*

Η OpenAI επεκτείνει τη λειτουργία "μνήμης" του ChatGPT σε όλους τους χρήστες Plus

Η OpenAI δίνει στο ChatGPT ένα είδος «μνήμης», αν και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια επιλογή Προσωρινής συνομιλίας για ερωτήσεις ή συνομιλίες που δεν θέλετε να θυμάται.

(Photo Illustration by Omar Marques/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

[UPDATE 7/5/2024] Η λειτουργία μνήμης της OpenAI είναι πλέον διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες του ChatGPT Plus, εκτός από εκείνους που βρίσκονται στην Ευρώπη ή την Κορέα.

"Με βάση την ανατροφοδότηση από την προηγούμενη δοκιμή μας, το ChatGPT σας ενημερώνει τώρα όταν ενημερώνονται οι μνήμες", αναφέρει η OpenAI. "Επίσης, διευκολύνουμε την πρόσβαση σε όλες τις μνήμες όταν γίνονται ενημερώσεις - περάστε πάνω από το 'Ενημερωμένη μνήμη' και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο 'Διαχείριση μνημών' για να επανεξετάσετε όλα όσα έχει συλλέξει το ChatGPT από τις συνομιλίες σας και να ξεχάσετε τυχόν ανεπιθύμητες μνήμες. Μπορείτε ακόμα να έχετε πρόσβαση στις αναμνήσεις ανά πάσα στιγμή στις ρυθμίσεις".

[Αρχική δημοσίευση 16/2/2024] Όποιος έχει δουλέψει με το ChatGPT αρκετό καιρό, οι περιορισμοί του γίνονται σαφείς. Θα βρεθείτε να του υπενθυμίζετε συχνά για λεπτομέρειες που έχετε ήδη εξηγήσει για παράδειγμα, αλλά μια νέα δοκιμή από την OpenAI μπορεί να λύσει αυτό το πρόβλημα.

Η τελευταία προσπάθεια της OpenAI δίνει στο ChatGPT μια «μνήμη». Μπορεί να πάρει συγκεκριμένες λεπτομέρειες που του έχετε δώσει και να τις χρησιμοποιήσει σε μελλοντικές συζητήσεις. Θα μπορούσατε να είχατε αναφέρει για παράδειγμα σε μια προηγούμενη συνομιλία ότι το παιδί σας λατρεύει τις μέδουσες. Σε μια μελλοντική συνομιλία, όταν ζητάτε ιδέες για κάρτες γενεθλίων, θα μπορεί να προτείνει κάτι σχετικό.

Αυτό βέβαια δεν αφορά μόνο προτάσεις δώρων. Σε άλλες περιπτώσεις αφορά την επιτάχυνση εργασιών στις οποίες μπορεί να έχετε περιορισμένες ικανότητες, όπως η δημιουργία συνταγών ή το γράψιμο (μην περιμένετε όμως να σας γράψει ολόκληρο μυθιστόρημα).

Αλλά αν ανησυχείτε μήπως το ChatGPT μαθαίνει πάρα πολλά ή δεν μαθαίνει τις λεπτομέρειες που θέλετε, η OpenAI σας δίνει επιλογές. Μπορείτε να καθορίσετε λεπτομέρειες που θα πρέπει να θυμάται στις νέες ρυθμίσεις εξατομίκευσης που κυκλοφορούν με τη Μνήμη. Στις ίδιες ρυθμίσεις, μπορείτε επίσης να διαγράψετε λεπτομέρειες που έμαθε το ChatGPT ή να απενεργοποιήσετε εντελώς τη λειτουργία. Και αν θέλετε γενικά να είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία Μνήμης, αλλά πρέπει να κάνετε μια γρήγορη συνομιλία από την οποία το ChatGPT δεν θέλετε να κρατήσει πληροφορίες, μια νέα επιλογή Προσωρινής συνομιλίας απενεργοποιεί την εκμάθηση για τη συγκεκριμένη συνομιλία.

Τα GPT θα λάβουν επίσης αυτές τις επιλογές μνήμης, οι οποίες θα μπορούσαν να είναι χρήσιμες για GPT συγγραφής ιστοριών ή ακόμα και GPT για σύσταση βιβλίων. Δεν θα χρειάζεται να υπενθυμίζετε συνεχώς το όνομα ενός χαρακτήρα ή το είδος που προτιμάτε.

Η OpenAI αναφέρει ότι δοκιμάζει τη νέα δυνατότητα μνήμης με ένα μικρό υποσύνολο χρηστών και συνδρομητών Plus, ενώ θα μοιραστεί τα σχέδια της για μια ευρύτερη διάθεση «σύντομα». Φυσικά, οποιαδήποτε ή όλα αυτά τα χαρακτηριστικά θα μπορούσαν να αλλάξουν κατά τη διάρκεια της περιόδου δοκιμής.