Η Παρί είχε τέσσερα δοκάρια κι η Ντόρτμουντ με σκόρερ τον Χούμελς πήγε στον τελικό - Δείτε το γκολ

Η Παρί είχε τέσσερα δοκάρια κι η Ντόρτμουντ με σκόρερ τον Χούμελς πήγε στον τελικό - Δείτε το γκολ

Η Ντόρτμουντ νίκησε και στη Γαλλία με 1-0 την Παρί που σημάδευε τα δοκάρια και επέστρεψε μετά από 11 χρόνια στον τελικό του Champions League (1/6) - Ρεάλ ή Μπάγερν η αντίπαλός της

dortmud-m
Το 2013 η Μπορούσια Ντόρτμουντ με τον Κλοπ στον πάγκο της και ηγέτη τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι έφτασε στον δεύτερο τελικό της ιστορία της στο Champions League, αλλά στο Γουέμπλεϊ έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι χάνοντας με 2-1 από τη Μπάγερν (με γκολ του Άριαν Ρόμπεν στο 89').

Έντεκα χρόνια αργότερα οι Βεστφαλοί τα κατάφεραν ξανά και σ' ένα απίθανο deja vu βρίσκονται ξανά στον τελικό που θα φιλοξενηθεί στο Γουέμπλεϊ (1/6) και δεν αποκλείεται να βρουν και πάλι στο δρόμο τους τη Μπάγερν (οι Βαυαροί έφεραν 2-2 στο Μόναχο με τη Ρεάλ και αγωνίζονται αύριο Τετάρτη 8/5 στη Μαδρίτη).

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d13q3r7h8hmh)


Κλείσιμο
Μια τεράστια επιτυχία για την ομάδα που βρίσκεται στην 5η θέση της Bundesliga, αλλά κατάφερε κερδίζοντας για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα την Παρί Σεν Ζερμέν των πολλών εκατομμυρίων να βρεθεί στον τελικό ελπίζοντας ότι θα σηκώσει το δεύτερο βαρύτιμο τρόπαιο στην Ιστορία της μετά από 27 χρόνια (το 1997 είχε κερδίσει με 3-1 τη Γιουβέντους στο Μόναχο).

Η αλήθεια είναι ότι η Παρί μπορεί να τα βάλει με την τύχη της καθώς στο δεύτερο ημίχρονο είχε τέσσερα δοκάρια (κι άλλα δύο στο πρώτο ματς), ωστόσο η ομάδα του Λουίς Ενρίκε εμφανίστηκε κατώτερη του αναμενομένου κι ο Κιλιάν Εμπαπέ δεν βοήθησε όσο θα περίμεναν όλοι στο Παρίσι.

Στο πρώτο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα ήταν καλός αλλά οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες ελάχιστες με τον Χούμελς στο 35' να παίρνει τη μπουκιά από το στόμα του Εμπαπέ και στην κόντρα ο Ντοναρούμα να διώχνει το πλασέ του Αντεγιέμι...

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d13o6rzf8cxt)


Ο πολύπειρος κεντρικός αμυντικός Ματς Χούμελς έγραψε Ιστορία στην «Πόλη του Φωτός», όχι μόνο για το «χρυσό» γκολ που πέτυχε στο 50ό λεπτό με κοντινό σουτ μετά από σύγχυση στην άμυνα της Παρί, αλλά διότι έγινε ο τρίτος γηραιότερος σκόρερ στην ημιτελική φάση του Champions League σε ηλικία 35 ετών και 143 ημερών, πίσω από τους Ράιαν Γκιγκς (37 ετών και 148 ημερών) και Εντίν Τζέκο (37 ετών και 54 ημερών ενώ φορούσε την φανέλα της Ίντερ).

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d13oydotcdhd)


Η Παρί του Λουίς Ενρίκε «πλήρωσε» την αστοχία, αναποτελεσματικότητα, γκίνια, όπως θέλει ας το πει κανείς, που είχε και στα δύο ματς. Έχασε σωρεία ευκαιριών, τόσο στο ματς του «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ» πριν από έξι ημέρες, ενώ και σήμερα πριν δεχτεί το γκολ από τον Χούμελς, αλλά και μετά είχε 4 δοκάρια (στο 48' με τον Ζαΐρ-Εμερί, στο 62΄ με τον Μέντες, στο 86΄ με τον Εμπαπέ και στο 88΄ με τον Βιτίνια)!

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d13ox0ci6myp)

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d13p4giuiy95)


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d13poljqjhax)



Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d13pjz2eibrd)


ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ (Λουίς Ενρίκε): Ντοναρούμα, Χακιμί, Μαρκίνιος, Μπεράλντο, Μέντες, Ζαΐρ-Εμερί (76' Λι), Βιτίνια, Ρουίθ (64' Ασένσιο), Ντεμπελέ, Ράμος (63' Μπαρκολά), Εμπαπέ

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ (Εντιν Τέρζιτς): Κόμπελ, Ρίερσον, Χούμελς, Σλότερμπεκ, Μάατσεν, Ζάμπιτσερ, Τζαν, Σάντσο (67' Ζίλε), Μπραντ (85' Νμετσά), Αντεγέμι (56' Ρόις), Φίλκρουγκ


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d13pt73r5kux)


Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ των ρεβάνς των ημιτελικών του Champions League:
Παρί Σεν Ζερμέν - Ντόρτμουντ 0-1 (50' Χούμελς)
1ος αγώνας 0-1: Στον τελικό η Ντόρτμουντ με συνολικό σκορ 2-0

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπάγερν 8/5 (22:00)
1ος αγώνας 2-2


Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Έρχονται μπόρες και «βουτιά» της θερμοκρασίας - Πού και πότε θα «χτυπήσουν»

Πέθανε σε ηλικία 54 ετών ο αθλητικογράφος Νίκος Τζαντζαράς

Άγιος Κοσμάς: Ένοπλος με σκάφος προσποιούνταν τον λιμενικό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης