Τετάρτη 8 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΚΡΗΤΗ
Στέλνουμε μήνυμα ενίσχυσης των αγώνων με ψήφο στο ΚΚΕ

Σε μεγάλους χώρους δουλειάς περιόδευσε τις προηγούμενες μέρες ο Σ. Βασιλειάδης, μέλος της ΚΕ, υποψήφιος ευρωβουλευτής

Συνεχίζεται η πλούσια πολιτική δραστηριότητα της ΚΟ Κρήτης του ΚΚΕ για τη μάχη των ευρωεκλογών. Κλιμάκια του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Σάββα Βασιλειάδη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του Κόμματος και υποψήφιο ευρωβουλευτή, πραγματοποίησαν την προηγούμενη βδομάδα περιοδείες σε μεγάλους χώρους δουλειάς.

Στο Νοσοκομείο Χανίων

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ συναντήθηκε με το ΔΣ των εργαζομένων του Νοσοκομείου Χανίων, όπου αναφέρθηκαν εκτενώς τα οξυμένα προβλήματα και οι τραγικές ελλείψεις που κάνουν το έργο των υγειονομικών εξαιρετικά δύσκολο.

Ο Σάββας Βασιλειάδης απευθυνόμενος στους εργαζόμενους σημείωσε για μία ακόμη φορά τη στήριξη του ΚΚΕ στα δίκαια αιτήματα και διεκδικήσεις των υγειονομικών, χαιρετίζοντας και τις μεγάλες κινητοποιήσεις που απλώθηκαν σε όλο το νησί το προηγούμενο διάστημα και αγκαλιάστηκαν από το σύνολο του χανιώτικου και κρητικού λαού.

Εκανε λόγο για την επικίνδυνη πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ αλλά και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων, που μέσα στην ΕΕ στηρίζουν ταυτόσημες επιλογές σε ποσοστό έως και 95%, ενώ στη χώρα μας εξειδικεύουν αυτές τις κατευθύνσεις, που στον πυρήνα τους έχουν την παραπέρα απαξίωση του δημόσιου συστήματος Υγείας, προκειμένου να ανθίσει ο ιδιωτικός τομέας και να διασφαλιστούν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων της Υγείας. Αυτό επί της ουσίας είναι και το επίκεντρο της συνύπαρξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, που χειροκροτούν όλες ανεξαιρέτως οι αστικές δυνάμεις και τα κόμματά τους.

Στο αεροδρόμιο στο Καστέλι
Στο αεροδρόμιο στο Καστέλι
Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, απευθυνόμενος στους υγειονομικούς, τους κάλεσε να δυναμώσουν την πάλη μαζί με όλο τον λαό για ένα σύστημα Υγείας αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν για όλους και να υψώσουν τείχος απέναντι στη νέα μορφή εμπορευματοποίησης που ονομάζεται «απογευματινά χειρουργεία», διαβεβαιώνοντας πως σε αυτόν τον αγώνα το ΚΚΕ θα βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή. Στις 9 του Ιούνη, στις ευρωεκλογές να στείλουμε ηχηρό μήνυμα καταδίκης της πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και όλων των προηγούμενων, που ο καθένας με τη σειρά του έχει βάλει το λιθαράκι του για να διαμορφωθεί η σημερινή κατάσταση και στον χώρο της Υγείας. Ενα μήνυμα πανευρωπαϊκής αντεπίθεσης, με όσο γίνεται πιο ισχυρό ΚΚΕ, που θα φέρει ανάταση σε όλους τους λαούς της Ευρώπης και θα δυναμώσει τη διεκδίκηση για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, που θα θέτει στο προσκήνιο τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων.

Στα αεροδρόμια Ηρακλείου και Χανίων

Στις εγκαταστάσεις των αεροδρομίων Ηρακλείου και Χανίων ο Σάββας Βασιλειάδης σημείωσε πως ο τουρισμός εμφανίζει την αντίφαση, κάθε χρόνο να πραγματοποιεί θεαματική αύξηση κερδών, ενώ η θέση των εργαζομένων του κλάδου να δυσχεραίνει, αφού τα κέρδη δεν κατευθύνονται στη βελτίωση της ζωής του. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής της «απελευθέρωσης» των αερομεταφορών της ΕΕ, που στήριξαν όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Στον προβληματισμό για το «τι μπορεί να αλλάξει», ο Σάββας Βασιλειάδης επεσήμανε ότι στους χώρους δουλειάς που οι εργαζόμενοι ενώνονται και διεκδικούν, τα πράγματα βελτιώνονται. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σήμερα ξεκινούν με αποφάσεις που στηρίζουν από κοινού ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και ΠΑΣΟΚ στο Ευρωκοινοβούλιο. Φωτεινή εξαίρεση αποτέλεσαν οι δύο ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, που υπερασπίστηκαν σθεναρά την πλευρά των εργαζομένων, για αυτό κάλεσε τους εργαζόμενους να ενισχύσουν το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και με την ισχυροποίησή του να στείλουν μήνυμα ριζοσπαστικοποίησης και αντίστασης στις επιλογές που «μαυρίζουν» τη ζωή μας. Η στήριξη στο ΚΚΕ, όπως τόνισε, θα είναι η καλύτερη απάντηση στη μεγαλοεργοδοσία του κλάδου, που σε σεμινάρια έφτασε να χαρακτηρίζει τους κομμουνιστές τρομοκράτες, επειδή στηρίζουν τις διεκδικήσεις των εργαζομένων για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης με αυξήσεις στους μισθούς και ικανοποιητικές συνθήκες εργασίας.

Στο εργοτάξιο του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι

Τέλος, κατά τη διάρκεια της περιοδείας στο εργοτάξιο του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι, στη συζήτηση με τους εργαζόμενους αναδείχθηκε πως ό,τι κέρδισαν τα προηγούμενα χρόνια οι εργατοτεχνίτες στο εργοτάξιο, όπως την εφαρμογή της κλαδικής σύμβασης, το οικοδομικό ένσημο και τη μη εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη, ήταν αποτέλεσμα του δικού τους αγώνα μέσα από το σωματείο και με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές. Την ίδια στιγμή η εργοδοσία και το κράτος που νομοθετεί για το συμφέρον της προσπαθεί να καθηλώσει τους μισθούς, να ξηλώσει ό,τι εργασιακό δικαίωμα έχει μείνει και να μην παίρνει κανένα μέτρο προστασίας, με αποτέλεσμα να μετρά ο κλάδος των κατασκευών μόνο την τελευταία πενταετία δεκάδες νεκρούς σε όλο τον νομό. Ο Σάββας Βασιλειάδης τόνισε την αναγκαιότητα ενίσχυσης του ΚΚΕ ως της μοναδικής φωνής πραγματικής λαϊκής αντιπολίτευσης μέσα στην Ευρωβουλή, εκεί που η ΝΔ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα παραμερίζουν τις κοκορομαχίες και ψηφίζουν με χέρια και με πόδια όλη την αντιλαϊκή πολιτική που καθηλώνει τους μισθούς και ανεβάζει φόρους, επιβάλλει χαράτσια, ανεβάζει το κόστος του ρεύματος, του νερού, της βενζίνης, τις τιμές στα σούπερ μάρκετ, ενώ παράλληλα ιδιωτικοποιεί την Υγεία, την Παιδεία, το νερό, ανεβάζουν τους πολεμικούς εξοπλισμούς και εμπλέκουν βαθιά τη χωρά στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, κάνοντας τους εργάτες και τον λαό στόχο αντιποίνων. Και κάλεσε σε «ψήφο στο ΚΚΕ για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση, για να ενισχυθεί η ελπίδα και στη χώρα μας αλλά και σε όλη την Ευρώπη».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ