ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ακόμα πιο δυναμική η νέα Mercedes-AMG CLE 53 των 449 ίππων

akoma-pio-dynamiki-i-nea-mercedes-amg-cle-53-ton-449-ippon-713265

Με την άφιξη της σπορ έκδοσης της AMG, ολοκληρώνεται η γκάμα της Mercedes CLE Cabriolet, του μοναδικού κάμπριο μοντέλου της Mercedes.

Το ήπια υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης M256M είναι το ίδιο που συναντούμε και στο κουπέ, με το διπλό στροβιλοσυμπιεστή (ο ένας είναι ηλεκτρικός)  να αποδίδει 449 ίππους και 560 Nm ροπής, τα οποία σε λειτουργία overboost γίνονται 600 για 10 δευτερόλεπτα. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το κιβώτιο ταχυτήτων AMG Speedshift TCT 9G και την τετρακίνηση AMG Performance 4Matic+ με μεταβλητή κατανομή και σύστημα διεύθυνσης σε τέσσερις τροχούς. Η τελική ταχύτητα της Mercedes-AMG CLE 53 4Matic+ Cabriolet αυτοπεριορίζεται στα 250 km/h (270 km/h με το πακέτο AMG Driver), ενώ το σπριντ από τα 0 στα 100 km/h ολοκληρώνεται σε 4,4 δευτερόλεπτα. Το σύστημα πέδησης περιλαμβάνει αυτοαεριζόμενους δίσκους 370 mm με δαγκάνες τεσσάρων εμβόλων μπροστά και 360 mm πίσω.

Mercedes

Υπάρχουν πέντε προγράμματα οδήγησης: Slippery, Comfort, Sport, Sport+ και Individual, που παρεμβαίνουν στην απόκριση του κινητήρα, στην ανάρτηση, στο τιμόνι και στο κιβώτιο ταχυτήτων. Οι επιλογές παρέμβασης του οδηγού περιλαμβάνουν επίσης τις παραμέτρους του ESP και της τετρακίνηση για να ευνοήσουν την άνεση ή την απόδοση. Υπάρχουν τρεις ανεξάρτητες ρυθμίσεις επίσης, για τις ενεργές αναρτήσεις και για το τιμόνι στους τέσσερις τροχούς (που έχουν μέγιστη γωνία 2,5°).

Εξωτερικό

Όπως το coupé, το cabrio έχει επίσης διευρυμένα μετατρόχια (+58 mm μπροστά και +75 mm πίσω), τη μάσκα AMG με κάθετες ράγες, συγκεκριμένους προφυλακτήρες, το καπό με δύο διαμήκεις νευρώσεις και τη μάσκα με την έξοδο του ζεστού αέρα του κινητήρα. Στο πίσω μέρος βρίσκουμε μια μικρή αεροτομή πάνω από την ουρά και έναν νέο διαχύτη. Διατίθενται αποκλειστικές ζάντες αλουμινίου 19″ (επίσης 20″ αν θέλετε), ενώ η μαλακή οροφή ανοίγει και κλείνει σε 20 δευτερόλεπτα μέχρι την ταχύτητα των 60 km/h και διατίθεται σε μαύρο, κόκκινο ή γκρι.

Mercedes

Εσωτερικό

Η καμπίνα επιβατών είναι ίδια με της Mercedes CLE Coupé, αλλά με συγκεκριμένες λύσεις για το κάμπριο: η οθόνη infotainment γέρνει από 15° έως 40° για να αποφύγει την αντανάκλαση από το φως του ήλιου. Τα δερμάτινα καθίσματα έχουν επεξεργασία ώστε να αντανακλούν τα υπέρυθρα κύματα και να μειώνουν τη θερμοκρασία έως και 12 βαθμούς σε σύγκριση με τα μη επεξεργασμένα. Τα συστήματα Aircap και Airscarf είναι στάνταρ: το πρώτο ανυψώνει έναν εκτροπέα στο παρμπρίζ που εκτρέπει τον αέρα πάνω από τα κεφάλια των επιβατών, ενώ το δεύτερο δημιουργεί μια ροή ζεστού αέρα γύρω από το λαιμό και τους ώμους των μπροστινών επιβατών. Το πορτμπαγκάζ έχει χωρητικότητα 375 λίτρα (που γίνεται 285 με ανοιχτό το πάνω μέρος).

Mercedes

Διαθέσιμα είναι επίσης ειδικά σπορ καθίσματα από δέρμα interno με μικροΐνες Microcut, λογότυπο AMG ραμμένο στα προσκέφαλα και κόκκινες ραφές σε αντίθεση, χρώμα που λαμβάνεται επίσης από τις ζώνες ασφαλείας. Υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες στο γυαλιστερό carbon cockpit και πολλές δυνατότητες προσαρμογής κατόπιν αιτήματος, ξεκινώντας από τα καθίσματα AMG Performance.

Όλες οι ειδήσεις

Στο γκαράζ του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Μια νύχτα στο μουσείο της Ferrari!

Δοκιμή Mazda MX-30 R-EV e-Skyactiv: Λύκος ή πρόβατο;

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο