*

Το Google Play Store σας επιτρέπει επιτέλους να κατεβάζετε πολλές εφαρμογές ταυτόχρονα

Η νέα δυνατότητα ταυτόχρονης λήψης λειτουργεί μόνο για εγκαταστάσεις νέων εφαρμογών, όχι για ενημερώσεις.

(Credit: Joe Hindy / PCMag)

Οι κάτοχοι τηλεφώνων Android που εγκαθιστούν ένα νέο τηλέφωνο αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα εδώ και χρόνια. Βάζετε στην ουρά αρκετές δεκάδες εφαρμογές και στη συνέχεια περιμένετε υπάκουα να εγκατασταθούν μία-μία. Με την τελευταία ενημέρωση του Google Play Store, ωστόσο, θα κατεβάζει και θα εγκαθιστά πλέον πολλές εφαρμογές ταυτόχρονα.

Η νέα λειτουργία που εντοπίστηκε από το 9to5Google, έρχεται ως μέρος της ενημέρωσης Google Play 40.6.31. Για να ελέγξετε και να δείτε αν την έχετε, ανοίξτε το Play Store, κάντε κλικ στη φωτογραφία του προφίλ σας και αποκτήστε πρόσβαση στις Ρυθμίσεις. Από εκεί, πατήστε στην ενότητα Πληροφορίες για να δείτε ποια έκδοση έχετε. Εκεί υπάρχει επίσης ένα κουμπί για να ενημερώσετε την εγκατάσταση του Play Store, αν δεν είναι η τελευταία έκδοση.

Πραγματοποιήσαμε μια δοκιμή της νέας λειτουργίας και διαπιστώσαμε ότι μπορείτε να κατεβάσετε ταυτόχρονα μέχρι δύο εφαρμογές, αν προσπαθήσετε να κατεβάσετε ταυτόχρονα περισσότερες από δύο εφαρμογές, τότε θα πρέπει να περιμένετε μέχρι να εγκατασταθούν οι πρώτες δύο.

Η νέα λειτουργία ταυτόχρονων λήψεων λειτουργεί μόνο για νέες εγκαταστάσεις νέων εφαρμογών. Οι ενημερώσεις εξακολουθούν να εκτελούνται όπως και προηγουμένως, με το Play Store να ενημερώνει μία κάθε φορά. Όπως σημειώνει το 9to5Google, οι ταυτόχρονες λήψεις πιθανότατα επεκτείνονται αργά για να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα πριν επεκταθούν σε όλο το εύρος του Play Store.

Η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος της ενημέρωσης Απριλίου της Google για τις διάφορες εφαρμογές του Google System, οπότε θα πρέπει να έχει ήδη εγκατασταθεί στα περισσότερα τηλέφωνα Android που τρέχουν την τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος. Πρόκειται για την ίδια σειρά ενημερώσεων που χάρισε στους χρήστες Android την offline υποστήριξη Find My Phone σε συσκευές Android, η οποία θα επεκταθεί τον Μάιο για να επιτρέψει και την παρακολούθηση Bluetooth. Μέρος αυτών των ενημερώσεων ήταν επίσης οι βελτιώσεις για το Google Wallet και τις υπηρεσίες Google Play.