Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kefalonia News | May 20, 2024

Scroll to top

Top

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟ ΤΥΡΑΝΝΟΣΑΥΡΑΚΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕ ΚΑΛΑ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟ ΤΥΡΑΝΝΟΣΑΥΡΑΚΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕ ΚΑΛΑ
KefaloniaNews

Συγγραφέας: ΠΕΤΡΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ  (μαθητής Δημοτικού Σχολείου Μακρυωτίκων)

Ένα γενναίο τυραννοσαυράκι δυσκολεύεται με τα μαθήματα και δεν ξέρει τι να κάνει! «Πώς θα μάθω να διαβάζω;» αναρωτιέται. Την απάντηση έχει ο σοφός δεινόσαυρος που ζει στο βουνό των Τρόντονς. Μα ο δρόμος μέχρι εκεί είναι μακρύς, γεμάτος εκπλήξεις αλλά και κινδύνους! Εσείς τι λέτε; Θα τα καταφέρει;

ΈΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΕΙΡΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΥΝ!

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΏΝΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΈΝΑ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΜΑΘΗΣΙΑΚΈΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΏΣΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗ ΜΑΘΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΓΝΩΣΗ.

Με λόγο απλό και άμεσο, το παραμύθι του μαθητή Πέτρου Αντύπα, [εικονογραφημένο από τους μαθητές και τις μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Μακρυώτικων Κεφαλονιάς], αναδεικνύει τις δυσκολίες που συναντά.

ΤΟ ΤΥΡΑΝΝΟΣΑΥΡΑΚΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΆΒΑΖΕ ΚΑΛΆ και που του φαίνονται «βουνά», το φοβίζουν, το τρομοκρατούν. Μέσα από συμβολισμούς που έχει πλάσει η παιδική φαντασία, αναφέρεται στη λανθασμένη καθοδήγηση που αποπροσανατολίζει και απογοητεύει το παιδί με μαθησιακές δυσκολίες, αλλά και στους χαρισματικούς και καταρτισμένους εκπαιδευτικούς που με γνώση και ενσυναίσθηση στέκονται στο πλάι του και φωτίζουν τον δρόμο του.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου που αντιστοιχούν στα συγγραφικά δικαιώματα θα διατεθούν σε οικογένειες παιδιών με μαθησια­κές δυσκολίες σε Κεφαλονιά και Ιθάκη.