Τετάρτη 8 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΣΔΕΚΗΣ
Ο λαός να καταδικάσει την πολιτική που τον αφήνει απροστάτευτο

Την κατεστραμμένη από τις πλημμύρες του Σεπτέμβρη του 2023 περιοχή του Νέου Μοναστηρίου Δομοκού επισκέφθηκε ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής, συνεχίζοντας το πλατύ πολιτικό άνοιγμα του Κόμματος μπροστά στις ευρωεκλογές της 9ης Ιούνη.

Ο Κώστας Μπασδέκης συναντήθηκε με αγρότες και κατοίκους των χωριών της περιοχής, που είδαν τα χωράφια και τα σπίτια τους να πνίγονται στη λάσπη και το νερό, ενώ μίλησε σε σύσκεψη σε καφενείο του Νέου Μοναστηρίου.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ ανέδειξε τις πολιτικές κατευθύνσεις και Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης που αντιμετωπίζουν ως κόστος τις ανάγκες και την προστασία της ζωής του λαού. Σημείωσε ότι πάνω σε αυτές τις κατευθύνσεις «πάτησαν» και συνεχίζουν να «πατούν» όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις, ώστε να μην παίρνουν μέτρα προστασίας του λαού και της περιουσίας του από φυσικά φαινόμενα όπως οι πλημμύρες. Τόνισε ότι οι ίδιες πολιτικές ευθύνονται για το γεγονός ότι δεν αποζημιώνονται για το 100% των ζημιών που έχουν πάθει, ότι ακόμα δεν έχουν προχωρήσει έργα αποκατάστασης και προστασίας, που δεν έχουν καμία ουσιαστική στήριξη και ο τόπος τους βρίσκεται αντιμέτωπος με τον μαρασμό.

Επίσης, έκανε ιδιαίτερες αναφορές στα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής, χαιρετίζοντας τη μαζική συμμετοχή τους στις αγροτικές κινητοποιήσεις του χειμώνα. Τόνισε τον ρόλο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών, που έχει οδηγήσει σε ξεσηκωμό των αγροτών σε ολόκληρη την ΕΕ.

Αναφέρθηκε επίσης στη συνολικότερη υποβάθμιση που έχει υποστεί η ζωή του λαού και στην περιοχή του Δομοκού μέσα από τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης για εμπορευματοποίηση της Υγείας, της Πρόνοιας και της Παιδείας. Αναφέρθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης που δίνει δισεκατομμύρια στους επιχειρηματικούς ομίλους, όπως σ' αυτούς της «πράσινης» ενέργειας που γεμίζουν με φωτοβολταϊκά την εύφορη γη και τα χωράφια στο Νέο Μοναστήρι και ολόκληρη την περιοχή του Δομοκού, ενώ στάθηκε και στους κινδύνους για τον λαό της χώρας από την όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στα επικίνδυνα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Συνεχίζοντας τόνισε τη σύμπλευση που εμφανίζουν όλα τα υπόλοιπα κόμματα, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ελ. Λύση, Νέα Αριστερά κ.λπ., στις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τη μεγάλη ταύτισή τους στις ψηφοφορίες τόσο στην ελληνική Βουλή όσο και το Ευρωκοινοβούλιο. Τόνισε ότι ο λαός θα πρέπει να καταδικάσει πολιτικά και με την ψήφο του στις ευρωεκλογές της 9ης Ιούνη τις πολιτικές που τον άφησαν απροστάτευτο και χωρίς έργα πρόληψης και προστασίας απέναντι στα πλημμυρικά φαινόμενα, αλλά και γενικότερα όλους όσοι ευθύνονται για τη βάρβαρη καθημερινότητα που βιώνει.

Καταλήγοντας, ο Κώστας Μπασδέκης επισήμανε ότι το ΚΚΕ είχε από την πρώτη στιγμή προειδοποιήσει ότι η ΕΕ δεν είναι Ενωση των λαών, αλλά Ενωση των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων. Σημείωσε ότι το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που αποκαλύπτει τον ρόλο και τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ενωσης και πρωτοστατεί στους αγώνες των εργαζομένων και του λαού.

Στο πλαίσιο αυτό κάλεσε τους συγκεντρωμένους να αξιοποιήσουν την πείρα τους, να βγάλουν συμπεράσματα, καθώς και να τα μετατρέψουν σε κριτήριο ψήφου στην κάλπη των ευρωεκλογών, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο το ΚΚΕ, ώστε να δυναμώσει και ο αγώνας του λαού της περιοχής να ζήσει στον τόπο του με αξιοπρέπεια.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ