Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου...

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου...
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου...

Τετάρτη 8 Μαΐου 2024

ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΩΚΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ...

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 

ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ

 

 


Στο έγκλημα που συντελείται στη γειτονιά μας,

ορθώνουμε και εμείς το ανάστημά μας!


 

   Η ΛΑΡΚΟ δεν είναι η Λάρυμνα, το Μαρτίνο, η Εύβοια και η Φθιώτιδα, η Βοιωτία και η Καστοριά. Οι εργαζόμενοι από αυτούς τους νομούς. Είναι και η Φωκίδα και ο ορυκτός πλούτος όλης της Ελλάδας. Είναι ο πλούτος μας, δικός μας πλούτος, πλούτος του λαού μας και μόνον αυτού.

   Αυτές τις μέρες τα μεταλλεία της ΛΑΡΚΟ, αυτός ο πλούτος του ελληνικού λαού, παραδίδονται στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – AD HOLDINGS. Το αντίτιμο της εκποίησης των 6 εκατ. ευρώ, είναι ο ορισμός της ξεφτίλας, το «σκάνδαλο των σκανδάλων…».

  6 εκατ. ευρώ, δηλαδή τα έσοδα 4 ημερών παραγωγής, για τα μοναδικά μεταλλεύματα που υπάρχουν σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, για 1 εκατ. στρέμματα, 2 εκατ. τόνους νικελίου αξίας 60 δισ. ευρώ, για το μοναδικό εργοστάσιο παραγωγής σιδηρονικελίου, τον εξοπλισμό, τα ανταλλακτικά, τις εγκαταστάσεις, τους 2 οικισμούς κ.τ.λ

   Τα τελευταία 3 χρόνια σπαταλήθηκαν πάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ μαζί με την απώλεια παραγωγής για την πλήρη απαξίωση της ΛΑΡΚΟ. Κεφάλαια που θα μπορούσαν να την έχουν εκσυγχρονίσει και αναπτύξει εξασφαλίζοντας την εργασία των εργαζομένων της, τα δικαιώματά τους, ανοίγοντας εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας με πλήρη δικαιώματα. Πετσόκοψαν τους μισθούς και τα δικαιώματα, παρέσυραν στην οικονομική εξαθλίωση, μαζί με τους εργαζόμενους και τις τοπικές κοινωνίες γύρω από τη ΛΑΡΚΟ.

     Εδώ και 6 μήνες, σε μια περίοδο που οι τιμές του νικελίου είναι στα ύψη και η ΛΑΡΚΟ θα μπορούσε να προσφέρει 1,8 εκατ. ευρώ ημερησίως, κατά απαίτηση των επενδυτών και εντολή της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, έχει σταματήσει η λειτουργία της. Εδώ και 1 χρόνο κατ’ απαίτηση των επενδυτών και εντολή της κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας οι εργαζόμενοί της βρίσκονται στην ανασφάλεια των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και περιμένουν τον χρόνο που θα τους πετάξουν σαν “στυμμένες λεμονόκουπες”. θα πεταχτούν σε προγράμματα φτώχειας και ανεργίας ως «δώρο» για την προσφορά τους στη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ, που εδώ και 60 χρόνια το πλήρωσαν με πάνω από 80 νεκρούς σε εργατικά ατυχήματα, εκατοντάδες τραυματίες και άπειρες περιπτώσεις βαριά αρρώστων από την ανθυγιεινή εργασία, οι οποίοι κατέληξαν τα επόμενα χρόνια.

  Το έγκλημα αυτό φέρει τις σφραγίδες και της ΕΕ αλλά και όλων των κομμάτων που κάτω από διάφορα σχήματα κυβέρνησαν και βάλαν φαρδιές πλατιές τις υπογραφές τους στο έγκλημα.

Το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας και η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Φωκίδας δρομολογούν ΔΩΡΕΑΝ λεωφορείο για να καταδείξουμε την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους μας της ΛΑΡΚΟ, στη μεγάλη συγκέντρωση την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 Μάη στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ

 

  Ώρες αναχώρησης

ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ Δωρίδας             12:30μ.μ.

ΑΜΦΙΣΣΑ (ΠΛ. παιδικής χαράς) 2:00μ.μ

ΙΤΕΑ    (Μόλος)                              2:20μ.μ

ΔΕΣΦΙΝΑ (Βενζινάδικο)               2:45μ.μ

 

Κλείνουμε θέσεις μέχρι Πέμπτη 9 Μάη (μέχρι τη 1:00μ.μ.) στα τηλέφωνα:

6979569692 (Καραχάλιου Ειρ.) και 6978225865 (Ιωσηφίδης Γ.)

 

ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ  ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ!

 

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ

ΦΩΚΙΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου