Εκλογικός πόλεμος ΠΑΣΟΚ στο «καθεστώς Μητσοτάκη» – Πυρά κατά Νίκης Κεραμέως

Εκλογικός πόλεμος ΠΑΣΟΚ στο «καθεστώς Μητσοτάκη» – Πυρά κατά Νίκης Κεραμέως

Αναζωπυρώνονται οι εστίες έντασης που σιγοκαίνε ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Μάλιστα, η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη επιδιώκει να ρίχνει “λάδι στη φωτιά”. Κι αυτό γιατί  επιθυμεί  με κάθε τρόπο να ακουστεί η κομματική φωνή του ΠΑΣΟΚ και, ενόψει ευρωεκλογών,  να έχει εκλογικά οφέλη.  Αν και δεν αποφεύγει να προπαγανδίζει αρνητικά την τακτική που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ του Στέφανου Κασσελάκη, με βάση τον μεταξύ τους ανταγωνισμό τους για την κυριαρχία στην κεντροαριστερά, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ θέτουν ως προτεραιότητα στην δημόσια έκφρασή τους τη σύγκρουση με το καθεστώς Μητσοτάκη. Επιδιώκει να εξαπλωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο -τόσο στα αστικά κέντρα που έχει έλλειμμα εκλογικής επιρροής όσο και στην περιφέρεια της χώρας-, το αφήγημά του ότι το ΠΑΣΟΚ με την ανάδειξή του ως κύριας δύναμης αντιπολίτευσης θα ανοίξει το δρόμο για τον εκτοπισμό της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη από την κυβέρνηση.

Σε αυτό το πλαίσιο, εντάσσονται τα πυρά για ζητήματα θεσμών και για θέματα κράτους δικαίου. Η Χαριλάου Τρικούπη δεν τσιγκουνεύεται τα αντικυβερνητικά για το σκάνδαλο διαρροής προσωπικών δεδομένων, το λεγόμενο email gate (υπόθεση στην οποία εμπλέκεται η πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου) και τις εξελίξεις γύρω από τις καταγγελίες διάρρηξης γραφείου της Διεύθυνσης Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών.  Και μόνο ο τίτλος που έδωσε σε δήλωσή της η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη («“Πούλησαν” τα emails εκλογέων, χαρακτηρίζουν “σκηνοθετημένη” τη  διάρρηξη στο τμήμα εκλογών και… παραμένουν όλοι στις θέσεις τους!») καταδεικνύει όχι μόνο τη σφοδρότητα της προεκλογικής αντιπαράθεσης αλλά και την απόφαση της Χαριλάου Τρικούπη να αναβαθμίσει την αντιπολιτευτική πολιτική ρητορική της. Μάλιστα, χαρακτηρίζει «ξέφραγο αμπέλι» το υπουργείο Εσωτερικών και κατηγορεί το Μαξίμου ότι μετέτρεψε τα στοιχεία των Ελλήνων πολιτών σε «βορά στις πολιτικές επιδιώξεις της Κυβέρνησης».  

Με αυτόν τον τρόπο η   βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, υπεύθυνη του Κοινοβουλευτικού Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ)  Εσωτερικών σκιαγραφεί ως ανεξέλεγκτες τις καταστάσεις που επικρατούν, μετά και την αποκάλυψη ότι, σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, η διάρρηξη στο γραφείο του Διευθυντή Εκλογών του ΥΠΕΣ ήταν σκηνοθετημένη και έρχεται “εκ των έσω”. Κατά το ΠΑΣΟΚ, επιβεβαιώνονται επίσης τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για διαρροή των στοιχείων των αποδήμων επί υπουργίας της Νίκης Κεραμέως, «με το Υπουργείο Εσωτερικών να προσπαθεί μέσω του πορίσματός του, να ρίξει τις ευθύνες στους υπαλλήλους του Υπουργείου». Μάλιστα, η Ευαγγελία Λιακούλη προβάλλει ότι «η συγκάλυψη των ευθυνών της πολιτικής ηγεσίας που επιχείρησε το Υπουργείο Εσωτερικών, πέφτει στο κενό».

Θυμίζουμε ότι τέλος Απριλίου 2024, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης είχε ζητήσει την παραίτηση της υπουργού Εσωτερικών Νίκης Κεραμέως εφόσον δεν απαντήσει στα εκκρεμή ζητήματα  για το σκάνδαλο της διαρροής των απόρρητων προσωπικών δεδομένων των εκλογέων του εξωτερικού αλλά και για την διάρρηξη στο γραφείο της διεύθυνσης εκλογών. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε κρίνει ότι υπάρχει μείζον ζήτημα αξιοπιστίας για την κυβέρνηση της ΝΔ και επιρρίπτει ευθύνες στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την διαιώνιση της νοσηρής κατάστασης στο υπουργείο Εσωτερικών, λίγες εβδομάδες πριν από τις ευρωεκλογές.

Διαβάστε επίσης: Διάρρηξη στο ΥΠΕΣ: Ζήτημα παραίτησης Κεραμέως θέτει ο Νίκος Ανδρουλάκης

Τώρα, με επίκεντρο και τις νέες εξελίξεις με τα περί «σκηνοθετημένης» διάρρηξης, το ΠΑΣΟΚ καλεί  την υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως «να αναλάβει επιτέλους την πολιτική ευθύνη». Της ζητά επίσης να ενημερώσει τον ελληνικό λαό και να απαντήσει στα εξής ερωτήματα :

  • Πότε τελικά διέρρευσαν τα στοιχεία των ομογενών μας;
  • Ποιος κρύβεται πίσω από τη «σκηνοθετημένη διάρρηξη» και πώς συνδέονται οι καταγγελίες αυτές με το σκάνδαλο του «email gate»;
  • Πώς είναι δυνατόν να συμβαίνουν όλα αυτά στο Υπουργείο Εσωτερικών, που έχει  καθοριστική σημασία και την απόλυτη ευθύνη για την διασφάλιση της εκλογικής διαδικασίας;

Παράλληλα, τόσο ο Νίκος Ανδρουλάκης, από την Κρήτη όπου περιοδεύει, όσο και στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη δίνουν έμφαση στα ζητήματα της ακρίβειας, του προβλήματος στέγης (υψηλών τιμών κατοικιών/ Golden Visa κ.ά) αλλά και στα εθνικά θέματα/ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Είναι ενδεικτικό ότι ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ–ΚΙΝΑΛ , βουλευτής Ηλείας, Μιχάλης Κατρίνης με δηλώσεις του στον Ρ/Σ Αθήνα 9,84  επεδίωξε να ενισχύσει το πατριωτικό προφίλ του κόμματός του, σημειώνοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ δε δέχεται εκπτώσεις στα εθνικά θέματα». Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι  η διπλωματική πολιτική του δεν αποδίδει καρπούς. Αντιθέτως, όπως τονίζει, η  Τουρκία «συνεχίζει να προκαλεί αμφισβητώντας και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και τις πάγιες εθνικές θέσεις μας, προχωρώντας μέχρι και σε κινήσεις που προσβάλλουν τη θρησκευτική μας συνείδηση και αναφέρομαι στη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί, στο ίδιο μοντέλο με την Αγία Σοφία». Επίσης, αναφορικά με το ζήτημα της ακρίβειας, αποδομεί την επιχερηματολογία της ΝΔ περί εισαγόμενης ακρίβειας και  προβάλλει ότι είτε κάποιοι αισχροκερδούν με την ανοχή της κυβέρνησης, είτε η κυβέρνηση δεν έχει τους μηχανισμούς και τη βούληση να ελέγξει και να πατάξει την αισχροκέρδεια.

Διαβάστε επίσης:

Politico: «Χιονοστιβάδα» η σκανδαλώδης ιδιωτικοποίηση νοσοκομείων στην Μάλτα – Αγγίζει τον διοικητή της κεντρικής τράπεζας


Eurovision 2024: Η EBU υποχρέωσε την Ιρλανδή Bambie Thug να αλλάξει το μακιγιάζ της λόγω Παλαιστίνης (Photos-Video)




Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter