Τελευταία ΝέαΤοπικά νέα

Ιερό Σαρανταλείτουργο στον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου Ξάνθης

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΕΩΡΙΟΥ ΙΕΡΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

ΙΕΡΟ ΣΑΡΑΝΤΑΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΑΡΙΟΥ 2024

Από τον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Ελευθερίου Ξάνθης, ανακοινώνεται ότι κατά την διάρκεια του Ιερού Πεντηκοσταρίου, από τις 16 Μαΐου εως 24 Ιουνίου 2024 θα τελεστεί ΙΕΡΟ ΣΑΡΑΝΤΑΛΕΙΤΟΥΡΓΟ υπέρ υγείας των ζώντων και υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων.

Γνωρίζουμε ότι από όλα τα έργα της Εκκλησίας μας, το λατρευτικό – λειτουργικό της είναι το σπουδαιότερο. Αγιάζει τη ζωή μας. Μας ενώνει με τον Θεό και τους συνανθρώπους.

Η Θεία Λατρεία, με επίκεντρο την Θεία Λειτουργία, είναι η ίδια η ζωή μας, η τροφή και η αναπνοή της ψυχής μας. Χωρίς την Θεία Λειτουργία, δεν υπάρχει Εκκλησία. Σας καλούμε να γράψετε στο δίπτυχο τα ονόματα της οικογένειας σας, ζώντων και κεκοιμημένων, και όσων γνωρίζετε ότι έχουν ανάγκη την προσευχή της Εκκλησίας.

Τα έσοδα από το Σαρανταλείτουργο θα διατεθούν στα έργα που γίνονται στο Ναό μας. Γι’ αυτό παρακαλούμε θερμά να ενισχύσετε κατά τις δυνατότητές σας το έργο αυτό της Εκκλησίας μας.

Τα δώρα τα οποία θα πρέπει να προσφέρετε και θα χρησιμοποιούνται σε κάθε Θεία Λειτουργία είναι:

Ένα πρόσφορο (κατά προτίμηση χειροποίητο). Τρεις Λαμπάδες από αγνό κερί. Μοσχοθυμίαμα και καρβουνάκια. Ελαιόλαδο. Κρασί – ΝΑΜΑ

Εκ του Ιερού Ναού

Σχετικά Άρθρα