Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

STYLE

/

Chanel cruise: Ύμνησε τη Μασσαλία, τη θάλασσα και τον Le Corbusier

Chanel cruise: Ύμνησε τη Μασσαλία, τη θά...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Σαρλότ Κασιράγκι, Μαριόν Κοτιγιάρ, Λίλι Ρόουζ Ντεπ παρακολούθησαν το show στην ταράτσα

Μετακόμισε παραλιακά η γαλλική αυτοκρατορία Chanel με αφορμή την παρουσίαση της cruise collection 2024- 2025.

To show έγινε σε iconic ταράτσα της Μασσαλίας, με αγνάντεμα τις στέγες των σπιτιών και τη Μεσόγειο. Συγκεκριμένα, τα μοντέλα παρέλασαν στο roof του Cite Radieuse, ενός εμβληματικού συγκροτήματος που χτίστηκε την περίοδο 1947- 1952 από τον μοντερνιστή Eλβετό αρχιτέκτονα Le Corbusier (Charles-Édouard Jeanneret).

Eκεί ακριβώς λειτουργεί το κέντρο τέχνης και design, ΜΑΜΟ, που συνυπάρχει με διαμερίσματα. Τα μοντέλα ανέδειξαν looks με έμπνευση τη θάλασσα, το κολύμπι, τις καταδύσεις και βέβαια το ονομαστό λιμάνι της Μασσαλίας. Κουκούλες, βερμούδες, oversized τρυπητές ζακέτες, blazer dresses, χαλαρές παντελόνες, μπαλούν φούστες, λευκά φορέματα, έντονα καλοκαιρινά χρώματα και prints με ψαράκια συμπαρουσιάστηκαν μαζί με τα κλασικά tweed. Κολυμβητικά παπούτσια, δίπατες σαγιονάρες και πλεξούδες ολοκλήρωσαν το styling.  

Παρούσες στο ντεφιλέ οι διάσημες ambassadors  και μούσες του οίκου, Σαρλότ Κασιράγκι, Μαριόν Κοτιγιάρ, Λίλι Ρόουζ Ντεπ, Σάντι Σινκ, Καρολίν ντε Μεγκρέ.  

Η επιλογή της Μασσαλίας στη Νότια Γαλλία, έγινε μετά από αντίστοιχες παρουσιάσεις σε μικρότερες πόλεις, όχι δηλαδή σε πρωτεύουσες, όπως Ντοβίλ και Μάντσεστερ. «Αν η Μασσαλία ως τοποθεσία θεωρείται αναπάντεχη, αυτό είναι θετικό. Δεν θέλουμε είμαστε κολλημένοι. Τα ρίσκα είναι αναγκαία, θέλουμε να δείξουμε πως η Chanel είναι κατάλληλη οπουδήποτε, όχι μόνο για την οδό Cambon του Παρισιού» ξεκαθάρισε ο Bruno Pavlovsky, president of fashion του label.

«Η Μασσαλία είναι μια πόλη που με συνδέει με τις αισθήσεις μου. Προσπάθησα να αποτυπώσω τη δύναμη της πρόκλησης, την ανάσα στο φρέσκο αέρα και όλη την ενέργεια που κυριαρχεί εδώ» τόνισε η creative director Virginie Viard.

 «Ο ήλιος, η αρχιτεκτονική, η μουσική και ο χορός: Η Μασσαλία έχει επίσης μια πολύ ισχυρή αίσθηση ελευθερίας. Εμπνεύστηκα από τους κώδικες του τρόπου ζωής, της καθημερινότητας και από όλα τα πράγματα που δίνουν κίνηση σε αυτή την πόλη! Η θάλασσα και ο άνεμος με έκαναν να θέλω να παίξω με τις αδιάβροχες στολές» δήλωσε ακόμα στα media.  

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View