*

Ενημέρωση υλικολογισμικού υποδηλώνει ότι το μίνι δορυφορικό πιάτο Starlink μπορεί να κυκλοφορήσει σύντομα

Μια νέα έκδοση υλικολογισμικού για τον υπάρχον εξοπλισμό Starlink αναφέρεται σε ένα "mini1_prod1", το οποίο σημαίνει ότι το υλικό είναι "έτοιμο για παραγωγή", σύμφωνα με έναν μηχανικό συστημάτων στην Ουκρανία.

(Photo Illustration by Rafael Henrique/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

Η SpaceX δεν έχει μιλήσει για το επερχόμενο πιάτο "Starlink mini", αλλά μια νέα έκδοση υλικολογισμικού δείχνει ότι το μικροσκοπικό μοντέλο μπορεί να λανσαριστεί σύντομα.

Η διαπίστωση προέρχεται από έναν μηχανικό ενσωματωμένων συστημάτων από την Ουκρανία ονόματι Oleg Kutkov, ο οποίος επισκευάζει και τροποποιεί πιάτα Starlink στη χώρα. Εντόπισε μια νέα αναφορά για το πιάτο Starlink mini στην τελευταία έκδοση υλικολογισμικού της SpaceX για το υλικό του δορυφορικού πιάτου.

Ο Kutkov βρήκε προηγουμένως αναφορές σε ένα "mini1_proto0" και "mini1_proto1" σε προηγούμενες εκδόσεις υλικολογισμικού. Την περασμένη Τρίτη, όμως, παρατήρησε μια αναφορά σε ένα "mini1_prod1", η οποία, όπως λέει, υποδηλώνει ότι το μίνι πιάτο Starlink είναι τελικά "έτοιμο για παραγωγή".

"Το επερχόμενο τερματικό Starlink Mini θα πρέπει να κυκλοφορήσει σύντομα", ανέφερε σε μια ανάρτηση στο Twitter/X.

Σε άλλο tweet, ο Kutkov πρόσθεσε ότι το επερχόμενο πιάτο Starlink mini θα πρέπει να διαθέτει πιο συμπαγή σχεδιασμό σε σύγκριση με το υπάρχον υλικό.

Η FCC ενέκρινε την αίτηση της SpaceX για τη λειτουργία του πιάτου Starlink mini τον Σεπτέμβριο και λίγους μήνες αργότερα, ο διευθύνων σύμβουλος της SpaceX Elon Musk δήλωσε στους υπαλλήλους της εταιρείας ότι "θα παρουσιάσει το Starlink mini αργότερα φέτος, το οποίο μπορεί να χωρέσει σε ένα σακίδιο πλάτης".

Μέχρι στιγμής, η ημερομηνία κυκλοφορίας και η τιμή δεν έχουν αποκαλυφθεί. Αλλά η άφιξη ενός πιο φορητού πιάτου Starlink θα μπορούσε να τονώσει τις πωλήσεις του συστήματος δορυφορικού διαδικτύου, τη στιγμή που η SpaceX προσπαθεί να προσελκύσει περισσότερους συνδρομητές.

Εν τω μεταξύ, ο Kutkov βρήκε επίσης ενδείξεις ότι η SpaceX μπορεί να δοκιμάζει άλλα πρωτότυπα πιάτα Starlink για μελλοντική κυκλοφορία. "Το πιο πρόσφατο υλικολογισμικό Starlink περιέχει μια περιγραφή του νέου πρωτότυπου υλικού με βάση την rev4: REV4_CATAPULT_PROTO.1 Δεν είμαι σίγουρος τι είναι", ανέφερε σε άλλο tweet.

Το 2023, η FCC έδωσε άδεια στη SpaceX να δοκιμάσει έως και 200 σχέδια πιάτων Starlink επόμενης γενιάς.