Η Βίκυ Φλέσσα απαντά για την επίμαχη δήλωση για τα Τέμπη: «Υπήρξε κοπτοραπτική»

Βίκυ Φλέσσα

"Αν γνωρίζαμε ότι στο τρένο αυτό γνωρίζαμε ότι είναι ένας συγγενής μας, δεν θα κάναμε καλά την δουλειά μας;".

Εξηγήσεις για τις δηλώσεις της που δημιούργησαν έντονες αντιδράσεις αναφορικά με το δυστύχημα στα Τέμπη έδωσε η Βίκυ Φλέσσα. Η υποψήφια ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας βρέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (8/5) καλεσμένη της Τατιάνας Στεφανίδου στην εκπομπή «T-live».

«Για τη δήλωσή μου την πρώτη φορά έγινε κοπτοραπτική. Στη δεύτερη το είπα, αλλά πώς το είπα; Περιμένουμε πραγματογνωμοσύνη, πρέπει να είμαστε φειδωλοί όταν η υπόθεση είναι στη δικαιοσύνη και αυτό είπα και σε εκείνη την εκδήλωση για το βιβλίο μου», είπε αρχικά η Βίκυ Φλέσσα.

«Μιλούσαμε για το τραύμα μέσα από το οποίο περνάει το θαύμα, δεν μιλούσαμε περί πολιτικής. Μία κυρία με ρώτησε με επιθετικό ύφος: “Γιατί κατεβαίνετε κυρία Φλέσσα με αυτή την ελεεινή κυβέρνηση που σκότωσαν τα παιδιά μας;”, συμπληρώνει η γνωστή δημοσιογράφος στην Τατιάνα Στεφανίδου.

«Αυτός ο σταυρός που κουβαλάνε οι άνθρωποι δεν θα φύγει ποτέ από πάνω τους, της είπα. Αν γνωρίζαμε ότι στο τρένο αυτό γνωρίζαμε ότι είναι ένας συγγενής μας, δεν θα κάναμε καλά την δουλειά μας; Θέλετε να μιλήσουμε για την παθολογία στον ΟΣΕ και το κράτος;

Βεβαίως νοσεί το κράτος. Και ακραίο θα ακουστεί αλλά τα σκοτώσαμε τα παιδιά στα Τέμπη όπως κάψαμε τους ανθρώπους στο Μάτι. Είναι ατομική και όχι συλλογική ευθύνη. Αυτό της απάντησα. Εξαρτάται από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Λέω και φωνάζω να ζήσουμε σε μία κουλτούρα αγάπης γιατί τώρα ζούμε σε μία κουλτούρα βίας. Ζούμε σε δυστοπική κοινωνία», κατέληξε στην απάντησή της η Βίκυ Φλέσσα.