Ρωσία: Αντίδραση στις υπογραφές για στρατεύματα του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία 

«Τυχόν αποστολή θα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη» διαμήνυσε

Ντμίτρι Πεσκόφ
O εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ (AP Images) 

Η Ρωσία διαμήνυησε σήμερα πως τυχόν αποστολή στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία θα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη και πως η Μόσχα παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς μια ουκρανική διαδικτυακή συγκέντρωση υπογραφών που καλεί για μια τέτοια επέμβαση.

Η διαδικτυακή αναφορά, που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της ουκρανικής προεδρίας, λέει πως η Ουκρανία θα πρέπει να ζητήσει από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία και άλλες χώρες να στείλουν στρατεύματα για τη βοηθήσουν να απωθήσει την εισβολή της Ρωσίας.

Ουκρανία: «Πράκτορες της Ρωσίας σχεδίαζαν τη δολοφονία Ζελένσκι»

«Το καθεστώς του Κιέβου είναι πολύ απρόβλεπτο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ όταν ρωτήθηκε σχετικά στην καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων.

«Έχουμε πει κατ΄επανάληψη πως η απευθείας επέμβαση στο πεδίο σε αυτή τη σύγκρουση από τον στρατό χωρών μελών του ΝΑΤΟ, φέρει πιθανώς τεράστιο κίνδυνο, άρα θεωρούμε πως είναι μια εξαιρετικά απαιτητική πρόκληση, τίποτα λιγότερο, και, βέβαια, το παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά».

Δεν είναι σαφές αν η αναφορά θα συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών (ή ψήφων) --25.000-- ώστε να απαιτήσει από τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι να απαντήσει είτε εγκρίνοντάς είτε απορρίπτοντάς το. Μέχρι σήμερα το πρωί είχε προσελκύσει 1.594 ψήφους.

Πούτιν στην ορκωμοσία του: «Θα νικήσουμε μαζί» είπε στους Ρώσους

Το ΝΑΤΟ υποστηρίζει την Ουκρανία στον πόλεμο παρέχοντάς της με αυξανόμενο ρυθμό ισχυρά όπλα, περιλαμβανομένων αρμάτων μάχης και πυραύλων μακρού βεληνεκούς, όμως δεν έχει επέμβει απευθείας με στρατεύματα, κάτι που ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αλλά και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχουν προειδοποιήσει ότι μπορεί να οδηγήσει στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έχει πει πως το θέμα της αποστολής δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία θα εγερθεί «με νόμιμο τρόπο» αν η Ρωσία διασπάσει τις ουκρανικές γραμμές και το Κίεβο το ζητήσει.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε επίσης πως δεν έχει κάποιο σχόλιο σχετικά με ισχυρισμούς της Ουκρανίας ότι συνέλαβε Ρώσους πράκτορες που συνωμοτούσαν για τη δολοφονία του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είπε όμως πως δεν είναι πολύ πιθανό να πρόκειται για ακριβή πληροφορία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top