Ράφα: Το Ισραήλ κατέλαβε την παλαιστινιακή πλευρά της διέλευσης       

Παρότι οι ΗΠΑ εξετάζουν το σχέδιο συμφωνίας της Χαμάς για εκεχειρία  

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε πως κατέλαβε σήμερα τον έλεγχο της παλαιστινιακής πλευράς της συνοριακής διέλευσης στη Ράφα, που συνδέει τη Λωρίδα της Γάζας με την Αίγυπτο.

Μονάδα τεθωρακισμένων «έκανε ελιγμούς στη ζώνη» και «αυτή τη στιγμή, οι ειδικές δυνάμεις επιθεωρούν το σημείο διέλευσης» στη Ράφα, «έχουμε επιχειρησιακό έλεγχο στη ζώνη», ανέφερε ο στρατός του Ισραήλ σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας πως αναφέρεται «αποκλειστικά στην πλευρά της διέλευσης στη Λωρίδα της Γάζας».

Πόλεμος στη Γάζα: «Αναγκαίο» το χτύπημα, στη Ράφα λέει το Ισραήλ στις ΗΠΑ

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, εκτός από το πέρασμα στη Ράφα, έχει κλείσει το σημείο διέλευσης Κερέμ Σαλόμ, για λόγους ασφαλείας, το οποίο θα ανοίξει ξανά όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Ράφα: Φωτογραφία του AP για την κατάσταση στην περιοχή

Ράφα: Φωτογραφία του AP για την κατάσταση στην περιοχή   

Πάντα κατά τον ισραηλινό στρατό, μονάδες του επιχειρούν από χθες το βράδυ στην ανατολική Ράφα, όπου κατ’ αυτόν οι περισσότεροι άμαχοι και ορισμένοι εργαζόμενοι σε ανθρωπιστικές οργανώσεις απομακρύνθηκαν εσπευσμένα.

Νετανιάχου: Θα στείλουμε στρατό στη Ράφα και χωρίς τη στήριξη των ΗΠΑ  

ΗΠΑ: Εξετάζουν τη συμφωνία Χαμάς με διαπραγματευτές για εκεχειρία 
 

Νωρίτερα, η αμερικανική κυβέρνηση ανέφερε πως «εξετάζει» τη συμφωνία του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς σε πρόταση των μεσολαβητών στις έμμεσες διαπραγματεύσεις στο Κάιρο με το Ισραήλ για την κήρυξη κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

Η Χαμάς αποδέχθηκε την πρόταση Αιγύπτου - Κατάρ για εκεχειρία στη Γάζα

«Επί του παρόντος εξετάζουμε αυτή την απάντηση. Και συζητάμε με τους συμμάχους μας στην περιοχή», δήλωσε ο εκπρόσωπος του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας, ο Τζον Κέρμπι, σε δημοσιογράφους χθες Δευτέρα.

Απέφυγε να δώσει σαφή απάντηση ερωτηθείς σε τι ακριβώς συμφώνησε η Χαμάς. Δήλωσε πως δεν θα υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για αυτό.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top