Μάτι: Έφεση κατά της απόφασης για σχεδόν όλους τους κατηγορούμενους

Η υπόθεση θα επανεξεταστεί σε δεύτερο βαθμό στο σύνολό της 

Έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης για το Μάτι- εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα

Έφεση ασκήθηκε από την Εισαγγελία Εφετών κατά της δικαστικής απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, με τους 104 νεκρούς.

Μάτι: Έφεση κατά της απόφασης ζητά η εισαγγελέας

Ο εισαγγελέας Εφετών που εξέτασε την απόφαση άσκησε έφεση σε όλα τα στοιχεία της απόφασης, δηλαδή και σε αυτούς που αθωώθηκαν, αλλά και στις ποινές που επιβλήθηκαν. 

Ελεύθεροι οι καταδικασθέντες για το Μάτι - «Ξεφτίλες», φώναζαν οι συγγενείς

Αυτό σημαίνει ότι η υπόθεση θα επανεξεταστεί σε δεύτερο βαθμό στο σύνολό της και ότι στο εδώλιο του τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων θα καθίσουν ξανά σχεδόν όλοι οι κατηγορούμενοι. Σημειώνεται ότι η έφεση δεν αφορά στον ηλικιωμένο που κατηγορείται ότι προκάλεσε τη φονική πυρκαγιά, καθώς καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλακή και δεν μπορούσε νομικά να ασκηθεί έφεση.

Δίκη για την πυρκαγιά στο Μάτι - Eurokinissi Kώστας Τζούμας 8/12/22

Δίκη για την πυρκαγιά στο Μάτι - Eurokinissi Kώστας Τζούμας 8/12/22

Υπενθυμίζεται ότι σχεδόν έξι χρόνια μετά την εθνική τραγωδία, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο ανακοίνωσε στις 29/4 την απόφασή του για τους 21 κατηγορούμενους για το Μάτι. Σύμφωνα με αυτή, ένοχοι κρίθηκαν έξι κατηγορούμενοι και 15 αθωώθηκαν. Οι ποινές μάλιστα για τους έξι κατηγορούμενους μετατράπηκαν σε εξαγοράσιμες. Η απόφαση προκάλεσε οργή και αγανάκτηση στους συγγενείς των θυμάτων.

Ελεύθεροι οι καταδικασθέντες για το Μάτι - «Ξεφτίλες», φώναζαν οι συγγενείς

Οι ποινές «χάδι» προκάλεσαν όμως και την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, η οποία ζήτησε από την εισαγγελία Εφετών τη διερεύνηση του ενδεχόμενου για αυτεπάγγελτη άσκηση έφεσης στην υπόθεση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Δημήτρη Δαμιανού στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», η Δικαιοσύνη «τρέχει» να προλάβει να μην παραγραφεί η υπόθεση, όπως προβλέπεται στα 8 χρόνια. Ήδη μάλιστα η πρόεδρος του δικαστηρίου έχει απαλλαγεί από οποιαδήποτε άλλη υποχρέωση, ώστε να καθαρογραφεί η απόφαση και να δρομολογηθεί η δίκη σε δεύτερο βαθμό, ακόμα και μέσα στον Ιούνιο.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top