Συνεχης ενημερωση

    Τετάρτη, 08-Μαϊ-2024 23:47

    Τι ισχυρίζεται ο Ράμα για την επίσκεψή του στην Αθήνα - "Έρχομαι για τη μεγάλη κοινότητα των Αλβανών"

    Τι ισχυρίζεται ο Ράμα για την επίσκεψή του στην Αθήνα - "Έρχομαι για τη μεγάλη κοινότητα των Αλβανών"
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, με ανάρτησή του στο X (πρώην Twitter), αναφέρεται στην επικείμενη, ιδιωτική επίσκεψή του στην Ελλάδα, αφήνοντας αιχμές κατά κομμάτων της ελληνικής αντιπολίτευσης για τις αντιδράσεις τους σε αυτήν, ενώ τονίζει ότι στόχος του είναι να βρεθεί κοντά στη "μεγάλη κοινότητα των Αλβανών" που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα και όχι να εμπλακεί σε ζητήματα που αφορούν την ελληνική πολιτική ζωή ή τις επικείμενες ευρωεκλογές.

    Πιο ειδικά, ο κ. Ράμα αναφέρει:

    "Είναι πολύ περίεργο να ακούω τις δηλώσεις της ελληνικής αντιπολίτευσης, ενώ μπορώ να κατανοήσω πλήρως την οπτική του Έλληνα πρωθυπουργού. Η έντονη αντίθεση στην οπτική για το ίδιο θέμα ρίχνει φως στο γιατί κάποιοι βρίσκονται στην αντιπολίτευση, ενώ σε άλλους ανατίθεται η διακυβέρνηση από τον λαό.

    Ωστόσο, όπως σωστά τόνισε ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης, η Ελλάδα παραμένει μια δημοκρατική χώρα, την οποία ηγέτες άλλων δημοκρατικών χωρών μπορούν να επισκεφθούν, να συναντηθούν με συμπατριώτες τους και να τους επαινέσουν για τη σκληρή δουλειά τους και την πολύτιμη συνεισφορά τους όχι μόνο στη χώρα που κατοικούν, αλλά και στην πατρίδα τους.

    Η επικείμενη επίσκεψή μου στην Αθήνα την Κυριακή, 12 Μαΐου, δε σχετίζεται με τα εσωτερικά θέματα της Ελλάδας, τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην Ελλάδα ή οποιαδήποτε αφηγήματα μπορεί να κεντρίζουν το ενδιαφέρον των Ελλήνων πολιτικών, αλλά δεν περιλαμβάνονται στην κυβερνητική ατζέντα της Αλβανίας. Αυτή η επίσκεψη είναι μέρος μιας από καιρό προγραμματισμένης σειράς επισκέψεων σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, όπου ζει μια μεγάλη κοινότητα Αλβανών, για να έρθω σε επαφή με τους συμπολίτες μου στο εξωτερικό και να μοιραστώ την υπερηφάνεια της Αλβανίας για αυτούς και το Vision Albania 2030. Αυτή είναι όλη η ιστορία της επίσκεψής μου στη φιλική γείτονα Ελλάδα.

    Τα υπόλοιπα είναι απλώς θόρυβος στο φόντο του ζητήματος", καταλήγει ο επικεφαλής της αλβανικής κυβέρνησης.

     

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ