*

Το LinkedIn επεκτείνεται στον χώρο του gaming

Το επαγγελματικό κοινωνικό δίκτυο λανσάρει τρία puzzle games, το Crossclimb, το Pinpoint και το Queens, τα οποία οι χρήστες μπορούν να παίξουν δωρεάν.

(Credit: LinkedIn)

Το LinkedIn είναι πιθανώς ένα από τα τελευταία μέρη που θα περιμένατε να συναντήσετε παιχνίδια. Αλλά το επαγγελματικό κοινωνικό δίκτυο ενσωματώνει μια σειρά από puzzle games για να βοηθήσει στην αύξηση της επισκεψιμότητας.

Το LinkedIn, που ανήκει στη Microsoft, λάνσαρε τρία παιχνίδια στην πλατφόρμα.

Η απόφαση μπορεί να φαίνεται περίεργη, αφού το επαγγελματικό κοινωνικό δίκτυο είναι ίσως περισσότερο γνωστό για τη διευκόλυνση σοβαρών επαγγελματικών συνδέσεων. Όμως, σε μια ανάρτηση στο blog, τα στελέχη του LinkedIn δήλωσαν ότι η εμπειρία των παιχνιδιών έχει ως στόχο να ωθήσει σε περισσότερη αλληλεπίδραση μεταξύ των χρηστών σε όλη την πλατφόρμα.

(Credit: LinkedIn)

"Θέλουμε να δώσουμε στους ανθρώπους έναν τρόπο να εξασκούν το μυαλό τους κάνοντας ένα γρήγορο διάλειμμα, αλλά και να δώσουμε στους ανθρώπους έναν λόγο να συνδεθούν με άλλους", αναφέρει ο αντιπρόεδρος του LinkedIn Daniel Roth. "Ελπίζουμε ότι αυτά τα παιχνίδια θα πυροδοτήσουν πειράγματα, συζητήσεις, ακόμα και έναν υγιή ανταγωνισμό μεταξύ των επαγγελματιών σε όλο τον κόσμο".

Οι χρήστες μπορούν να δοκιμάσουν τα παιχνίδια στη διεύθυνση linkedin.com/games και να μοιραστούν τη βαθμολογία τους στο LinkedIn. Αλλά μην περιμένετε πολλή δράση ή περιπέτεια. Τα παιχνίδια είναι πιο κοντά σε ένα σταυρόλεξο ή ένα Wordle, διαθέτουν λιτά γραφικά και θα πρέπει να απαιτούν μόνο λίγα λεπτά την ημέρα για να ολοκληρωθούν.

Το κοινωνικό δίκτυο ξεκινά με τρία παιχνίδια. Το Crossclimb και το Pinpoint περιλαμβάνουν την πραγματοποίηση μαντεψιών βασισμένων σε trivia για την ολοκλήρωση ενός παζλ, ενώ το Queens είναι ένα παιχνίδι λογικής για την τοποθέτηση των σκακιστικών κομματιών στη σωστή διάταξη σε μια σκακιέρα 8 επί 8.

Ο Roth πρόσθεσε: "Θα μπορείτε να παίζετε κάθε παιχνίδι μία φορά την ημέρα, να βλέπετε άλλες συνδέσεις που έχουν παίξει εκείνη την ημέρα και να συμμετέχετε σε κάποια φιλική αντιπαλότητα με πίνακες κατάταξης".