Μικρές μεταβολές στη Wall Street - 5η μέρα κερδών για τον Dow Jones

Μικρές μεταβολές στη Wall Street - 5η μέρα κερδών για τον Dow Jones

Το μεγαλύτερο ανοδικό σερί για τον βιομηχανικό δείκτη μετά τον Δεκέμβριο - Αποκλιμάκωση στις αποδόσεις των ομολόγων

27940774
Μικρές μεταβολές σημειώθηκαν την Τρίτη στη Wall Street, με τον Dow Jones να κάνει το 5×5 και τους επενδυτές να αναζητούν νέες ενδείξεις από τη Fed για τις μειώσεις επιτοκίων.

Πιο συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύθηκε οριακά 0,08% στις 38.883 μονάδες, ο S&P 500 πρόσθεσε 0,13% ανεβαίνοντας στις 5.187 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq διολίσθησε 0,1% στις 16.332 μονάδες.

Την ίδια στιγμή, αποκλιμάκωση παρουσίασαν οι αποδόσεις των ομολόγων, με το αμερικανικό 10ετές να υποχωρεί κατά πέντε μονάδες βάσης στο 4,45% και το 2ετές να διαμορφώνεται στο 4,82%.

Οι κινήσεις αυτές έγιναν μετά τη χθεσινή ανοδική συνεδρίαση, κατά την οποία οι Nasdaq S&P 500 έκλεισαν με κέρδη άνω του 1%, έχοντας λάβει ώθηση από τα πρόσφατα -και σχετικά αδύναμα- στοιχεία για την αγορά εργασίας τον Απρίλιο, τα οποία έδωσαν νέες ελπίδες στους επενδυτές ότι η Fed θα μπορούσε να ξεκινήσει τις μειώσεις επιτοκίων νωρίτερα.

Κλείσιμο
«Πρόκειται για μια αγορά που μιμείται αυτό που κάνει η Fed. Η αγορά έχει ήδη αφομοιώσει τα σχόλια του Πάουελ», δήλωσε στο CNBC η Κουίνσι Κρόσμπι της LPL Financial. «Είναι σαφές ότι οι αποδόσεις των ομολόγων και η ταχύτητα με την οποία ανεβαίνουν ή υποχωρούν, είναι κάτι πολύ σημαντικό για την αγορά. Αν η αγορά αντιλαμβάνεται ότι πέφτει πολύ γρήγορα, τότε αυτό τροφοδοτεί την ιδέα ότι ίσως η οικονομία επιβραδύνεται με ταχύτερο ρυθμό», πρόσθεσε η ίδια.

Στο ταμπλό, ράλι 16% κατέγραψε η Peloton μετά την είδηση ότι υπάρχει ενδιαφέρον για την εξαγορά της. Στον αντίποδα, βουτιά πάνω από 15% έκανε η Palantir, καθώς ανακοίνωσε guidance που ήταν πιο αδύναμο από το αναμενόμενο, ενώ κατά 9,5% κατρακύλησε η μετοχή της Disney, παρόλο που κατάφερε να περιορίσει τις ζημιές από το streaming και τα αποτελέσματά της ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Ειδήσεις σήμερα:

Ντόναλντ Τραμπ: Η Στόρμι Ντάνιελς καταθέτει στη δίκη - Της έλεγε «μου θυμίζεις την κόρη μου, με τη Μελάνια δεν κοιμόμαστε καν στο ίδιο δωμάτιο»

Πήλιο: Ξανασφύριξε ο «Μουτζούρης» μετά τις καταστροφές από τον Daniel

Νετανιάχου: Η πρόταση της Χαμάς απέχει πολύ από τις απαιτήσεις μας - Θέλει να σαμποτάρει την επιχείρηση στη Ράφα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης