Μαρούλι: Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να το αποθηκεύσετε

Μαρούλι: Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να το αποθηκεύσετε


Το μαρούλι είναι ένα αγαπημένο μας υλικό για σαλάτες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

net_marouli
Ωστόσο, αν έχετε παρατηρήσει πως δεν διατηρείται για περισσότερες από λίγες ημέρες στο ψυγείο, αυτό μάλλον οφείλεται στον λάθος τρόπο αποθήκευσής του καθώς αν το πλένετε, το κόβετε και το βάζετε στο ψυγείο, τότε μειώνετε κατά πολύ τον χρόνο ζωής του.

Να το πλύνω ή όχι πριν το βάλω στο ψυγείο;
Το μαρούλι, η λόλα, όπως και το άισμπεργκ και το λάχανο, διατηρούνται για περισσότερο καιρό φρέσκα αν δεν κοπούν και δεν πλυθούν. Καλύτερα, λοιπόν, να πλένετε τα φύλλα τους, μόνο όταν είναι να τα χρησιμοποιήσετε.

Πώς να το αποθηκεύσω στο ψυγείο;
Αφού το βγάλετε από τη σακούλα, αφαιρέστε τα φύλλα που έχουν μαυρίσει, τυλίξτε το με λίγο χαρτί κουζίνας και τοποθετήστε το στο συρτάρι του ψυγείου με τα υπόλοιπα λαχανικά. Το χαρτί θα απορροφήσει την υγρασία του μαρουλιού και με αυτόν τον τρόπο μπορεί να μείνει φρέσκο από μία έως τρεις εβδομάδες.

Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης