Αίγυπτος: Στο Κάιρο οι διαμεσολαβητές της Χαμάς - Αν συνεχιστεί η επίθεση του Ισραήλ δεν θα υπάρξει συμφωνία, διαμηνύουν

Αίγυπτος: Στο Κάιρο οι διαμεσολαβητές της Χαμάς - Αν συνεχιστεί η επίθεση του Ισραήλ δεν θα υπάρξει συμφωνία, διαμηνύουν

Χωρίς το Ισραήλ οι συνομιλίες με τις αντιπροσωπείες της Αιγύπτου, του Κατάρ και των ΗΠΑ

gaza-rafah-m
Αντιπροσωπεία της Χαμάς έφθασε σήμερα στο Κάιρο από τη Ντόχα του Κατάρ για να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, αναφέρει ανακοίνωση της παλαιστινιακής οργάνωσης που διοικεί τη Λωρίδα της Γάζας.

Την ίδια ώρα, ο αξιωματούχος της Χαμάς Οσάμα Χαμντάν προειδοποίησε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Βηρυτό ότι εάν συνεχιστεί η στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ στη Ράφα, δεν θα υπάρξει συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.

Παράλληλα, το αιγυπτιακό μέσο Al-Qahera News που πρόσκειται στις υπηρεσίες πληροφοριών μετέδωσε ότι οι διαμεσολαβητές της Αιγύπτου, του Κατάρ και των ΗΠΑ διεξάγουν συζητήσεις σήμερα στο Κάιρο με το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς με στόχο μια εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας.

"Οι αντιπροσωπείες του Κατάρ και των Ηνωμένων Πολιτειών συνεχίζουν τις συνομιλίες τους με την αιγυπτιακή αντιπροσωπεία και την αντιπροσωπεία της Χαμάς" για να συζητήσουν για την κατάπαυση του πυρός, μετέδωσε το αιγυπτιακό μέσο ενημέρωσης επικαλούμενο «υψηλόβαθμο αξιωματούχο» ο οποίος δεν έκανε καμία αναφορά στην παρουσία ισραηλινής αντιπροσωπείας.

Κλείσιμο
Ο επικεφαλής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ Oυίλιαμ Μπερνς επέστρεψε στο Κάιρο για τις κρίσιμες συνομιλίες.

Νωρίτερα σήμερα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, διαμήνυσε ότι η πρόταση της Χαμάς για εκεχειρία απέχει μακράν από τις βασικές απαιτήσεις του Ισραήλ, ενώ την χαρακτήρισε ενέργεια υπονόμευσης της στρατιωτικής επιχείρησης των Ισραηλινών στη Ράφα.

«Η χθεσινή πρόταση της Χαμάς σχεδιάστηκε για να ''σαμποτάρει'' την είσοδο των δυνάμεών μας στη Ράφα. Αυτό δεν συνέβη» είπε χαρακτηριστικά. «Χθες το βράδυ, με τη συγκατάθεση του Υπουργικού Συμβουλίου Πολέμου, έδωσα εντολή να επιχειρήσουν οι IDF στη Ράφα. Ύψωσαν ισραηλινές σημαίες στο πέρασμα της Ράφα και κατέβασαν τις σημαίες της Χαμάς» τόνισε ακόμη.

Παράλληλα, το Ισραήλ διαβεβαίωσε τις ΗΠΑ ότι η στρατιωτική επιχείρησή του στη Ράφα είναι «περιορισμένης» κλίμακας και διάρκειας και έχει στόχο να κόψει τις προμήθειες όπλων στη Χαμάς, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζόν Κίρμπι, επαναλαμβάνοντας ότι η Ουάσινγκτον παραμένει αντίθετη σε μια «μεγάλη» χερσαία επίθεση στη Ράφα και θέλει να ξανανοίξει «το συντομότερο δυνατόν» το σημείο διέλευσης για την ανθρωπιστική βοήθεια στα αιγυπτιακά σύνορα, το οποίο έχει κλείσει ο ισραηλινός στρατός.

Ειδήσεις σήμερα:

Βασιλιάς Κάρολος: Δεν θα δει τον Χάρι - Επικαλέστηκε «φορτωμένο πρόγραμμα»

Τα σπάνια αρχαιολογικά ευρήματα στο Πωγώνι Ιωαννίνων

Μακρόν: Επιχείρηση... γοητείας στον Σι Τζινπίνγκ - Πήγαν να φάνε εκεί που γεννήθηκε η γιαγιά του Γάλλου προέδρου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης