Τετάρτη 8 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟ - ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ 81-72
Μίλησε στο τέλος και ... πέταξε στο Φάιναλ 4

Την επιστροφή τους στην τελική φάση μετά από 12 χρόνια πανηγύρισαν χθες οι «πράσινοι»

Την επιστροφή του σε Φάιναλ 4 Euroleague μετά από 12 χρόνια πανηγύρισε χθες στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός, μετά τη σπουδαία νίκη επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ με 81-72 στον 5ο τους αγώνα για τα πλέι οφ. Ετσι οι «πράσινοι» κάνοντας το 3-2 στις νίκες στη συνολική σειρά σφράγισαν το εισιτήριο για την τελική φάση της φετινής διοργάνωσης, που θα διεξαχθεί στο Βερολίνο (24 - 26 Μάη). Εκεί ο Παναθηναϊκός θα βρει αντίπαλο στον έναν ημιτελικό τον νικητή του ζευγαριού Μονακό - Φενερμπαχτσέ, με τις δύο ομάδες να βρίσκονται στο 2-2 στις νίκες.

Το χθεσινό ματς εξελίχθηκε στο απόλυτο ντέρμπι στη μεγαλύτερη διάρκεια, με τις δύο ομάδες για τρεις περιόδους να εναλλάσσονται στο σκορ χωρίς καμία να μπορεί να ξεφύγει (19-21 στο 10', 41-41 ημίχρονο, 58-58 στο 30'). Καταλύτης για την επιτυχία του Παναθηναϊκού αποτέλεσε η εμφάνιση στην 4η περίοδο. Οι γηπεδούχοι, βελτιώνοντας αισθητά την αμυντική λειτουργία τους, κράτησαν την Μακάμπι στους 2 πόντους για περίπου 6', ενώ εκμεταλλευόμενοι τη φθορά στη φροντ λάιν των αντιπάλων έλεγξαν τα ριμπάουντ και χτύπησαν μέσα στο καλάθι, χτίζοντας σιγά σιγά μια διαφορά ασφαλείας (64-56 στο 35'). Παράλληλα, το ...ζέσταμα του Ναν πρόσφερε για το «τριφύλλι» την ευστοχία στα μακρινά σουτ, εδραιώνοντάς το στην πρωτοπορία του σκορ μέχρι το φινάλε.

Κορυφαίος σκόρερ του Παναθηναϊκού ήταν ο Ναν (26 π., 4/4 τρίποντα), ενώ ο Σλούκας, παρά τον τραυματισμό του, στο πρώτο μέρος πέτυχε 15 π. Από τη Μακάμπι ξεχώρισε ο Λορέντζο Μπράουν με 19 π.


Eurokinissi


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ