Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Φινάλε – θρίλερ στην Premier League: Ποια θα το πάρει - Τι προβλέπει το supercomputer (pic+vids)

Φινάλε – θρίλερ στην Premier League: Ποια θα το πάρει – Τι προβλέπει το supercomputer (pic+vids)

Ο φετινός πρωταθλητής της Premier League θα κριθεί στον πόντο, σύμφωνα με το supercomputer – Ποια ομάδα θα πάρει τον τίτλο.

Στην τελική ευθεία έχει πλέον η Premier League, με το φινάλε του φετινού πρωταθλήματος να προβλέπεται συγκλονιστικό, καθώς οι Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι που βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις και παλεύουν για την κατάκτηση του τίτλου έχουν διαφορά μόλις ενός βαθμού. Στην κορυφή 83 πόντους σε 36 παιχνίδια οι Κανονιέρηδες του Μικέλ Αρτέτα, στους 82 βαθμούς, αλλά σε 35 αναμετρήσεις οι Πολίτες του Πεπ Γκουαρντιόλα.

Δύο ομάδες που βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση, με την Άρσεναλ να έχει τέσσερις σερί νίκες απέναντι σε Γουλβς (2-0), Τσέλσι (5-0), Τότεναμ (3-2) και Μπόρνμουθ (3-0), με τους Λονδρέζους να δείχνουν ικανοί να διεκδικήσουν μέχρι το τέλος τον φετινό τίτλο.

Στις έξι νίκες είναι το σερί της Σίτι, που σε αυτό το διάστημα έχει επικρατήσει των Άστον Βίλα (4-1), Κρίσταλ Πάλας (4-2), Λούτον (5-1), Μπράιτον (4-0), Νότιγχαμ Φόρεστ (2-0) και Γουλβς (5-1).

Η Άρσεναλ έχει αποκτήσει τη δυναμική που χρειάζεται για να μπορέσει να διεκδικήσει τον τίτλο, αλλά μετά την ήττα που υπέστη στα μέσα Απριλίου από την Άστον Βίλα (14/4, 0-2), όλα πλέον εξαρτώνται από την Σίτι, που έχει παιχνίδι λιγότερο από τους Κανονιέρηδες.

Ποια από τις δύο ομάδες θα καταφέρει να κατακτήσει το τρόπαιο για τη φετινή σεζόν;

Το supercomputer «προβλέπει» τον πρωταθλητή! Εχοντας στη βάση δεδομένων του όλα όσα έχουν κάνει οι δύο ομάδες φέτος, τα γκολ που έχουν βάλει και έχουν δεχθεί, τι έχουν κάνει οι ομάδες που θα αντιμετωπίσουν στις αγωνιστικές που απομένουν μέχρι το φινάλε, αλλά και τις εμφανίσεις που έχουν κάνει στις τελευταίες στροφές, βγάζει τον πρωταθλητή.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του supercomputer και τα πολλαπλά σενάρια που έχει «τρέξει» για τις τελευταίες αγωνιστικές της φετινής Premier League, το πρωτάθλημα θα το πάρει η Μάντσεστερ Σίτι, έχοντας διαφορά μόλις ενός πόντου από την δεύτερη Άρσεναλ.

Οι Πολίτες θα τερματίσουν στην πρώτη θέση με 88 και οι Κανονιέρηδες δεύτεροι με 87. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η Σίτι θα χάσει ένα από τα παιχνίδια που έχει να δώσει μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος (Φούλαμ, Τότεναμ και Γουέστ Χαμ), ενώ η Άρσεναλ θα φέρει ισοπαλία σε ένα από τα ματς με Γιουνάιτεντ και Έβερτον που απομένουν μέχρι το φινάλε.

Όσον αφορά στην ουρά της βαθμολογίας, σύμφωνα πάντα με το supercomputer, οι Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, Μπέρνλι και Λούτον θα υποβιβαστούν στη Championship.

Το πρόγραμμα της Άρσεναλ:

12/5 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Άρσεναλ
19/5 Άρσεναλ – Έβερτον

Το πρόγραμμα της Μάντσεστερ Σίτι:

11/5 Φούλαμ – Μάντσεστερ Σίτι
14/5 Τότεναμ – Μάντσεστερ Σίτι
19/5 Μάντσεστερ Σίτι – Γουέστ Χαμ

Sports in

Αυτή είναι η τελική βαθμολογία των πλέι οφ της Superleague (pic)

Δείτε πως διαμορφώθηκε η τελική βαθμολογία της Superleague μετά την ολοκλήρωση των πλέι οφ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024