270
Συνθήματα εξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων όπου δολοφονήθηκε η 28χρονη | Aris Oikonomou / SOOC

Σοβαρές ευθύνες σε αστυνομικούς για τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους «δείχνει» η ΕΔΕ

Protagon Team Protagon Team 8 Μαΐου 2024, 21:27
Συνθήματα εξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων όπου δολοφονήθηκε η 28χρονη
|Aris Oikonomou / SOOC

Σοβαρές ευθύνες σε αστυνομικούς για τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους «δείχνει» η ΕΔΕ

Protagon Team Protagon Team 8 Μαΐου 2024, 21:27

Ολοκληρώθηκε η Eνορκη Διοικητική Εξέταση για τη δολοφονία της Κυριακής Γ. από τον πρώην σύντροφό της έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων τον Απρίλιο.

Επικαλούμενος το πόρισμα της εν λόγω ΕΔΕ ο ΣΚΑΪ μετέδωσε ότι τουλάχιστον τέσσερις αστυνομικοί, από τους συνολικά πέντε που ενεπλάκησαν στην υπόθεση, αναμένεται να έχουν πειθαρχικές κυρώσεις.

Ο «πέλεκυς» αναμένεται να πέσει βαρύς στην επόπτρια που ήταν παρούσα στο συμβάν, αλλά και στον σκοπό του τμήματος των Αγίων Αναργύρων, ο οποίος φέρεται να μην έπραξε το παραμικρό για να αποτρέψει τη γυναικοκτονία.

Μικρότερες αναμένεται να είναι οι ποινές για την οδηγό της επόπτριας και τον εκφωνητή της Αμεσης Δράσης, που είχε αποκριθεί στο αίτημα του θύματος να μεταφερθεί με ασφάλεια στο σπίτι λέγοντας πως «το περιπολικό δεν είναι ταξί».

Οι κατηγορίες με τις οποίες είναι αντιμέτωποι οι αστυνομικοί είναι, κατά περίπτωση,

  • η παράβαση καθήκοντος
  • και η παράλειψη λύτρωσης από κίνδυνο ζωής.

Τα δικήματα αυτά επιφέρουν τα ερωτήματα της απόταξης από το Σώμα όπως και της αργίας με απώλεια μισθού (αργία έως 1,5 έτος ή και μη απολαβή μισθού για 6 ή 7 μήνες), σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού.

Στους «Αδιάφθορους» το πόρισμα

Το πόρισμα της ΕΔΕ θα κοινοποιηθεί και στους «Αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. που έχουν προχωρήσει στη δική τους έρευνα, έπειτα από την εισαγγελική παραγγελία για τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών των αστυνομικών, σύμφωνα με το in.gr.

Η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων αναμένεται με τη σειρά της να στείλει τον φάκελο με όλο το υλικό για τη δολοφονία της 28χρονης στον εισαγγελέα που είχε διατάξει τη σχετική έρευνα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...