Η Πασχαλινή Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Εξωκλήσι ‘’Ο Άγιος Βαραδάτος Κουβουκλίων’’ – Του Παπαδάσκαλου Κωνσταντίνου Ι. Κώστα



Στο Μητροπολιτικό Εξωκλήσι ‘’O Άγιος Βαραδάτος’’ (ο Κουβουκλιώτης, ο εξ Αντιοχείας ) της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης, τελέσαμε (Τετάρτη της Διακαινησίμου 2024) τον πασχαλινό Όρθρο και την πασχαλινή Θεία Λειτουργία, με τη συμμετοχή πολλών πιστών (μεταξύ των οποίων παιδιά-νέοι, αγόρια και κορίτσια) από όλες τις γειτονικές Ενορίες, μηδεμιάς εξαιρουμένης.

Τη Θεία Λειτουργία τέλεσαν οι πατέρες: πρωτοπ. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας αρχιερατικός της Α.Π.Β., ο οποίος μετέφερε στο εκκλησίασμα την ευλογία και τον αναστάσιμο χαιρετισμό του Σεβ. Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου και κήρυξε, ο οικον. Νικόλαος Κανταρζής εφημέριος Μεσιανής και Κουβουκλίων και ο οικον. Λάζαρος Βασδέκης εφημέριος Λευκάρων και Νεράιδας και εφημέριος Αγίου Βαραδάτου.

Έψαλαν τον αναστάσιμο Όρθρο με την προσθήκη στον αναστάσιμο Κανόνα, του Κανόνα του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου (καθ’ ότι στις 8 Μαΐου τιμάται η μνήμη του) και στην πασχαλινή Θεία Λειτουργία, οι ψάλτες: Μιλτιάδης Ηλιάδης θεολόγος, μουσικός και συγγραφέας και Αχιλλέας Καγιόγλου ψάλτης της Μεσιανής.

Η Επιτροπή του Εξωκλησιού και γυναίκες των Κουβουκλίων ετοίμασαν και πρόσφεραν, μετά τη Θ. Λειτουργία, στο ανοιχτό αρχονταρίκι με θέα το μεγάλο καταπράσινο προαύλιο, το Μνημείο πεσόντων, το Εξωκλήσι και το απάνεμο λιμανάκι του ΝΟΚ, της λίμνης Αλιάκμονα – Πολυφύτου, καφέ, βαμμένα κόκκινα αυγά – πασχαλινό κέρασμα.

Συγχαίρουμε τον εφημέριο του Μητροπολιτικού Εξωκλησιού Άγιος Βαραδάτος  π. Λάζαρο Βασδέκη και την Εκκλησιαστική Επιτροπή, Νίκο Τσιπραηλίδη, Μιχάλη Θωμίδη, Νίκο Βουτσίδη, Ανδρονίκη Καραπακλίδου για τη φροντίδα και την άρτια διοργάνωση της πασχαλινής λειτουργικής εκδήλωσης.

Χριστός Ανέστη!  Αληθώς Ανέστη!

π. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας

παπαδάσκαλος

8-5-2024

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.