Β. Κικίλιας: Διπλάσιος αριθμός δασοκομάντος στην Πάτρα για την αντιπυρική περίοδο (βίντεο)

Την Πάτρα επισκέπτεται σήμερα, Τετάρτη (8/5) ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, στο πλαίσιο των συναντήσεων και συσκέψεων που έχει ανά τη χώρα, με σκοπό την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία των εμπλεκόμενων υπηρεσιών κατά την αντιπυρική περίοδο.

Ο κ. Κικίλιας βρέθηκε στο αμφιθέατρο του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, προκειμένου να ενημερώσει τους επικεφαλής των Πυροσβεστικών υπηρεσιών της Δυτικής Ελλάδας για την αντιπυρικη περίοδο.

Β. Κικίλιας: Διπλάσιος αριθμός δασοκομάντος στην Πάτρα για την αντιπυρική περίοδο (βίντεο)

Ο υπουργός, σε δηλώσεις του, αναφέρθηκε στον άνυδρο χειμώνα που προηγήθηκε και στις καιρικές συνθήκες που δεν ευνόησαν και τόνισε πως “είναι καθήκον μας να προστατεύσουμε την ανθρώπινη ζωή πάνω από όλα”. Παράλληλα, πρόσθεσε, είναι “μια μάχη που θα δώσουμε μέρα τη μέρα μαζί”, υπογραμμίζοντας πως αυτό το μήνυμα θέλει να στείλει στις γυναίκες και στους άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος.

Β. Κικίλιας: Διπλάσιος αριθμός δασοκομάντος στην Πάτρα για την αντιπυρική περίοδο (βίντεο)

Μίλησε, ακόμα, για την ατομική ευθύνη και τόνισε τη σημασία της ειδικής ομάδας των δασοκομάντος, της ΕΜΟΔΕ. Μια ομάδα που, όπως σημείωσε, είναι αερομεταφερόμενη και ενισχύθηκε αυτή την περίοδο, καθώς, όπως είπε ο κ. Κικίλιας, διπλασιάστηκε το ανθρώπινο δυναμικό που απαρτίζει την ΕΜΟΔΕ που εδρεύει στην Πάτρα, μια περιοχή κομβικής, όπως την χαρακτήρισε, σημασίας.

Επίσης, ο Βασίλης Κικίλιας ζήτησε από τους πολίτες, «να συναισθανθούν την κρισιμότητα των στιγμών και να βοηθήσουν τους ανθρώπους της Πυροσβεστικής στο λειτούργημά τους», οι οποίοι, όπως είπε, «ρισκάρουν τις ζωές τους, για να σώζουν τις ζωές των συνανθρώπων μας». Ταυτόχρονα, ζήτησε από τους πολίτες «να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους, να προσέξουν τα σπίτια τους και να κλαδέψουν τα πεύκα που είναι γύρω από τα σπίτια και μπαίνουν στις αυλές», συμπληρώνοντας: «Οι πολίτες θα πρέπει να φροντίσουν έτσι ώστε να βοηθήσουν τους ανθρώπους της Πυροσβεστικής, προκειμένου να κάνουν τη δουλειά τους, διότι είναι φύσει αδύνατον να υπάρχει ένα πυροσβεστικό όχημα για κάθε σπίτι σε όλη την Ελλάδα».

«Θα πρέπει όλοι μαζί», συνέχισε, «να προασπίσουμε αυτή την πανέμορφη πατρίδα, γιατί είναι το σπίτι μας», και υπογράμμισε: «Η κλιματική κρίση είναι εδώ και εμείς θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό».

Ο κ. Κικίλιας στη συνέχεια θα επισκεφθεί την Τρίπολη.

Ρεπορτάζ: Αθανασία Σταμοπούλου

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος