Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Επιδρομή της Ρωσίας στο Κίεβο

Επιδρομή της Ρωσίας στο Κίεβο

Xθες, συνελήφθησαν δύο ουκρανοί αξιωματούχοι  με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν τη δολοφονία του Ουκρανού προέδρου

Η Ρωσία εξαπέλυσε επιδρομή στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο, και στο δυτικό τμήμα της χώρας, στη Λβιβ, ανακοίνωσαν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, διαβεβαιώνοντας ότι επιχειρεί η αντιαεροπορική άμυνα για την απόκρουσή της τις πρώτες πρωινές ώρες.

Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς μετέδωσε επίσης, επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες, πως ακούστηκαν εκρήξεις στην ουκρανική πρωτεύουσα και ενεργοποιήθηκε η αντιαεροπορική άμυνα.

Συνελήφθησαν δύο ουκρανοί αξιωματούχοι για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Εν τω μεταξύ χθες, συνελήφθησαν δύο ουκρανοί αξιωματούχοι  με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν τη δολοφονία του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, όπως υποστηρίζει το Κίεβο.

Η ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας (SBU) δήλωσε ότι απέτρεψε ρωσικό σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι και άλλων υψηλόβαθμων Ουκρανών αξιωματούχων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, αναζητούσαν πρόθυμους «εκτελεστές» μεταξύ των σωματοφυλάκων του Ζελένσκι, οι οποίοι θα μπορούσαν να τον απαγάγουν και να τον σκοτώσουν.

Όπως αναφέρει το βρετανικό δίκτυο, η SBU δήλωσε ότι οι συλληφθέντες αποτελούσαν μέρος ενός δικτύου πρακτόρων που ανήκαν στη ρωσική υπηρεσία κρατικής ασφάλειας (FSB).

«Ερευνητές της SBU και της αντικατασκοπείας απέτρεψαν τα σχέδια της FSB να εξοντώσουν τον πρόεδρο της Ουκρανίας κι άλλους εκπροσώπους της στρατωτικής και πολιτικής ηγεσίας», ανέφερε η SBU στο Τelegram σημειώνοντας ότι η εξόντωση του Ζελένσκι θα ήταν «δώρο» στον Βλαντίμιρ Πούτιν ενόψει της ορκωμοσίας του.

Sports in

Σε «Βικελίδης» και Νέα Φιλαδέλφεια κρίνεται ο τίτλος του πρωταθλητή

Στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο ΠΑΟΚ ψάχνει τη νίκη που θα τον στέψει πρωταθλητή, ενώ η ΑΕΚ θέλει τη νίκη κόντρα στη Λαμία και «δώρο» από τον Άρη για να πανηγυρίσει εκείνη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024