Πηγές ΕΛΑΣ: Δεν αποδεικνύεται διάρρηξη στο υπουργείο Eσωτερικών

Τι δείχνουν τα στοιχεία

Από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί από την έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας, δεν προκύπτει ότι σημειώθηκε διάρρηξη στη διεύθυνση εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών στις 26 Απριλίου.

Διάρρηξη στο ΥΠΕΣ: Μόνο αποτυπώματα υπαλλήλων βρέθηκαν 

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα είπε η αστυνομική συντάκτρια Kατερίνα Ρίστα στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star, η αστυνομία δεν έχει στα χέρια της μέχρι στιγμής στοιχεία και δεδομένα τα οποία να δείχνουν ότι έχει γίνει διάρρηξη στον χώρο.

Δηλαδή δεν έχουν βρεθεί αποτυπώματα ή dna, και η έρευνα στους υπολογιστές δεν δείχνει κάποια αλλοίωση δεδομένων. Επίσης οι εργαζόμενοι  διπλανών γραφείων έκαναν λόγο στις καταθέσεις τους για απόλυτη ησυχία, πως δεν άκουσαν κανένα θόρυβο.

Πηγές ΕΛΑΣ: Δεν αποδεικνύεται διάρρηξη στο υπουργείο Eσωτερικών

Την Τετάρτη θα ολοκληρωθεί και η άρση τηλεφωνικού απορρήτου στελεχών του Υπουργείου Εσωτερικών. Επίσης το βιβλίο εισόδου - εξόδου αλλά και η ανάλυση του βιντεοληπτικού υλικού δεν δείχνει να έχει μπει κάποιος στο κτήριο που να μην μπορεί να δικαιολογήσει την παρουσία του.

Καταγγελία για διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών στο υπουργείο Εσωτερικών

Όλο το προανακριτικό υλικό θα παραδοθεί στον εισαγγελέα που, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είτε θα γυρίσει τον φάκελο στην αστυνομία για να ερευνήσει ψευδή καταγγελία είτε ο ίδιος ο εισαγγελέας θα καλέσει τους εργαζόμενους.

Υπενθυμίζεται ότι ο διευθυντής εκλογών της κεντρικής υπηρεσίας του Υπουργείου, είχε καταγγείλει στις 26 Απριλίου πως ενώ απουσίαζε από το γραφείο του, κάποιος παραβίασε την κλειδαριά και εισέβαλε στον χώρο. Δεν κατήγγειλε ότι του πήραν κάτι αλλά δεν ήταν και βέβαιος αν έχει αφαιρεθεί κάποιο σημαντικό έγγραφο από το γραφείο του.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top