*

Η Apple φέρνει χαρακτηριστικά AI στο Final Cut και το Logic Pro, αποκαλύπτει νέα εφαρμογή κάμερας

Με την εφαρμογή Final Cut Camera για iPad, οι φίλοι της Apple, οι χομπίστες ή οι influencers που θέλουν να δημιουργήσουν το επόμενο μεγάλο τους βίντεο μπορούν να συνδέσουν έως και τέσσερα iPhone ή iPad για να προβάλλουν ταυτόχρονα πολλαπλές τροφοδοσίες κάμερας.

(Credit: Photosince/Shutterstock.com)

Η Apple ανακοίνωσε νέες εκδόσεις των λογισμικών Final Cut Pro και Logic Pro, οι οποίες φέρνουν νέα χαρακτηριστικά στις εκδόσεις για iPad και Mac.

Η Apple παρουσίασε τις αλλαγές στα Final Cut και Logic την Τρίτη στο πλαίσιο της εκδήλωσης "Let Loose" livestream, όπου ανακοίνωσε επίσης νέα μοντέλα iPad και ένα αναβαθμισμένο Apple Pencil.

Το Final Cut Pro για iPad 2 αποκτά το Live Multicam, το οποίο προσθέτει ένα εργαλείο viewfinder για την παραγωγή βίντεο μέσω μιας νέας εφαρμογής Final Cut Camera iPad, που θα κυκλοφορήσει αργότερα αυτή την άνοιξη. Με το Final Cut Camera, οι οπαδοί της Apple, οι χομπίστες ή οι influencers που επιθυμούν να δημιουργήσουν το επόμενο μεγάλο τους βίντεο μπορούν να συνδέσουν έως και τέσσερα iPhones ή iPads για να προβάλλουν ταυτόχρονα πολλαπλές τροφοδοσίες κάμερας.

Η Apple λέει ότι αν θέλετε να γυρίσετε βίντεο απευθείας στις συσκευές της, μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις εντός της εφαρμογής. Τα κλιπ προεπισκόπησης συγχρονίζονται με την εφαρμογή iPad του Final Cut Pro. Το Final Cut Camera θα λειτουργεί σε iPhone XS και άνω με iOS 17.4 και νεότερη έκδοση και σε μοντέλα iPad με iOS 17.4 και νεότερη έκδοση.

Παρόλο που το Χόλιγουντ δεν χρησιμοποιεί τα iPad ή τα iPhone της Apple για την κινηματογράφηση έργων, είναι σύνηθες για τους σκηνοθέτες και τους διευθυντές φωτογραφίας να χρησιμοποιούν εφαρμογές view-finding σε tablet ή smartphones για να τους βοηθήσουν να οπτικοποιήσουν τα πλάνα σε ταξίδια αναζήτησης τοποθεσίας ή κατά τη διάρκεια της παραγωγής. Θα πρέπει να περιμένουμε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την αναλογία διαστάσεων ή τις ρυθμίσεις προσομοίωσης φακών, όπως αυτές που υπάρχουν στις εφαρμογές αναζήτησης προβολής των επαγγελματιών σκηνοθετών, για να δούμε πόσο χρήσιμο θα μπορούσε να είναι το Live Multicam της Apple για τις παραγωγές του Χόλιγουντ.

Είναι σίγουρα κάτι που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν οι καθημερινοί άνθρωποι όταν βιντεοσκοπούν με συσκευές Apple για να κάνουν βίντεο στο YouTube ή να καταγράφουν οικογενειακές εκδηλώσεις. Για όσους βιντεοσκοπούν απευθείας σε ένα iPad ή iPhone, το Final Cut Camera περιλαμβάνει ρυθμίσεις για την ισορροπία λευκού, τη χειροκίνητη εστίαση, το ISO, την ταχύτητα κλείστρου και το focus peaking. Και όσον αφορά την επεξεργασία, το Final Cut Pro για iPad 2 θα διαθέτει 12 προεπιλογές διαβάθμισης χρωμάτων, περισσότερους τίτλους κειμένου, 20 νέα soundtracks και προ-φορτωμένα φόντα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να γίνουν επικαλύψεις πάνω σε υπάρχον υλικό.

Η Apple ενημερώνει επίσης την έκδοση MacOS του Final Cut Pro 10.8 με ορισμένα χαρακτηριστικά AI: Enhance Light and Color και Smooth Slo-Mo. Το Enhance Light and Color είναι ένας γρήγορος τρόπος για να κάνετε το AI να ρυθμίσει αυτόματα το χρώμα, τη φωτεινότητα, την αντίθεση και την ισορροπία χρωμάτων του υλικού σας. Το Smooth Slo-Mo χρησιμοποιεί την AI για να επιβραδύνει το υλικό δημιουργώντας νέα καρέ για να γεμίσει τα κενά, ώστε η έξοδος αργής κίνησης να φαίνεται λιγότερο αποσπασματική.

Η Apple κυκλοφορεί επίσης μια νέα έκδοση του λογισμικού παραγωγής μουσικής, Logic Pro, για να συμπεριλάβει νέα όργανα που δημιουργούνται με τεχνητή νοημοσύνη και τα οποία μπορείτε να προσθέσετε στα κομμάτια σας. Συγκεκριμένα, η Apple ενημερώνει το Bass Player και το Keyboard Player για ζωντανές μουσικές συνεδρίες. Το Logic Pro θα διαθέτει πλέον οκτώ διαφορετικά στυλ Bass Player και τέσσερις επιλογές Keyboard Player. Και τα δύο AI όργανα έχουν σκοπό να ταιριάζουν με τις εισόδους του χρήστη και να συγχρονίζονται με αυτές, αναφέρει η Apple.

Το Logic Pro αποκτά επίσης μια νέα λειτουργία "Stem Splitter" που χρησιμοποιεί AI για να πάρει μια υπάρχουσα εξαγόμενη ηχογράφηση, όπως μια ηχογράφηση Voice Memo, και να τη διασπάσει σε φωνητικά, ντραμς, μπάσο και άλλα συστατικά, επιτρέποντας ουσιαστικά στους χρήστες να κάνουν εύκολα remix ή να ολοκληρώσουν τα κομμάτια πιο γρήγορα. Το ChromaGlow είναι ένα άλλο νέο χαρακτηριστικό AI για το Logic και επιτρέπει στους χρήστες να ρυθμίζουν τον τόνο και τη διάθεση της μουσικής τους στην εφαρμογή.

Οι υπάρχοντες χρήστες iPad και Mac που έχουν αγοράσει προηγουμένως το Final Cut ή το Logic Pro θα λάβουν αυτές τις ενημερώσεις δωρεάν όταν κυκλοφορήσουν. Οι ενημερώσεις του Logic Pro θα κυκλοφορήσουν στις 13 Μαΐου, ενώ οι ενημερώσεις του Final Cut θα κυκλοφορήσουν "αργότερα αυτή την άνοιξη".