EUROLEAGUE

EuroLeague Final Four: Αυτό είναι το γήπεδο που θα φιλοξενήσει την διοργάνωση στο Βερολίνο

Η Uber Arena
Η Uber Arena Ⓒ 2024 BUSINESS WIRE/ ASSOCIATED PRESS

Η Uber Arena στο Βερολίνο θα φιλοξενήσει το Final Four 2024 της EuroLeague, προσθέτοντας ακόμα ένα σπουδαίο αθλητικό ραντεβού στο ενεργητικό της.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR προκρίθηκε στο Final Four της EuroLeague χάρη στην νίκη του στο Game 5 επί της Μακάμπι. Έγινε η δεύτερη ομάδα που τα κατάφερε μετά την Ρεάλ, ξέροντας ότι δικαιούται συγκεκριμένο αριθμό εισιτηρίων, αν και υπάρχουν και άλλοι τρόποι να προμηθευτεί κάποιος ένα τυχερό χαρτάκι.

Το φετινό Final Four θα φιλοξενηθεί λοιπόν φέτος στην "Uber Arena". Και αν κάποιος παραξενεύεται στο άκουσμα του ονόματος και θυμάται ότι κανονικά η διοργάνωση θα διοργανωνόταν στην Mercedes-Benz Arena δεν κάνει λάθος. Πρόκειται για το ίδιο γήπεδο, απλώς από τις 22 Μαρτίου 2024 έχει πλέον αλλάξει όνομα έπειτα από μία νέα χορηγική συμφωνία που έγινε και περιλάμβανε την αλλαγή την αλλαγή ονομασίας του γηπέδου και όλων των χώρων γύρω από αυτό, όπως ο Μέγαρο Μουσικής - που μετονομάστηκε σε "Uber Eats Music Hall".

Η "Uber Arena" λοιπόν - όπως είναι πλέον γνωστή - έχει χωρητικότητα 14.500 θέσεων και αποτελεί την έδρα της Άλμπα Βερολίνου, αλλά και της Εϊσμπάρεν Μπερλίν, που είναι ομάδα χόκεϊ. Στο παρελθόν έχει φιλοξενήσει ακόμα δύο Final Four της EuroLeague: Αυτό του 2009, το οποίο κατέκτησε ο Παναθηναϊκός και αυτό του 2016, το οποίο κατέκτησε η ΤΣΣΚΑ, ενώ σε αυτό το γήπεδο διεξήχθη η τελική φάση του EuroBasket 2022.

Η "Uber Arena" ωστόσο είναι πολλά περισσότερα από ένα γήπεδο μπάσκετ και Ice Hockey. Πρόκειται για έναν πολυχώρο, που στο παρελθόν έχει φιλοξενήσει από συναυλίες των U2, της Μαντόνα, της Σερ, της Σελίν Ντιόν, της Ριάνα, της Ντούα Λίπα, της Μπιγιόνσε, της Κριστίνα Αγκιλέρα, των Scorpions και του Ρόμπι Γουίλιαμς, μέχρι αγώνες UFC, χάντμπολ, τένις και... darts. Με βάση όσα έχουν γίνει μάλιστα γνωστά, ο χώρος της "Uber Arena" έχει περίπου 1.5 εκατομμύριο επισκέπτες τον χρόνο! Και, φέτος, θα προσθέσει 14.500 ακόμα σε αυτό το νούμερο, στο πλαίσιο του Final Four.

TAGS EUROLEAGUE FINAL FOUR 2024 EUROLEAGUE FINAL FOUR FINAL FOUR FINAL 4 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ