Netflix: Το “3 Body Problem” στην κορυφή των τάσεων

Γιατί όμως;

Το “3 Body Problem” έκανε πρεμιέρα στο Netflix την Πέμπτη 21 Μαρτίου και έκτοτε δεν έχει σταματήσει να μας απασχολέι. Ο λόγος; Ας το πάρουμε από την αρχή…

Η νέα sci-fi σειρά, βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Cixin Liu που κυκλοφόρησε το 2008 και ήταν το πρώτο μέρος μίας τριλογίας, είχε χαρακτηριστεί ως ένα από τα βιβλία που δεν θα μπορούσαν να μεταφερθούν ποτέ στην μικρή ή την μεγάλη οθόνη. Όμως, οι δημιουργοί της τηλεοπτικής μεταφοράς του “Game of Thrones”, David Benioff και D.B. Weiss, μαζί με τον Alexander Woo του “True Blood”, αποφάσισαν να το προσπαθήσουν.

Η πρώτη σεζόν αποτελείται από οκτώ ωριαία επεισόδια που έχουν να καλύψουν ένα μεγάλο κομμάτι ιστορίας.

Η ιστορία

Είναι μια ιστορία για την πρώτη επαφή της ανθρωπότητας με ένα εξωγήινο είδος. Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει, όμως, είναι ότι αποτελεί μια πολύ περίεργη ιστορία πρώτης επαφής, που επικεντρώνεται σε ένα τρελά συναρπαστικό βιντεοπαιχνίδι VR και το πώς μπορεί αυτό να έχει σύνδεση με τους μυστηριώδεις θανάτους κορυφαίων επιστημόνων του κόσμου.

Η πρώτη επαφή είναι το φως στο τέλος του τούνελ της ιστορίας. Μάλιστα, αν διαβάσει το οπισθόφυλλο του βιβλίου θα ξέρεις τι έρχεται, αλλά το πώς συμβαίνει είναι κάτι που το ανακαλύπτεις καθώς διαβάζεις ή βλέπεις τη σειρά.

Τι σημαίνει ο όρος «Το Πρόβλημα των 3 Σωμάτων» στη φυσική;

Στη φυσική ο όρος αυτός αποτελεί έναν πραγματικό γρίφο. Ένα επιστημονικό αίνιγμα που σχετίζεται με τις θέσεις και τις ταχύτητες τριών σωμάτων διαφορετικής μάζας που έλκονται το ένα με το άλλο λόγω της βαρύτητας. Είναι ένα από τα κεντρικά ζητήματα της θεωρίας του χάους και ένας μαθηματικός γρίφος, που φαινομενικά είναι άλυτος. Κάπως έτσι θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε και κάθε προσπάθεια μεταφοράς του έργου του Liu.

Στα βιβλία, η ομάδα εξωγήινων του Liu Cixin προέρχεται από τον πλανήτη Trisolaris, ο οποίος βρίσκεται σε ένα μακρινό αστρικό σύστημα που είναι χτισμένο γύρω από τρεις ήλιους. Οι επιστήμονες γνωρίζουν ότι τα συστήματα τριών αστέρων υπάρχουν στην πραγματικότητα, αν και το ίδιο το Trisolaris δεν είναι πραγματικό μέρος.

 

Θα υπάρξει τηλεοπτική συνέχεια;

Η τριλογία των βιβλίων έχει ολοκληρωθεί και με τα τρία βιβλία να έχουν κυκλοφορήσει. Το πρώτο βιβλίο της τριλογίας, είναι γνωστό ως «Ανάμνηση του παρελθόντος της Γης».

Οι δημιουργοί της σειράς αποφάσισαν να μεταφέρουν ολόκληρη την τριλογία στην μικρή οθόνη με την πρώτη σεζόν να είναι κυρίως η μεταφορά του πρώτου βιβλίου, αλλά να βάζει στην αφήγησή της στοιχεία από τις δύο συνέχειες της ιστορίας, τα “The Dark Forest” και “Death’s End”. Έτσι, πέρα από τα γεγονότα του πρώτου βιβλίου που θα καλύψει η πρώτη σεζόν, θα παρουσιαστούν και θέματα από τα μεταγενέστερα βιβλία, αποτελώντας μια ολοκληρωμένη προσαρμογή και όχι αποσπασματική.

Δείτε εδώ το trailer:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *