Είναι ο Τούρκος Πρόξενος κομματάρχης του DEB/ΚΙΕΦ;

7 Μαΐου 202413:57

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Ο Γενικός Πρόξενος Τουρκίας, ως βασικός συντονιστής των παρακρατικών δομών του πολιτικού ισλάμ της Θράκης, συνεχίζει να εκθέτει την τουρκική διπλωματία παρεμβαίνοντας ανοιχτά υπέρ συγκεκριμένων υποψηφίων του DEB/ΚΙΕΦ που αναφέρονται στο τουρκικό προξενείο κι όχι στην ελληνική συνταγματική έννομη τάξη. Είναι θέμα που πρέπει να απασχολήσει πρωτίστως το κόμμα DEB/ΚΙΕΦ , καθώς καθίσταται συμμέτοχο στην ανάμειξη ενός άλλου κράτους στα εσωτερικά της Ελλάδας.

Η παρουσία του Τούρκου διπλωμάτη σε διάφορες εκδηλώσεις παρακρατικών και παραθρησκευτικών δομών οι οποίες υποστηρίζουν την προεκλογική εκστρατεία του ακροδεξιού ισλαμοφασιστικού εθνικιστικού DEB/ΚΙΕΦ τον συνδέει με πολυεπίπεδους προσεταιρισμούς: εθνικού-εθνικιστικού χαρακτήρα , θρησκευτικού και κομματικού – πελατειακού που καταλήγουν σε ευθεία ανάμειξη στην εσωτερική πολιτική ζωή της Χώρας που τον φιλοξενεί.

Εκ των ανωτέρω είναι εμφανής η αντιδιπλωματική στάση του Τούρκου Προξένου που αντίκειται στα όσα προβλέπονται από το εν ισχύ διπλωματικό και προξενικό δίκαιο.

Αντί Επιλόγου

Είναι ο κ. Αϊκούτ Ουνάλ ο εκπρόσωπος της DIYANET στην Θράκη;

Αρθρογράφος