Πέθανε η Ιφιγένεια Αστεριάδη

Ιφιγένεια Αστεριάδη

Η Ιφιγένεια Αστεριάδη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Ήταν κόρη του ηθοποιού Δημήτρη Αστεριάδη και αποφοίτησε από το Θέατρο Τέχνης.

Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 57 ετών άφησε νωρίτερα σήμερα (8/5) η Ιφιγένεια Αστεριάδη. Η γνωστή ηθοποιός έδινε γενναία μάχη με τον καρκίνο τους τελευταίους μήνες αλλά η υγεία της πρόσφατα επιδεινώθηκε με αποτέλεσμα να «φύγει» από τη ζωή.

Η τελευταία εμφάνιση που έκανε η Ιφιγένεια Αστεριάδη στο θεατρικό σανίδι ήταν στην παράσταση «Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού», που ανέβηκε για τρεις σεζόν (2021-2024) στο θέατρο «Γκλόρια» σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα. Η παράσταση ολοκλήρωσε τον κύκλο της πριν από λίγες μέρες.

«Αυτό κι αν είναι θλιβερό νέο έφυγε από κοντά μας ένα πανέμορφο γλυκύτατο πλάσμα, μία σημαντικότατη ηθοποιός μία αγαπημένη μας φίλη, μία γλυκιά ύπαρξη που δύσκολα θα ξαναγεννηθεί τέτοια… Η αγαπημένη μας Ιφιγένεια Αστεριάδη με την οποία τόσα πολλά μας έχουν συνδέσει με τις παραστάσεις που παίξαμε μαζί, βασικό στέλεχος της ομάδας “Θέαμα” του Γιάννη Κακλέα που μαζί περάσαμε τόσες συγκινήσεις, χαρές και πίκρες», γράφει ο Σπύρος Μπιμπίθλας σε σχετική του ανάρτηση στο Instagram.

«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από το αναπάντεχο κακό κι ο πόνος μας μεγάλος… Γλυκό μου κοριτσάκι που με άκουγες τόσες φορές να σου λέω τα μυστικά μου….Καλό ταξίδι…Φεύγεις τόσο άκαιρα και άδικα. Η φώτο από την ιστορική παράσταση του Τεχνοχώρου Καπέλο από ψάθα Ιταλίας», καταλήγει στο μήνυμά του ο ηθοποιός.

Η Ιφιγένεια Αστεριάδη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Ήταν κόρη του ηθοποιού Δημήτρη Αστεριάδη και αποφοίτησε από το Θέατρο Τέχνης. Αποτέλεσε βασικό στέλεχος του «Τεχνοχώρου» του Γιάννη Κακλέα, ενώ για εννέα χρόνια πρωταγωνίστησε σε περίπου 25 παραστάσεις, όπως οι «Τα κόμικς, «Η μεγάλη μαγεία», «Στο βάθος κτήνος», «Κρίμα που είναι πόρνη» κ.ά.

Με τον Γιάννη Κακλέα συνεργάστηκε ως ηθοποιός και σε άλλες δουλειές του, σημειώνοντας ιδιαίτερη επιτυχία στο «Σφαίρες πάνω από το Μπρόντγουεϊ». Πήρε μέρος σε μεγάλες επιτυχίες όπως «Λυσιστράτη», «Συρανό» και «Το ημέρωμα της στρίγγλας».