*

Χρειάζεστε υδραυλικό; Ρωτήστε τον νέο βοηθό τεχνητής νοημοσύνης του Yelp

Το εργαλείο χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προσδιορίσει τι είδους επαγγελματία χρειάζεστε και στη συνέχεια προτείνει αυτούς που έχουν υψηλές συστάσεις.

(Credit: Shutterstock / Tero Vesalainen)

Το Yelp εγκαινιάζει έναν νέο βοηθό τεχνητής νοημοσύνης για να σας βοηθήσει να βρείτε το κατάλληλο άτομο στην πόλη σας για να φτιάξει τη βρύση που στάζει, να περιποιηθεί το αυτοκίνητό σας ή να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε την αυλή των ονείρων σας.

Το chatbot Yelp Assistant τροφοδοτείται από μεγάλα γλωσσικά μοντέλα (LLMs) και σας κάνει μια σειρά από ερωτήσεις. Μόλις ο βοηθός θεωρήσει ότι έχει καταλάβει καλά τι χρειάζεστε, θα σας κάνει κάποιες προτάσεις για επαγγελματίες στην περιοχή σας.

(Credit: Yelp)

Το LLM, το οποίο έχει εκπαιδευτεί στο σύνολο δεδομένων του Yelp, μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να καταλάβετε τι είδους επαγγελματία χρειάζεστε για να χειριστείτε μια συγκεκριμένη εργασία. Για παράδειγμα, αν δεν είστε σίγουροι αν χρειάζεστε έναν αδειούχο ηλεκτρολόγο ή υδραυλικό ή έναν απλό τεχνίτη, ή αν χρειάζεστε βοήθεια για να προσδιορίσετε ποιο είδος μασάζ θα σας βοηθήσει να ανακουφίσετε τον πόνο στην πλάτη σας.

Μόλις καταλήξετε στο ποιον χρειάζεστε, ο βοηθός μπορεί να στείλει λεπτομερείς υποβολές προϊόντων σε παρόχους υπηρεσιών στην περιοχή σας με βάση τη συζήτησή σας και να σας βοηθήσει να συνδεθείτε μαζί τους.

"Η τεχνητή νοημοσύνη μας επιτρέπει να μεταμορφώσουμε τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι ανακαλύπτουν και συνδέονται με τοπικές επιχειρήσεις", λέει ο Craig Saldanha, Chief Product Officer του Yelp. "Το Yelp Assistant αλλάζει τα δεδομένα για την πρόσληψη παρόχων υπηρεσιών, μειώνοντας την τριβή για τους καταναλωτές στην εύρεση του κατάλληλου επαγγελματία για τις ανάγκες τους, ενώ παρέχει στους επαγγελματίες τις πληροφορίες που χρειάζονται για να αξιολογήσουν και να κερδίσουν δουλειές".

(Credit: Yelp)

Ο Yelp Assistant λειτουργεί σε χιλιάδες κατηγορίες στο Yelp, όπως το σπίτι, το αυτοκίνητο, η ομορφιά, τα κατοικίδια ζώα, η ακίνητη περιουσία, οι επαγγελματικές υπηρεσίες, η διοργάνωση εκδηλώσεων και οι οικονομικές υπηρεσίες.

Η λειτουργία είναι διαθέσιμη τώρα στο iOS με σχέδια για την επέκτασή της στο Android αργότερα αυτό το καλοκαίρι.

Εκτός από το Yelp Assistant, το Yelp εγκαινιάζει επίσης σήμερα ένα νέο Yelp Fusion API, το οποίο θα επιτρέπει σε τρίτους συνεργάτες να ενσωματώνουν περιεχόμενο Yelp με τεχνητή νοημοσύνη στις τοποθεσίες τους, καθώς και κάποιες ενημερώσεις στο Yelp Guest Manager, τη λύση front-of-house.