Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση Αιγύπτου και Κατάρ για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα- «Όχι» λέει το Ισραήλ

Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση Αιγύπτου ...

Τι λέει σε ανακοίνωσή της

Η ηγεσία της Χαμάς αποδέχτηκε τους όρους για μια συμφωνία εκεχειρίας στη Γάζα, το απόγευμα της Δευτέρας (6.5.24) σύμφωνα με το Reuters.

Παράλληλα, σε ανακοίνωσή της τόνισε ότι ο επικεφαλής της, Ισμαήλ Χανίγιε, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό του Κατάρ και τον επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της Αιγύπτου για την αποδοχή της πρότασής τους. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες σχετικά με το τι περιλαμβάνει η συμφωνία.

Σύμφωνα με το Al Jazeera, αξιωματούχος της Χαμάς δήλωσε ότι «η μπάλα είναι τώρα στο γήπεδο του Ισραήλ», χωρίς ακόμη να υπάρχει απάντηση από την ισραηλινή κυβέρνηση.

Από την πλευρά του, Ισραηλινός αξιωματούχος που επικαλείται το Reuters, δήλωσε ότι η Χαμάς ενέκρινε μια «ήπια» αιγυπτιακή πρόταση που δεν ήταν αποδεκτή από το Ισραήλ.

Παράλληλα, Ισραηλινοί αξιωματούχοι προειδοποιούν να μην πάρουν τοις μετρητοίς την ανακοίνωση της Χαμάς ότι αποδέχεται μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός. Οι αξιωματούχοι υπογράμμισαν ότι οι όροι που αποδέχθηκε η Χαμάς δεν είναι αυτοί με τους οποίους συμφώνησε το Ισραήλ, όπως μεταδίδει το Times of Israel.

Το Ισραήλ είχε τονίσει τις τελευταίες ημέρες ότι «δεν ήταν στην ίδια σελίδα με τη Χαμάς» όσον αφορά τη συμφωνία, και αντ' αυτού ξεκαθάρισε ότι σχεδίαζε να εισβάλει στη Ράφα, στη νότια Γάζα.

Σύμφωνα με Αιγύπτιους και Καταριανούς αξιωματούχους, μια συμφωνία εκεχειρίας θα εφαρμοζόταν σε διάφορα στάδια, βάσει των οποίων η Χαμάς θα απελευθέρωνε ομήρους, με αντάλλαγμα την υποχώρηση των Ισραηλινών στρατιωτών από τη Γάζα.

Η Παλαιστίνη κάλεσε τις ΗΠΑ να εμποδίσουν μια «σφαγή» στη Ράφα

Νωρίτερα, η προεδρία της Παλαιστινιακής Αρχής κάλεσε τις ΗΠΑ να εμποδίσουν την εισβολή στη Ράφα από τον ισραηλινό στρατό, ο οποίος κάλεσε το πρωί τους κατοίκους πολλών συνοικιών αυτής της πόλης στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας να τις εκκενώσουν.

«Καλούμε την αμερικανική διοίκηση να παρέμβει για να εμποδίσει αυτές τις σφαγές, για τις οποίες προειδοποιούμε ότι θα υπάρξουν επικίνδυνες συνέπειες» αναφέρει η παλαιστινιακή προεδρία, όπως μεταδίδει το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa, διευκρινίζοντας πως η Παλαιστινιακή Αρχή έχει εντείνει τις «εντατικές» συνομιλίες με τους διεθνείς εταίρους της σε αυτό το θέμα.

 

 Πηγή:protothema 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις