Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Ολοκληρώνουν την κατασκευή προβλήτας στη Γάζα, καθώς το Ισραήλ κατέχει το πέρασμα της Ράφα

ΗΠΑ: Ολοκληρώνουν την κατασκευή προβλήτας στη Γάζα, καθώς το Ισραήλ κατέχει το πέρασμα της Ράφα

Την ώρα που η ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα αναμένεται να κλιμακωθεί προς το χειρότερο, λόγο του ελέγχου της Ράφα από το Ισραήλ, οι ΗΠΑ βρίσκονται κοντά στην μεταφορά βοήθειας μέσω θαλάσσης.

Η κατασκευή του πλωτού προβλήτα και του προβλήτα τύπου (και σχήματος) «τρίαινας» έχουν ολοκληρωθεί και αναμένουν την τελική μετακίνηση στα ανοιχτά, δηλώνει η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου Σαμπρίνα Σινγκ. Ο αμερικανικός στρατός ολοκλήρωσε την κατασκευή της προβλήτας στη Γάζα, αλλά οι κακές καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν να μεταφερθεί η εγκατάσταση που αποτελείται από δύο μέρη στη θέση της, δήλωσε το Πεντάγωνο.

«Από σήμερα, η κατασκευή των δύο τμημάτων της JLOTS – η πλωτή προβλήτα και η προβλήτα τύπου τρίαινα – έχουν ολοκληρωθεί και περιμένουν την τελική μετακίνηση στην ανοικτή θάλασσα», δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου Σαμπρίνα Σινγκ στους δημοσιογράφους την Τρίτη, χρησιμοποιώντας ένα ακρωνύμιο για το Joint Logistics Over-the-Shore – την επίσημη ονομασία της δυνατότητας της προβλήτας.

«Σήμερα εξακολουθούν να προβλέπονται ισχυροί άνεμοι και υψηλοί κυματισμοί στη θάλασσα, οι οποίοι προκαλούν μη ασφαλείς συνθήκες για τη μετακίνηση των εξαρτημάτων JLOTS. Έτσι, τα τμήματα της προβλήτας και τα στρατιωτικά σκάφη που συμμετέχουν στην κατασκευή της εξακολουθούν να βρίσκονται στο λιμάνι του Ασντόντ» στο Ισραήλ, δήλωσε η Σινγκ.

«Σταγόνα στον ωκεανό» η βοήθεια μέσω θαλάσσης

Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM) «είναι έτοιμη να μετακινήσει τον προβλήτα στη θέση του στο εγγύς μέλλον», πρόσθεσε.

Οι ΗΠΑ λένε ότι η προβλήτα -την οποία ο αμερικανικός στρατός άρχισε να κατασκευάζει τον περασμένο μήνα και η οποία θα κοστίσει τουλάχιστον 320 εκατομμύρια δολάρια- αποσκοπεί στην ενίσχυση των παραδόσεων της απελπιστικά αναγκαίας ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, η οποία έχει καταστραφεί από τον επτάμηνο ισραηλινό πόλεμο εναντίον των πολιορκημένων Παλαιστινίων. Αξιωματούχοι του ΟΗΕ δήλωσαν ότι αυτό δεν μπορεί να υποκαταστήσει τις χερσαίες οδούς προς τη Γάζα που ελέγχει το Ισραήλ, ενώ εμποδίζει τις χερσαίες παραδόσεις βοήθειας.

Μετά την κατάληψη της Παλαιστινιακής πλευράς του περάσματος στη Ράφα και την αναστολή παραδόσεων ανθρωπιστικής βοήθειας από το Κέρεμ Σαλόμ, η παράδοση ανθρωπιστική βοήθειας αναμένεται να εκμηδενιστεί, μέχρι να ανοίξει ένα από τα δύο χερσαία περάσματα τα οποία. πλην της κατοχής έχουν υποστεί και υλικές ζημιές. Μετά την προσωρινή κατάρρευση των συνομιλιών για εκκεχειρία, το Ισραήλ συνεχίζει την επίθεσή του στη Γάζα, παρά τις αντιδράσεις της παγκόσμιας κοινής γνώμης και πολιτικής ηγεσίας για την εισβολή και τους βομβαρδισμούς στη Ράφα.

Sports in

Τι είπε ο Τσικίνιο για Κάρμο, Ιωαννίδη και τον διαιτητή του τελικού του Conference League

Ο Τσικίνιο έδωσε συνέντευξη σε Μέσο της Πορτογαλίας και μίλησε για αρκετά θέματα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024