*

Η εφαρμογή Claude της Anthropic για iOS μπορεί να αναλύσει τις φωτογραφίες σας στο iPhone

Η Anthropic λανσάρει μια δωρεάν εφαρμογή Claude iOS, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να ανεβάζουν φωτογραφίες και να συγχρονίζονται με τις συνομιλίες Claude AI σε προγράμματα περιήγησης στο διαδίκτυο. Αλλά θα πρέπει να πληρώσετε για να αποκτήσετε πρόσβαση στην πιο ισχυρή έκδοσή της.

(Credit: Anthropic)

Ένα χρόνο αφότου η OpenAI κυκλοφόρησε την ChatGPT για iOS,, η ανταγωνιστική startup AI Anthropic λανσάρει μια εφαρμογή iOS για το μοντέλο Claude 3.

Η εφαρμογή chatbot Claude AI της Anthropic κυκλοφορεί τώρα στο App Store για iPhones και iPads. Ενώ η εφαρμογή είναι δωρεάν, οι χρήστες δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στην πιο ισχυρή έκδοση Claude 3, που ονομάζεται Opus, εκτός αν πληρώσουν για συνδρομή Claude Pro ή Teams.

Οι δωρεάν χρήστες θα μπορούν να συνομιλούν με το Claude 3 Sonnet, τη midrange έκδοση του Claude 3. Θα απαντά σε ερωτήσεις και θα συγχρονίζεται με προηγούμενες συνομιλίες Claude σε προγράμματα περιήγησης στο διαδίκτυο, επιτρέποντας στους χρήστες να ξεκινούν μια συζήτηση σε μια συσκευή και να τη συνεχίζουν σε μια άλλη.

Είναι επίσης δυνατή η επιλογή φωτογραφιών από τη βιβλιοθήκη φωτογραφιών του iPhone σας για να τις αναλύσει το Claude σε περίπτωση που θέλετε "ανάλυση εικόνας σε πραγματικό χρόνο".

Η Anthropic λέει ότι η νέα συνδρομή Teams, που ανακοινώθηκε επίσης την περασμένη Τετάρτη, θα περιλαμβάνει τη δυνατότητα προβολής παραπομπών για την υποστήριξη των ισχυρισμών που παράγει η τεχνητή νοημοσύνη. "Τις επόμενες εβδομάδες, θα κυκλοφορήσουμε χαρακτηριστικά συνεργασίας, συμπεριλαμβανομένων παραπομπών από αξιόπιστες πηγές για την επαλήθευση ισχυρισμών που δημιουργούνται από AI, καθώς και ενσωματώσεις με αποθετήρια δεδομένων, όπως βάσεις κώδικα και CRM", αναφέρει η Anthropic. Ωστόσο, δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πώς λειτουργούν οι αναφορές του Claude.

Το Claude for Teams κοστίζει $30 ανά άτομο το μήνα με ελάχιστο όριο τα πέντε άτομα, πράγμα που σημαίνει ότι οι αγοραστές θα πρέπει να ξοδέψουν τουλάχιστον $150 το μήνα για πρόσβαση στη λειτουργία παραπομπών. Ωστόσο, αυτό θα περιλαμβάνει επίσης την πρόσβαση στο Opus για όλη την ομάδα, καθώς και την πρόσβαση στα άλλα μοντέλα Sonnet και Haiku της Claude 3. Οι αγοραστές των ομάδων μπορούν επίσης να ανεβάζουν μεγαλύτερα έγγραφα, όπως νομικές καταθέσεις ή ακαδημαϊκές εργασίες, οι τελευταίες από τις οποίες παράγονται όλο και περισσότερο μέσω τεχνητής νοημοσύνης.

Μερικοί προγραμματιστές τρίτων πρόλαβαν την Anthropic με τις δικές τους ανεπίσημες εφαρμογές Claude 3 για iOS, οι οποίες ισχυρίζονται επίσης ότι χρησιμοποιούν το μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης της. Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει σύγχυση σε ορισμένους χρήστες iOS που δεν διαβάζουν προσεκτικά τις περιγραφές των εφαρμογών. Μια εφαρμογή, η "Chat with Claude AI," κυκλοφόρησε περίπου μια εβδομάδα μετά την κυκλοφορία του Claude 3 τον Μάρτιο. Μια άλλη, με την ονομασία "Chat AI with Claude,", ισχυρίζεται επίσης ότι χρησιμοποιεί το Claude 3 και κυκλοφόρησε περίπου την ίδια εποχή.

Σε επικοινωνία που είχαμε για σχόλια, ένας εκπρόσωπος της Anthropic δήλωσε στο PCMag: "Εκτιμούμε τον ενθουσιασμό από την κοινότητα των κατασκευαστών μας που βρίσκουν νέους και ευφάνταστους τρόπους για να χρησιμοποιήσουν το Claude. Η επίσημη εφαρμογή Claude iOS από την Anthropic προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία Claude, καθώς είναι η μόνη εφαρμογή που συγχρονίζεται με νέους λογαριασμούς σχεδίων Team και επιτρέπει στους χρήστες να εναλλάσσονται μεταξύ σχεδίων Pro και Team απευθείας μέσα από την εφαρμογή. Επιπλέον, παρέχει πρόσβαση σε όλα τα τελευταία χαρακτηριστικά, τις βελτιώσεις και τη συνεχή υποστήριξη απευθείας από την Anthropic".

Το αυξανόμενο τοπίο εφαρμογών με τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να είναι συντριπτικό - και να προκαλεί σύγχυση. Η Google έχει μια ειδική εφαρμογή Gemini AI για Android αλλά όχι για iOS, εμπνέοντας ένα spin-off τρίτου μέρους "Bemini" για iPhones. Αντ' αυτού, οι χρήστες του iOS πρέπει να πλοηγηθούν στην καρτέλα Gemini μέσα στην εφαρμογή Google iOS.

Η Microsoft διαθέτει το Bing AI, το οποίο χρησιμοποιεί το GPT-4, και τις εφαρμογές Copilot AI για Android και iOS. Και ενώ δεν είναι εφαρμογές για κινητά καθαυτές, το κατάστημα GPT του OpenAI είναι γεμάτο με αυτοπροβαλλόμενες καταχωρήσεις spam και bots που υπόσχονται να υποδυθούν διασημότητες, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με την εποπτεία του.

Την περασμένη εβδομάδα, η πλατφόρμα δεδομένων AI Hugging Face εγκαινίασε επίσης μια εφαρμογή iOS.