Τετάρτη 8 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑ ΑΝΑΨΕΙ ΞΑΝΑ Η ΤΣΙΜΙΝΙΕΡΑ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ
Την Παρασκευή το μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα

Στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα το νέο αγωνιστικό ραντεβού ενάντια στο λουκέτο και τις απολύσεις

Στην τελική ευθεία για τη νέα σκληρή αναμέτρηση με την κυβέρνηση και το μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα, την Παρασκευή 10 Μάη, στις 7 μ.μ., στο Σύνταγμα, βρίσκονται οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και τα Σωματεία τους, απαιτώντας «να ανάψει ξανά η τσιμινιέρα της ΛΑΡΚΟ», να παραμείνουν στις εργασίες και τα σπίτια τους.

Με τις συμβάσεις τους να λήγουν στις 12 Μάη, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και οικογένειές τους, έχοντας στο πλευρό τους την πλατιά εργατική - λαϊκή αλληλεγγύη, ετοιμάζονται να προσθέσουν ακόμα έναν μεγάλο σταθμό στον εμβληματικό και αλύγιστο αγώνα που δίνουν και να διατρανώσουν για μία ακόμη φορά «Εξω από τη ΛΑΡΚΟ δεν πρόκειται να βγούμε. Θέλουμε δουλειά, καμίνια - μηχανές να ανάψουνε ξανά».

Οι προετοιμασίες για το μεγάλο συλλαλητήριο της Παρασκευής συνεχίστηκαν και τις μέρες των γιορτών του Πάσχα, με τις διοικήσεις των σωματείων και άλλους πρωτοπόρους αγωνιστές εργαζόμενους να ρυθμίζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες και να απευθύνουν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στον λαό των περιοχών που δραστηριοποιείται η ΛΑΡΚΟ.

Παράλληλα οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ αυτές τις μέρες του Πάσχα είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν συγγενείς, φίλους, συντοπίτες και άλλους επισκέπτες των χωριών τους, ενημερώνοντάς τους για τους εγκληματικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης, για το ξεκλήρισμα και τον μαρασμό της περιοχής, αλλά και για τον αγώνα που δίνουν και τους έχει κρατήσει όρθιους μέχρι σήμερα. Διέδωσαν το κάλεσμά τους να δυναμώσει ακόμη περισσότερο η έκφραση αλληλεγγύης και η έμπρακτη στήριξη του αγώνα τους, με κάθε τρόπο και μέσο.

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα για «ΛΑΡΚΟ ανοιχτή»

Μέσα από τις ανακοινώσεις τους τα Σωματεία Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ αναδεικνύουν τις εγκληματικές επιπτώσεις των σχεδιασμών της κυβέρνησης και απαιτούν να σταματήσει το έγκλημα, να ανανεωθούν οι συμβάσεις τους μέχρι να έρθει ο νέος ιδιοκτήτης και να ξεκινήσει άμεσα σχέδιο συντήρησης και επαναλειτουργίας της ΛΑΡΚΟ.

«Δεν θα επιτρέψουμε να αντιμετωπίσουν οι περιοχές γύρω από την ΛΑΡΚΟ τον άμεσο κίνδυνο βιομηχανικού ατυχήματος. Να μπει σε περαιτέρω κίνδυνο η ζωή συναδέλφων που βασισμένοι στο ιατροφαρμακευτικό συμβόλαιο έχουν προγραμματισμένη θεραπεία σε κλινικές. Τα παιδιά μας να "διαβούν" την πιο κρίσιμη στιγμή της εκπαιδευτικής σεζόν, της εξεταστικής περιόδου, σε κλίμα ανεργίας και απόγνωσης μέσα στις οικογένειες. Δεν θα επιτρέψουμε να ερημώσουν οι περιοχές γύρω από την ΛΑΡΚΟ σε 5 νομούς», ξεκαθαρίζουν τα σωματεία και οι εργαζόμενοι. Και προσθέτουν:

«Λέμε όχι στα προγράμματα ανεργίας και τη σπατάλη των χρημάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Διεκδικούμε με χρήματα που έχει η ΛΑΡΚΟ στα ταμεία της να υλοποιηθεί σχέδιο συντήρησης και προετοιμασίας επαναλειτουργίας με παράλληλη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας».

Στο πλευρό τους οι εργαζόμενοι και ο λαός της Στερεάς

Στο πλευρό τους και αυτήν τη φορά θα είναι εργαζόμενοι και συνδικάτα από κάθε γωνιά της Στερεάς Ελλάδας. Οι βιοπαλαιστές επαγγελματίες και αγρότες, ο λαός της Λοκρίδας και των άλλων περιοχών που δραστηριοποιείται η ΛΑΡΚΟ και βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κοινωνικό και οικονομικό μαρασμό. Δίπλα τους θα είναι και οι «Γυναίκες της ΛΑΡΚΟ», αλλά και οι μαθητές, τα παιδιά των εργατών, που σε κάθε αγωνιστική κινητοποίηση δίνουν το δικό τους συγκινητικό «παρών».

Λεωφορεία για την Αθήνα

Ηδη Εργατικά Κέντρα και συνδικάτα από Στερεά και Εύβοια απευθύνουν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο της Παρασκευής και δρομολογούν λεωφορεία για τη μετακίνηση στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, το Εργατικό Κέντρο Λαμίας ενημερώνει ότι για το συλλαλητήριο της Παρασκευής θα αναχωρήσουν λεωφορεία, στις 2.30 μ.μ., από την οδό Στουρνάρα στο δημοτικό πάρκινγκ Τσαλτάκη, ενώ το Εργατικό Κέντρο Θήβας καλεί όσους επιθυμούν να μετακινηθούν δωρεάν με λεωφορείο στην Αθήνα, να επικοινωνήσουν με την Γραμματεία στα τηλέφωνα 22620-29694, 6978-112231.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ