσπερινού

6:00: Το μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου

9:00: Ακολουθία του μικρού Απόδειπνου

Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

7:00: Όρθρος και Θεία Λειτουργία

12:00: Ιερά Παράκληση, Αναχώρηση Τίμιας Κάρας




Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες στον ακόλουθο σύνδεσμο https://photos.app.goo.gl/TQUhaKfezpqwBfs2A


Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας

της Ιεράς Μητροπόλεως

Δημοσιεύθηκε στις 18 May 2024 | 7:53 pm


Εγγραφές και επανεγγραφές νηπίων στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Αγρινίου


Σχετικά με τις εγγραφές, για το σχολ. ετος 2024-2025 νηπίων και βρεφών στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς , ανακοινώνονται τα εξής:

Ξεκινούν οι αιτήσεις την Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 και θα διαρκέσουν μέχρι και την Τρίτη 18 Ιουνίου 2024.

Για εγγραφή στα τμήματα νηπίων δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν τα παιδιά που έχουν γεννηθεί από 1-1-2021 έως 31-3-2022.

Για εγγραφή στα τμήματα Βρεφών δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν τα βρέφη που έχουν γεννηθεί από 01-04-2022 έως 31-03-2024.

Oι αιτήσεις θα κατατίθενται αποκλειστικά και μόνο στην ηλεκτρονική πλατφόρμα preschool.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα είναι αναρτημένη, στην ιστοσελίδα

του Δήμου Αγρινίου, https://agrinio.gov.gr ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση

https://polagrinio.intellisoft.gr.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να ολοκληρωθεί η διαδικασία,

είναι να υποβληθούν, εκτός των υπόλοιπων δικαιολογητικών, το Εκκαθαριστικό οικ. Έτους 2024.

Προκειμένου να συνεχιστεί η δωρεάν φιλοξενία των παιδιών στους Δ.Π.Σ -

Δ.Β.Σ του Δήμου Αγρινίου, καλούνται οι γονείς να μεριμνήσουν για την υποβολή αίτησης τους στο πρόγραμμα “ Πρόγραμμα προσχολικής αγωγής και δημιουργικής απασχόλησης παιδιών” μέσω τις Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.

Οι ημερομηνίες υποβολής της σχετικής αίτησης, για συμμετοχή στο Πρόγραμμα, θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερο

χρόνο και θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση.

Με τον τρόπο αυτό στηρίζετε, τον παιδαγωγικό, εκπαιδευτικό και κοινωνικό χαρακτήρα των Δ.Π.Σ.

Προσοχή: Οι γονείς που είχαν δημιουργήσει κωδικούς πρόσβασης στην ανωτέρω εφαρμογή για το σχολικό έτος 2023-2024, δεν απαιτείται δεν απαιτείται να δημιουργήσουν εκ νέου, καθώς εισέρχονται με τους παλαιούς κωδικούς.

Στην περίπτωση που έχουν απωλέσει τον κωδικό πρόσβασης μπορούν να τον ανακτήσουν ακολουθώντας τα βήματα που περιγράφονται στην αρχική σελίδα της εφαρμογής.

Η εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από κινητά τηλέφωνα τύπου smart phone (έξυπνα τηλέφωνα) καθώς και tablet.

Στην ιστοσελίδα του Δήμου Αγρινίου θα περιέχονται οδηγίες δημιουργίας

λογαριασμού χρήστη καθώς και οδηγίες για την ορθή συμπλήρωση της αίτησης. Επίσης, στην ίδια πλατφόρμα θα βρείτε χρήσιμα έγγραφα και απαραίτητα δικαιολογητικά όπως το Έντυπο Υγείας του παιδιού.

Δημοσιεύθηκε στις 18 May 2024 | 4:03 pm


Εθελοντική Αιμοδοσία στον Άγιο Κωνσταντίνο την Κυριακή 19 Μαΐου


Η 19η  Μαΐου είναι ημέρα μνήμης της Γενοκτονία των Ποντίων. Την ημέρα αυτή 19 Μαΐου του 20024 σας καλούμε , ο σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών νομού Αιτωλ/νιας και ο σύλλογος ποντίων νομού Αιτωλ/νιας, να έρθετε στον Άγιο Κωνσταντίνο για να ανάψετε ένα κερί στην μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν και εάν θέλετε να αιμοδοτησετε για τις 352000 χιλιάδες ψυχές που χάθηκαν . Θα σας περιμένουμε από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 14:00 .Θα είμαστε στην πλατεία του Αγίου Κωνσταντίνου με το τμήμα της αιμοδοσίας του νοσοκομείου Αγρινίου για να σας υποδεχτούμε.

Το Δ.Σ 



Δημοσιεύθηκε στις 18 May 2024 | 12:30 pm


Διεθνής ημέρα μουσείων: ο ρόλος των τοπικών μουσείων

Τον Ανδρέα Σκαρτσάρη*

Τα μουσεία είναι μεταξύ των πιο πολύτιμων και ακριβών περιουσιακών στοιχείων μιας πόλης.

Είναι σίγουρα παρήγορο ότι οι περισσότερες συζητήσεις αφορούν το πως θα κάνουμε τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος για όλους. Όμως η επιτυχία έρχεται από την ικανότητά μας να αναλάβουμε δράση. Και η βιώσιμη ανάπτυξη αφορά την εκτέλεση των εργασιών.

Οι πολιτιστικές επενδύσεις όπως και οι άνθρωποι του πολιτισμού έχουν άμεση σχέση με την ανάπτυξη και την ελκυστικότητα των πόλεων αλλά και το πνεύμα και το ηθικό των πολιτών. Τα τελευταία χρόνια όλο και πιο συχνά πρωτοβουλίες που έχουν σχέση με τον πολιτισμό δοκιμάζονται από αναπτυξιακούς και οικονομικούς φορείς στο πλαίσιο προγραμμάτων καινοτομίας. Κυριαρχεί έντονα η τάση μιας επανάστασης της πολιτιστικής πολιτικής που οφείλεται στην αυξημένη απόδειξη των επιπτώσεων των πολιτιστικών επενδύσεων στην αστική αναγέννηση. Καθώς λοιπόν τουρισμός και πολιτισμός λειτουργούν απόλυτα σαν συγκοινωνούντα δοχεία θα είχε ενδιαφέρον να εξετάσουμε πως ένα τοπικό μουσείο μπορεί να προσφέρει μια παγκόσμια αφήγηση άρα τουρισμό και ανάπτυξη.

Ο κόσμος χρειάζεται μουσεία καθώς και επαγγελματίες της πολιτιστικής κληρονομιάς για να πετύχει τους στόχους της αειφόρου ανάπτυξης. Τα μουσεία διαπιστώνοντας την μετατροπή τους από κρατικούς θεσμούς σε θεσμούς πολιτών προσπαθούν να αναλάβουν νέους ρόλους και ευθύνες και αναμένεται να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο στο μέλλον της πόλης και των τοπικών κοινωνιών που ανήκουν.

Η αφήγηση μιας παγκόσμιας ιστορίας μέσα από ένα τοπικό μουσείο απαιτεί μια προσεκτική και ιδιαίτερη προσέγγιση. Ας μην ξεχνάμε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται για γενικές ιστορίες και έννοιες όπως η κλιματική αλλαγή ή η απώλεια βιοποικιλότητας. Τα θεωρούν υπερβολικά αφηρημένα,ότι δεν τους αφορούν και εν τέλει  πολύ μακριά από την καθημερινότητά τους. Όμως τα περισσότερα μουσεία είναι τοπικά και για να μιλήσουν για μια παγκόσμια ιστορία,να απευθυνθούν σε ένα παγκόσμιο θέμα πρέπει να εμπλέξουν καλύτερα τις τοπικές τους κοινότητες και τις δραστηριότητες γύρω από την τοπική κληρονομιά. 

Γιατί έχει αποδειχτεί ότι ο καλύτερος τρόπος να πείτε μια παγκόσμια ιστορία είναι να ξεκινήσετε τοπικά!

Τα μουσεία μιας πόλης είναι  περιουσιακό της στοιχείο και μάλιστα από τα πιο πολύτιμα και ακριβά. Γι’ αυτό πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε και να τα αναπτύξουμε όπως τους αξίζει.

Το θέμα του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2024 που γιορτάζεται σήμερα, 18 Μαΐου, είναι “Μουσεία για την Εκπαίδευση και την Έρευνα”.

Η μουσειακή εμπειρία είναι συνθέτη. Αυτό που στο τέλος μετράει είναι όχι τόσο τι επιθυμεί να μεταδωσει το μουσειο στον επισκέπτη αλλά αυτό που στην πραγματικότητα βιώνει / επεξεργάζεται / απορροφά ο επισκέπτης κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του.

Είναι σπουδαίας σημασίας τα προγράμματα public engagement και ο διάλογος μεταξύ πολιτών, ερευνητών, κοινωνίας και πολιτικής.

Θα ήταν  εξαιρετικό να διασυνδέσουμε την επιστήμη με την τέχνη. Μπορούμε να ξεπεράσουμε τις παραδοσιακές προσεγγίσεις στην εκπαιδευτική πρακτική χρησιμοποιώντας την τέχνη και να ανοίξουμε με αυτόν τον τρόπο το «μαύρο κουτί» της τεχνολογίας και της επιστήμης.

Γιατί το πιο σημαντικό σήμερα είναι ο τρόπος που το μουσείο σχεδιάζει να συνομιλεί με τους επισκέπτες και την κοινότητα.

Ανδρέας Σκαρτσάρης

Αντιδήμαρχος δήμου Αγρινίου

Δημοσιεύθηκε στις 18 May 2024 | 11:30 am


Συγκίνησε η εκδήλωση αφιερωμένη στον σπουδαίο Αγρινιώτη συνθέτη Λίνο Κόκοτο


Η Σχολή Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού «Αθανάσιος Παλιούρας», παρουσίασε στο Παπαστράτειο Μέγαρο, την Κυριακή 12 Μαΐου 2024, την τελευταία εκδήλωση της περιόδου 2023-2024.

Ήταν μια εκδήλωση αφιερωμένη στον σπουδαίο Αγρινιώτη συνθέτη Λίνο Κόκοτο, ο οποίος τίμησε τους διοργανωτές με την παρουσία του. Η εκδήλωση περιλάμβανε μουσικό μέρος που ετοιμάστηκε από τον Παύλο Μπερμπερίδη και το πενταμελές συγκρότημά του, και συνέντευξη με τον δημιουργό, που επιμελήθηκε ο δημοσιογράφος Νίκος Κανής.

Ακούστηκαν τα γνωστότερα τραγούδια του Λίνου Κόκοτου, των οποίων η πολύ ωραία ερμηνεία από τον Παύλο Μπερμπερίδη και την Κωνσταντίνα Παπαθανασίου, ενθουσίασε τον δημιουργό τους.

Το πολυάριθμο κοινό σιγοτραγούδησε τα τραγούδια και γνώρισε καλύτερα τον συνθέτη, ο οποίος απόλαυσε την εκδήλωση που έγινε προς τιμήν του στην γενέθλια πόλη.

Δημοσιεύθηκε στις 18 May 2024 | 9:34 am


Εφημερεύον φαρμακείο στο Καινούργιο 18-19 Μαΐου 2024


Το φαρμακείο Τσαρούχης εφημερεύει το Σαββατοκύριακο 18-19 Μαΐου 2024 στο Καινούργιο.
Τηλ 26410 61503


Δημοσιεύθηκε στις 18 May 2024 | 9:30 am


Το νέο Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δημόσιων Σχολείων Δήμου Αγρινίου


Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε το νέο Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δημόσιων Σχολείων Δήμου Αγρινίου που προέκυψε από τη Γενική Συνέλευση της 22.04.2024 και συγκροτήθηκε σε σώμα την 15.05.2024, το οποίο αποτελείται από τους κάτωθι:

Πρόεδρος: Αλεξόπουλος Γεώργιος

Αντιπρόεδρος: Ταφιάδης Νικόλαος

Γραμματέας: Τσόλκας Κων/νος

Ταμίας: Κοκκώνη-Αγγελακοπούλου Αλεξάνδρα

Μέλος: Χονδρού Ειρήνη

»Παπαϊωάννου Σπυριδούλα

»Αθανασούλη Βασιλική (Σίσσυ)

»Καρανίκας Σπυρίδων

»Κατσιπάνος Γεώργιος

»Κάππας Ευάγγελος

»Μαυρέλης Απόστολος

Αναπλ. Μέλος :Κόκκα Βασιλική

»Μαυροϊδόγγονα Μαρία

»Βάσσης Βασίλειος

Ελεγκτική Επιτροπή:

Καραγκούνη Μαρία, Αγραφιώτης Γεώργιος και Παπαναστασίου Αθηνά.

Εκπρόσωποι της Ένωσης στις επιτροπές του Δήμου Αγρινίου: στην Επιτροπή Παιδείας ο Αλεξόπουλος Γεώργιος με αναπληρώτρια την Αθανασούλη Βασιλική (Σίσσυ), στην Επιτροπή Α/βάθμιας Εκπαίδευσης ο Ταφιάδης Νικόλαος με αναπληρωτή τον Κατσιπάνο Γεώργιο, στην Επιτροπή Β/θμιας Εκπαίδευσης ο Τσόλκας Κων/νος με αναπληρώτρια την Παπαϊωάννου Σπυριδούλα, στην Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης ο Απόστολος Μαυρέλης με αναπληρωτή τον Καρανίκα Σπυρίδωνα. Εκπρόσωποι της Ένωσης στην Ομοσπονδία Ενώσεων Δυτ. Ελλάδος, λόγω της ικανοποιητικής συμμετοχής των συλλόγων στις εκλογές της Ένωσης, ορίζεται σύσσωμο το Δ.Σ.

Το νεοεκλεγέν Δ.Σ ευχαριστεί και δημόσια το απερχόμενο Δ.Σ και τον Πρόεδρο αυτού κ. Απόστολο Γούναρη, για την πολυετή προσφορά τους στην Ένωση και στο γονεϊκό κίνημα της πόλης μας.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δημόσιων Σχολείων Δήμου Αγρινίου, θα συνεχίσει την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια για την ενεργοποίηση όλων των Συλλόγων Γονέων-Κηδεμόνων σε όλα τα σχολεία του δήμου ή για την ίδρυση εκεί όπου δεν υπάρχουν και θα διεκδικήσει μαζί τους καλύτερες συνθήκες φοίτησης και διαβίωσης όλων των μαθητών, Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του δήμου μας, στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της δημόσιας και δωρεάν Παιδείας και της αληθινής μόρφωσης των παιδιών μας.

Με τιμή

ΤΟ Δ.Σ.

Δημοσιεύθηκε στις 18 May 2024 | 9:28 am


Η Ανακομιδή Λειψάνων του Αγίου Νικολάου και εορτή Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας

 

Την Ανακομιδή των Λειψάνων του Αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας εορτάζει η Εκκλησία μας, την Δευτέρα 20 Μαΐου 2024. Στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας πανηγυρίζουν οι κάτωθι Ιεροί Ναοί, κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Λουτρού

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου, Αρχιμ. Θεοκλήτου Ράπτη, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί η Ακολουθία του Όρθρου και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, μετά θείου κηρύγματος από τον Ιεροκήρυκα, Αρχιμ. Θεολόγο Ντούβαλη.

Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Μεσαρίστης

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτοπρ. Γεωργίου Τριανταφυλλάκη, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί η Ακολουθία του Όρθρου και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, μετά θείου κηρύγματος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Μακρυνείας, Αρχιμ. Σιλουανό Ψιλιά.

Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Παπαδάτου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Ιεροκήρυκος, Αρχιμ. Λαυρεντίου Καρανάσιου, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο.

Ανήμερα της εορτής στην Ακολουθία του Όρθρου και στην πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία θα προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός.

Την ερχομένη Τρίτη 21 Μαΐου 2024 η Εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη των Αγίων Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένη. Στην Ιερά Μητρόπολή μας πανηγυρίζουν οι κάτωθι Ιεροί Ναοί, κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένη Αγρινίου

Την Δευτέρα 20 Μαΐου θα τελεσθεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου, Αρχιμ. Θεοκλήτου Ράπτη, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί η Ακολουθία του Όρθρου και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, μετά θείου κηρύγματος από τον Ιεροκήρυκα, Αρχιμ. Λαυρέντιο Καρανάσιο.

Το απόγευμα θα τελεσθεί η Ακολουθία του Μεθέορτου Αρχιερατικού Εσπερινού και η Ιερά Λιτανεία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού.

Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένη Βαρειάς Τριχωνίδος

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Ιεροκήρυκος, Αρχιμ. Παύλου Ντανά, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεσθεί η ακολουθία του Όρθρου και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Καλλινίκου Καζαντζή, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο.

Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένη Μαλεσιάδας

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός. Ανήμερα της εορτής θα τελεσθεί η ακολουθία του Όρθρου και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Τον θείο λόγο θα κηρύξει ο Ιεροκήρυξ, Αρχιμ. Παύλος Ντανάς.

Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένη Παλαιομάνινας

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού.

Ανήμερα της εορτής θα τελεσθεί η ακολουθία του Όρθρου και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Πρωτοπρ. Σπυρίδωνος Ράπτη, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο.

Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένη Παπαδατών Μακρυνείας

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Ιεροκήρυκος, Αρχιμ. Λαυρεντίου Καρανάσιου, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεσθεί η ακολουθία του Όρθρου και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Αρχιερατικού Επιτρόπου Αγρινίου, Αρχιμ. Νεκταρίου Τριάντη.

Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένη Κουρτελεΐκων Μακρυνείας

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά θείου κηρύγματος. Ανήμερα της εορτής θα τελεσθεί η ακολουθία του Όρθρου και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Των ιερών Ακολουθιών θα προεξάρχει ο Αρχιερατικός Επίτροπος Μακρυνείας, Αρχιμ. Σιλουανός Ψιλιάς.

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 11:43 pm


Πως από το χωριό βρέθηκε στην Γερμανία -Η απίστευτη πορεία ενός Έλληνα μετανάστη(video)

"Όλα δουλεύουν μια χαρά στη Γερμανία, αλλά η Ελλάδα είναι η πατρίδα μου"

Ο Φώτης, ένας 62χρονος άνδρας από το χωριό Άγιος Σπυρίδων της Άρτας, μοιράστηκε μαζί μας την ιστορία του, μια ιστορία μετανάστευσης, προσαρμογής και επιστροφής.

Από μικρός, σε ηλικία 10 ετών, αναγκάστηκε να αφήσει πίσω το χωριό του και να ακολουθήσει τους γονείς του στη Γερμανία, όπου είχαν μεταναστεύσει για να βρουν δουλειά. Τα παιδικά του χρόνια στο χωριό, γεμάτα παιχνίδι στην πλατεία κάτω από τον πλάτανο, έμειναν χαραγμένα στη μνήμη του.

Στη Γερμανία, η αρχή ήταν δύσκολη. Η ξένη γλώσσα και η διαφορετική κουλτούρα δημιούργησαν εμπόδια. Παρόλα αυτά, ο Φώτης όχι μόνο προσαρμόστηκε, αλλά και πέτυχε. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη φιλολογία με ειδικότητα στην ιστορία και βρήκε δουλειά στους γερμανικούς σιδηροδρόμους ως προγραμματιστής. Μιλώντας για τη ζωή στη Γερμανία, ο Φώτης τόνισε την τυπικότητα και την εργατικότητα που απαιτούνται. "Όλα δουλεύουν μια χαρά", σημείωσε, σε αντίθεση με την Ελλάδα.

Παράλληλα, τόνισε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νέοι μετανάστες, καθώς ένας μισθός δεν είναι πλέον αρκετός για αξιοπρεπή διαβίωση. Συμβούλεψε όσους σκέφτονται να μεταναστεύσουν στη Γερμανία να είναι αποφασισμένοι για σκληρή δουλειά και να προετοιμαστούν για αλλαγή νοοτροπίας, καθώς η τάξη και η πειθαρχία αποτελούν βασικές αξίες στην γερμανική κοινωνία.

Ο Φώτης, αν και προσαρμόστηκε στη Γερμανία, η αγάπη του για την πατρίδα του παραμένει ακλόνητη. Όνειρό του είναι να επιστρέψει στο χωριό του και να περάσει εκεί τα υπόλοιπα χρόνια του. Στις επισκέψεις του στο χωριό, αφιερώνει χρόνο στην μελέτη και την συγγραφή βιβλίων για την ιστορία της περιοχής. Παράλληλα, προτρέπει και άλλους συνταξιούχους που ζουν στο εξωτερικό να επιστρέψουν στην Ελλάδα, εκφράζοντας αισιοδοξία για το μέλλον της χώρας και διακρίνοντας σημάδια προόδου.

Η ιστορία του Φώτη αποτελεί ένα αισιόδοξο παράδειγμα μετανάστευσης και επιστροφής, γεμάτη με δύναμη ψυχής, προσαρμοστικότητα και αγάπη για την πατρίδα.

Δείτε ένα ακόμη υπέροχο αφιέρωμα στο κανάλι Greek Village Life

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 8:57 pm


Κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας στην Αιτωλοακαρνανία

 

Στο πλαίσιο των επισκέψεων της Νέας Δημοκρατίας, ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βουλευτής Ηρακλείου  Λευτέρης Αυγενάκης, επισκέφθηκε το Αγρίνιο και το Μεσολόγγι. Στο κλιμάκιο συμμετείχαν οι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας Κώστας Καραγκούνης και Θανάσης Παπαθανάσης, ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΑΑΤ Γιώργος Στρατάκος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θανάσης Μαυρομάτης, ο Πρόεδρος Γεώργιος Σακκαρέλης και  στελέχη της ΔΕΕΠ και των δημοτικών τοπικών οργανώσεων του κόμματος, καθώς και υποψήφιοι  ευρωβουλευτές.

Ο κ Αυγενάκης είχε συναντήσεις με εκπροσώπους των αγροτικών φορέων στους οποίους παρουσίασε εκτενώς το πλάνο της Κυβέρνησης για τον πρωτογενή τομέα, τονίζοντας ότι μέχρι το τέλος του έτους στον πρωτογενή τομέα από ΚΑΠ και ΠΑΑ θα καταβληθούν περί τα 2,2 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, προήδρευσε συσκέψεων που οργάνωσαν οι ΔΕΕΠ Αιτωλοακαρνανίας, στο Αγρίνιο και οι ΔΗΜΤΟ Μεσολογγίου και Ναυπάκτου στο Μεσολόγγι. 

Υπογράμμισε ότι οι προτεραιότητες που έχει θέσει το ΥΠΑΑΤ σε σχέση με την ΚΑΠ είναι η δέσμευση του 2% της ΚΑΠ για αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών στον πρωτογενή τομέα, ο περιορισμός και απλοποίηση των οικολογικών σχημάτων και η δυνατότητα μεταφοράς από πυλώνα σε πυλώνα πόρων που μένουν ανεκμετάλλευτοι.

Ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε και στο νέο Κανονισμό του ΕΛΓΑ υπογραμμίζοντας ότι ο Οργανισμός μετά από 25 χρόνια εισέρχεται σε μια νέα εποχή και κάλεσε τους παραγωγούς να συμμετέχουν στην διαβούλευση που ήδη έχει ξεκινήσει καταθέτοντας τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις τους. Ταυτόχρονα ανακοίνωσε την ίδρυση Αγροτικών Τμημάτων στα Επιμελητήρια, προκειμένου να εισέλθουν οι αγρότες στο επιχειρείν, ενώ κάλεσε τους αγρότες να συμμετάσχουν σε συνεργατικά σχήματα. Σημείωσε ότι το ΥΠΑΑΤ προχωρεί στην κωδικοποίηση της νομοθεσίας για τους συνεταιρισμούς και σύντομα θα καταθέσει προτάσεις για περαιτέρω αλλαγές με στόχο τον εκσυγχρονισμό τους. 

Σχετικά με τον ΟΠΕΚΕΠΕ επανέλαβε ότι στόχος είναι η εξυγίανσή του και λειτουργία του με βάση τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς και διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να καθυστερήσει η καταβολή ενισχύσεων σε κανέναν αγρότη.

Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές, ο κ. Αυγενάκης τόνισε: «Το αποτύπωμα της κάλπης των ευρωεκλογών θα κάνει τη ζωή όλων των πολιτών της Ε.Ε. και ιδιαίτερα των αγροτών, πιο εύκολη. Θέλουμε μια Ευρώπη πιο λειτουργική, πιο δυναμική, πιο ευέλικτη, για να μπορεί να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά προς όφελος των αγροτών μας. 

Η Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ε.Ε. για την περίοδο 2023-2027 -έτσι όπως διαμορφώθηκε από την πλειοψηφία των Πρασίνων, των Σοσιαλιστών και της Αριστεράς- είναι επιθετική προς τους αγρότες. Το Ε.Λ.Κ. και η Νέα Δημοκρατία πιστεύουν στην ομαλή πράσινη μετάβαση και στη συνεργασία αγροτικής παραγωγής και περιβάλλοντος. Πρόκειται για ζωτικής σημασίας διαφωνία με δυνάμεις που συμμάχησαν για το σκοπό αυτό. Έχουμε διαφορετική άποψη. Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι σημαντικό και για τους αγρότες μας. Γι’ αυτό δεν  υπάρχουν περιθώρια για χαλαρότητα και πειραματισμούς. Χρειαζόμαστε ισχυρή φωνή. Χρειαζόμαστε ισχυρή Νέα Δημοκρατία».



Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 6:50 pm


Καινούργιο: Φωτιά σε σκουπίδια στην οδό Αναπαύσεως(φωτο)


Φωτιά εκδηλώθηκε περί τις 17:30 στην οδό Αναπαύσεως στο Καινούργιο στο σημείο όπου υπάρχουν σκουπίδια.

Στο σημείο έσπευσαν όχημα του Ε.Π.Σ Παραβόλας και δύο οχήματα της Πυροσβεστικής με έξι άτομα προκειμένου να την κατασβέσουν.




Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 6:29 pm


Αγρίνιο:Αστυνομικοί εξιχνίασαν απάτη και επέστρεψαν 5000€ σε ηλικιωμένη ,θύμα του απατεώνα


Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος άνδρας που αφαίρεσε το χρηματικό ποσό από την παθούσα με το πρόσχημα εμπλοκής του τέκνου της σε τροχαίο ατύχημα

Εξιχνιάσθηκε, μετά από ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, υπόθεση απάτης, που διαπράχθηκε πριν από μια εβδομάδα, σε βάρος ηλικιωμένης στο Αγρίνιο.

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη απάτης σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος, στις 10-5-2024 στο Αγρίνιο, επικοινώνησε τηλεφωνικά με ηλικιωμένη γυναίκα και με το πρόσχημα της εμπλοκής της κόρης της, σε σοβαρό ατύχημα, το οποίο χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης, απαίτησε χρήματα για να καλυφθούν τα έξοδα του χειρουργείου.

Η ηλικιώμενη πείστηκε από τους ισχυρισμούς του απατεώνα, ο οποίος με έτερο συνεργό του απέσπασαν από την ηλικιωμένη το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου ταυτοποίησαν τα στοιχεία του κατηγορούμενου, τον οποίο προσήγαγαν και σε έρευνα που του ενήργησαν βρήκαν στην κατοχή τουκαι κατάσχεσαν 4.950 ευρώ και 770 δολάρια Καναδά.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του κατηγορούμενου θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου, ενώ οι αστυνομικοί απέδωσαν το χρηματικό ποσό των 4.950 ευρώ στην ηλικιωμένη.

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 5:43 pm


Παναιτωλικός: Ανανέωσε και επίσημα ο Γιάννης Πετράκης

Ο Γιάννης Πετράκης θα συνεχίσει να κρατάει το τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας του Παναιτωλικού και την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Η επιτυχημένη συνεργασία που άρχισε τον περασμένο Οκτώβριο, επεκτάθηκε με την υπογραφή νέου συμβολαίου έως τον Ιούνιο του 2025.

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 3:33 pm


Διακοπές ρεύματος Σάββατο και Κυριακή σε περιοχές του Αγρινίου

 

Λόγω εργασιών του ΔΕΔΔΗΕ στα δίκτυα διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19/5/2024 θα πραγματοποιηθεί διακοπή ρεύματος στις εξής περιοχές του Αγρινίου .

18/5/2024 8:00:00 π.μ- 12:30:00 μμ 
ΘΕΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΙΩΑΝΝΗ ΡΗΓΑΝΑ ΣΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΔΡΟΜΟ ΠΑΡΑΛΑΓΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥ

19/5/2024 8:00:00 πμ 10:00:00 πμ
 
ΘΕΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟ ΣΤΙΣ ΟΔΟΥΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΚΙΝΟΠΟΥΛΟΥ, Π.ΜΕΛΑ, ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟΥ . ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Μ/Σ

19/5/2024 8:00:00 π.μ- 10:30:00 πμ 
ΘΕΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟ ΣΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΚΡΗΤΙΚΟΣ. ΑΝ/ΣΗ Μ/Σ

19/5/2024 9:30:00 πμ - 11:00:00 πμ
ΘΕΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΙΚΑ. ΑΝΤ/ΣΗ ΣΑΠΙΟΥ ΣΤΥΛΟΥ


Η επανατροφοδότηση θα γίνει χωρίς προειδοποίηση και μπορεί να γίνει πριν την προβλεπόμενη ώρα, για αυτό λοιπόν οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα θα πρέπει να θεωρούνται ότι βρίσκονται συνέχεια υπό τάση.

Για λόγους ασφαλείας απαγορεύεται η προσέγγιση στους αγωγούς ή σε άλλα στοιχεία, έστω και αν βρίσκονται στο έδαφος.

Περισσότερες πληροφορίες για τις περιοχές διακοπής στο site www.deddie.gr

Η ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. είναι η θυγατρική εταιρία της ΔΕΗ Α.Ε. που διαχειρίζεται το Ελληνικό Δίκτυο Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 3:15 pm


Καινούργιο: Πανηγυρίζει ο Ι.Ν στο κοιμητήριο του Αγίου Νικολάου


Εκ του ιερού ναού Αγίου Νικολάου Καινούργιου ανακοινώνεται την Δευτέρα 20/5/2024 πανηγυρίζει ο παλαιός ενοριακός ιερός ναός Αγίου Νικολάου στο κοιμητήριο.
Την Κυριακή  19/5 ,6:30 το απόγευμα θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος ενώ ανήμερα της εορτής την Δευτέρα  από ώρα 7: 00 ο όρθρος και η πανηγυρική θεία λειτουργία μετά θείου κηρύγματος .


Εκ του ιερού ναού

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 1:15 pm


Αγρίνιο: Καλλιεργούσε χασίς μέσα σε γλάστρες


Συνελήφθη, προχθές το απόγευμα, στο Αγρίνιο από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 12,5 γραμμάρια κάνναβης, και πέντε φυτά κάνναβης, που καλλιεργούσε μέσα σε γλάστρες.

φωτο αρχείου

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 11:50 am


Κάλεσμα από την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών στην πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία στις 21 Μαΐου


Μετά από τις επιτυχημένες απεργίες στις 28 Φλεβάρη, στις 17 Απριλίου, στην Πρωτομαγιά, που στρίμωξαν την κυβέρνηση και ακύρωσαν στην πράξη τον απεργοσπαστικό και υπονομευτικό ρόλο του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού σε ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ, οι οποίες ως συγκοινωνούντα δοχεία και με καταμερισμένους ρόλους θέλησαν να δώσουν φιλί ζωής στην κυβέρνηση, κλιμακώνουμε τον απεργιακό αγώνα.

Προσπερνάμε τη συμβιβασμένη ηγεσία της ΑΔΕΔΥ, όπως έκαναν δεκάδες ομοσπονδίες και σωματεία του δημοσίου, πολλά Νομαρχιακά τμήματα της ΑΔΕΔΥ στις 17 Απρίλη, όταν οι δυνάμεις που την αποτελούν καταψήφισαν την πρόταση να υπάρξει ενιαία απεργιακή απάντηση μαζί με τα σωματεία στον ιδιωτικό τομέα που ήδη είχαν προκηρύξει απεργία. Αποδείχτηκε για μία ακόμη φορά ότι είναι τα καλύτερα δεκανίκια της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Το ίδιο επιβεβαιώνεται και σήμερα που δεν κάνουν τίποτα, πετώντας «λευκή πετσέτα» για την απεργία στις 21 Μαΐου.

Στις 21 Μαΐου απεργούμε για αυξήσεις στους μισθούς, για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, για άμεσα μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, για ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια.

Στέλνουμε μήνυμα καταδίκης στην γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος –τρομοκράτη του Ισραήλ. Απαιτούμε να σταματήσει εδώ και τώρα η στήριξη της κυβέρνησης της ΝΔ στο κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, η συμμετοχή της χώρας μας στον πόλεμο της Ουκρανία και η εμπλοκή της στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Δε δεχόμαστε να πληρώνουμε 500.000 ευρώ κάθε μέρα για να περιπολεί η φρεγάτα Ύδρα στην Ερυθρά θάλασσα για τα συμφέροντα των Ελλήνων εφοπλιστών.

Απεργούμε ενάντια στην ακρίβεια που εξανεμίζει τον μειωμένο μισθό μας κατά 40% συγκριτικά με το 2009, εξαιτίας των μνημονίων και των περικοπών που εφάρμοσαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις. Οι δήθεν «σταθερές και μόνιμες αυξήσεις στο διαθέσιμο εισόδημα» εξαϋλώνονται από τα ράλι των τιμών στα ράφια. Η κυβέρνηση της ΝΔ με μέτρα ασπιρίνες κατά της ακρίβειας, με pass – καπαμά, με υποδείξεις για την πλοήγηση μας μέσω της πλατφόρμας e–καταναλωτής από σουπερμάρκετ σε σουπερμάρκετ για να φτιάξουμε το φτηνότερο καλάθι, μάταια προσπαθεί να ξεγελάσει την οργή μας. Αρνείται κάθε πρόταση για μείωση – κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης με μόνιμη επωδό τις δημοσιονομικές αντοχές της οικονομίας, την ώρα που οι τράπεζες δεν πληρώνουν καθόλου φόρο εδώ και πάνω από 10 χρόνια και οι εφοπλιστές πληρώνουν φόρο εθελοντικά!

Ενάντια στην προσπάθεια εξαπάτησης, ενσωμάτωσης και διαίρεσης των εργαζομένων στις δημόσιες υπηρεσίες με το «σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής των δημοσίων υπαλλήλων».

Τα διάφορα μπόνους υπηρετούν την εξαγορά και την ενσωμάτωση των δημοσίων υπαλλήλων ώστε να συμβάλλουν ενεργά στην πιο αποφασιστική προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής και στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας του κράτους υπέρ των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων και σε βάρος της λαϊκής πλειοψηφίας.

Δεν «παραγράφουμε» τον 13ο και 14ο μισθό, τις μειώσεις στους μισθούς μας, τα μισθολογικά κλιμάκια που μας έχουν αφαιρέσει, την εισφορά αλληλεγγύης, τα χαράτσια για φάρμακα και εξετάσεις που μας βαραίνουν

Δε δεχόμαστε να ψαλιδίζουμε τις διεκδικήσεις μας στα ασφυκτικά όρια των δημοσιονομικών αντοχών της καπιταλιστικής οικονομίας.

Την ώρα που το 2023 ο παραγόμενος πλούτος της Ελλάδας άγγιξε τα 224 δις ευρώ, με βασικούς κερδισμένους 500 μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, εμείς δυσκολευόμαστε να «βγάλουμε το μήνα» εξαιτίας της ακρίβειας και της φοροληστείας που ροκανίζει το εισόδημα μας.

Στις 21 Μαΐου απεργούμε ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, την εμπορευματοποίηση της υγείας και της παιδείας, την πολιτική της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων που μετατρέπει τα δικαιώματά μας σε καύσιμα ύλη για τα κέρδη των λίγων.

Βγαίνουμε ξανά στο δρόμο του αγώνα εκεί που κρίνεται το δίκιο μας και ανατρέπονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις. Ο ηρωικός ανυποχώρητος αγώνας των εργατών της ΛΑΡΚΟ και σε μια σειρά άλλους κλάδους δείχνει το δρόμο. Η ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής, η κατασυκοφάντηση των αγώνων των εκπαιδευτικών και των υγειονομικών από τους υπουργούς της κυβέρνησης και τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ είναι η απόδειξη ότι μας φοβούνται.

Απαιτούμε- διεκδικούμε :

Αυξήσεις 20% στους μισθούς μας. Επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού. Ακώλυτη μισθολογική εξέλιξη. Μισθολογική εξέλιξη για όλους κάθε 2 χρόνια υπηρεσίας. Να προσμετρηθεί στη μισθολογική εξέλιξη η διετία 2016 – 2017 που έχει «παγώσει».

Κατάργηση του χαρατσιού της «ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας».

Αύξηση και επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος και άμεση χορήγησή του.

Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Μέτρα ενάντια στην ακρίβεια και στη φοροληστεία.

Όλοι στην απεργία στις 21 Μαΐου.

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 11:42 am


Αγρίνιο:Εθελοντική αιμοδοσία το Σάββατο 18 Μαΐου


ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΙΜΑ!

ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΖΩΗ!

Το ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΜΑΪΟΥ 2024 στο χώρο του φροντιστηρίου «ΕΡΕΙΣΜΑ», από τις 9.00 το πρωί μέχρι 1.00 το μεσημέρι

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους Εθελοντές Αιμοδότες, καθώς και κάθε υγιή πολίτη, ηλικίας 18-65 ετών, έχοντας μαζί τους ταυτότητα και ΑΜΚΑ, να αφιερώσουν 10 λεπτά από τον χρόνο τους και να προσφέρουν το δώρο ζωής προς τον συνάνθρωπο!

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ (ΤΜΗΜΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ)

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ «ΕΡΕΙΣΜΑ»

Σας περιμένουμε με χαρά!


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 8:28 am


Αγρίνιο: Συνάντηση εργασίας για την αντιμετώπιση και διαχείριση των καταγγελλομένων περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας

 Την Πέμπτη 16/5/2024 στα γραφεία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας  με εκπροσώπους της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας, με σκοπό τη συντονισμένη προσπάθεια και συνεργασία στην αντιμετώπιση  και διαχείριση των καταγγελλομένων περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν, εκ μέρους της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας, κα Μπόκα  Γεωργία , η Διευθύντρια, κα Τσίνα Μαρία, η Προϊσταμένη του Ξενώνα Γυναικών κα Τασολάμπρου Ιωάννα και ως μέλος της Ομάδας Διοίκησης Έργου του Ξενώνα, η κα Δημητρογιάννη Ευσεβία. Από την Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας παρευρέθηκαν  ο Αστυνομικός Διευθυντής , κος Κυρίτσης Παναγιώτης και ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής , κος Τελώνας Αλέξανδρος. Τέλος, εκ μέρους του Ξενώνα, συμμετείχαν το διοικητικό στέλεχος και η ψυχολόγος.

 Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε γόνιμος διάλογος μεταξύ των εκπροσώπων των φορέων, μέσω του οποίου εκφράστηκαν τρόποι αντιμετώπισης των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας και προτάθηκαν λύσεις για γόνιμη  συνεργασία των φορέων ώστε να παρέχεται άμεση και ουσιαστική αρωγή στις κακοποιημένες γυναίκες και στα παιδιά τους.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Αγρινίου λειτουργεί από το 2014 και παρέχει ασφαλή διαμονή, ψυχοκοινωνική στήριξη και εργασιακή συμβουλευτική στις γυναίκες θύματα βίας και τα παιδιά τους και βρίσκεται σε συνεχή και  αγαστή συνεργασία με την Αστυνομία με σκοπό την ουσιαστική και άμεση στήριξη των γυναικών θυμάτων βίας και των παιδιών τους.

16/5/2024


Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ


ΜΠΟΚΑ ΓΕΩΡΓΙΑ

Δημοσιεύθηκε στις 16 May 2024 | 10:29 pm


«Ανέβζηγος Φλόγα Μνήμης»- Εκδήλωση στον Άγιο Κωνσταντίνο για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου


Το Σάββατο 18 Μαϊου 2024 και ώρα 8:00 μ.μ, ο Σύλλογος Ποντίων Αιτωλοακαρνανίας "Δημ. Ψαθάς" διοργανώνει εκδήλωση, αφιερωμένη στην Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, στην πλατεία της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Κωνσταντίνου.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης.

Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε ώστε η 19η Μαϊου εκτός από Ημέρα Μνήμης γίνει και Ημέρα Δικαίωσης.

Παρουσίαση εκδήλωσης :

Δέσποινα Κοτταρίδου, Δικηγόρος.

Απαγγέλλουν :

Λεωνίδας Σταρακάς, Δάσκαλος.

Χάρης Σανδαλίδης, Δάσκαλος.

Δημοσιεύθηκε στις 16 May 2024 | 10:26 pm


Οικία στην Ματαράγκα καταστράφηκε ολοσχερώς από φωτιά(φωτο)


Συναγερμός σήμανε περί τις 18:00 στην Πυροσβεστική Αγρινίου και στον ΕΠΣ Γαβαλούς για φωτιά σε δυόροφη οικία στην θέση « Παναγία» στο βόρειο τμήμα της Ματαράγκας.


Στο σημείο έσπευσαν τα δύο οχήματα του ΕΠΣ Γαβαλούς με τους πυροσβέστες να απομακρύνουν άμεσα μια ηλικιωμένη από το χώρο και στην συνέχεια έσπευσαν τρία οχήματα της Π.Υ Αγρινίου.

Εν'μέσω θυελλωδών ανέμων πυροσβέστες και εθελοντές επιχείρησαν κατάσβεση και έθεσαν άμεσα υπό έλεγχο την φωτιά πριν επεκταθεί σε διπλανές οικίες και απειλήσει την δασική έκταση του Αράκυνθου.

Η οικία στον πρώτο όροφο καταστράφηκε ολοσχερώς ,η ηλικιωμένη διακομίσθηκε με ΕΚΑΒ κυρίως για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείου Αγρινίου,ενώ στο σημείο παραμένουν δυνάμεις της πυροσβεστικής .

Το αρμόδιο τμήμα διενεργεί προανάκριση για το συμβάν.

Η ανακοίνωση του Π.Σ

Για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε μονοκατοικία στη Δ.Κ. Ματαράγκα, του δήμου Αγρινίου, Αιτωλοακαρνανίας, ειδοποιήθηκε η Υπηρεσία μας κατά τις μεσημεριανές ώρες σήμερα, 16 Μαΐου 2024. Στο έργο της κατάσβεσης έλαβαν μέρος οχτώ (8) πυροσβέστες με τέσσερα (4) οχήματα. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στην οικία.

Για το ανωτέρω περιστατικό, προανάκριση διενεργείται από το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα.

Δημοσιεύθηκε στις 16 May 2024 | 7:59 pm


Καινουργιο - Ειδήσεις και Νέα

ACEMAGIC S1 ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ - € 200,00 - Vendora

ACEMAGIC S1 ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ - € 200,00  Vendora

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2024 | 11:07 am


iPhone 15 Καινούργιο - € 639,00 - Vendora

iPhone 15 Καινούργιο - € 639,00  Vendora

Δημοσιεύθηκε στις 15 May 2024 | 8:28 pm


Ένα Καινούργιο Αύριο - Θερινά Σινεμά

Ένα Καινούργιο Αύριο  Θερινά Σινεμά

Δημοσιεύθηκε στις 6 November 2023 | 6:46 am


Ενα Καινούργιο Αύριο - Flix

Ενα Καινούργιο Αύριο  Flix

Δημοσιεύθηκε στις 22 October 2023 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Καινουργιο





Φιλικοί ιστότοποι: