Ο υπάλληλος σούπερ μάρκετ που διεκδικεί το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο υπάλληλος σούπερ μάρκετ που διεκδικεί το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο Ντίλαν Μπερν στα 26 του χρόνια διεκδικεί από το... πουθενά μία θέση στην ομάδα στίβου των ΗΠΑ αλλά παράλληλα εργάζεται σε σούπερ μαρκετ

Dilan_Burn
Τον χειμώνα ο Ντίλαν Μπερντ έγινε ο τρίτος ταχύτερος αθλητής των ΗΠΑ στα 60μ εμπόδια και πλέον με την σεζόν του ανοιχτού στίβου να έχει ξεκινήσει για τα καλά ετοιμάζεται για τα αμερικανικά τράιαλς που θα του δώσουν το εισιτήριό του για το Παρίσι.

Μέχρι να συμβεί όμως αυτό δεν έχει τους φανταχτερούς χορηγούς να στηρίξουν την προσπάθειά του και για αυτό εργάζεται με πλήρη απασχόληση σε σούπερ μάρκετ ώστε να μπορέσει να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

Ο Μπερντ είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου Χάουαρντ με πτυχίο στην δημόσια υγεία και στα 26 του χρόνια του δίνεται η μεγαλύτερη ευκαιρία της ζωής τους να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Φεβρουάριο όταν στην διοργάνωση του Millrose τερμάτισε σε 7.44 στα 60μ εμπόδια, μία επίδοση που τον έφερε στο Νο3 της φετινής σεζόν στην χώρα του και στο Νο6 παγκοσμίως.

Κλείσιμο
Αν συνεχίσει με τον ίδιο καλό τρόπο και στον ανοιχτό στίβο και αποδώσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων του στα αμερικανικά τράιαλς τότε θα προσπαθήσει να πλασαριστεί μέσα στην κορυφαία τριάδα που θα πάρει το εισιτήριο για το Παρίσι στα 110μ εμπόδια.

Έχει πραγματοποιήσει ήδη τέσσερις κούρσες στο αγώνισμα, με ταχύτερη επίδοσή του να είναι το 13.25, που τον κατατάσσει Νο5 σε όλο τον κόσμο.

Παράλληλα με τις εντατικές προπονήσεις και τους αγώνες κατά την διάρκεια της προετοιμασίας του για τα τράιαλς, ο Μπερντ εργάζεται με πλήρη απασχόληση στον πάγκο ντελικατέσεν της σειράς σούπερ μάρκετ «Walmart» για να μπορεί να βιοπορίζεται, καθώς ακόμα δεν ασκεί τα εφόδια του πτυχίου, αν και στο μέλλον θέλει να ασχοληθεί με τους νέους που βρίσκονται σε κίνδυνο.

«Η εργασιακή του ηθική είναι απαράμιλλη και ο χαρακτήρας του μιλάει πολύ για τον άνθρωπο που είναι», δήλωσε ο προπονητής του, ενώ ο ίδιος αναφέρει για τον εαυτό του: «Στο τέλος της ημέρας, το όνομά μου συνδέεται με αυτό που κάνω. Λοιπόν, ναι, εργάζομαι στο «Walmart» και είναι κάτι που με αντιπροσωπεύει, όπως και πολλούς άλλους ανθρώπους».

Σε αντίθεση με άλλους υποψηφίους της Ολυμπιακής ομάδας των ΗΠΑ, ο Μπερντ δεν έχει χορηγό και για αυτόν τον λόγο θα χρειαστεί να πληρώσει ο ίδιος για το ταξίδι του στην Πόλη του Φωτός εάν κατακτήσει μια θέση στην αποστολή.

Ωστόσο, κατά την διάρκεια εμφάνισής του σε τηλεοπτική εκπομπή ο Αμερικανός δέχτηκε μία επιταγή 20.000 δολαρίων από τον παρουσιαστή, η οποία προερχόταν από το «Walmart», με σκοπό να τον παρακολουθήσουν τα αγαπημένα του πρόσωπα στα τράιαλς.

Πηγή:Sportsfeed.gr

Ειδήσεις σήμερα

Θρίλερ χωρίς τέλος στη Ράφα: Το Ισραήλ εντείνει την πίεση στη Χαμάς με βομβαρδισμούς και κατάληψη της συνοριακής διέλευσης

Μητέρα δύο παιδιών η 48χρονη που έκανε βουτιά θανάτου στο λιμάνι της Πάτρας - «Καλό ταξίδι αδερφούλα μου»

Σε σταθερή κατάσταση ο 14χρονος που ακρωτηριάστηκε στην Κρήτη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης