Τετάρτη 8 Μαΐου 2024

Ο ΔΉΜΟ ΒΟΛΟΥ θα μετατρέψει τα Δικαστήρια σε ουρητήρια

ΜΠΕΟΣ...
 Αμέσως μετά το Μουσείο της Αργούς, μπαίνει σε σειρά το νέο Δικ
«αστικό Μέγαρο. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του αρμόδιου υπουργού, δεν ενδιαφέρεται κανείς. Μόνο εγώ. Το χατήρι δεν θα τους γίνει όμως, θα γίνει και το νέο Δικαστικό Μέγαρο.
Θα γίνει ένα σύγχρονο Δικαστικό Μέγαρο στην είσοδο της πόλης, γιατί το παλιό κτίριο θα το κάνουμε δημόσια ουρητήρια. Για αυτό κάνει. Δεν ντρέπονται που καθυστερούν το έργο».

ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ... Το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου καταλαμβάνει ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο, ανάμεσα στις οδούς Ιωλκού, Α. Γαζή, Κουταρέλια και Γαλλίας. Πρόκειται για διώροφο λιθόκτιστο κτίριο, το οποίο άρχισε να κατασκευάζεται στις αρχές του 20ου αιώνα, με δαπάνες του κληροδοτήματος Ανδρέα Συγγρού και ολοκληρώθηκε τη δεκαετία του 1920. Στην αρχική του μορφή είχε πλούσιο διάκοσμο, από μαρμάρινα διακοσμητικά στοιχεία, πολλά από τα οποία καταστράφηκαν από τους σεισμούς του 1955. Το υπουργείο Πολιτισμού, με οριστική του απόφαση χαρακτήρισε ως «ιστορικό διατηρητέο μνημείο το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου με τον περιβάλλοντα χώρο του στα όρια της ιδιοκτησίας του, γιατί αποτελεί αξιόλογο και αντιπροσωπευτικό δείγμα κτιρίου αρχιτεκτονικής δημοσίου κτιρίου της περιόδου του μεσοπολέμου, σημαντικό για τη μελέτη της ιστορίας της αρχιτεκτονικής στην περιοχή»..

Δεν υπάρχουν σχόλια: