Κ. Λεβέντης: Χαμηλές οι πληρότητες – Συγκρατημένη αισιοδοξία για το καλοκαίρι

«Κοντά στο 60% κινήθηκε η πληρότητα των ξενοδοχειακών καταλυμάτων στη Μαγνησία τις ημέρα του Πάσχα και της αργίας της Πρωτομαγιάς, αναλογικά στη δυναμικότητα των διαθέσιμων κρεββατιών που δεν ξεπεράσαν τις 3.000, όταν η συνολική δυναμικότητα του νομού ανέρχεται σε 7.500 κρεββάτια». Αυτό ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου ο αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων, Κώστας Λεβέντης.

Το γεγονός ότι διατέθηκαν λιγότερα κρεββάτια συνδυάζεται με την έλλειψη ζήτησης. “Στον ευρύτερο δήμο Βόλου που συμπεριλαμβάνει και την Πορταριά και τα Χάνια η πληρότητα ξεπέρασε το 70% ενώ στα υψηλής τιμής δωμάτια, η πληρότητα άγγιξε το 80% κυρίως στο Πήλιο. Στο Ν. Πήλιο δεν ξεπέρασε το 60% με πολλά καταλύματα να μην έχουν ανοίξει καθόλου” επισήμανε ο κ. Λεβέντης. Επιπλέον παρατήρησε ότι στην προαναφερόμενη πληρότητα δεν υπολογίζονται τα airbnb ο αριθμός των οποίων έχει αυξηθεί κατά πολύ μέσα ειδικά στο Βόλο όπου έχουν κτιστεί και νέα συγκροτήματα τέτοιου τύπου κατοικιών. “Κατά μέσο όρο δεν ξεπεράσαμε συνολικά το 55-60%” τόνισε. Ανέφερε ότι από τέλη Μαίου και σταδιακά αναμένονται τουρίστες από τη Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία, Πολωνία και γενικότερα Ισραηλινούς από διάφορα κράτη της Ευρώπης που ζουν, καθώς αγαπούν πολύ το Πήλιο.

Τις χαμηλές πληρότητες ειδικά στους δήμους Ζαγοράς – Μουρεσίου και στο Ν. Πήλιο ο κ. Λεβέντης απέδωσε μεταξύ άλλων στο ότι ότι πολλές υποδομές ακόμη δεν έχουν αποκατασταθεί και φαίνονται τα έργα “σταματημένα” η δεν έχον αρχίσει ακόμη αλλά και στο γεγονός ότι οι εν λόγω δήμοι δεν έχουν κάνει προβολή των περιοχών τους. “Για την ώρα το μόνο που βλέπουμε είναι κάποιες κρατήσεις μεταξύ 10 Ιουλίου έως και τέλος Αυγούστου“, ανέφερε ο ίδιος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος