Οι… έκπτωτοι, ο Γραμματέας, το Υπουργείο Εσωτερικών και άλλα -αυτοδιοικητικά – σενάρια, επιστημονικής (;;; ) φαντασίας…

Οι… έκπτωτοι, ο Γραμματέας, το Υπουργείο Εσωτερικών και άλλα -αυτοδιοικητικά – σενάρια, επιστημονικής (;;; ) φαντασίας…


Παραδοσιακά η Μεγάλη Εβδομάδα, η Εβδομάδα των Παθών, είναι εβδομάδα περισυλλογής και κατάνυξης…
Δε φαίνεται να συνέβη το ίδιο σε αιρετούς και μη του Δήμου Ηγουμενίτσας, που βάλθηκαν τις Άγιες τούτες μέρες, να… σκανδαλίσουν πιστούς και άπιστους με τα… φερόμενα, καμώματά τους.
Δύο και βάλε μήνες τώρα, πάνω από την… Πλατεία Δημαρχείου, το κλίμα είναι βαρύ…
Από την πρώτη… διαρροή περί μιας δεκάδας περίπου αιρετών που έχουν οφειλές προς το Δήμο και τη ΔΕΥΑΗ και επίκειται η έκπτωσή τους, μέχρι την επιβεβαίωση της έκπτωσης ενός – τουλάχιστον – ο οποίος όμως καλείται κανονικά στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, μεσολάβησαν πολλά στον προσκήνιο και περισσότερα στο… παρασκήνιο.
Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Νταής, αρνείται να αποκαλύψει την… αλληλογραφία του Δήμου με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, καθώς οι φερόμενοι οφειλέτες αιρετοί -που δημόσια εκτέθηκαν και απέσπασαν την ψήφο των Δημοτών – έχουν την προστασία του νόμου περί των… προσωπικών τους δεδομένων.
Οι επικεφαλής των παρατάξεων κ.κ. Ιωάννης Λώλος και Αντώνης Μπέζας, ποιούν την νήσσα, καθώς οι… οφειλέτες φέρεται να είναι… διαπαραταξιακοί. Ο κ. Λώλος βέβαια, ζήτησε στοιχεία από το Δήμαρχο, δεν ενημέρωσε αν τα έλαβε και δεν ενημέρωσε ποτέ και κανέναν αν τελικά, προσέφυγε – όπως είχε αναγγείλει – στον εισαγγελέα και τι… απάντηση έλαβε από το δικαστικό λειτουργό.
Οι δέκα, έντεκα, δώδεκα ή και δεκαπέντε Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι που φέρονται ως υποψήφιοι έκπτωτοι, συμμετέχουν κανονικά στις συνεδριάσεις των οργάνων του Δήμου και ουδείς τους αισθάνθηκε την ανάγκη να εξηγηθεί ή/και να παραιτηθεί…
Την ίδια στιγμή οι φήμες οργιάζουν και μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά! Υπολήψεις σπιλώνονται και στα καφενεία της μικρής μας πόλης η λύση… στο πρόβλημα των… έντεκα (φαίνεται πως εκεί… σταθεροποιείται ο αριθμός) είναι… κοντά.
Μεταξύ Πλατείας Δημαρχείου, Ελευθερίας, Παναγή Τσαλδάρη και Βορείου Ηπείρου στα Ιωάννινα, λίστες πάνε κι έρχονται… Μια λίστα, δυο λίστες, τρεις λίστες… Και γιατί να είναι τρεις; Και πόσες να είναι; Και η κολοκυθιά συνεχίζεται…
Και κάπου γύρω στις 25 Απριλίου η… λίστα αποστέλλεται οριστικά και οι προθεσμίες αρχίζουν να τρέχουν… Μέχρι τις 10 Μαΐου η Αποκεντρωμένη πρέπει να εκδώσει τις σχετικές διαπιστωτικές πράξεις…
Όμως οι… έντεκα δεν το βάζουν κάτω… Κι έτσι με γνωστό μεγαλοδικηγορικό γραφείο των Αθηνών και αίτηση που καταθέτουν από κοινού κι αντάμα μες στη Μεγάλη Εβδομάδα, ζητούν να ανακληθεί ο «κατάλογος οφειλετών» διότι δεν τους επιδόθηκαν οι λογαριασμοί του νερού με… δικαστικό κλητήρα κι έτσι δεν… ήξεραν ότι… χρωστούσαν!

Δείτε το επίμαχο έγγραφο - εξώδικο 



Και το βαθύ «ΠΑΣΟΚ» πιάνει δουλειά και γνωμοδοτεί πως έχουν δίκιο οι ένδεκα – μη ξαναπληρώσετε αγαπητοί δημότες νερό αν δεν σας έρθει ο λογαριασμός με αποδεικτικό επίδοσης!
Και καλείται η προϊσταμένη της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου να στείλει, νέο έγγραφο με το οποίο να ανακαλεί το προηγούμενο έγγραφό της! Όμως εκείνη… λείπει με άδεια – ενδεχομένως και η αναπληρώτριά της – και δεν θα μπορέσει να… εξυπηρετήσει αυτή τη φορά… Και έτσι επιστρατεύεται, σύμφωνα με τα δημοσίως λεγόμενά του, ο – από 25 Απριλίου αποπεμφθείς – Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ηγουμενίτσας, να υπογράψει την ανάκληση της λίστας, αλλά ούτε αυτός δύναται να εξυπηρετήσει…
(σ.σ. Πολύ αργό το Internet στο Δημαρχείο! Η αποπομπή γίνεται στις 25 Απριλίου και το σχετικό Mail της «απολύσεως» φτάνει στον πρώην Γενικό Γραμματέα πέντε μέρες μετά… πρωτομαγιά ανήμερα… Σε ΦΕΚ και τη «Διαύγεια» δεν έφτασε ακόμη…).
Και… καταγγέλλει δημοσίως, ανήμερα το Πάσχα ο απολυθείς ΓΓ ότι «ο Γενικός Γραμματέας, είναι ένας εκ των δύο διοικητικών του Δήμου, που αρμοδίως μπορούν να στείλουν ακυρωτική επιστολή για την «λίστα» που έφθασε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση…. Εκτός κι αν ο Δήμος δεν έχει Γενικό Γραμματέα και η νομική γνωμάτευση διαβιβαστεί, στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, ο οποίος έχει όλη την ευχέρεια με βάση την γνωμάτευση, να αποστείλει ακυρωτική πράξη στον Γραμματέα της Αποκεντρωμένης…. Αυτό συνεπάγεται αυτομάτως ότι ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης, δεν υποχρεούται στην έκδοση διαπιστωτικής πράξης έκπτωσης…»
Κι έτσι η λύση που είναι… κοντά, φέρεται να έρχεται από τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και το Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο μεγάλη πρεμούρα έχει, μετά τα δυο πρόσφατα σκάνδαλα της διαρροής στοιχείων εκλογέων και της «διάρρηξης» στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα, να εμπλακεί και σε τρίτο και μάλιστα για μερικούς αιρετούς στο Δήμο Ηγουμενίτσας – που στην πλειοψηφία τους δεν ανήκουν και στο… κυβερνών κόμμα!
Και ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης, που ήδη έχει εκδώσει τέσσερις παρόμοιες διαπιστωτικές πράξεις για αιρετούς του Δήμου Νικολάου Σκουφά, ειδικά για την Ηγουμενίτσα θα κάμει μια.. εξαίρεση και ολίγον τα στραβά μάτια!
Και μ’ αυτά και μ’ αυτά, κάναμε… Ανάσταση!

Χριστός Επ-Ανέστη!
Β.Δ. Γκ. - vdella.com
Οι… έκπτωτοι, ο Γραμματέας, το Υπουργείο Εσωτερικών και άλλα -αυτοδιοικητικά – σενάρια, επιστημονικής (;;; ) φαντασίας… Οι… έκπτωτοι, ο Γραμματέας, το Υπουργείο Εσωτερικών και άλλα -αυτοδιοικητικά – σενάρια, επιστημονικής (;;; ) φαντασίας… Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 06, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.