Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Φθιώτιδας   >   Λαμία    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

3×3 ΔΕΗ Street Basketball – ΛΑΜΙΑ 2024 / Το πρόγραμμα των αγώνων & όσα πρέπει να γνωρίζουν οι συμμετέχοντες

Ενόψει του 3x3 ΔΕΗ Street Basketball – ΛΑΜΙΑ 2024, αποστέλλονται οι απαραίτητες πληροφορίες αναφορικά με τη συμμετοχή σας.  

Τοποθεσία Αγώνων 

Τα γήπεδα που θα φιλοξενήσουν το 3x3 ΔΕΗ Street Basketball – ΛΑΜΙΑ 2024, βρίσκονται στην Πλατεία Πάρκου (https://maps.app.goo.gl/fFAHgCEaBgPra4ou8) σε ειδικά διαμορφωμένη εγκατάσταση με επαγγελματικά γήπεδα 3x3.  

ΠΡΟΣΟΧΗ, σε περίπτωση βροχής οι αγώνες θα μεταφερθούν στο Κλειστό Γυμναστήριο Λαμίας "Χαλκοπούλειο" (https://maps.app.goo.gl/HFBuHU2hpR5Y5QZS9).

Check In 

Κατά την άφιξη σας στην εγκατάσταση θα πρέπει να περάσετε από τον χώρο του Check In (Γραμματεία Διοργάνωσης). ΠΡΟΣΟΧΗ, μόνο όταν ολοκληρώσετε την διαδικασία του Check In η εγγραφή σας θα θεωρηθεί έγκυρη.    

Η διαδικασία του Check In ορίζεται ως  ακολούθως, για όλους τους αθλητές/αθλήτριες της εκάστοτε ομάδας: 

1. Επίδειξη εγγράφου ταυτοπροσωπίας είτε σε έντυπη μορφή είτε σε  ηλεκτρονική (ταυτότητα, διαβατήριο, δελτίο ΕΟΚ, δίπλωμα οδήγησης, κλπ).   

2. Συμπλήρωση από όλα τα μέλη της ομάδας της φόρμας συγκατάθεσης τις οποίες θα βρείτε επισυναπτόμενες στο παρών email. (Σε περίπτωση που δεν έχει συμπληρωθεί από πριν θα σας δοθεί από τη Γραμματεία της Διοργάνωσης). 

3. Στην περίπτωση μικρών αθλητών που δεν έχουν κάποιο έγγραφο ταυτοπροσωπίας μπορούν να προσκομίσουν πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης που μπορούν να εκδώσουν μέσω του gov.gr ή να προσκομίσουν το βιβλιάριο υγείας. 

Ιδιαίτερη προσοχή: Οι αθλητές/αθλήτριες που συμμετέχουν σε κατηγορίες κάτω των 18 θα πρέπει να συνοδεύονται από έναν Κηδεμόνα ανά ομάδα ώστε να υπογράψει τη φόρμα συγκατάθεσης. 

Αγωνιστικές Φανέλες 

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία του Check In, θα παραλάβετε αγωνιστικές φανέλες με τις οποίες θα αγωνίζεστε (τις φανέλες που θα παραλάβετε από τη γραμματεία της διοργάνωσης, δεν τις επιστρέφετε). 

Σε περίπτωση που δύο ομάδες – κατά τη διάρκεια του αγώνα - έχουν ίδιο χρώμα εμφάνιση, θα δοθεί από τη γραμματεία των αγώνων, σε μία από τις δύο ομάδες το αντίθετο χρώμα εμφάνισης. Με την ολοκλήρωση του αγώνα επιστρέφονται οι εμφανίσεις που δόθηκαν πριν την έναρξη του αγώνα. 

Κανονισμοί 3x3

Μπορείτε να δείτε τους επίσημους κανονισμούς του 3x3 ΕΔΩ

Πρόγραμμα Αγώνων 

Μπορείτε να βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα αγώνων ΕΔΩ.

Σάββατο 20/04

10:00 - 12:30 Mixed U12 & Men U14 Pool Round

17:00 - 22:00 Men +18 Pool Round

Κυριακή 21/04

10:00 - 13:00 Men U16 & Men U18 Pool Round

17:00 - 22:00 Τελική φάση όλων των κατηγοριών

Check In

Σάββατο 20/04

09:15 – 09:45 Mixed U12 & Men U14 All Pools

16:00 – 16:30 Men +18 Pools C,E,F,D

18:00 – 19:00 Men +18 Pools A,B,H,G

Κυριακή 21/04

09:00 – 09:45 Men U16 & Men U18 All Pools

16:00 – 17:00 Ομάδες που έχουν προκριθεί στα knock out

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, σε περίπτωση μη συμμετοχής σας στην διοργάνωση παρακαλείστε να ενημερώσετε έγκαιρα την διοργάνωση με ένα email στο [email protected]. 

Δημοσιεύθηκε στις 19 April 2024 | 2:00 pm


Πότε θα γίνουν οι εμποροπανηγύρεις σε Σπερχειάδα και Μακρακώμη

Ενημερώνουμε τους Δημότες, φίλους, επισκέπτες και ιδιαίτερα τους μικροπωλητές που κάθε χρόνο τιμούν με την παρουσία τους τις  εμποροπανηγύρεις των Κοινοτήτων Μακρακώμης και Σπερχειάδας του Δήμου Μακρακώμης  πως

  • Για την Κοινότητα Μακρακώμης ημέρες διεξαγωγής της Εμποροπανήγυρης είναι το Σάββατο και  η Κυριακή των Βαΐων (27-28/04/2024).
  • Για την Κοινότητα Σπερχειάδας ημέρα διεξαγωγής της Εμποροπανήγυρης   είναι η Μεγάλη Παρασκευή (03/05/2024).       

Οι ενδιαφερόμενοι μικροπωλητές  καλούνται  να επικοινωνήσουν με τους αρμόδιους υπαλλήλους του Δήμου

  • Για την Κοινότητα Μακρακώμης: κ. Μακροζαχόπουλος Ηλίας: 2236350112.
  • Για την Κοινότητα Σπερχειάδας κ. Γκόγιας Νικόλαος του Φωτίου: 2236043842,

ή να συμπληρώσουν την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και να την αποστείλουν στο e–mail του Δήμου [email protected].

Για να συμπληρώσετε την αίτηση πατήστε εδώ:

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων:

Για την Κοινότητα Μακρακώμης μέχρι την Παρασκευή 26/04/2024 και ώρα 09:00 π.μ.

Για την Κοινότητα Σπερχειάδας μέχρι την Μεγάλη Πέμπτη 02/05/2024 και ώρα 11:00 π.μ.

Δημοσιεύθηκε στις 19 April 2024 | 1:45 pm


Εκτάκτως συνεδρίασε το Σ.Ο.Π.Π Φθιώτιδας για την κακοκαιρία

Πραγματοποιήθηκε, σήμερα Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, έκτακτη συνεδρίαση του Σ.Ο.Π.Π Φθιώτιδας από τον Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Ηλία Κ. Σανίδα,  στο γραφείο του στην Λαμία – Πλ. Ελευθερίας 13.

Στην Έκτακτη  Συνεδρίαση του Σ.Ο.Π.Π., εξετάστηκαν θέματα που αφορούν τον σχεδιασμό και τις δράσεις της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων  ενόψει της επικείμενης ραγδαίας επιδείνωσης του καιρού, όπως επίσης και η ενεργοποίηση και ο συντονισμός του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, η ανάληψη πρωτοβουλιών για την ασφάλεια των πολιτών, ιδιαίτερα στις ζώνες υψηλής επικινδυνότητας και η προετοιμασία με κάθε διαθέσιμο μέσο για την αντιμετώπιση καταστάσεων που μπορεί να επιφέρει η επικείμενη κακοκαιρία.

       Στην συνεδρίαση συμμετείχαν, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας Ηλίας Κ. Σανίδας, ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Π.Στ.Ε.  Πολύζος  Ζώης, ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Στ.Ε. Κωνσταντίνος Κούτρας,   ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Στ.Ε. Μιχάλης Βλαχάκης, εκπρόσωποι Αστυνομίας και Πυροσβεστικής,  οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι για θέματα Πολιτικής Προστασίας των Δήμων του Νομού καθώς και εκπρόσωποι όλων των λοιπών εμπλεκόμενων φορέων.

        Με την ολοκλήρωση της συνεδρίασης ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας κ. Ηλίας Σανίδας δήλωσε : «Από σήμερα Παρασκευή (19-04-24) βαρομετρικό χαμηλό στα δυτικά, συνοδευόμενο από μέτωπα, θα κινηθεί ανατολικά και προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος τη χώρας από τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου (20-04-24) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της Ε.Μ.Υ. Τα έντονα φαινόμενα που θα ξεκινήσουν από τα δυτικά, γρήγορα θα επεκταθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και αργότερα στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι και θα φτάσουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ.  Καλούμε τους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί, να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις στις περιοχές που εκδηλώνονται τα έντονα φαινόμενα και να μεριμνήσουν για τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων αυτοπροστασίας, για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων που ενδεχομένως να προκύψουν ».

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr

Δημοσιεύθηκε στις 19 April 2024 | 1:30 pm


Συνάντηση Δημάρχου Λαμιέων Πανουργιά Παπαϊωάννου με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Τριαντόπουλο για την χρηματοδότηση έργων αποκατάστασης ζημιών από την κακοκαιρία “Daniel”

Τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Τριαντόπουλο, επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης 18 Απριλίου 2024, ο Δήμαρχος Λαμιέων Πανουργιάς Παπαϊωάννου, σε συνέχεια του αριθ. πρωτ. 2561/15-3-2024 έγγραφου του Δήμου Λαμιέων, προς το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, για τη χρηματοδότηση έργων αποκατάστασης ζημιών που αφορούν σε εγκαταστάσεις και υποδομές αρμοδιότητας του Δήμου Λαμιέων και της ΔΕΥΑΛ, που επλήγησαν από την κακοκαιρία “Daniel” και τις οποίες με την ανάληψη καθηκόντων της η νέα Δημοτική Αρχή επισήμανε .

 Πιο συγκεκριμένα τα έργα αφορούν σε αποκατάσταση ζημιών ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ € και μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν:

·         Έξι επτακόσια χιλιόμετρα (6.700,00) μέτρα ανακατασκευή οδοστρωμάτων

·        Χίλια διακόσια πενήντα (1.250,00) μέτρα τοιχία αντιστήριξης

·         Εξακόσια (600,00) τετραγωνικά μέτρα σταθεροποίηση πρανών με αγκυρούμενο πλέγμα

·         Τέσσερα (4) Νεκροταφεία

·         Μία παιδική χαρά

·         Το Δημοτικό Κυνοκομείο

·         Το Λαογραφικό μουσείο

·         Εκτεταμένες καταστροφές σε δίκτυα της ΔΕΥΑΛ

Στη διάρκεια της συνάντησης, μετά την υποβολή της πρότασης, συζητήθηκε διεξοδικά η κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο Λαμιέων και διαπιστώθηκε η αναγκαιότητα άμεσης χρηματοδότησης για την οριστική αποκατάσταση των ζημιών από τις φυσικές καταστροφές που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή.

Ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος μετά τη συνάντηση, δήλωσε σχετικά: «….Είχα την ευκαιρία να υποδεχθώ στο γραφείο μου το Δήμαρχο Λαμιέων Πανουργιά Παπαϊωάννου, προκειμένου να συζητήσουμε για την χρηματοδότηση και την υλοποίηση παρεμβάσεων που θα γίνουν στα γεωγραφικά όρια του Δήμου και θα αποσκοπούν στην οριστική αποκατάσταση των ζημιών. Εργαζόμαστε στην κατεύθυνση υλοποίησης του αιτήματος του Δήμου Λαμιέων…».

 Ο Δήμαρχος Λαμιέων Πανουργιάς Παπαϊωάννου μετά τη συνάντηση, δήλωσε σχετικά: «…Επισκέφθηκα τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Τριαντόπουλο, για την κατάθεση τεκμηριωμένης πρότασης ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ χρηματοδότησης έργων αποκατάστασης από την κακοκαιρία “Daniel”. Η πρόταση προς το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αφορά επιπλέον χρηματοδότηση, πέραν των ήδη εγκεκριμένων παρεμβάσεων αξίας άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ, που θα υλοποιήσει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στο Δήμο Λαμιέων. Ο Υφυπουργός κ. Τριαντόπουλος από την πρώτη στιγμή έδειξε το έντονο ενδιαφέρον του και αναμένουμε την έγκριση της χρηματοδότησης ώστε τα έργα που θα επιτύχουμε να ξεπερνούν συνολικά τα 20 εκατομμύρια ευρώ για τον Δήμο μας». 

Δημοσιεύθηκε στις 19 April 2024 | 1:15 pm


Γ. Σαρακιώτης στην ΕΡΤ: “Πατριδοκαπηλία, το αγαπημένο κομματικό σπορ της Ν.Δ.” – ΒΙΝΤΕΟ

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί μεταξύ άλλων για το θέμα της υποψηφιότητας Μπελέρη με το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ..

Όπως αρχικά επεσήμανε ο κ. Σαρακιώτης: «Η ένταξη του κ. Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ. συνιστά κομματικό τακτικισμό, καθώς παρουσιάζει πολύ μεγάλες απώλειες προς τα δεξιά της. Παρά το γεγονός ότι έλαβαν χώρα αντιδράσεις από το εσωτερικό της Ν.Δ., όπως από το Υπουργείο Εξωτερικών και όχι μόνο, ο κ. Μητσοτάκης προχώρησε στην επιλογή Μπελέρη με μόνο στόχο να ανακόψει τις απώλειές του. Κανένας πολιτικός χώρος δεν μπορεί να οικειοποιείται την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία και τα δικαιώματά της και να υποστηρίζει ότι τα υπερασπίζεται περισσότερο από τα υπόλοιπα κόμματα. Τέτοιου είδους πατριδοκαπηλία βιώσαμε και το προηγούμενο χρονικό διάστημα από την πλευρά της Ν.Δ. στην περίπτωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία θα καταργείτο το 2019 μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τη Ν.Δ.. Μέχρι τότε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. κ. Κυρανάκης ανέφερε ότι “ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στις Η.Π.Α. και στη Γερμανία για να καταργήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών” και σήμερα βλέπουμε τον κ. Μητσοτάκη ως τον πιο ένθερμο υποστηρικτή της Βόρειας Μακεδονίας. Συνεπώς, τους τακτικισμούς σχετικά με τα εθνικά θέματα τους έχουμε πληρώσει στο παρελθόν και είδαμε που κατέληξαν… Στο να καταχειροκροτείται η Συμφωνία των Πρεσπών πρόσφατα από την κα Μπακογιάννη, η οποία αναφέρθηκε στην “εξαιρετική διαπραγμάτευση του Νίκου Κοτζιά”».

Δείτε το video:

https://www.youtube.com/watch?v=Z1DiadwGmNw&t=372s

Εν συνεχεία, ο Βουλευτής Φθιώτιδας υπενθύμισε τα παιχνίδια της Ν.Δ. και με τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη τονίζοντας: «Θυμόμαστε όλοι τους τακτικισμούς της Ν.Δ. πέρυσι στη Ροδόπη μεταξύ των εκλογικών αναμετρήσεων όταν ακούσαμε μέχρι και για “πράκτορες”. Έχει περάσει ένας χρόνος και θα ήθελα να μας πουν τα στελέχη της Ν.Δ. τι έχει γίνει όσον αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία υπέστη τα πάνδεινα και η Ν.Δ. έχει αφήσει τις καταγγελίες στο σκοτάδι, ενώ δεν αναφέρει λέξη για τις επαφές του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, τον οποίο υποστηρίζει».

Ακολούθως, ο κ. Σαρακιώτης καταδίκασε τις δηλώσεις του κ. Παπανώτα υπογραμμίζοντας ότι «δεν εκπροσωπούν το ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και εμένα προσωπικά σε καμία περίπτωση» και πρόσθεσε: «Η επιλογή των υποψηφίων του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία προέκυψε μέσα από μια δημοκρατική εσωκομματική διαδικασία. Δεχθήκαμε εξ αριστερών τα βέλη ότι έχουμε μετατραπεί σε “κόμμα με Αρχηγό-δικτάτορα ο οποίος αποφασίζει για τα πάντα”, ενώ στην πραγματικότητα είμαστε το μόνο κόμμα, στο οποίο επελέγησαν 35 υποψήφιοι από τη βάση, δημοκρατική πρακτική που δεν έχει υλοποιηθεί από κανένα άλλο κόμμα».

Επιπροσθέτως, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Βουλευτής Φθιώτιδας ανέφερε: «Τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας αντικατοπτρίζονται στη δικαστική έρευνα, η οποία ξεκίνησε για τα 2,5 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης που κατευθύνθηκαν από την Κυβέρνηση της Ν.Δ. σε μόλις 10 επιχειρήσεις. Τα προβλήματα των εν λόγω επιχειρήσεων σίγουρα θα επιλυθούν με αυτά τα χρήματα, αλλά δεν μπορώ να αντιληφθώ πως θα ωφεληθούν οι Έλληνες πολίτες».

Κλείνοντας, αναφορικά με τα ζητήματα σεβασμού του Κράτους Δικαίου, ο κ. Σαρακιώτης σχολίασε: «Όταν η συντριπτική πλειοψηφία των Ευρωβουλευτών και συνολικά στην Ευρώπη αναφέρονται στα θέματα Κράτους Δικαίου στη χώρα μας, η Ν.Δ. αντιτείνει ότι “μας πολεμούν οι ξένοι και οι Ευρωβουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία”. Όταν αναφερόμαστε στην Αλβανία, μας απασχολεί το Κράτος Δικαίου, για την πατρίδα μας δε μας απασχολεί».

Δημοσιεύθηκε στις 19 April 2024 | 1:00 pm


Λαμία: Tην Νίκη Μπακογιάννη υποδέχθηκε ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου – “Είναι έμπνευση…”

Την Νίκη Μπακογιάννη, την σπουδαία Λαμιώτισσα αθλήτρια που έγραψε ιστορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα, υποδέχθηκε σήμερα στο Δημαρχείο της πόλης μας, ο Δήμαρχος Λαμιέων Πανουργιάς Παπαϊωάννου.

Πανουργιάς Παπαϊωάννου: "Η Νίκη Μπακογιάννη είναι έμπνευση για τα παιδιά μας"

"Η Νίκη Μπακογιάννη ανήκει στη «χρυσή βίβλο» του παγκόσμιου αθλητισμού. Η Λαμιώτισσα, η Ολυμπιονίκης Νίκη Μπακογιάννη που έφτασε στην κορυφή του κόσμου στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Ατλάντα το 1996, αποδεικνύοντας τη δύναμη των στόχων, της θέλησης, του αθλητισμού."

Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή και χαρά που συναντώ αυτή τη σπουδαία αθλήτρια, που μας χάρισε μοναδικές στιγμές, κάνοντας μας υπερήφανους με τα επιτεύγματα της. Τη Νίκη Μπακογιάννη που αποτελεί έμπνευση και παράδειγμα για παιδιά, αθλητές, για όλους εμάς…

Δημοσιεύθηκε στις 19 April 2024 | 12:56 pm


Συνάντηση του Γεωπονικού Συλλόγου Φθιώτιδας – Ευρυτανίας με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας: Θέματα και Προτάσεις

Την Τρίτη 16 Απριλίου, στο Γραφείο του Περιφερειάρχη στην Έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη Λαμία, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου του Δ.Σ του Γεωπονικού Συλλόγου, κυρίου Βαγγέλη Μόσχου με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κύριο Φάνη Σπανό. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν τα μέλη του Δ.Σ, η κυρία Σοφία Μπλέτσα και ο κύριος Αλέκος Σαΐτης.

Κατά τη συνάντηση τέθηκαν εκ μέρους του Γεωπονικού Συλλόγου συγκεκριμένα ζητήματα στήριξης του γεωπονικού κλάδου και των Υπηρεσιών που άπτονται του γεωτεχνικού αντικειμένου. Εν συνεχεία, το Διοικητικό Συμβούλιο πρότεινε θέματα με προοπτική τοπικής ανάπτυξης έχοντας στο επίκεντρο τον αγροδιατροφικό τομέα. Επιπλέον, τέθηκαν υπόψη του κυρίου Περιφερειάρχη συγκεκριμένα θέματα προς στήριξη του αγροτικού τομέα και του αγροτικού κόσμου της περιοχής εξ’ αιτίας των συνεπειών που προκλήθηκαν από τη θεομηνία του Σεπτεμβρίου 2023 (Daniel, Elias) και της ευλογιάς των προβάτων.

Συγκεκριμένα, εκ μέρους του Γεωπονικού Συλλόγου τέθηκαν προς τον κύριο Περιφερειάρχη τα παρακάτω θέματα:

  1. Υποστελέχωση των υπηρεσιών που άπτονται γεωπονικού – γεωτεχνικού ενδιαφέροντος, προτείνοντας ως ουσιαστική λύση την Άμεση πρόσληψη Γεωπόνων και λοιπών γεωτεχνικών ειδικοτήτων Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης
  2. Αναπτυξιακή Προτεραιότητα: Στήριξη της τοπικής αγροτικής ανάπτυξης και του παραγωγικού κόσμου – Ανάγκη Ανασυγκρότησης του παραγωγικού προτύπου της περιοχής, προτείνοντας :
    α) την Επικαιροποιήση του Καλλιεργητικού Πλάνου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας,
    β) την ίδρυση και λειτουργία Εκπαιδευτικού Κέντρου Κατάρτισης Ιδρυματικού Τύπου στη Λαμία με αναφορά στους τομείς των γεωτεχνικών επιστημών, για την ανάπτυξη του αγροδιατροφικού τομέα και της τοπικής οικονομίας.
    γ) την Κατασκευή αρδευτικών – αντιπλημμυρικών έργων προς αξιοποίηση των υδάτινων πόρων για αρδευτικούς σκοπούς,
    Επίσης, στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης του παραγωγικού προτύπου της περιοχής απαιτείται η ικανοποίηση συγκεκριμένων και αναγκαίων παρεμβάσεων, όπως
    δ) την ενθάρρυνση και στήριξη συνεργατικών σχημάτων,
    ε) Επίσπευση της υιοθέτησης των μεθόδων της ψηφιοποιημένης/ευφυούς γεωργίας
    στ) Συνέχιση και ενθάρρυνση των επενδύσεων στον τομέα της αγροδιατροφής
    ζ) Αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πόρων της περιοχής και διασύνδεση με τον τομέα της Αγροδιατροφής (π.χ ιαματικές πηγές)
  3. Θέματα του Αγροδιατροφικού Τομέα και όπως αυτά επηρεάζονται από την εφαρμογή Ευρωπαϊκών πολιτικών (Πράσινη Συμφωνία – Green Deal, Κοινή Αγροτική Πολιτική),
  4. Σημαντικά και χρόνια αναπτυξιακά προβλήματα που αφορούν την περιοχή και χρήζουν παρεμβάσεων προς επίλυση όπως
    α) το Δημογραφικό και
    β) την Αποκατάσταση της υποχρηματοδότησης της Περιφέρειας ως «θύμα» της στατιστικής στρέβλωσης.
  5. Με σκοπό την στήριξη του πληγέντος παραγωγικού κόσμου και του πρωτογενούς τομέα της περιοχής προς αντιμετώπιση των καταστρεπτικών συνεπειών από τη θεομηνία του Σεπτεμβρίου 2023 (Daniel και Elias) και λαμβάνοντας πλέον υπόψη το πλήγμα στην κτηνοτροφία λόγω της επιζωοτίας της ευλογιάς των αιγοπροβάτων, καθώς και του παλαιότερου πλήγματος από τον καταστροφικό κυκλώνα «Ιανός» (2020), ο Γεωπονικός Σύλλογος πρότεινε και επανέλαβε προς τον κύριο Περιφερειάρχη το αίτημα περί της
    «Υπαγωγής με ολοκληρωτικό τρόπο του συνόλου των πληγεισών περιοχών της Π.Ε Φθιώτιδας από τη θεομηνία και τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2023 όπως αυτές προκύπτουν και αλληλοσυμπληρώνονται από τις σχετικές Αποφάσεις της Πολιτείας, εντός όλων των ευεργετικών Πολιτειακών Διατάξεων στις οποίες έχουν υπαχθεί έως τώρα οι αντίστοιχες περιοχές αναφορικά με το ίδιο αίτιο».

Ως επιστημονικός Φορέας εκδηλώνουμε την πρόθεσή μας να συνδράμουμε με τις δυνάμεις μας, όπου και όπως απαιτηθεί.

Δημοσιεύθηκε στις 19 April 2024 | 12:45 pm


Λαμία - Ειδήσεις και Νέα

Sold out το Λαμία-Παναθηναϊκός! - Όλα Πράσινα

Sold out το Λαμία-Παναθηναϊκός!  Όλα Πράσινα

Δημοσιεύθηκε στις 18 April 2024 | 10:05 pm


ΠΑΟΚ-Λαμία: 3-1 (highlights) - Novasports.gr

ΠΑΟΚ-Λαμία: 3-1 (highlights)  Novasports.gr

Δημοσιεύθηκε στις 3 April 2024 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Λαμία