Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Ηλείας   »   Πύργος    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

O Δρόμος της Εκεχειρίας μία μοναδική γιορτή για την ΕιρήνηΗ επιτυχία και του εφετινού Δρόμου Εκεχειρίας που οργάνωσε την Κυριακή 5 Μαΐου από την Αρχαία Ήλιδα στην Αρχαία Ολυμπία, η «Συμπολιτεία Ολυμπίας» καταδεικνύει ότι ένας νέος θεσμός εδραιώθηκε στα δρομικά δρώμενα της χώρας, τον οποίο η κοινωνία αγκαλιάζει κάθε χρόνο και περισσότερο.
Περίπου 550 δρομείς, περισσότεροι από κάθε άλλη χρονιά,  πέρασαν μέσα από 13 χωριά της ημιορεινής Ηλείας προκειμένου να φθάσουν στην Αρχαία Ολυμπία και να μεταφέρουν το μήνυμα της Εκεχειρίας που ήταν προαπαιτούμενο για την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων της αρχαιότητας.
Η πομπή ξεκίνησε στις 6.00 το πρωί και παρά τα εναλλασσόμενα καιρικά φαινόμενα (ήλιος, αέρας, σύννεφα, βροχή) οι δρομείς λίγο μετά τις 4.00 το απόγευμα μπήκαν στην Ολυμπία με τον κόσμο στα πεζοδρόμια να τους επευφημεί.
Η ιδιαιτερότητα του Δρόμου της Εκεχειρίας, που εφέτος έγινε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, έγκειται στο γεγονός ότι δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα. Νίκη αποτελεί ο τερματισμός και για τον λόγο αυτό βραβεύονται με αριθμημένο μετάλλιο όλοι οι δρομείς που τερματίζουν. Ο Δρόμος στηρίζεται στην ίδια λογική με την Εκεχειρία, η εφαρμογή της οποίας, όταν έχει επιτυχία οδηγεί στην ειρήνη.
Οι δρομείς ξεκίνησαν το πρωί και πέρασαν μέσα από 13 χωριά (Δάφνη, Κεραμιδιά, Δαφνιώτισσα, Περιστέρι, Χειμαδιό, Σόπι, Καράουλα, Μαγούλα, Λατζόι, Καράτουλα, Μαγούλα, Ηράκλεια, Πουρνάρι, Πελόπιο, Πλάτανος, στα οποία οι κάτοικοι τους υποδέχονται με τοπικά εδέσματα. Σε όλα τα χωριά από όπου διέρχεται το Μονοπάτι της Εκεχειρίας οι κάτοικοι είχαν ετοιμασθεί για το μεγάλο γεγονός. Οι κάτοικοι κάθε χρόνο γίνονται εθελοντές και προσφέρουν στους δρομείς τη μοναδική Ηλειακή φιλοξενία, υποδεχόμενοι τους δρομείς όχι μόνο με νερά και χυμούς αλλά και καλούδια του τόπου τους που έχουν ετοιμάσει οι τοπικοί Σύλλογοι. Οι δρομείς ξεκουραζόμενοι ανασυντάσσονταν για  το επόμενο χωριό και συνέχιζαν  μέχρι τον τερματισμό,   στην Αρχαία Ολυμπία. 
Παρά την βροχή που έπεσε περίπου στο 30ο χιλιόμετρο (Από το Χειμαδιό στο Σόπι) οι δρομείς δεν πτοήθηκαν και συνέχισαν να βαδίζουν μέχρι το παγκόσμιο σύμβολο των Ολυμπιακών Αξιών, την Ολυμπία!
Η εικόνα του πεζόδρομου της Ολυμπίας πλημμυρισμένη από δρομείς, δεν άφησε ασυγκίνητο κανέναν, καθώς αποτελεί ένα μικρό μόνο δείγμα του τι μπορεί να προσφέρει, όχι μόνο στην περιοχή της Ηλείας, αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα η συγκεκριμένη περιοχή, με την μοναδική ιστορία και το απαράμιλλο κάλος.
Της πορείας ηγείτο ο πρωταθλητής ποδηλασίας Γιάννης Τρίπυλας, ο οποίος κατάγεται από την Ηλεία.
Η τελετή έναρξης
To Σάββατο 4 Μαΐου στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αμαλιάδος, έγινε η τελετή έναρξης, από τον Δήμαρχο Ήλιδας Χρήστο Χριστοδουλόπουλο και τον υφυπουργό Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη, οι οποίοι εξήραν τον ρόλο της διοργανώτριας του Δρόμου, Συμπολιτείας Ολυμπίας, στην ανάδειξη των Ολυμπιακών Αξιών και στην προβολή της Ηλείας.
Η πρόεδρος της Συμπολιτείας Ολυμπίας κυρία Σοφία Χίντζιου – Κοντογιάννη επισήμανε ότι «Σήμερα, λοιπόν, περισσότερο παρά ποτέ, ίσως  αυτός ο θεμελιακός όρος για τη διεξαγωγή των Αγώνων- ο όρος της Εκεχειρίας- να είναι η σημαντικότερη παρακαταθήκη του Ολυμπισμού. Γιατί για να έχουν μέλλον οι λαοί του κόσμου, και στο σύνολό της η ανθρωπότητα, πρέπει να πάψουν οι εχθροπραξίες μεταξύ μας και να έχουμε ειρήνη. Και το πρώτο βήμα είναι να τους πούμε όλοι μαζί «να ξεκινήσουν όλοι για την Ολυμπία».
Στην εκδήλωση παρουσιάσθηκε δρώμενο με αναπαράσταση Ολυμπιακών αθλημάτων από μαθητές του δημοτικού Σχολείου Σκουροχωρίου, το οποίο υλοποιεί το πρόγραμμα Erasmus «το Σχολείο είναι η φλόγα».
Ειδικό βραβείο δόθηκε στον κ. Γιάννη Τρίπυλα που ηγήθηκε του Δρόμου της Εκεχειρίας και στον ιατρό κ. Σπύρο Τζουλέκη, πρ. αντιδήμαρχο Ήλιδας για την διαρκή προσφορά του στην Εκεχειρία.
Τα κεράσματα ήταν ευγενική προσφορά των συλλόγων Ήλιδας, Καλυβίων και Αυγείου και «Πύρρων».
Η εκδήλωση έκλεισε με συναυλία του συγκροτήματος Passepartout όπου δρομείς και μουσικοί έγιναν ένα πάνω στη σκηνή σε μια εκδήλωση χαράς και κεφιού.
Παρευρέθηκαν ο υφυπουργός Παιδείας κ. Δημ. Μπαξεβανάκης, ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρ. Χριστοδουλόπουλος, ο αντιδήμαρχος κ. Βασ. Σεϊντής (εκπρόσωπος του Δημάρχου Πύργου), η αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αρχαίας Ολυμπίας και Γ.Γ. της Συμπολιτείας Ολυμπίας κ. Άννα Παπαϊωάννου Γεωργακοπούλου, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας και εκπρόσωπος του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. κ. Απόστ. Μαρτζάκλης, ο πρ. βουλευτής και υπουργός κ. Γ. Κοντογιάννης, ο πολιτευτής κ. Θ. Βλαγκούλης, ο κ. Πάνος Μπράμος ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γ. Χήνος, δημοτικοί σύμβουλοι εκπρόσωποι συλλόγων και πλήθος κόσμου. 
Τον Δρόμο της Εκεχειρίας διοργανώνει κάθε χρόνο η «Συμπολιτεία Ολυμπίας». Εφέτος συνδιοργάνωτες ήταν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, οι Δήμοι Ήλιδας, Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, συνεργαζόμενος φορέας υποστήριξης το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Τουρισμού, του CISM, του ΝΑΤΟ, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της ΕΘΝΟΑ, του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, της Καλλιπάτειρας, την τεχνική υποστήριξη του ΑΣΑΕΔ και του Πολεμικού Μουσείου, θεσμικούς φορείς υποστήριξης τον Δήμο Σπάρτης, την Ελληνική Ένωση για την Ατλαντική και Ευρωπαϊκή Συνεργασία και την WIIS HELLAS Γυναίκες στη Διεθνή Ασφάλεια.
Τις εκδηλώσεις της Συμπολιτείας Ολυμπίας υποστηρίξαν οι: ΟΠΑΠ, AVANCE car rental, FARGECO Hellas, ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ Στέφανος Πλαφουντζής, Λουξ, solidus securities χρηματιστηριακή, προμηθευτές υποστηρικτές ΠΙΚ Κινινής, Κτήμα Μερκούρη, ΗΛΒΙΓΑΛ Καλομοίρης, Ασφαλιστικοί σύμβουλοι ΑΡΙΣΤΟΓΕΙΤΩΝ, Bioilis, μπισκότα ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ Ελληνικό φιστίκι, Ένωση Συνεταιρισμών Ηλείας Ολυμπίας ΑΕΣ ΑΕ, ΟΕΣΗ Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Ηλείας,

Χορηγοί επικοινωνίας ήταν η ΕΡΤ, ΕΡΤ 3, ΕΡΤ Πύργος, Π.Σ.Α.Τ., RUNNING NEWS.GR, WeLoveSports.gr, Apopseis.gr, The OVI, Greek Teachers.


Δημοσιεύθηκε στις 9 May 2019 | 1:45 am


Η φανέλα 7 στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας

Η μάχη τελικά είναι για τη «φανέλα», είναι για τη Νέα Δημοκρατία, όπως είπε ο πρόεδρος μας Κυριάκος Μητσοτάκης.
Και εγώ για τη «φανέλα» κατέβηκα να παίξω. Βεβαίως και θέλω να εκλεγώ και μάλιστα όσο πιο ψηλά γίνεται. Αλλά δεν είναι εκεί το πρόβλημά μου. Το ζήτημα είναι να καταγραφεί η μεγάλη νίκη της «Νέας Δημοκρατίας».
Το βράδυ της 26ης Μαΐου θα έχουμε στείλει ένα μεγάλο και ηχηρό μήνυμα.
Αυτή όμως θα είναι η νίκη μόνο του α΄ ημιχρόνου. Το β΄ ημίχρονο θα είναι οι εθνικές εκλογές. Από το αποτέλεσμα όμως του α΄ ημιχρόνου, από το εύρος της νίκης μας στις ευρωεκλογές, θα κριθούν πολλά.
Πρώτα απ’όλα με τι σύστημα θα κατέβουν οι αντίπαλοι.
Είναι σίγουρο ότι ο θρίαμβός μας στο α΄ημίχρονο δεν θα τους αφήσει περιθώρια για δημιουργικό και παραγωγικό παιχνίδι. Θα προτιμήσουν το καταδικασμένο πλέον «κατενάτσιο», δηλαδή το ανούσιο, καταστροφικό παιχνίδι της καμένης γης. Αυτό που είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα τους οδηγήσει στην συντριβή.
Τεράστιοι παίχτες που έγραψαν ιστορία στο ποδόσφαιρο (π.χ.Γκαρίντσα, Ζαϊρζίνιο, Μπεστ) φόρεσαν το νούμερο 7 στην πλάτη. Θέλει ψυχή, φαντασία, και γνώση για να φορέσει κάποιος το νούμερο 7.

Αυτή είναι η δική μου φανέλα!

Δημοσιεύθηκε στις 9 May 2019 | 1:03 am


Αναστάσιμες ευχές Αθανάσιου Κατσίμπελη

Εύχομαι η Ανάσταση του Θεανθρώπου να προσφέρει σε όλους μας Ελπίδα, Αισιοδοξία και Δύναμη, για να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι τις προκλήσεις των καιρών!


Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2019 | 10:17 am


1ο Τακτικό Συνέδριο της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ με Ηλείο εκλεγμένο στην Κεντρική Επιτροπή


Ολοκληρώθηκαν χθες 21 Απριλίου 2019 το απόγευμα οι εργασίες του 1ου Τακτικού Συνεδρίου της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ με κεντρικό σύνθημα "Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ" με την εκλογή του Αθανάσιου Κατσίμπελη, Γραμματέα Παιδείας και μέλους του Εθνικού Συμβουλίου, στην νέα Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.
Στην κεντρική ομιλία του αλλά και στην ομιλία του προς την νέα Κεντρική Επιτροπή ο Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ Φαήλος Κρανιδιώτης υπογράμμισε την σημασία των επερχόμενων Ευρωεκλογών και την δέσμευση της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ για την καταγγελία της Συμφωνίας των Πρεσπών και της Συνθήκης του Μαρακές.
Picture
Στηλίτευσε τις συκοφαντικές και υβριστικές επιθέσεις της κυβέρνησης στους διαφωνούντες πολίτες, που αρνούνται να συμβιβαστούν με το έγκλημα των Πρεσπών και αναφέρθηκε στις συμμαχίες της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ με τις ανερχόμενες δυνάμεις της πατριωτικής Δεξιάς που θα ανατρέψουν το διεφθαρμένο καθεστώς των Βρυξελλών υπέρ μιας συμμαχίας ελεύθερων Εθνών - Κρατών, ενάντια στο επιδοτούμενο ισλαμικό εποικισμό και την κατάλυση της Εθνικής Ταυτότητας και μιας αποτυχημένης συνταγής στην οικονομία που 10 χρόνια τώρα παράγει όλο και χειρότερα αποτελέσματα. Κάλεσε δε τους πολίτες να ενημερωθούν για τις θέσεις της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ, να συστρατευθούν μαζί της για να ανακτήσουμε την Πατρίδα μας.

Picture
Ο Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ παρουσίασε επίσης τους 32 από τους υποψηφίους Ευρωβουλευτές της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ.
Picture
Ακολούθησαν βιντεομηνύματα με θερμούς χαιρετισμούς του Γκέρολφ Άννεμανς, Προέδρου του Κινήματος για μια Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας, στο οποίο ανήκει η ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ, καθώς και της Μαρίν Λεπέν, Προέδρου του Εθνικού Συναγερμού για την Γαλλία, Ευρωβουλευτού και ψυχή του Κινηματος, καλώντας τους Έλληνες να υπερψηφίσουν την ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ και τον Φαήλο Κρανιδιώτη στις Ευρωεκλογές.
Picture
Η ευρωβουλευτής Δρ. Ελένη Θεοχάρους από την Κύπρο, απέστειλε το παρακάτω μήνυμα που ανάεγνωσε ο πρόεδρος του συνεδρίου Γιώργος Καραποστόλου:

"Το πατριωτικό ανατρεπτικό Κίνημα Αλληλεγγύη , πιστόστην αναγκαιότητα εφαρμογής χρηστής πολιτικήςΕθνικής σωτηρίας στέκεται αποφασιστικά μπροστάρης στους αγώνες του Ελληνικού Λαού αλλά και δίπλα στους αγωνιζόμενους Έλληνες. Γι’ αυτό με περηφάνεια χαιρετίζουμε το πανελλήνιο συνέδριο της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ ευχόμενοι δύναμη, αντοχή, σπαργή και σφρίγος και κάθε επιτυχία στους στόχους του κινήματος.
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.
Ελένη Θεοχάρους 
Ευρωβουλευτης και πρόεδρος του Κινηματος Αλληλεγγυη"

Παρόντες στο συνέδριο ήταν ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Βασίλης Καπερνάρος, ο Στηβ Λάλας, ήρωας για κάθε Έλληνα πατριώτη, ο διεθνής ποδοσφαιριστής Βασίλης Τσιάρτας και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, που απηύθυναν θερμό χαιρετισμό στους πάνω από 600 συνέδρους από όλη την Ελλάδα.

Picture
Picture
Picture
Στο συνέδριο παρουσιάστηκε και το νέο Καταστατικό του κόμματος, με τροποποιήσεις που αναλύθηκαν από τον εισηγητή Χρήστο Χρηστίδη και εγκρίθηκαν από την απόλυτη πλειοψηφία των συνέδρων
Picture
Τέλος με μυστική ψηφοφορία και σε πνεύμα απόλυτης σύμπνοιας και ενότητας Πρόεδρος του κόμματος εξελέγη ο Φαήλος Κρανιδιώτης και Γενικός Γραμματέας ο Χρήστος Χρηστίδης.
Picture
Στην Κεντρική Επιτροπή εξελέγησαν ως μέλη:
Αλειφτήρας ΙωάννηςΑλέξης ΚωνσταντίνοςΒεργίνη-Μόσχη Θεοδώρα, Βλάχος ΓεώργιοςΓκούρλας ΚωνσταντίνοςΓκριτζάνης ΧρήστοςΓούλα ΒασιλικήΓούλας ΓεώργιοςΔημητρόπουλος ΝικόλαοςΔημολιός ΦιλήμωνΖάννας ΚωνσταντίνοςΖάχος ΚωνσταντίνοςΙωσηφίδης ΝικόλαοςΚαλυμνίου ΑντώνιοςΚαπλάνης ΝικόλαοςΚαραθανάσης ΔημήτρηςΚαραλάζος ΔημήτρηςΚαραλάζος ΠέτροςΚαράμπελας ΠαναγιώτηςΚαραποστόλου ΓεώργιοςΚατσίμπελης ΑθανάσιοςΚώσση ΡέναΚωστόπουλος ΗλίαςΜαγειρόπουλος ΑνδρέαςΜάστορα ΙωάνναΜελετιάδης ΚώνσταντίνοςΜηνόπετρας Χαράλαμπος, Παλάζης ΓεώργιοςΠαλάσκας ΠαναγιώτηςΠαπαδόπουλος Βασίλης, Παπαλαζάρου ΠαναγιώτηςΡάλλη ΙωάνναΣκαπινάκης Θεόδωρος - ΟρέστηςΣοφούλης ΑναστάσιοςΣτάγγος ΧρήστοςΣταύρακας ΜιχάληςΣτρωματιάς Ηλίας , Τζάνη ΜαρίαΤζωρτζόπουλος ΓεώργιοςΤσελεκίδης ΓιάννηςΦαραντάτος ΑναστάσιοςΧατζή Αντωνία Ψωμιάδης Χαρίλαος.

Το χθεσινό 1ο Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δεξιάς οριοθέτησε την αρχή της νικηφόρου πορείας του κόμματος. Διεξήχθη μέσα σε ένα πραγματικά πολιτισμένο περιβάλλον πρωτόγνωρο για τα πολιτικά δεδομένα της χώρας. Η άρτια οργάνωση, οι εισηγήσεις, και η συμβολική παρουσία των κυρίων Καπερνάρου, Τσιάρτα και Στηβ Λάλα εμπλούτισε την πλειάδα των εξαιρέτων συμμετεχόντων. Η ποιότητα του ευρωψηφοδελτίου που παρουσίασε ο Πρόεδρος καταδεικνύει τις τεράστιες δυνατότητες της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ για επιτυχία στις επερχόμενες ευρωεκλογές με συμμάχους την ευρωπαϊκή ομάδα της "Ευρώπης των Εθνών και της Ελευθερίας".

Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2019 | 9:21 pm


Από την εορτή της Κυριακής των Βαΐων, στον Άγιο Νικόλαο Αχαρνών !

Από την εορτή της Κυριακής των Βαΐων, στον Άγιο Νικόλαο Αχαρνών !

Γράφει ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Κορυφαία ημέρα της Ορθοδοξίας σήμερα και ο ευλαβής λαός των Αθηνών, έσπευσε με άφατη κατάνυξη, να εορτάσει την έλευση του Ιησού από την Βηθυνία στα Ιεροσόλυμα, «μετά βαΐων και κλάδων». Κατά την Καινή Διαθήκη ο Χριστός ερχόμενος στην ιερή πόλη, έστειλε δυο μαθητές του και του έφεραν ένα γαϊδουράκι, πάνω στο οποίο διέβη την πόλη. Ο λαός στο άκουσμα του ερχομού του, έσπευσε να τον υποδεχτεί πανηγυρικά και του έστρωσε είτε με τα ταπεινά ρούχα του, είτε με κλαδιά από δένδρα, για να περάσει. Και περιχαρής ηθικά, αναφωνούσε «: Ωσαννά· ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου, ο βασιλεύς του Ισραήλ». Ωστόσο η είσοδος του Χριστού στα
Ιεροσόλυμα, είναι και η είσοδος του μαρτυρίου, στην επίγεια ζωή του κυρίου ! Της σεπτής θείας λειτουργίας που ανέτεινε ηθικά το χριστεπώνυμο πλήθος, χοροράστησε ο προϊστάμενος του ναού, Αρχιμανδρίτης κ.κ. Κονταρίνης Ευγένιος, συγχοροστατούντων των ευλαβών πατέρων κ.κ. Δουληγέρη Νικολάου και Δημητρίου Παπανδρέου.

Με τον υποψήφιο Δήμαρχο Αθηναίων κ-ο Γιώργο Βουλγαρακη, ως υποψήφιος Δημοτικός του Σύμβουλος, στον Συνδυασμό «ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΘΗΝΑ», επισκεφθήκαμε την εκκλησία, την ιερή αυτή ημέρα και ενωτιστήκαμε την άχραντο λυρισμό και τη ευλάβειά της, όπου και τύχαμε θερμής υποδοχής από το λαό των 5-ου και 6-ου Διαμερίσματος των Αθηνών.

Με το πέρας της θείας λειτουργίας, ο ευλαβής πατέρας κ-ος Δημήτριος Παπανδρέου, που εξέφρασε δημοσίως τις θερμές του ευχαριστίες προς τον τ. Υπουργό Πολιτισμού και υποψήφιο Δήμαρχο Αθηναίων κ-ο Γιώργο Βουλγαράκη, για την σθεναρή στήριξή του, στην συντήρηση και αποκατάσταση, των ατίμητης αξίας αγιογραφιών του Αγίου Νικολάου Αχαρνών, του κορυφαίου μας ζωγράφου και εμπνευσμένου διανοούμενου Φώτη Κόντογλου – αλλά και την σύνολη εν γένει αρωγή του, στις ανάγκες του ναού – μας πρόσφερε ευγενικά, έναν καφέ, σε παρακείμενη στο ναό καφετέρια. Τον ευχαριστήσαμε εγκάρδια και ο υποψήφιος Δήμαρχος κ-ος Βουλγαράκης, εδεσμεύθη, με την ίδια αγάπη και ευαισθησία, να συνεχίσει να προστρέχει την ενορία, από κάθε του μετερίζι.

Και του χρόνου με υγεία ευλαβείς Αθηναίες και Αθηναίοι και η ευλογία του Ιησού, να σκέπει και να χαριτώνει τις αξιοπρεπέστατες οικογένειές σας.

*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αθήνας, με τον συνδυασμό «ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΘΗΝΑ», του Γιώργου Βουλγαράκη


www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Δημοσιεύθηκε στις 21 April 2019 | 1:58 pm


Από την ραδιοφωνική μου παρουσία στον «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ Fm 90,1», ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων, με τον Γιώργο Βουλγαράκη, σήμερα Παρασκευή, 19-4-19

Από την ραδιοφωνική μου παρουσία στον «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ Fm 90,1», ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων, με τον Γιώργο Βουλγαράκη, σήμερα Παρασκευή, 19-4-19

Είχα την ηθική τιμή, να φιλοξενηθώ προ ολίγου, σήμερα Παρασκευή 19-4-19,  ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων, με τον συνδυασμό «ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΘΗΝΑ», υπο τον εμπνευσμένο Γιώργο Βουλγαράκη, στα ραδιοκύματα του φιλόξενου «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ Fm 90,1» και στην εκπομπή του έγκριτου Διευθυντή του Σταθμού κ-ου Λάμπρου Καλαρρύτη και να κάνουμε μια διεξοδική συζήτηση, για τα νέα αυτοδιοικητικά προτάγματα της Αθήνας μας, αλλά και για μείζονα ιστορικά στοιχεία της πόλης, από το βιβλίο μας «ΑΘΗΝΑ, ζαφειρόπετρα…».

Μιλήσαμε έτσι εκτενώς, για το μεγάλο όραμα του Γιώργου Βουλγαράκη, για μια Αθήνα του πολιτισμού της ασφάλειας και της ευημερίας, πολλώ μάλιστα που ο εμπνευσμένος και μαχητικός Γιώργος Βουλγαράκης, με την ατίμητη εμπειρία του, ως τ. Υπουργός Πολιτισμού και Προστασίας του Πολίτη, μπορεί να μετουσιώσει το σπουδαίο του αυτό κεφάλαιο, σε ωφέλιμο αυτοδιοικητικό έργο, για την ταχεία ανασυγκρότηση της Αθήνας μας.

Ενώ κάναμε διεξοδικές αναφορές, στα σπουδαία ιστορικά ορόσημα της πόλης, από το βιβλίο μας «ΑΘΗΝΑ, ζαφειρόπετρα…» - για το οποίο πολλές φορές τιμητικά μας έχει φιλοξενήσει και η επιτυχημένη  εκπομπή «ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ» -  όπως : Την έπαυλη Μάλκομ – Άσυλο Ανιάτων στην Κυψέλη, τις φοβερές Φυλακές Αβέρωφ στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας, την περίφημη «Μπλε Πολυκατοικία» στα Εξάρχεια, το Αδριάνειο Υδραγωγείο στην Δεξαμενή στο Κολωνάκι, τον Πύργο της Κυρρύστου - Αέρηδων στην Πλάκα, τον «Μενδρεσέ», αλλά και την ιστορική Πλατεία του Ψυρρή, που κομίζει τόσες σπουδαίες εθνικές μνήμες !


Τέλος αναφέραμε ιστορικά, πως προέκυψαν οι λέξεις : «Τραμπούκοι», «Μόρτηδες», αλλά και οι φράσεις «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» και «Δεν κάνει ούτε για ζήτω», σύμφυτες με την Πλατεία Ψυρρή στην παλιά Αθήνα, αλλά και μια σκληρή δημοτική αναμέτρηση στην Αθήνα, στις αρχές του 20-ου αιώνα.


Με μπροστάρη τον Γιώργο Βουλγαράκη, συνεχίζουμε μαχητικά τον αγώνα, για την μεγάλη νίκη στις 26 του Μάη.  Μια μεγαλειώδη μας νίκη, για την Αθήνα του πολιτισμού, της ασφάλειας και της κοινωνικής συνοχής.

Τέλος ευχαριστούμε από καρδιάς τον ακροατή των «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ Fm 90,1» κ-ο Δάλλα, για το συγχαρητήριο ευγενικό μήνυμά του στον σταθμό, «Ευχαριστούμε τον κ-ο Αβραμόπουλο, μας έκανε σοφότερους». Εγώ ευχαριστώ για την ηθική σας ευγένεια κ-ε Δάλλα !

www.panosavramopoulos.blogspot.gr 

Δημοσιεύθηκε στις 19 April 2019 | 10:55 pm


Από την ραδιοφωνική μου παρέμβαση, σήμερα το πρωί 16-4-19 στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Open Radio 106,7 Fm, με τον Γιάννη Κανελλάκη, ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, με τον Γιώργο Βουλγαράκη !

Από την ραδιοφωνική μου παρέμβαση, σήμερα το πρωί 16-4-19 στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Open Radio 106,7 Fm, με τον  Γιάννη Κανελλάκη, ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, 
με τον Γιώργο Βουλγαράκη !

Είχαμε την χαρά και την ηθική τιμή σήμερα Τρίτη 16-4-19, το πρωί και στα υψηλού πολιτισμικού ήθους ραδιοκύματα της ΕΡΤ, να κάνουμε  μια ραδιοφωνική παρέμβαση για την υποψηφιότητά μου ως Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων, με τον Συνδυασμό «ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΘΗΝΑ», με τον Γιώργο Βουγαράκη.

Πρωτίστως ευχαριστούμε από καρδιάς, τους αγαπημένους μας ακροατές της ΕΡΤ, για τα μηνύματα αγάπης και συμπαράστασης που μαζικά απέστειλαν στο τηλεφωνικό κέντρο της εκπομπής, αλλά και τον ηθικά ευγενή και αδέσμευτο δημοσιογράφο Γιάννη Κανελλάκη, για την ηθική του φιλοξενία στην εκπομπή. Μια δυνατή ραδιοφωνική εκπομπή, που αγκαλιάζει ο λαός των Αθηνών, για την δημοσιογραφική της ανεξαρτησία και τον αδέσμευτο λόγο της.

Μιλήσαμε με παρρησία για :

Το σπουδαίο πολιτικό κεφάλαιο του υποψήφιου Δημάρχου Αθήνας και αρχηγού του συνδυασμού μας «ΑΘΗΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΘΗΝΑ»  Γιώργου Βουλγαράκη, που ως τ. υπουργός Πολιτισμού, Δημόσιας Τάξης και Εμπορικής Ναυτιλίας, μπορεί με την ατίμητη πελώρια εμπειρία του, να υπηρετήσει τα νέα  μεγάλα αυτοδιοικητικά προτάγματα της πόλης.

Τις κεντρικές μας κατευθυντηρίους, ως υποψήφια Δημοτική Αρχή και τις θεσμικές παρεμβάσεις που προτιθέμεθα να κάνουμε, για  μια Αθήνα :

Καθαρή, Ασφαλή, Σύγχρονη, Φωτεινή, Πράσινη


Για την αναβάθμιση του διεθνούς πολιτισμικού κύρους της πόλης, που έχει κατρακυλήσει στο ναδίρ. Για το μείζον θέμα των σκουπιδιών στην Αθήνα, που δεν χρειάζεται ιδιωτικοποίηση, αλλά ανασυγκρότηση και αναβάθμιση των υπηρεσιών και των υποδομών των Σκουπιδιών στον Δήμο της Αθήνας, με την παράλληλη ηθική στήριξη του προσωπικού, που καταβάλλει ηρωικές προσπάθειες, για να κρατήσει την πόλη καθαρή. Για την αναγκαία επανακατοίκηση με την επακόλουθη κινητροδότηση των υποβαθμισμένων περιοχών της πόλης μας, ώστε να ξαναγίνουν και πάλι ζωντανά κύτταρα του κοινωνικού ιστού της Αθήνας. Για την ανάδειξη των πανέμορφων λόφων της Αθήνας, σε προορισμών ανάτασης και αναψυχής των Αθηναίων, με την διοργάνωση από τον Δήμο, περιοδικών πολιτισμικών events, αλλά και εστίες εν γένει πολιτισμού. Για τον φωτισμό της πόλης, που είναι εγκαταλελειμμένος στα γραφειοκρατικά γρανάζια της σημερινής δημοτικής αρχής, με αποτέλεσμα, στο σκοτάδι να αναφύεται το έγκλημα και η παρανομία. Για τη υποστήριξη με την δημιουργία νέων σύγχρονων και φιλικών προς τον πολίτη δομών, της εργαζόμενης μητέρας, της νεανικής επιχειρηματικότητας, των φοιτητών, των ανεργων και όλων όσων, θέλουν να μετουσιώσουν την δημιουργικότητά τους, σε ωφέλιμο κοινωνικό έργο.
Τέλος μιλήσαμε, αναφέροντας αποσπάσματα από το βιβλίο μας «ΑΘΗΝΑ, ζαφειρόπετρα …» για την ιστορική και πολιτισμική ταυτότητα της Αθήνας – που τιμητικά μας φιλοξενεί και η επιτυχημένη εκπομπή «ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ»-  για το πώς βγήκαν οι «τραμπούκοι», οι «μόρτηδες», αλλά και η ιστορική έκφραση «χαιρέτα μου τον πλάτανο» !!!

Με μπροστάρη τον εμπνευσμένο και δυναμικό Γιώργο Βουλγαράκη, στις Δημοτικές εκλογές της 26-ης Μαίου και με την στήριξη του ωραίου και αξιαγάπητου αθηναϊκού λαού, κάνουμε πράξη, το μεγάλο μας όραμα, για την Αθήνα, του πολιτισμού, της ασφάλειας και της κοινωνικής ευημερίας.


Με αγάπη
Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος «ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΘΗΝΑ» - Γιώργος Βουλγαράκης
Α’ Αναπληρωτής Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων
M.Sc Δ/χος Μηχανικός Ε.Μ.Π.μ συγγραφέας
www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Δημοσιεύθηκε στις 16 April 2019 | 1:27 pm


Από την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του Συνδυασμού «ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΘΗΝΑ», Γιώργος Βουλγαράκης !

Από την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του Συνδυασμού «ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΘΗΝΑ», Γιώργος Βουλγαράκης !

Γράφει ο  Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Μέσα σε ένα κλίμα ηθικής πανδαισίας και με την καθολική συμμετοχή του λαού της Αθήνας, έγινε σήμερα Κυριακή 14-4-19 στις 12:00 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» του Δήμου Αθηναίων – στο περίφημο παλιό Πηλοποιείο Πουλοπούλου – «Πιλ-Πούλ», στα Πετράλωνα, η παρουσίαση το ψηφοδελτίου του Συνδυασμού «ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΘΗΝΑ», από τον αρχηγό του Συνδυασμού, τ. Βουλευτή της Α΄ Αθηνών και υπουργό κ-ο Γιώργο Βουλγαράκη. Πρωτίστως τα λόγο έλαβε ο πρύτανης της αυτοδιοίκησης στην Αθήνα και κατ΄ επανάληψη Δημοτικός Σύμβουλος Αθήνας και Αντιδήμαρχος Αθηναίων κ-ος Άγγελος Μοσχονάς και με τα διάστικτα από αγάπη και σεβασμό λόγια του για τον Γιώργο Βουλγαράκη, ανέφερε συνοπτικά, το πόσο σπουδαίο ρόλο, μπορεί να διαδραματίσει ο Γιώργος Βουλγαράκης, με την ατίμητη εμπειρία του, ως τ. υπουργός Πολιτισμού και Δημοσίας Τάξεως, στην κοινωνική και πολιτισμική ανασυγκρότηση της Αθήνας.

Εν συνεχεία, τον λόγο έλαβε ο αρχηγός του συνδυασμού κ-ος Γιώργος Βουλγαράκης και με αδρές γραμμές και με τον μεστό και διακριτό αυτοδιοικητικό λόγο του, εξέθεσε τις κεντρικές θεσμικές παρεμβάσεις του συνδυασμού στην πόλη, για να εκκινήσει άμεσα, η επείγουσα προσπάθεια της ανασυγκρότησης της λατρεμένης μας Αθήνας, που σήμερα βιώνει την εγκατάλειψη και την υποβάθμιση. Κατόπιν  έγινε η παρουσίαση του υποψηφίων, που με τον πολύχρωμο και πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα τους, δίνουν την αύρα ενός πολύ δυνατού, μαχητικού και αξιόπιστου ψηφοδελτίου. Με την συμμετοχή επιστημόνων, εμπόρων, βιοτεχνών, ανθρώπων του πολιτισμού και των τεχνών και πολλών ακόμα άξιων ανθρώπων, από τον κοινωνικό ιστό της πόλης, που κάθε μέρα με την έντιμη και ευπρεπή παρουσία τους, δίνουν ηθική αξία και ζωή στην Αθήνα !

Έχουμε την ηθική τιμή να συμμετάσχουμε και εμείς ως υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι με τον κ-ο Γιώργο Βουλγαράκη και θα δώσουμε τον αγώνα τον καλό, με σηματωρό την δική σας αγάπη και στήριξη, για την κοινωνική, πολιτισμική και οικονομική ανασυγκρότηση της πόλης. Ευχαριστούμε έτσι θερμά, τον κ-ο Γιώργο Βουλγαράκη, που μας απηύθυνε την μεγάλη τιμή, να συμμετάσχουμε στο ελπιδοφόρο και μαχητικό ψηφοδέλτιό του, που κομίζει στις εκλογές της 26-ης Μαίου 2019, τις πιο μεγάλες ελπίδες, για την πραγματική επανεκκίνηση της Αθήνας μας.

Την εκδήλωση τίμησαν προσωπι-κότητες από όλο το κοινωνικό πεδίο της πόλης, που αποτυπώνει και την υψηλή αποδοχή του συνδυασμού. Αναφέρουμε ενδεικτικά τον τ. πρόεδρο της ΟΛΜΕ κ-ο Αντώνη Αντωνάκο, τους τ. ποδοσφαιρι-στές του Παναθηναϊκού κ.κ. Νίκο Καρούλια και Μιχάλη Γεροθό-δωρο, τον πρόεδρο του Συλλόγου των Εργαζομένων του Δήμου Αθηναίων κ-ο Βασίλη Πολυμερόπουλο κ.α..


*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αθήνας, με τον συνδυασμό «ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΘΗΝΑ», του Γιώργου Βουλγαράκηwww.panosavramopoulos.blogspot.gr

Δημοσιεύθηκε στις 14 April 2019 | 8:05 pm


Με Κατσίμπελη ο Γιάννης Αργυρόπουλος ισχυροποιεί το ψηφοδέλτιο του "Οράματος Δημιουργίας"

Δήλωση Αθανάσιου Κατσίμπελη

Με πίστη, πως μπορούμε να αλλάξουμε την Πόλη του Πύργου και να την μετατρέψουμε σε μια πολιτισμένη πρωτεύουσα Περιφερειακής Ενότητας που σέβεται τα δικαιώματα όλων των δημοτών και κυρίως των παιδιών και προσφέρει ποιότητα ζωής, ανταποκρίνομαι θετικά στην πρόσκληση του Γιάννη Αργυρόπουλου να ενώσουμε δυνάμεις για το καλό του Δήμου Πύργου.
Αντιστέκομαι διαχρονικά στις δυνάμεις της συντήρησης και της αφωνίας και ενώνω τις δυνάμεις μου με έναν νέο άνθρωπο που προτείνει λύσεις για την Υπέρβαση της Παρακμής που βιώνουμε.Οι διαφορετικές ιδεολογικές προσεγγίσεις οδηγούν στη  σύνθεση και όλοι εμείς που έχουμε επιλέξει να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας στον Δήμο Πύργου, αγαπάμε αυτόν τον τόπο και ελπίζουμε πως μπορούμε να τον αλλάξουμε.Είμαι αισιόδοξος πως θα τα καταφέρουμε.
Με Όραμα Δημιουργίας μπορούμε να νικήσουμε την Παρακμή.

Δημοσιεύθηκε στις 10 April 2019 | 10:24 pm


Ο τρόμος της ανασφάλειας, στην σημερινή Αθήνα ....

Ο τρόμος της ανασφάλειας, στην σημερινή Αθήνα ....

Γράφει ο  Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Για να μπορέσει να ευημερίσει ένας λαός πρέπει πρωτίστως να αισθάνεται ασφαλής. Όσοι υπονομεύουν την ασφάλεια σήμερα και την κοινωνική γαλήνη του τόπου, υπονομεύουν την κοινωνική του ευημερία και την οικονομική του ανάπτυξη. Την μεγάλη αυτή αλήθεια για την κοινωική ευταξία και γαλήνη που όπως προαναφέραμε είναι οι γεννεσιουργές αιτίες της ευημερίας ενός λαού, δεν φαίνεται να παρουσιάζει η Αθήνα, στις μέρες μας. Η Αθήνα, σήμερα παρουσιάζει μια παρακμιακή εικόνα εγκατάλειψης, κοινωνικής και οικονομικής αποδόμησης και πάνω απο όλα είναι μια πόλη θεοσκότεινη. Η ένδεια οραμάτων, η απουσία συγκροτημένης αυτοδιοικητικής πρότασης και η πλήρης έλλειψη εμπνευσμένων παρεμβάσεων, που θα μπορούσαν να τροχιοδορμήσουν σε πορεία ανάπτυξης και κοινωνικής ευημερίας τον Δήμο της Αθήνας, είναι έκδηλα παντού. Προξενώντας άφατη ηθική θλίψη και απογοήτευση στους πολίτες της πόλης, που είχαν αποθέσει ελπίδες για να γυρίσει σελίδα ο μεγαλύτερος Δήμος της χώρας, ο οποίος είναι και οδοδείκτης της τοπικής αυτοδιοίηκησης.  Αλλά ας προσεγγίσουμε το θέμα της ανασφάλειας στην Αθήνα, που έχει προξενήσει πλήθος αρρυθμίες στον κοινωνικό και οικονομικό της ιστό. Είναι αλήθεια ότι τις μεγάλες παρεμβάσεις για την ασφάλεια στον Δήμο, οφείλει να τις κάνει η κεντρική κυβέρνηση, με την πλατιά συναίνεση βεβαίως των πολιτών, που θα πρέπει πλέον να εγκαταλείψουν συμπεριφορές ανοχής, σε κάθε μορφής παραβατική συμπεριφορά. Δν γίνεται δυστυχώς και να ανεχόμαστε, ενίοτε και να επικροτούμε τους «μπαχαλάκηδες» και παράλληλα να θέλουμε και την κοινωνική γαλήνη και ηρεμία στην πόλη !!! Το ιερό ευαγγέλιο μας διδάσκει «Μην δύναστε και τούτο ποιείν, κακείνο μη αφιέναι» και σε απλή μετάφραση «Και τούτο κάνεις, αλλά και το άλλο δεν αφήνεις». Ωστόσο πέρα απο την όποια προσπάθεια της οιασδήποτε κεντρικής κυβέρνησης, όφειλε και ο δήμαρχος της πόλης, με σύγχρονες και εμπνευσμένες παρεμβάσεις, να βοηθήσει να εξαλειφτούν όλες οι εστίες, που υποθάλπουν την παρανομία και δίνουν ζωτικό χώρο, για να αναφυεί το έγκλημα, η κλοπή, η διακίνηση ναρκωτικών  και κάθε άλλη παραβατική συμπεριφορά. Ο αρχηγός του συνδυασμού μας «ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΘΗΝΑ», κ-ος Γιώργος Βουλγαράκης, ένας άνθρωπος με δεδοκιμασμένη εμπειρία και άμεσο και απτό πολιτικό αποτέλεσμα, απο όποια θεσμική έπαλξη του εμπιστεύτηκε η ελληνική πολιτεία και με την ατίμητη εμπειρία που αποκόμισε, ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, επεξεργάζεται μαζί μας, ένα πλήρες πακέτο ρηξικέλευθων δράσεων, για την δραστική και αποτελεσματική αντιμετώπιση της ασφάλειας στην Αθήνα και την καταστολή της παραβατικότητας. 

Προεξάρχει σ΄ αυτές τις προτάσεις το μείζον πρόβλημα του φωτισμού στην πόλη, για το οποίο η σημερινή δημοτική αρχή,  δεν μπόρεσε να κάνει παντελώς τίποτα. Και όμως με απλές κινήσεις, χωρίς κόστος, αλλά με το όραμα και την προοπτική του ανθρώπου που παρακολουθεί τον κοινωνικό βηματισμό, θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα του φωτισμού της πόλης και να την απεμπλέξει ουσιαστικά απο όλο το φάσμα της παρανομίας. Να φωτίζεται δηλαδή κάθε πάρκο, κάθε δρόμος, κάθε στενάκι, που μέσα απο το σκοτάδι του συνιστά σήμερα προσφερόμενη εστία για έκνομες συμπεριφορές. Και είναι τοις πάσι γνωστό, ότι όπου υπάρχει φώς, υπάρχει κίνηση, ζωή, κόσμος και επομένως το έγκλημα υποχωρεί. Δυστυχώς αυτές τις τόσο απλές και χωρίς καν σοβαρό οικονομικό κόστος κινήσεις, η σημερινή δημοτική αρχή δεν τις έκανε, εγκαταλείποντας την πόλη στην τραγική της μοίρα. Με αποτέλεσμα το ιστορικό κέντρο της Αθήνας σήμερα, να σφύζει απο παρανομία, οι πολίτες και οι καταστηματάρχες να τρέμουν καθημερινά, ζώντας σε καθεστώς ηθικού ζόφου και ανασφάλειας και επομένως να έχει οδηγηθεί σε μαρασμό ο εμπορικός και κοινωνικός ιστός της πόλης. Με τον εμπνευσμένο αρχηγό του συνδυασμού μας και υποψήφιο Δήμαρχο Αθηναίων κ-ο Γιώργο Βουλγαράκη, έχουμε επεξεργαστεί ένα πλήρες, κοστολογημένο και ρεαλιστικό εφαρμόσιμο πρόγραμμα δράσεων για την ασφάλεια στην πόλη, που θα την αποκαθάρει απο κάθε μορφής παραβατικότητα, θα απαλλάξει τους πολίτες και τους επαγγελματίες απο το φάσμα του ζόφου και της ηθικής τρομοκρατίας που υφίστανται σήμερα και θα επανατροχιοδρομήσει έτσι την πόλη σε πορεία, κοινωνικής, πολιτισμικής και οικονομικής ανασυγκρότησης. Η Αθήνα μας, η λατρεμένης μας πόλη, «Αθήνα διαμαντόπετρα, στης γης το δαχτυλίδι», όπως την τραγούδησε ο μέγας λυράρης του λαού μας Κωστής Παλαμάς, έχει δικαίωμα στην ασφάλεια, την κοινωνική γαλήνη και την κοινωνική ευταξία, για να προοδεύσει και να ευδοκιμήσει. Και όχι στην εγκατάλειψη και το σκοτάδι!!! Έχει δικαίωμα στο φως, τον πολιτισμό και όχι στην παρακμή.

*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αθήνας, με τον συνδυασμό «ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΘΗΝΑ», του Γιώργου Βουλγαράκη
www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Δημοσιεύθηκε στις 7 April 2019 | 8:54 pm


Η παρουσίαση της αυτοδιοικητικής μου υποψηφιότητας στην Αθήνα, με τον Γιώργο Βουλγαράκη, από την ψηφιακή real, του έγκριτου Νίκου Χατζηνικολάου !

Η παρουσίαση της αυτοδιοικητικής μου υποψηφιότητας στην Αθήνα, με τον Γιώργο Βουλγαράκη, από την ψηφιακή real, του έγκριτου Νίκου Χατζηνικολάου !


http://www.real.gr/politiki/arthro/ypopsifios_dimotikos_symboulos_athinaion_me_ton_giorgo_boulgaraki_o_panos_n_abramopoulos-535570/

www.panosavramopoulos.blogspot.gr 

Δημοσιεύθηκε στις 6 April 2019 | 5:56 am


Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων, Με τον Γιώργο Βουλγαράκη, για την Αθήνα, του Πολιτισμού, της Ασφάλειας και της Αλληλεγγύης !

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων, Με τον Γιώργο Βουλγαράκη,
για την Αθήνα, του Πολιτισμού, της Ασφάλειας και της Αλληλεγγύης !

  Αθηναίες και Αθηναίοι,

Στα πλαίσια ενός εποικοδομητικού διαλόγου για την αγαπημένη μας Αθήνα, συμφωνήσαμε από κοινού, με τον αρχηγό του συνδυασμού «Αθήνα και πάλι Αθήνα», τον ευπρεπή και επιτυχημένο, τ. υπουργό Πολιτισμού και Προστασίας του Πολίτη, κ-ο Γιώργο Βουλγαράκη, να κατέλθω ως υποψήφιος Δημοτικός του Σύμβουλος Αθηναίων και από την θεσμική μου ιδιότητα, αφενός του Α΄ Αναπληρωματικού Δημοτικού Συμβούλου Αθηναίων, αφετέρου του ενεργού πολίτη, που κατατρίβεται διεξοδικά με την ιστορία και το πολιτισμό της.

Στα χρόνια που πέρασαν, με σηματωρό την ατίμητη ηθική σας στήριξη, χτίσαμε μια δυνατή σχέση αγάπης και αμοιβαίας εκτίμησης, η οποία υπήρξε η γενεσιουργός αιτία, για να εντείνω την ενασχόλησή μου, τόσο με τα προβλήματα της πόλης, όσο και με την ιστορία και τον πολιτισμό της. Και καρπός αυτής της αγάπης, υπήρξε και το βιβλίο μου «ΑΘΗΝΑ, ζαφειρόπετρα….» που πραγματεύεται την ιστορική και πολιτισμική ταυτότητα της πόλης, το οποίο αγκάλιασε με τόσην θέρμη ο αθηναϊκός λαός και για το οποίο έτυχα αρκετές φορές της καθόλα τιμητικής τηλεοπτικής φιλοξενίας , της επιτυχημένης εκπομπής, για την παλιά Αθήνα, «ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ».

Με αυτή την ζέση και αγάπη, με καταστήσατε εκλέξιμο Δημοτικό Σύμβουλο Αθηναίων, στις εκλογές του 2010, με 2.400 σταυρούς, ως υποψήφιο του Συνδυασμού «Αθήνα, πόλη της ζωής μας». Ενώ και στις εκλογές του 2014, με την αμείωτη πάντα ηθική σας στήριξη, με αναδείξατε με 2.200 σταυρούς, με τον συνδυασμό «Αθήνα Μπορείς»,   Α΄ Αναπληρωτή Δημοτικό Σύμβουλο Αθηναίων.

Στις επικείμενες εκλογές του Μαΐου 2019, σας καλώ, με την ίδια αγάπη και ηθική ζέση, να μου δώσετε την δυνατότητα, να σας εκπροσωπήσω στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας και να αποτελέσω την ηθική σας προέκταση, για τα προβλήματα της πόλης. Να «τριτώσει» με επιτυχία η προσπάθειά μας και να αγωνιστώ με αυταπάρνηση, δημοκρατικό ήθος και αγάπη για την πόλη και για όλα τα μεγάλα κοινωνικά προτάγματα, που θέλουμε νε εκφράζει στον σύγχρονο και ταχύ κοινωνικό μας βηματισμό. Για μια Αθήνα, λειτουργική, ασφαλή, φιλική και προσπελάσιμη στα ηθικά αγαθά και της υπηρεσίες της από τους πολίτες, «πράσινη» - με όλες τις προνομίες για το περιβάλλον, σύγχρονη, καινοτόμα στις σύγχρονες υπηρεσίες της και προπαντός ανθρώπινη. Μια Αθήνα, με υψηλό πολιτισμικό ήθος, που αρμόζει στην τιμημένη τρισχιλιάχρονη ιστορία της – ως γενέθλια γή του πολιτισμού, της δημοκρατίας και του Ξενίου Διός- φιλοξενίας. Αλλά και μια Αθήνα, με το διεθνές κύρος, που αρμόζει στα βαριά ιστορικά της βήματα.

Μαζί με τον ευπρεπή και επιτυχημένο Γιώργο Βουλγαράκη, θα δώσω τον αγώνα τον καλό, για την κοινωνική και πολιτισμική ανασυγκρότηση της πόλης μας και σας καλώ να μας στηρίξετε στην οραματική προσπάθειά μας.

Σας ευχαριστώ από τα μύχια της καρδιάς μου, για την στήριξή σας και σας μεταφέρω, τα πιο χαρμόσυνα μηνύματα, αισιοδοξίας και νίκης.

Με αγάπη

Πάνος Ν. Αβραμόπουλος
Α΄ Αναπληρωτής Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων
M.Sc Δ/χος Μηχανικός Ε.Μ.Π., συγγραφέας

www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2019 | 12:22 am


Κεντρικό μου άρθρο στο «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» της 22-3-19, για την κορυφαία της νεοελληνικής γραμματείας ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΔΕΛΤΑ !

Κεντρικό μου άρθρο στο «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ»  της 22-3-19, για την κορυφαία της νεοελληνικής γραμματείας ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΔΕΛΤΑ !

www.panosavramopoulos.blogspot.gr 

Δημοσιεύθηκε στις 23 March 2019 | 8:39 pm


Κεντρικό μου άρθρο στο «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» της 22-3-19, για την μεγάλη μας ηθοποιό ΣΜΑΡΟΥΛΑ ΓΙΟΥΛΗ !

Κεντρικό μου άρθρο στο «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ»  της 22-3-19, για την μεγάλη μας ηθοποιό 
ΣΜΑΡΟΥΛΑ ΓΙΟΥΛΗ !

www.panosavramopoulos.blogspot.gr 

Δημοσιεύθηκε στις 23 March 2019 | 8:30 pm


Τα νέα μεγάλα προτάγματα της Ευρώπης !

Τα νέα μεγάλα προτάγματα της Ευρώπης !

Γράφει ο  Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Αναφύεται συχνά  - πυκνά τον  τε-λευταίο καιρό στο δημόσιο διάλογο το ερώτημα, πιο ρόλο καλείται να διαδραματίσει η Ευρώπη, σήμερα που ο Ντόναλντ Τράμπ, με τις ρη-ξικέλευθες πολιτικές του, αναδια-τάσσει παγκοσμίως τις σφαίρες γεωστρατηγικής ισχύος. Αλλά οιοσδήποτε ρόλος γεωπολιτικού παίκτη της Ευρώπης παγκοσμίως, με μείζονα συμμετοχή στην εξωτερική πολιτική, την άμυνα και την ασφάλεια, δεν νοείται χωρίς την πρωταγωνιστι-κή παρουσία της Γερμανίας, που έχει ξεχωριστές επιδόσεις σε αυτούς τους τομείς.  Το Ηνωμένο Βασίλειο που και αυτό κατά παράδοση, παρουσιάζει σπουδαίες ικανότητες στα θέματα γεωστρατηγικής και άμυνας, διέρχεται σήμερα μια βαθιά και παρατεταμένη κρίση, με την τραγωδία του Brexit, που τόσο αλόγιστα και επιπόλαια η πολιτική του τάξη, δρομολόγησε αυτοπαγιδευμένη ! Ενώ και η Γαλλία, που παρουσιάζει ενίοτε ορισμένες αναλαμπές ισχύος, με τις εξαγγελίες του Μακρόν, έχει σοβαρά εσωτερικά προβλήματα να λύσει, για να μπορέσει να εισφέρει ζωτικά, σε ένα υψηλού κύρους διεθνές ευρωπαϊκό power game !

Μπορεί όμως η υπόλοιπη Ευρώπη, πέρα από τις τρείς πιο πάνω ηγέτιδες δυνάμεις της, να αποδεχτεί την Γερμανία, σε ρόλο και γεωστρατηγικού ηγέτη, την ώρα που κανοναρχεί τις λειτουργίες της γηραιάς ηπείρου, σε οικονομικό επίπεδο; Να την αναγάγει δηλαδή σε τυπικό κλειδοκράτορα του ευρωπαϊκού συνασπισμού, που θα ελέγχει και θα ορίζει τα πάντα ; Και ακόμα παραπέρα, πόσο είναι διατεθειμένη και η ίδια η Γερμανία, έστω και αν το υπαγορεύει το γεωστρατηγικό momentum, να αναλάβει έναν τόσο κεντρικό ρόλο, με την διεύρυνση των στρατιωτικών και διεθνοπολιτικών της υποχρεώσεων παγκοσμίως ; Όταν η ίδια η παγκόσμια ιστορία – με το οδυνηρό παρελθόν της Γερμανίας στους δυο προηγούμε-νους παγκοσμίους πολέμους – επιβάλει σε μια μερίδα της γερμανικής πολιτικής τάξης, μια συστολή και επιφύλαξη, έναντι τέτοιων προκλήσεων, ενώ ένεκα του φυσικού τους συντηρητισμού, δεν προτίθενται οι Γερμανοί να εμπλακούν, σε μεγάλα διεθνοπολιτικά παιχνίδια, που θα απαιτήσουν αυξημένα οικονομικά κονδύλια, για σκοπούς όχι αμιγώς δικούς τους. Πάραυτα κομμάτι της γερμανικής ηγεμονεύουσας πολιτικής τάξης, προεξαρ-χούσης της κ-ας Μέρκελ ,αντιλαμβάνεται την πρόκληση και προσπαθεί δειλά – δειλά, να εκπέμψει ένα στίγμα προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι εξάλλου χαρακτηριστικές οι τελευταίες διαφωνίες της Άνγκελας Μέρκελ, με τον Ντόναλντ Τράμπ, σχετικά με τον αγωγό North Stream, τις εξωτερικές σχέσεις της Γερμανίας με την Ρωσία, την χρήση κινεζικών τεχνολογιών στα επικοινωνίες, αλλά και το ζέον θέμα των κυρώσεων, απέναντι στο Ιράν. Όλα τούτα δείχνουν ότι η Γερμανία, απέναντι στον πλανητάρχη,  «κλωτσάει» ! Η Ελλάδα παρακολουθεί προσεκτικά αυτά τα διαδραματιζόμενα, ωστόσο δεν έχει την δύναμη, να έχει κάποιο ουσιαστικό παρεμβατικό ρόλο. 

Υπάρχει όμως και ένα κομβικό σημείο, που προτάσσει η γερμανική πολιτική ελίτ, σχετικά με τον αν θα καταφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση, να σηκώσει το γάντι των προκλήσεων και να παίξει έναν κεντρικό γεωστρατηγικό ρόλο, παγκοσμίως. Είναι αυτό το θέμα της ομοφωνίας, στους κόλπους του ευρωπαϊκού συνασπισμού, σχετικά με τα θέματα της άμυνας και της εξωτερικής πολιτικής.  Υποδεικνύουν δηλαδή την αλλαγή του τρόπου των αποφάσεων, από την ομοφωνία που ισχύσει σήμερα, στην ενισχυμένη πλειοψηφία, κάτι που θα  προσδώσει στην Ένωση, ταχύτητα στις κρίσιμες αποφάσεις, αλλά και διεθνοπολιτική ευελιξία.  Η Ελλάδα σταθερά αντιτίθεται σε μια τέτοια κομβική αλλαγή, διότι θα απολέσει το δικαίωμα του βέτο, ιδίως απέναντι στην Τουρκία, αλλά και άλλων επιθετικών γειτόνων μας. Έναντι έτσι αυτής της διαφαινόμενης αλλαγής, θα μπορούσε να ζητήσει αντισταθμιστικά για να συναινέσει, την ρητή και κατηγορηματική εγγύηση των συνόρων της, από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οπότε δεν θα της είναι πλέον «χρήσιμο» το δικαίωμα του βέτο, στην λογική της προάσπισης της άμυνάς της. Πρόκειται σαφώς για μια μεγάλη εθνική προτεραιότητα, που μπορεί μεθοδικά και με κατάλληλους διπλωματικούς ελιγμούς, σταδιακά να επιτευχθεί !

*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι Α΄ Αναπληρωματικός Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων
www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Δημοσιεύθηκε στις 23 March 2019 | 1:44 am


Κεντρικό άρθρο μου, στην ψηφιακή Real, για το ιστορικό καφενείο «Ο Μαύρος Γάτος» ! –παλιά Αθήνα (Νίκου Χατζηνικολάου)

Κεντρικό άρθρο μου, στην ψηφιακή Real, για το ιστορικό καφενείο «Ο Μαύρος Γάτος» ! –παλιά Αθήνα (Νίκου Χατζηνικολάου)

http://www.real.gr/koinonia/arthro/panos_n_abramopoulos_to_istoriko_kafeneio_tis_palias_athinas_o_mauros_gatos-532823/


Δημοσιεύθηκε στις 22 March 2019 | 9:45 pm


Το ιστορικό καφενείο της παλιάς Αθήνας, ο «Μαύρος γάτος» !

Το ιστορικό καφενείο της παλιάς Αθήνας, ο «Μαύρος γάτος» !

Γράφει ο  Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Σύμφυτο με πολλές ιστορικές μνήμες, αλλά και την μεγαλουργία των ελληνικών γραμμάτων υπήρξε στο λυκαυγές του 20-ου, αιώνα το καφενείο των παλιών Αθηνών, «Ο μαύρος γάτος». Από τις ταπεινές καρέκλες και τους καναπέδες του, πέρασαν κορυφαίοι της ελληνικής διανόησης, ενώ μέσα από το ηθικό του κλίμα διαμορφώθηκαν πολλά μανιφέστα στο φάσμα των πρωτόφαντων τότε στην αθηναϊκή κοινωνία, σοσιαλιστικών ιδεών. Κανείς σήμερα έτσι διαβάτης  ή πελάτης του γευστικότατου ψητοπωλείου «Προδόρπιον», στην συμβολή των οδών Ακαδημίας και Ασκληπιού, δεν υποπτεύεται ότι στον ίδιο ακριβώς χώρο, αλλά σε παλαιό προϋφιστάμενο οίκημα, υπήρχε ένας από τους «ναούς» του ελληνικού πνεύματος, από τις τάξεις του οποίου πέρασαν οι κορυφαίοι της ελληνικής γραμματολογίας. Δεν έλλειψε εξάλλου από την ατμόσφαιρα του σπουδαίου αυτού πολιτισμικού πυρήνα της παλιάς Αθήνας, μήτε και ο εθνικός μας ποιητής Κωστής Παλαμάς, που διέμενε δίπλα σχεδόν, επι της οδού Ασκληπιού 3, η οποία τότε ελέγετο οδός Πινακωτών. Ιδιοκτήτης του καφενείου – πνευματικής εστίας κατ΄ ουσίαν, ήταν ο Γιάννης Σπαταλάς, αδελφός του γνωστού ποιητή Γεράσιμου Σπαταλά. Λέγεται μάλιστα για τον πρωτόθρονο ποιητής μας Κωστή Παλαμάς – τον ποιητή του έξοχου «Δωδεκάλογου του γύφτου» - ότι κάποτε καθώς μπήκε στον «Μαύρο γάτο», ο Γιάννης Σπαταλάς, που είχε ενημερωθεί από τον αδελφό του, για το τεράστιο ηθικό κύρος του, τον επευφήμησε «έναν καφέ περιποιημένο, στον κ-ο Παλαμά», αλλά καθώς δεν άρεσαν στον ποιητή αυτού του είδους οι αβρότητες, θύμωσε και έκτοτε δεν ξανακατέβηκε τα σκαλιά του «Μαύρου Γάτου» !

Αλλά ποια ήταν τα βασικά στελέχη, του σπουδαίου αυτού πνευματικά καφενείου, που πύργωσαν το κύρος του; Απο τα βασικά του στελέχη ήταν ο κορυφαίος ποιητής των «Μοιραίων» Κωστής Βάρναλης, ο λεπταίσθητος και αισθαντικός Άγγελος Σικελιανός,  ο ρομαντικός ποιητής Κλέων Παράσχος, ο Σωτήρης Σκίπης, ο Μαρίνος Σιγούρος κ.α. δηλαδή ο Παρθενώνας της ελληνικής ποίησης ! Ακόμα την χρυσή σύνθεση του «Μαύρου γάτου», αποτελούσαν  ο πρωτοπόρος οπαδός του φουτουρισμού στην Αθήνα, Φώτος Γιοφύλλης, ο φέρελπις ποιητής Κωστής Βελμύρας, φορώντας μια χαρακτηριστική φλοτάν γραβάτα, οι έξοχοι στο φάσμα της διανόησης πατέρας και γιός Ταγκόπουλος, που εξέδιδαν το περίφημο περιοδικό στο πεδίο των γραμμάτων «Ο Νουμάς»,  ο ιστορικός της λογοτεχνίας, ποιητής, πρωτοπόρος του δημοτικιστικού κινήματος, δημοσιογράφος, αλλά και πολεμιστής ! στην κρητική επανάσταση του 1897, της οποίας και έγραψε την Ιστορία, με έξοδα της επαναστατικής επιτροπής,  Ηλίας Βουτιερίδης, ο Καρθαίος, ο υπέρμαχος του δημοτικισμού, αλλά και των σοσιαλιστικών ιδεωδών Κωστής Παρορίτης, με πολύ γερή φιλολογική αρματωσιά και ως Δ/ρας της κλασικής φιλολογίας κ.α. Όλη η αφρόκρεμα δηλαδή της πνευματικής μας ζωής, που με την ηθική της ικμάδα και την δημιουργία της, έδινε τότε τον τόνο του πολιτισμού στην Αθήνα και την Ελλάδα.

Παράλληλα όμως με τα αισθητικά ρεύματα που διακινούνταν και ζυμώνονταν στο «Μαύρο γάτο» και μέσα στο ιστορικό και κοινωνικό πλαίσιο του Α΄  παγκοσμίου πολέμου (1917-1919), ελάμβαναν χώρα και πολιτικές ζυμώσεις στον χώρο του, με την διακίνηση των σοσιαλιστικών ιδεών, που τελούσαν τότε στην «παρανομία». Για τούτο και οι αστυνομικές αρχές της εποχής, που ήθελαν να έχουν τον έλεγχο των πραγμάτων, απέστελλαν στο καφενείο, αστυνομικούς με πολιτικά, για να παρακολουθούν τα τεκταινόμενα ! Δυσμενής απόρροια αυτού του γεγονότος, ήταν κάποτε να συλληφθούν οι αδελφοί Σπαταλά – για «υπόθαλψη σοσιαλιστικών ιδεών» - και να οδηγηθούν στην Ασφάλεια για εξηγήσεις. Όμως αυτή η εξέλιξη εξόργισε τον ιδιοκτήτη του καφενείου Γιάννη Σπαταλά, που εξετίμησε, ότι τα «πολιτικά», θα του διαλύσουν το καφενείο. Κάποτε μάλιστα θύμωσε τόσο πολύ, που εγκατέλειψε τον αγαπημένο του
«Μαύρο γάτο», ο ποίος πέρασε μετά από μερικούς μήνες, σε άλλη διεύθυνση ! Και με την νέα ιδιοκτησία του ο «Μαύρος γάτος», θα αναπτύξει μια σημαντική δυναμική, ιδίως από νέους ποιητές, που τον είχαν ορμητήριό τους, στην προσπάθεια να εισδύσουν στις μεγάλες πόρτες της ελληνικής διανόησης. Μερικοί από αυτούς τους δραστήριους νέους ποιητές, συνέστησαν εντός του καφενείου, την «Καλλιτεχνική συντροφιά», η οποία με πρωτοβουλία της Ευγενίας  Ζωγράφου, εξέδιδε το πολιτισμικού χαρακτήρα περιοδικό «Ελληνική Επιθεώρηση». Αρωγοί μάλιστα στην έκδοση του περιοδικού, ήλθαν και οι κορυφαίοι της ποιητικής μας τότε δημιουργίας, Κλέων Παράσχος, Φώτος  Γιοφύλης, Τέλος Άγρας κ.α. Το καφενείο σε κείνη του την φάση γνώρισε μεγάλη ακμή και έτσι στην ιστορική γωνιά της Ακαδημίας με την Ασκληπιού, ελάμβαναν χώρα υψηλού κύρους ποιητικές απαγγελίες, αλλά και συναυλίες.

Όμως τα ωραία και δημιουργικά αυτά χρόνια του «Μαύρου γάτου», ήλθαν στα 1920 να τα σκιάσουν οι νέες πολεμικές επιχειρήσεις στην «Μικρά Ασία», που είχαν στην κυριολεξία εξουθενώσει, την νεολαία της εποχής. Η πλειονότητα τότε των νέων της Αθήνας, που με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο εξ΄ επαγωγής, ήταν και θαμώνες του καφενείου, κλήθηκε να στρατευτεί και έτσι, το καφενείο απερημώθηκε. Ενώ και από τους πελάτες των μεγαλύτερων ηλικιών, παρατηρούνταν μια μεγάλη αφαίμαξη, αφού αναζήτησαν άλλες ποιητικές συντροφιές και στέκια, με αποτέλεσμα προϊόντος του χρόνου, ο «Μαύρος γάτος» να περιέλθει σε μαρασμό. ‘Ήταν τότε που τα σκήπτρα της πνευματικής Αθήνας, παρέλαβε από τον «Μαύρο γάτο», το καφενείο της Πλατείας Ομονοίας «Αθήναιον»,  στεγάζοντας πλέον αυτό στις φιλόξενες αγκάλες του, την πνευματική αφρόκρεμα της Αθήνας. Αυτή  ήταν εν σπέρματι η ιστορία του παλιού – λογοτεχνικού καφενείου των Αθηνών, ο «Μαύρος γάτος», που συνέβαλε ζωτικά, με τους κορυφαίους των γραμμάτων μας θαμώνες του, στην διαμόρφωση της πολιτισμικής ταυτότητας, της Αθήνας στις αρχές του 20-ου αιώνα !

*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι Α΄ Αναπληρωματικός Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων
www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Δημοσιεύθηκε στις 22 March 2019 | 10:16 am


Κεντρικό άρθρο μου στο «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» της 16-3-19, για τον κορυφαίο μας συγγραφέα ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΟ !

Κεντρικό άρθρο μου στο «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» της 16-3-19, για τον κορυφαίο μας συγγραφέα 
ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΟ !

www.panosavramopoulos.blogspot.gr 

Δημοσιεύθηκε στις 21 March 2019 | 9:36 pm


Κεντρικό άρθρο μου στο «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» της 16-3-19, για τον μεγάλο μας ηθοποιό ΚΩΣΤΑ ΚΑΖΑΚΟ !

Κεντρικό άρθρο μου στο «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» της 16-3-19, για τον μεγάλο μας ηθοποιό 
ΚΩΣΤΑ ΚΑΖΑΚΟ !

www.panosavramopoulos.blogspot.gr 

Δημοσιεύθηκε στις 21 March 2019 | 9:23 pm


Κεντρικό άρθρο μου στο «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» της 9-3-19, για τον κορυφαίο μας συγγραφέα ΘΑΝΑΣΗ ΒΑΛΤΙΝΟ !

Κεντρικό άρθρο μου στο «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» της 9-3-19, για τον κορυφαίο μας συγγραφέα 
ΘΑΝΑΣΗ ΒΑΛΤΙΝΟ !

www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Δημοσιεύθηκε στις 21 March 2019 | 9:10 pm


Κεντρικό άρθρο μου στο «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» της 9-3-19, για τον μεγάλο μας ηθοποιό ΦΑΙΔΩΝΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗ !

Κεντρικό άρθρο μου στο «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» της 9-3-19, για τον μεγάλο μας ηθοποιό 
ΦΑΙΔΩΝΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗ !

www.panosavramopoulos.blogspot.gr 

Δημοσιεύθηκε στις 21 March 2019 | 9:00 pm


Κεντρικό άρθρο μου στο «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» της 2-3-19, για τον κορυφαίο μας συγγραφέα ΓΙΩΡΓΟ ΙΩΑΝΝΟΥ !

Κεντρικό άρθρο μου στο «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» της 2-3-19, για τον κορυφαίο μας συγγραφέα 
ΓΙΩΡΓΟ ΙΩΑΝΝΟΥ !
www.panosavramopoulos.blogspot.gr 

Δημοσιεύθηκε στις 21 March 2019 | 8:48 pm


Κεντρικό άρθρο μου στο «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» της 2-3-19, για την μεγάλη μας ηθοποιό ΑΝΝΑ ΦΟΝΣΟΥ !

Κεντρικό άρθρο μου στο «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» της 2-3-19, για την μεγάλη μας ηθοποιό 
ΑΝΝΑ ΦΟΝΣΟΥ !

www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Δημοσιεύθηκε στις 21 March 2019 | 8:36 pm


Μάνος Κατράκης Αυτός ο αξεπέραστος, «κοτζάμπασης Χορμόβας» !

Μάνος Κατράκης
Αυτός ο αξεπέραστος, «κοτζάμπασης Χορμόβας» !

Γράφει ο  Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Θαρρείς πως είχε πλαστεί από την φύση για να γίνει σπουδαίος ηθοποιός, ο απαράμιλλος θεατράνθρωπος, μέγας δάσκαλος της δραματικής τέχνης, κορυφαίος της μεγάλης μας οθόνης, αλλά και έξοχος αφηγητής που δικαίωνε τον ποιητικό μας λόγο - με την σπάνια φωνή του - Μάνος Κατράκης. Αυτός ο ανυπόταχτος κρητικός, που πλήρωσε με εξορίες και ανηλεή επαγγελματικά κυνηγητά το ανένδοτο δημοκρατικό του ήθος και μας άφησε με το ανεπανάληπτο λυρικό του κύτταρο, ερμηνείες που συνιστούν μνημεία της δραματιουργίας. Στο παλκοσένικο ο Μάνος Κατρά-κης, φανερώθηκε σε στιγμές δυσθεώρητες της δραματικής τέχνης, οι οποίες και διδάσκονται στις σχολές υποκριτικής μας και ήδη έχουν περάσει στην φαντασμαγορία της θεατρικής μας δημιουργίας. Για τούτο εξάλλου και κέρδισε στην καριέρα του σημαντικά βραβεία. Ενδεικτικά αναφέρουμε την βράβευσή του στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, για την συμμετοχή του στην ταινία «Συνοικία το όνειρο», αλλά και στο Διεθνές Φεστιβάλ του Σαν Φραντζίσκο, για την έξοχη ερμηνεία του στον ρόλο του Κρέοντα, στην «Αντιγόνη» του Γ. Τζαβέλλα.
Αλλά και στην μεγάλη οθόνη, έχοντας παράλληλα με το πλούσιο λυρικό του κύτταρο, έναν σπάνιο σωματότυπο, με κείνα τα αδρά κρητικά του χαρακτηρι-στικά και το ξερακιανό πρόσωπό του, που έλεγες ότι βγαίνει μέσα από αρχαία τραγωδία, ο αξεπέραστος Μάνος Κατράκης κατέλειπε μνημειώδεις ερμηνείες. Άλλοτε σαν πληγωμένος αστός σύζυγος που αδυνατούσε να παρακολουθήσει τα φτερουγίσματα της νεαρής και ορμητικής συζύγου του, στην δραματική ταινία «Δάκρυα για την Ηλέκτρα», του Γιάννη Δαλιανίδη, άλλοτε ως κυνικός κοτζαμπάσης «Χορμόβας», που προσπαθεί με πανουργία να κατευνάσει τους κολίγους στον θεσσα-λικό κάμπο, συνεχίζοντας την ληστρική τους εκμετάλλευση, στην επική δημιουργία του μοναδικού Γιώργου Τζαβέλλα, «Το χώμα βάφτηκε κόκκινο» αλλά και ως αδίστακτος πλοιοκτήτης  «Χόρστ Ρίχτερ», που παρασύρει στον υγρό τάφο τους ναυτικούς, για να πληρωθεί τα ασφάλιστρα του σαπιοκάραβού του, στην επίσης σπουδαία ταινία «Ορατότης Μηδέν» του Νίκου Φώσκολου, ενίοτε ως εκχυλίζοντος πατριωτισμού στρατηγός του ελληνικού στρατού, σε πολεμικές μας ταινίες, «Κονσέρτο για πολυβόλα», του Ντίνου Δημόπουλου. Σε όλη αυτή την μακρά αλυσίδα, ο αξεπέραστος Μάνος Κατράκης έβγαζε ως καλλιτέχνης έναν όγκο ψυχής και ξεδίπλωνε ένα ανείπωτο λυρικό κύτταρο, που μας προξενούσε ηθική έξαρση και μας έκοβε την ανάσα.

Ο Κρήτης ηθοποιός είδε το φως της ζωής στις 14 Αυγούστου του 1909 στο Καστέλι Κισσάμου των Χανίων της μεγαλονήσου, αποτελώντας το μικρότερο από τα πέντε παιδιά του Χαράλαμπου Κατράκη – εμπόρου τω επαγγέλματι – και της Ειρήνης Κατράκη. Από νεαρός εκδήλωσε ξεχωριστή αγάπη για την υποκριτική τέχνη και σε ηλικία μόλις 18 ετών εμφανίστηκε στην παράσταση «Για την αγάπη της», του θιάσου «Οι Νέοι». Και τα υψηλά υποκριτικά του στοιχεία σε αυτή την παράσταση θα ενθουσιάσουν τον  σκηνοθέτη Κώστα Λελούδα, που θα τον χρησιμοποιήσει ένα χρόνο αργότερα στην πρώτη βουβή ταινία «Το λάβαρο του ΄21».

Λίγο αργότερα μετέχει στον θίασο «Ελευθέρας Σκηνής» των Μαρίκας Κοτοπούλη, Σπύρου Μελά και Μήτσου Μυράτ και από εδώ ουσιαστικά ξεκινά την καταιγιστική θεατρική σταδιοδρομία του, με την «Ελεύθερη Σκηνή», παίζοντας στις παραστάσεις «Οι άθλιοι», «Στέλλα Βιολάντη» και «Η λύρα του γερο-Νικόλα». Το 1930 θα συνεργαστεί με το «Λαϊκό θέατρο» του μεγάλου μας θεατρικού συγγραφέα Βασίλη Ρώτα και δυο χρόνια αργότερα συνεργάζεται με το νεοϊδρυθέν «Εθνικό Θέατρο» που θα αποτελέσει και το καλλιτεχνικό του ορμητήριο. Συμμετέχει σε αρκετές παραστάσεις και μεταξύ αυτών υποδύεται με αριστουργηματικό τρόπο, τον Κρητικό στην «Βαβυλωνία» και τον Κορυφαίο στον «Αγαμέμνονα». Το 1934 θα συνεργαστεί με τον Βασίλη Αργυρόπουλο, το 1935 πάλι με την Μαρίκα Κοτοπούλη, για να επανακάμψει ξανά στο Εθνικό Θέατρο. Το 1943 είναι μια χρονιά ορόσημο στην πολυεδρική καλλιτεχνική πορεία του μεγάλου Μάνου Κατράκη. Χρηματίζει Πρόεδρος του «Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών» και συμβάλει καθοριστικά στην ίδρυση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, στο οποίο και παίζει για τρία χρόνια, για να επανακάμψει και πάλι στο Εθνικό μας Θέατρο. Έχοντας ωστόσο ενταχθεί στο ΚΚΕ και αποτελώντας στέλεχος του πρώτης γραμμής στο φάσμα της τέχνης, εκδιώκεται απηνώς. Μάλιστα για την άρνησή του, να υπογράψει την περίφημη «δήλωση μετανοίας» θα εξοριστεί στην Μακρόνησο, τον Άη Στράτη και την Ικαρία. Μετά την οδυνηρή ταλαιπωρία του επιστρέφει στην Αθήνα το 1952, όπου προσπαθώντας να εκπέμψει το στίγμα του διοργανώνει «ποιητικές απογευματινές» στο θέατρο Μουσούρη, που θα μείνουν στην ιστορία για το υψηλό πολιτισμικό τους ήθος. Στο παλοσένικο επιστρέφει λίγο αργότερα με το σχήμα του Αδαμάντιου Λεμού  και αμέσως μετά με τον «Θυμελικό Θίασο» του Λίνου Καρζή, στην επική παράσταση «Προμηθέας Δεσμώτης». Κατόπιν και έως το 1955 συνεργάζεται με την Κυβέλη και λίγο αργότερα πραγματώνει έναν μεγάλο του στόχο, συγκροτεί τον δικό του θίασο με την Ασπασία Παπαθανασίου. Ανεβάζει τις παραστάσεις «Ευγενία Γκραντέ», «Το κορίτσι με το κορδελάκι», «Βαθιές είναι οι ρίζες» κ.α.

Ιδρύοντας το « Ελληνικό Λαϊκό Θέατρο» το 1955, ανευρίσκει θεατρική στέγη υπαίθρια στο Πεδίον του Άρεως και ξεκινά από αυτή την θεατρική έπαλξη μια νεα επιτυχημένη πορεία μέχρι και το 1967, ανεβάζοντας σπουδαίες παραστάσεις και με έμφαση στην ελληνική θεατρική δημιουργία, αφού κάνει εγκαίνια στο Λαϊκό Θέατρο, με την μνημειώδη παράσταση «Ο αγαπητικός της Βοσκοπούλας». Χαρακτηριστικές από αυτές τις παραστάσεις είναι οι : «Ο μονοσάνδαλος», «Ο Πατούχας», «Η Αντιγόνη της κατοχής», «Το κορίτσι με το κορδελάκι», διασκευές από τον οικουμενικό μας συγγραφέα Νίκο Καζανζτάκη «Ο Καπετάν Μιχάλης», «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται» κ.α. Ενιότε ανέβασε και παραστάσεις από το διεθνές δραματολόγιο όπως «Ιούλιος Καίσαρ», «Φουέντε Οβεχούνα» κ.α., αλλά κατά βάση κινήθηκε στο ελληνικό ρεπερτόριο. Τις χειμερινές περιόδους έκανε θεατρική περιοδεία στην επαρχία, αλλά και στην Κύπρο και την Κωνσταντινούπολη. Το 1968 ο έξοχος Μάνος Κατράκης, θα υποστεί και πάλι κυνηγητό από το καθεστώς της χουντικής ανομίας των Αθηνών τώρα, εκδιωκόμενος από το Πεδίον του Άρεως. Συνεχίζει ωστόσο άκαμπτος την θεατρική του πορεία, πρωταγωνιστώντας άλλοτε με τον δικό του θίασο, άλλοτε με διαφορετικά θεατρικά σχήματα. Το 1972 επανέρχεται στον γνώριμο χώρο του Εθνικού Θεάτρου, πρωταγωνιστώντας στον «Οθέλλο» και τον «Δον Κιχώτη», αλλά συμμετέχοντας πρωταγωνιστικά και στην Επίδαυρο, με τις σπουδαίες παραστάσεις «Οιδίπους Τύραννος» (1973) και «Προμηθέας Δεσμώτης» (1974).

Μεθύστερα θα συνεργαστεί με την «εθνική» μας Αλίκη Βουγιουκλάκη, το Κρατικό θέατρο Βορείου Ελλάδος, που ό ίδιος είχε ιδρύσει, για να ξαναδημιουργήσει το «Ελληνικό Λαϊκό Θέατρο» του και να ανεβάσει μεγάλες παραστάσεις. Μνημονεύουμε τις : «Φθινοπωρινή Συμφωνία» του Αρμπούζωφ, μαζί με την μεγάλη μας επίσης μούσα Έλλη Λαμπέτη, «Οι τελευταίοι» του Μαξίμ Γκόρκι, «Συντροφιά με τον Μπρέχτ», μαζί με την μεγάλη Μελίνα Μερκούρη, του Μπέρτολτ Μπρέχτ, «Ντά» του Λέοναρντ, «Ταμπού» του Μασάρι, αλλά και την «Λειτουργία κάτω από την Ακρόπολη», του Νικηφόρου Βρεττάκου. Το κλείσιμο της αυλαίας, για την εύκρατη πολιτισμικά και ανεκλάλητου δραματικού ήθους θεατρική σταδιοδρομία του Μάνου Κατράκη,  θα σημάνει η μουσική παράσταση στο Ηρώδειο, «Προμήθεια» του Θόδωρου Αντωνίου, όπου και παίζει για τελευταία φορά. Σε όλη αυτή την πολύπλαγκτη θεατρική του διαδρομή, ο Μάνος Κατράκης διασταυρώθηκε με όλους τους κορυφαίους της δραματικής μας τέχνης. Ενδεικτικά αναφέρουμε τους Δημήτρη Ροντήρη, Μίνω Βολανάκη, Σπύρο Ευαγγελάτο, Πέλλο Καστέλη, Ελένη Χατζηαργύρη, Τζαβαλά Καρούσο, Αντιγόνη Βαλάκου, Τάκη Μουζενίδη κ.α. Ενώ μείζονος σημασίας υπήρξαν οι κατά καιρούς απαγγελίες του, που με την σπάνια δωρική φωνή του, ανέδειξαν τα κείμενα και τον ποιητικό λόγο της σύγχρονης λογοτεχνικής μας δημιουργίας.

Στο πεδίο του κινηματογράφου τώρα όπως προαναφέραμε, η υποκριτική του παρουσία επίσης υπήρξε κυριαρχική. Συνεργάστηκε, με όλους τους μεγάλους σκηνοθέτες του ασπρόμαυρου κινηματο-γράφου και σφράγισε με την καταλυτική παρουσία του τα δραματικά διαμάντια του. Αναφέρουμε τις ερμηνείες του στις ταινίες «Συνοικία το όνειρο» του Αλέκου Αλεξανδράκη (1961), στον «Μαρίνο Κοντάρα» του Γιώργου Τζαβέλα (1948), «Το χώμα βάφτηκε κόκκινο» του Βασίλη Γεωργιάδη (1966), «Ένας Ντελικανής» του Μανόλη Σκουλούδη (1963), «Ηλέκτρα» του Μιχάλη Κακογιάννη (1962), «Κοντσέρτο για πολυβόλα», του Νίτνου Δημόπουλου (1967), «Δάκρυα για την Ηλέκτρα» (1966)  του Γιάννη Δαλιανίδη, «Ορατότης μηδέν» του Νίκου Φώσκολου (1970),  «Λεωφόρος της προδοσίας» (1969) του Χρήστου Κυριακόπουλου και πολλές άλλες.

Ο Μάνος Κατράκης υπήρξε βαθύτατα πολιτικοποιημένο άτομο από τις γραμμές του ΚΚΕ, το οποίο υπηρέτησε με αυταπάρνηση μέχρι το τέλος της ζωής του, πολέμησε στην Εθνική Αντίσταση και πλήρωσε βαρύ τίμημα για αυτήν του την επιλογή, στην κοινωνική και επαγγελματική του ζωή, με εξορίες και ανηλεή κυνηγητά. Παρέμεινε όμως βράχος, γιατί έτσι τον είχε πλάσει η φύση, αλύγιστο και ανυπόταχτο κρητικό. Στην προσωπική του ζωή, μοίρα τραγική βίωσε ανείπωτη θλίψη και τραγω-δίες.  Δεν ευτύχησε στον πρώτο του γάμο και ακολούθησαν τα οργισμένα χρόνια του πολέμου και της κατοχής. Επιχείρησε και ένα δεύτερο γάμο που ούτως αυτός στέριωσε και το τραγικό επιστέγα-σμά του, ήταν ο θάνατος των μοναδικών διδύμων παιδιών του, επάνω στην γέννα ! Όμως τα αλλε-πάλληλα κυνηγητά και οι εξορίες, εν παραλλήλω με το ότι ήταν μανιώδης καπνιστής, έθραυσαν την ευαίσθητη υγεία του και προσεβλήθη από καρκίνο του πνεύμονος. Όμως δεν εννοούσε και σε αυτές τις ύστατες στιγμές να συμμορφωθεί με τις οδηγίες των γιατρών και να κόψει το κάπνισμα. Ήταν και εδώ ασυμβίβαστος με τα θέλω του. Έτσι αφότου αποπεράτωσε τα γυρίσματα της τελευταίας του ταινίας «Ταξίδι στα Κύθηρα», του Θόδωρου Αγγελόπουλου, έφυγε από την ζωή στις 2 Σεπτεμβρίου του 1984. Το αλγεινό άγγελμα του θανάτου του, σκόρπισε πάνδημη θλίψη στον ελληνικό λαό, που τον είχε λατρέψει όχι μόνο ως καλλιτεχνικό ίνδαλμά του, μα και ως σύμβολο άκαμπτης αντίστασης.

Ο Μάνος Κατράκης με την ανυπέρβλητη δραματική του τέχνη και το σπάνιο λυρικό κύτταρο που διέθετε – δάσκαλος εξάλλου της υποκριτικής – σφράγισε τον ελληνικό πολιτισμό στον 20-ο αιώνα και συνιστά ένας από τους κορυφαίους του, παραμένοντας για πάντα στην καρδιάς μας ! Πόσο αξεπέραστα ωραίος, ήταν αυτός ο κοτζάμπασης «Χορμόβας», που ενώ «έβαφε» με την στυγνή εκμετάλλευση των κολίγων του θεσσαλικού κάμπου, «το χώμα κόκκινο», έλουζε συνάμα τις καρδιές μας, με ένα ανέσπερο ηθικό φώς !!!

Θεατρογραφία :

1928 «Η λύρα του γερο-Νικόλα», 1929 «Οι άθλιοι», 1930 «Στέλλα Βιολάντη», 1932 «Βασιλιάς Ληρ», 1934 «Αγαμέμνονας», 1935 «Βαβυλωνία», 1936 «Ο επιθεωρητής», 1953 «Η πιστή σύζυγος», «Προ-μηθέας Δεσμώτης», 1954 «Ευγενία Γκραντέ», 1955 «Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας», 1956 «Το κορίτσι με το κορδελάκι», 1960 «Η Αντιγόνη της Κατοχής», 1961 «Ο Πατούχας», 1962 «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται», 1964 «Ο καπετάν Μιχάλης», 1965 «Χωριστά τραπέζια», 1966 «Αυτό το ζώο το παράξενο», 1969 «Ο χορός του θανάτου», 1971 «Βασίλισσα Αμαλία», 1972 «Ο Οθέλος», 1974 «Οιδί-πους τύραννος», «Μαντώ Μαυρογένους», «Προμηθέας Δεσμώτης», 1977 «Φθινοπωρινή ιστορία», 1978 «Οι τελευταίοι», «Ο μονοσάνδαλος», 1979 «Συντροφιά με τον Μπρεχτ», 1984 «Προμηθέας»

Φιλμογραφία :

1929 «Το λάβαρο του '21», 1931 «Έτσι κανείς, σαν αγαπήσει», 1932 «Ο αγαπητικός της βοσκοπού-λας», 1946 «Καταδρομή στο Αιγαίο», 1948 «Μαρίνος Κονταράς», 1953 «Εύα», 1954 «Μαγική πόλις», 1956 «Ο δρόμος με τις ακακίες», 1961 «Αντιγόνη», «Φλογέρα και αίμα», «Συνοικία το όνειρο», 1962 «Ηλέκτρα»,  «Θρίαμβος», 1963 «Αθώα ή ένοχη», «Ένας ντελικανής», «Τα κόκκινα φανάρια», «Ο αδελφός της Άννας», 1964 «Διωγμός», «Προδοσία», «Οι επικίνδυνοι», «Ενωμένοι στη ζωή και στο θάνατο», 1965 «Το μπλόκο», «Σπαραγμός», «Ο επαναστάτης», «Ιστορία μιας ζωής», «Το χώμα βάφτηκε κόκκινο», «Η έξοδος του Μεσολογγίου», 1966 «Αχάριστη», «Ο κατατρεγμένος», «Σκλάβοι της μοίρας», «Μαζί σου για πάντα», «Η Ελλάς χωρίς ερείπια», «Δάκρυα για την
Ηλέκτρα», «Έρωτας στην καυτή άμμο», «Έχω δικαίωμα να σ' αγαπώ», «Κατηγορώ τους ανθρώπους», «Τώρα που φεύγω απ' τη ζωή», «Αιχμάλωτοι του πεπρωμένου», 1967 «Ο δραπέτης», «Κοντσέρτο για πολυβόλα», «Τι κι αν γεννήθηκα φτωχός», «Ο Λαμπίρης εναντίον παρανόμων», 1968 «Η λυγερή», «Τζέην Έυρ», «Ξεριζωμένη γενιά», «Η καρδιά ενός αλήτη», «Το κανόνι και τ' αηδόνι», «Μια μέρα ο πατέρας μου», «Η λεωφόρους του μίσους», «Ας με κρίνουν οι γυναίκες», «Τόσα όνειρα στους δρόμους», «Κατηγο-ρούμενη απολογήσου», «Θα κάνω πέτρα την καρδιά μου», «Φίλησέ με πριν φύγης για πάντα», 1969 «Ο πρόσφυγας», «Η ώρα της αλήθειας», «Η σφραγίδα του Θεού», «Για την τιμή και τον έρωτα», «Κακός, ψυχρός κι ανάποδος», «Η λεωφόρος της προδοσίας», «Κυνηγημένη προσφυγοπούλα», «Φίλησε με πριν να φύγεις για πάντα», «Κουρέλι της ζωής», 1970 «Ορατότης Μηδέν», «Εσένα μόνο αγαπώ», «Η ζούγκλα των πόλεων», |Κατηγορώ τους δυνατούς», «Ώρες αγάπης», «ώρες πολέμου», «Αυτοί που μίλησαν με τον θάνατο», 1971 «Κατάχρησις εξουσίας», «Η λεωφόρος του μίσους», 1972 «Χωρίς συνείδηση», «Η Αλίκη δικτάτωρ», «Με φόβον και πάθος», «Αντάρτες των πόλεων», 1973 «Οι προστάτες», 1974 «Η δίκη των δικαστών», 1978 «Ο εφιάλτης», «Κραυγή γυναικών», «Ο ήλιος του θανάτου», 1980 «Ο άνθρωπος με το γαρίφαλο», «Ελευθέριος Βενιζέλος: 1910-1927», 1984 «Ταξίδι στα Κύθηρα», «Τα χρόνια της θύελλας».

Υ.Γ. Ο πολιτισμός στις οδυνηρές οικονομικά μέρες μας, είναι τελείως περιθωριοποιημένος από την πολιτεία και υποχρηματοδοτημένος, με τις κεντρικές του δομές να αργοσβήνουν μία, μία. Πέρα από τον ελάχιστο παραπάνω οφειλόμενο φόρο τιμής, στους μεγάλους έλληνες κωμικούς μας, που διαμόρφωσαν το σύγχρονο πνευματικό ήθος του ελληνικού λαού και τον στήριξαν ηθικά στις δίσεκτες μεταπολεμικές μας δεκαετίες, που τις σκίαζαν οι οικονομικές στρεβλώσεις και οι κοινωνικές δυσπλασίες, οφείλουμε σήμερα ως πολιτεία με σοβαρότητα και ευθύνη, να καταστρώσουμε ένα κεντρικό Master Plan για τον πολιτισμό, που συνυφαίνοντας αρμονικά, τις αρχαιότητες, την πολιτισμική κληρονομιά και το πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό μας, σε κάθε γωνιά της ελληνικής περιφέρειας, θα δώσει ώθηση στην εθνική οικονομία και την περιφερειακή ανάπτυξη.

*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι Α΄ Αναπληρωματικός Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων
www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Δημοσιεύθηκε στις 21 March 2019 | 3:38 am


Τσελέντης : Θα έχουμε μετασεισμική ακολουθία

Σεισμός τώρα: Για μια μικρή διέγερση στην περιοχή όπου σημειώθηκε ο σεισμός ανοιχτά της Ζακύνθου έκανε λόγο ο καθηγητής σεισμολογίας και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Άκης Τσελέντης, μιλώντας στοNewsbomb.gr.

«Αν παρατηρήσει κανείς τη σεισμικότητα της ευρύτερης περιοχής του κεντρικού Ιονίου, θα δει ότι πραγματικά έχουμε μια μικρή διέγερση. Το φαινόμενο αυτό είναι σε εξέλιξη», προσθέτει και συμπληρώνει:«Εκείνο το οποίο έχω να πω εγώ αυτή τη στιγμή είναι ότι δεν βλέπουμε κάποια μετατόπιση προς κάποιο μεγάλο ενεργό ρήγμα, όπως το ρήγμα του ’53. Αυτό που χρειάζεται είναι προσοχή, διότι ξέρουμε ότι η περιοχή αυτή έχει πολλά ενεργά ρήγματα, όπως και ο νομός Ηλείας, ο νομός Λευκάδος, Ζακύνθου και Κεφαλονιάς».
«Τα σπίτια εκεί πέρα είναι πάρα πολύ καλά δομημένα. Παρακολουθούμε το φαινόμενο πως εξελίσσεται, αλλά είναι σίγουρο πως θα έχουμε από το σημερινό σεισμό μια επόμενη μετασεισμική ακολουθία με μικρότερους σεισμούς», καταλήγει ο κ. Τσελέντης.
Υπενθυμίζεται ότι ο σεισμός μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 13:49 το μεσημέρι της Κυριακής (17/03) ανοιχτά της Ζακύνθου.
Σύμφωνα με τo Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 15 χιλιόμετρα ανατολικά, βορειοανατολικά της Ζακύνθου, ενώ το εστιακό βάθος ορίζεται στα 25,3 χιλιόμετρα.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή ζημιές.Το μέγεθος του σεισμού σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό - Μεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο είναι 4,6 Ρίχτερ, ενώ το εστιακό βάθος ορίζεται στα 5 χιλιόμετρα.

Δημοσιεύθηκε στις 17 March 2019 | 7:23 pm


Πύργος - Ειδήσεις και Νέα

Ο Πύργος αγκάλιασε τον Τάκη - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Ο Πύργος αγκάλιασε τον Τάκη - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Ο ΤΑΚΗΣ ΔΙΝΕΙ ΑΝΑΣΑ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ - «ΒΟΥΛΙΑΞΕ»Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΕΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ...

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2019 | 7:33 am


Σερβία: Στο Παγκόσμιο της Κίνας ο «πύργος» Μαριάνοβιτς! - To10.gr

Σερβία: Στο Παγκόσμιο της Κίνας ο «πύργος» Μαριάνοβιτς!  To10.gr

Ο σούπερ σταρ των Φιλαδέλφια Σίξερς θα δώσει το «παρών» στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας και θα βοηθήσει την Σερβία στη μάχη για την κατάκτηση του ...

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2019 | 1:54 am


Πύργος: Χτύπησε τον κάτοχο της μηχανής που τον έπιασε να την κλέβει - Πρώτο ΘΕΜΑ

Πύργος: Χτύπησε τον κάτοχο της μηχανής που τον έπιασε να την κλέβει  Πρώτο ΘΕΜΑ

Ο 22χρονος δράστης κατάφερε προσωρινά να διαφύγει τρέχοντας, όμως άντρες της ΔΙΑΣ κατάφεραν να τον συλλάβουν λίγο αργότερα.

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2019 | 3:26 pm


Υπέρ της οδικής σύνδεσης της Αρχαίας Ολυμπίας με τον άξονα Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα το υπουργείο Μεταφορών - metaforespress

Υπέρ της οδικής σύνδεσης της Αρχαίας Ολυμπίας με τον άξονα Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα το υπουργείο Μεταφορών  metaforespress

Ως έργο «Εθνικού Επιπέδου» χαρακτήρισε την οδική σύνδεση της Αρχαίας Ολυμπίας με τον οδικό άξονα Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα το υπουργείο ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2019 | 4:43 pm


Πύργος - Σύλληψη 42χρονου με καταδικαστική απόφαση δικαστηρίου - Patras Events

Πύργος - Σύλληψη 42χρονου με καταδικαστική απόφαση δικαστηρίου  Patras Events

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας 42χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2019 | 3:12 pm


Πύργος: Συνέλαβαν 42χρονο με δύο καταδικαστικές αποφάσεις - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: Συνέλαβαν 42χρονο με δύο καταδικαστικές αποφάσεις - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας 42χρονος ημεδαπός. Σε αστυνομικό έλεγχο που του ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2019 | 11:53 am


Πύργος: Πήγε να κλέψει το μηχανάκι, τον πήραν χαμπάρι και χτύπησε τον ιδιοκτήτη - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: Πήγε να κλέψει το μηχανάκι, τον πήραν χαμπάρι και χτύπησε τον ιδιοκτήτη - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στον Πύργο, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Πύργου, ένας 22χρονος ημεδαπός. Ο νεαρός όταν ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2019 | 11:38 am


Συνάντηση Αντώνη Καράμπελα με το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Συνάντηση Αντώνη Καράμπελα με το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Συνάντηση με τον πρόεδρο Κώστα Πετρόπουλο και το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου είχε ο υποψήφιος δήμαρχος Αντώνης ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2019 | 8:20 am


Γιώργος Γεωργιόπουλος: Απόφαση Σταθμός για την Αρχαία Ολυμπία η σύνδεσή της με την Θάλασσα - Σε πλήρη... - ΗΛΕΙΑLIVE!

Γιώργος Γεωργιόπουλος: Απόφαση Σταθμός για την Αρχαία Ολυμπία η σύνδεσή της με την Θάλασσα - Σε πλήρη...  ΗΛΕΙΑLIVE!

Την έναρξη υλοποίησης μιας από τις μεγαλύτερες επενδύσεις για την Αρχαία Ολυμπία και την Ηλεία σηματοδοτεί η απόφαση του Υπουργού Υποδομών και ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2019 | 7:49 am


Έτοιμο το τρέιλερ της ταινίας "Ο Πύργος του Downton" -ΔΕΙΤΕ ΤΟ - BEST News

Έτοιμο το τρέιλερ της ταινίας "Ο Πύργος του Downton" -ΔΕΙΤΕ ΤΟ  BEST News

To ότι η πολύ επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά από την Βρετανία «Downton Abbey» γίνεται και κινηματογραφική ταινία θα το γνωρίζετε ήδη.

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2019 | 10:38 pm


Μάκης Μπαλαούρας: Στην Πατρών – Πύργου εκτελούνται ήδη έργα –ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ - BEST News

Μάκης Μπαλαούρας: Στην Πατρών – Πύργου εκτελούνται ήδη έργα –ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ  BEST News

Με ενημερωτική του ανακοίνωση, ο Βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, Μάκης Μπαλαούρας ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2019 | 8:25 pm


Πύργος: Τρεις τραυματίες σε τροχαίο στο Κουζούλι - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: Τρεις τραυματίες σε τροχαίο στο Κουζούλι - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε πριν λίγη ώρα στην επαρχιακή οδό Πύργου - Οινόης, στο ύψος του Κουζουλίου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχουν ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2019 | 2:28 pm


Βασιλικές αφίξεις στο επίσημο trailer του «Ο Πύργος του Ντάουντον - clickatlife

Βασιλικές αφίξεις στο επίσημο trailer του «Ο Πύργος του Ντάουντον  clickatlife

Κυκλοφόρησε το πρώτο επίσημο τρέιλερ της κινηματογραφικής συνέχειας της βραβευμένης σειράς εποχής.

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2019 | 1:05 pm


Ο Πύργος «πρασίνισε» και ο «Μανωλάκης» έβαλε τη σφραγίδα στο νταμπλ! (vid) - SDNA

Ο Πύργος «πρασίνισε» και ο «Μανωλάκης» έβαλε τη σφραγίδα στο νταμπλ! (vid)  SDNA

Ο Εμάνουελ Ολισαντέμπε, σαν σήμερα το 2004, πετύχαινε ένα ακόμα χρυσό γκολ, χάριζε τη νίκη κόντρα στον Πανηλειακό και έβαζε τη σφραγίδα στην κατάκτηση ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2019 | 9:57 am


Ο Ιάκωβος Μηνδρινός και ο «Πύργος» του Κάφκα - In.gr

Ο Ιάκωβος Μηνδρινός και ο «Πύργος» του Κάφκα  In.gr

Ο Πύργος, το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Φραντς Κάφκα, μεταφέρεται στη σκηνή του Σύγχρονου Θεάτρου σε διασκευή της Έλσας Ανδριανού και ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2019 | 9:35 am


Πύργος: Άγνωστοι προκάλεσαν φθορές στο σχολείο της τοπικής κοινότητας Κολιρίου - Zougla

Πύργος: Άγνωστοι προκάλεσαν φθορές στο σχολείο της τοπικής κοινότητας Κολιρίου  Zougla

Την οργή των κατοίκων της τοπικής κοινότητας Κολιρίου του Πύργου προκαλεί η επίθεση που δέχθηκε το σχολείο της περιοχής με πέτρες στα τζάμια... σχολείο ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2019 | 5:48 am


Συνεδρίαση της Πολιτικής Προστασίας για τους σεισμούς στον Πύργο - Πρώτο ΘΕΜΑ

Συνεδρίαση της Πολιτικής Προστασίας για τους σεισμούς στον Πύργο  Πρώτο ΘΕΜΑ

Στο επίκεντρο η ασφάλεια των μαθητών - Έλεγχοι της Περιφέρειας σε κτίρια που έχουν υποστεί ζημιές - Κλειστά την Τετάρτη και την Πέμπτη τα σχολεία στους ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2019 | 1:22 am


Σχεδόν έτοιμος ο "πύργος" της Λευκωσίας (pics) - SigmaLive

Σχεδόν έτοιμος ο "πύργος" της Λευκωσίας (pics)  SigmaLive

Tο 360 είναι ένα νέος τρόπος κατοίκησης κατάλληλο για τις ανάγκες της εποχής.

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2019 | 4:29 pm


Μακάβριο αξιοθέατο! Ο Πύργος με τα 952 ανθρώπινα κρανία (ΦΩΤΟ) - Usay.gr

Μακάβριο αξιοθέατο! Ο Πύργος με τα 952 ανθρώπινα κρανία (ΦΩΤΟ)  Usay.gr

Σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από την πόλη Νις της Σερβίας, βρίσκεται ένα από τα πιο περίεργα αξιοθέατα του κόσμου, που κάνει το βλέμμα του κάθε επισκέπτη να ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2019 | 12:37 pm


Ο Πύργος Βασιλίσσης κερνάει κρασί και ιστορία - clickatlife

Ο Πύργος Βασιλίσσης κερνάει κρασί και ιστορία  clickatlife

Ξενάγηση σε ένα μνημείο της νεότερης πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας.

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2019 | 11:33 am


Πατρών-Πύργου: Υπεγράφη η σύμβαση της 2ης εργολαβίας Αμαλιάδα-Δουνέικα - Patras Times

Πατρών-Πύργου: Υπεγράφη η σύμβαση της 2ης εργολαβίας Αμαλιάδα-Δουνέικα  Patras Times

Υπεγράφη χθες από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Υποδομών η σύμβαση της 2ης εργολαβίας Αμαλιάδα-Δουνέικα του αυτοκινητόδρομου ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2019 | 8:50 am


Κλειστός παραμένει ο Πύργος του Άιφελ – Συνελήφθη ο αναρριχητής - Tvkosmos.gr

Κλειστός παραμένει ο Πύργος του Άιφελ – Συνελήφθη ο αναρριχητής  Tvkosmos.gr

Η αστυνομία συνέλαβε τον άντρα, ο οποίος πιστεύεται ότι είναι γύρω στα 40, ενώ νωρίτερα είχε διαπραγματευτεί μαζί του. Source link. Share. Facebook · Twitter.

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2019 | 6:04 pm


Εκκενώθηκε ο Πύργος του Αϊφελ - Άνδρας σκαρφάλωσε στο μνημείο - Sputnik Ελλάδα

Εκκενώθηκε ο Πύργος του Αϊφελ - Άνδρας σκαρφάλωσε στο μνημείο  Sputnik Ελλάδα

Κλειστός μέχρι νεωτέρας παραμένει ο Πύργος του Άιφελ στο Παρίσι. Η εκκένωσή του διατάχθηκε όταν έγινε αντιληπτό πως κάποιος αναρριχητής σκαρφαλώνει ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2019 | 6:00 pm


Εκκενώθηκε ο Πύργος του Άιφελ - ΤΩΡΑ - www.enikos.gr

Εκκενώθηκε ο Πύργος του Άιφελ - ΤΩΡΑ  www.enikos.gr

Συναγερμός σήμανε στις Αρχές της γαλλικής πρωτεύουσας, καθώς ένας άνδρας άρχισε να σκαρφαλώνει στον Πύργο του Άιφελ. Αμέσως η αστυνομία εκκένωσε το ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2019 | 5:37 pm


Εκκενώθηκε ο Πύργος του Άιφελ (ΒΙΝΤΕΟ) - Tvkosmos.gr

Εκκενώθηκε ο Πύργος του Άιφελ (ΒΙΝΤΕΟ)  Tvkosmos.gr

Συναγερμός στη Γαλλία: Εκκενώθηκε ο Πύργος του Άιφελ (ΒΙΝΤΕΟ). Αρχική; Διεθνή; Συναγερμός στη Γαλλία: Εκκενώθηκε ο Πύργος του Άιφελ (ΒΙΝΤΕΟ).

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2019 | 5:34 pm


Εκκενώθηκε ο Πύργος του Αϊφελ -Επειδή κάποιος σκαρφάλωνε στο μνημείο [βίντεο] - iefimerida

Εκκενώθηκε ο Πύργος του Αϊφελ -Επειδή κάποιος σκαρφάλωνε στο μνημείο [βίντεο]  iefimerida

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε όσους αποφάσισαν να επισκεφθούν τον πύργο του Αιφελ το μεσημέρι της Δευτέρας. | ΚΟΣΜΟΣ | iefimerida.gr | Πύργος Αιφελ, ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2019 | 5:21 pm


Συναγερμός στο Παρίσι: Εκκενώνεται ο Πύργος του Άιφελ - SKAI

Συναγερμός στο Παρίσι: Εκκενώνεται ο Πύργος του Άιφελ  SKAI

Συναγερμός σήμανε στον Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι, καθώς οι αρχές εκκένωσαν το διάσημο μνημείο και απέκλεισαν την περιοχή....

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2019 | 5:21 pm


Εκκενώθηκε ο πύργος του Αϊφελ - Ανδρας προσπάθησε να σκαρφαλώσει στο μνημείο (βίντεο) - Η Καθημερινή

Εκκενώθηκε ο πύργος του Αϊφελ - Ανδρας προσπάθησε να σκαρφαλώσει στο μνημείο (βίντεο)  Η Καθημερινή

Οι γαλλικές αρχές προχώρησαν πριν από λίγα λεπτά στην εκκένωση του πύργου του Αϊφελ, καθώς όπως μεταφέρουν πληροφορίες του πρακτορείου Associated ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2019 | 5:10 pm


Συναγερμός στο Παρίσι: Εκκενώθηκε ο Πύργος του Άιφελ - CNN Greece

Συναγερμός στο Παρίσι: Εκκενώθηκε ο Πύργος του Άιφελ  CNN Greece

Συναγερμός σήμανε στο Παρίσι το μεσημέρι της Δευτέρας, όταν ένας άνδρας ξεκίνησε να σκαρφαλώνει στον Πύργο του Άιφελ. Οι Αρχές προχώρησαν σε εκκένωση ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2019 | 5:07 pm


Ελικοειδής πύργος ξεπηδάει μέσα από δάσος της Δανίας - /finance.in.gr

Ελικοειδής πύργος ξεπηδάει μέσα από δάσος της Δανίας  /finance.in.gr

Είναι η κλιμάκωση μιας μήκους 900 μέτρων διαδρομής μέσα στο δάσος, σε μια σειρά ανωφερικών μονοπατιών, προσφέροντας στους επισκέπτες θέα 360 μοιρών ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2019 | 11:27 am


Πύργος: Συνέλαβαν 33χρονη για καταδικαστική απόφαση - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: Συνέλαβαν 33χρονη για καταδικαστική απόφαση - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, μια 33χρονη ημεδαπή. Σε αστυνομικό έλεγχο που της ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2019 | 10:33 am


Πύργος: Στο Πρωτοδικείο η παράταξη Χρονόπουλου για την εκδίκαση της ένστασης - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: Στο Πρωτοδικείο η παράταξη Χρονόπουλου για την εκδίκαση της ένστασης - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Εκδικάζεται αυτή την ώρα στο Πρωτοδικείο Πύργου, η αίτηση αναίρεσης της απόφασης μη ανακήρυξης του συνδυασμού της παράταξης του Πανταζή ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2019 | 10:18 am


Ένας νεκρός κάθε μήνα στην Πατρών – Πύργου - Capital.gr

Ένας νεκρός κάθε μήνα στην Πατρών – Πύργου  Capital.gr

Του Δημήτρη Δελεβέγκου. Συνολικά 43 νεκροί από 37 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα καταγράφηκαν, κατά την τριετία 2016-2018, στο δρόμο Πατρών – Πύργου, ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2019 | 7:55 am


Πύργος: Απόψε η ομιλία του Λευτέρη Βαρουξή στο Θεματικό Πάρκο «Ξυστρή» - Gnomip.gr

Πύργος: Απόψε η ομιλία του Λευτέρη Βαρουξή στο Θεματικό Πάρκο «Ξυστρή»  Gnomip.gr

Κάλεσμα στην κεντρική του συγκέντρωση στον Πύργο, απευθύνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, Λευτέρης Βαρουξής. Η ομιλία του θα πραγματοποιηθεί ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2019 | 4:40 pm


Πύργος: Απειλούσε οδηγό λεωφορείου με μαχαίρι για να τον μεταφέρει στην Καλαμάτα - LiFO

Πύργος: Απειλούσε οδηγό λεωφορείου με μαχαίρι για να τον μεταφέρει στην Καλαμάτα  LiFO

Ενας 30χρονος απείλησε με μαχαίρι τον οδηγό λεωφορείου στον Πύργο προκειμένου να αλλάξει δρομολόγιο και να τον μεταφέρει στην Καλαμάτα και συνελήφθη.

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2019 | 10:25 am


Αντωνακόπουλος: Πύργος, πόλη Παγκόσμιας Ολυμπιακής Λογοτεχνίας - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Αντωνακόπουλος: Πύργος, πόλη Παγκόσμιας Ολυμπιακής Λογοτεχνίας - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Μια πρόταση του Τάκη Αντωνακόπουλου με άμεσα πολιτισμικά αλλά και οικονομικά οφέλη για την περιοχή Ένα φιλόδοξο αλλά απόλυτα υλοποιήσιμο σχέδιο με ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 May 2019 | 3:54 pm


Πύργος: Θύμα μεγάλης απάτης με δήθεν δάνειο για πυρόπληκτους πολίτης - Patras Times

Πύργος: Θύμα μεγάλης απάτης με δήθεν δάνειο για πυρόπληκτους πολίτης  Patras Times

Θύμα απατεώνα έπεσε ένας πολίτης στην περιοχή του Πύργου, χάνοντας πάνω από 14.000 ευρώ. Ο δράστης κατάφερε να τον πείσει τηλεφωνικά ότι δικαιούται ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 May 2019 | 11:46 am


Πύργος: "Στέγνωσαν" οι βρύσες από βλάβη σε κεντρικό αγωγό της ΔΕΥΑΠ - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: "Στέγνωσαν" οι βρύσες από βλάβη σε κεντρικό αγωγό της ΔΕΥΑΠ - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Μια νέα βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης, αυτή τη φορά σε κεντρικό αγωγό της ΔΕΥΑΠ στον παράδρομο της οδού Αλφειού στα Lidl, στέγνωσε τις βρύσες στην πόλη ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 May 2019 | 9:48 am


Το μοναστήρι και ο Πύργος της Αγιάς στη Νάξο - Newsbeast.gr

Το μοναστήρι και ο Πύργος της Αγιάς στη Νάξο  Newsbeast.gr

Ένα από τα πιο επιβλητικά και ιστορικά σημεία στο βόρειο τμήμα της Νάξου...

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2019 | 4:58 pm


Λεμεσός: Παίρνει μπρος ο «Ρωσικός» πύργος - Ο Φιλελεύθερος

Λεμεσός: Παίρνει μπρος ο «Ρωσικός» πύργος  Ο Φιλελεύθερος

Πήρε την άδεια ανέγερσης του νέου πολυώροφου κτηρίου Symbol στην Λεμεσό η Ρωσίδα δισεκατομμυριούχος Elena Baturina και το έργο αναμένεται να ξεκινήσει ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2019 | 3:24 pm


Πύργος: Έκτακτο Συντονιστικό από την ΠΕ Ηλείας λόγω της σεισμικής έξαρσης - Patras Times

Πύργος: Έκτακτο Συντονιστικό από την ΠΕ Ηλείας λόγω της σεισμικής έξαρσης  Patras Times

Ο έλεγχος της καταλληλότητας των σχολικών κτιρίων της Ηλείας ήταν το κυρίαρχο θέμα κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 May 2019 | 4:30 pm


Αίγινα: Το Κυβερνείο και ο πύργος του Μάρκελλου - In.gr

Αίγινα: Το Κυβερνείο και ο πύργος του Μάρκελλου  In.gr

Φημισμένη νησιώτικη πολιτεία με ζηλευτή ιστορική κληρονομιά, η πόλη της Αίγινας γοητεύει τους πιστούς φίλους της και τους αμέτρητους ταξιδιώτες που την ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 May 2019 | 1:14 pm


Ο Πύργος του Άιφελ γίνεται 130 ετών | ενότητες, κόσμος - Real.gr

Ο Πύργος του Άιφελ γίνεται 130 ετών | ενότητες, κόσμος  Real.gr

Ο Πύργος του Άιφελ γίνεται 130 ετών - 130 ετών γίνεται ο Πύργος του Άιφελ και ξεκινούν τριήμερες εκδηλώσεις. 16/5/2019 - ενότητες, κόσμος - Real.gr.

Δημοσιεύθηκε στις 16 May 2019 | 12:41 pm


Ο Πύργος του Άιφελ γιόρτασε τα 130 του χρόνια - www.star.gr

Ο Πύργος του Άιφελ γιόρτασε τα 130 του χρόνια  www.star.gr

Φαντασμαγορικό show με φώτα στην καρδιά του Παρισιού.

Δημοσιεύθηκε στις 16 May 2019 | 12:15 pm


Πύργος: Κινητοποίηση για πυρκαγιά σε αποθήκη καταστήματος στον Κούβελο - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: Κινητοποίηση για πυρκαγιά σε αποθήκη καταστήματος στον Κούβελο - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου σε περιστατικό πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε αποθήκη καταστήματος στην περιοχή του ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 May 2019 | 10:00 am


Χάνει τις εργολαβίες στο Πάτρα - Πύργος η «Τοξότης» - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Χάνει τις εργολαβίες στο Πάτρα - Πύργος η «Τοξότης» - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Σε αδιέξοδο οδηγείται, όπως αναμενόταν άλλωστε, η διαδικασία υπογραφής των συμβάσεων για τις δύο εργολαβίες του οδικού άξονα Πάτρας - Πύργου, που ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 May 2019 | 10:00 am


Ζωντανεύει ο Πύργος-φάντασμα - Το Παρόν

Ζωντανεύει ο Πύργος-φάντασμα  Το Παρόν

Ένα από τα κτίρια-φαντάσματα της πόλης, ο περίφημος Πύργος, που κατασκευάστηκε το 1973, επί δημαρχίας Σκυλίτση, και έκτοτε παραμένει γιαπί και στην ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 May 2019 | 10:00 am


Ο πύργος του δάσους | Ταξιδιωτικά Νέα | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - Η Καθημερινή

Ο πύργος του δάσους | Ταξιδιωτικά Νέα | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  Η Καθημερινή

Ένας εντυπωσιακός πύργος-παρατηρητήριο εγκαινιάστηκε πριν από λίγο καιρό στο νησί Σγιέλαν της ∆ανίας. | Ημερήσια Πολιτική και Οικονομική Εφημερίδα.

Δημοσιεύθηκε στις 14 May 2019 | 10:00 am


Αντώνης Καράμπελας: Η παράταξη «Πύργος - Έργο Πολιτών» είναι ανεξάρτητη και καθαρά αυτοδιοικητική - Ηλεία... - ΗΛΕΙΑLIVE!

Αντώνης Καράμπελας: Η παράταξη «Πύργος - Έργο Πολιτών» είναι ανεξάρτητη και καθαρά αυτοδιοικητική - Ηλεία...  ΗΛΕΙΑLIVE!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Απάντηση -Δήλωση στην ανακοίνωση που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ για τις ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 May 2019 | 10:00 am


Σεισμός τώρα στον Πύργο Ηλείας - 2 σεισμοί μέσα σε μια ώρα - Ειδήσεις Τώρα | Dikaiologitika News - Dikaiologitika News

Σεισμός τώρα στον Πύργο Ηλείας - 2 σεισμοί μέσα σε μια ώρα - Ειδήσεις Τώρα | Dikaiologitika News  Dikaiologitika News

Σεισμός τώρα: Δυο οι σεισμοί στον Πύργο Ηλείας. Αισθητοί σε όλη την Πελοπόννησο. Σεισμός μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε δυτικά του ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 May 2019 | 10:00 am


Σεισμός τώρα:Νέος ισχυρότερος σεισμός στον Πύργο Ηλείας μέσα σε μια ώρα - thepressroom.gr

Σεισμός τώρα:Νέος ισχυρότερος σεισμός στον Πύργο Ηλείας μέσα σε μια ώρα  thepressroom.gr

Ανησυχία στον Πύργο και την ευρύτερη Ηλεία από τη νέα ισχυρή σεισμική δόνηση μία ώρα μετά τον πρώτο σεισμό.

Δημοσιεύθηκε στις 13 May 2019 | 10:00 am


Δήμος Πύργου: Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία - Τι δήλωσε ο δήμαρχος - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Δήμος Πύργου: Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία - Τι δήλωσε ο δήμαρχος - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Πολιτική Προστασία του Δήμου Πύργου μετά τη διπλή απογευματινή επίσκεψη του Εγκέλαδου. Το προσωπικό βρίσκεται στο χώρο του ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 May 2019 | 10:00 am


Σεισμός Τώρα: Δεύτερος ισχυρότερος σεισμός στον Πύργο Ηλείας - thepressroom.gr

Σεισμός Τώρα: Δεύτερος ισχυρότερος σεισμός στον Πύργο Ηλείας  thepressroom.gr

Σεισμός τώρα: Νέος δεύτερος σεισμός χτύπησε δυτικά του Πύργου Ηλείας - Η νέα σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στις 19:57, ήταν δυνατότερη από την πρώτη ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 May 2019 | 10:00 am


Πύργος: Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές από τη σεισμική δόνηση - The TOC

Πύργος: Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές από τη σεισμική δόνηση  The TOC

Μέχρι τις 20:45 απόψε δεν είχαν αναφερθεί τυχόν ζημιές από την σεισμική δόνηση μέγεθος 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε περίπου στις 20:00 ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 May 2019 | 10:00 am


Π.Π. MX 2019, 5ος αγώνας, Πύργος - BIKEIT

Π.Π. MX 2019, 5ος αγώνας, Πύργος  BIKEIT

Σε μια άρτια στημένη διοργάνωση και με σύμμαχο τον καιρό, οι αναβάτες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross μετέβησαν στα Δουνέϊκα Ηλείας για τον 5ο ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 May 2019 | 10:00 am


ΣΕΙΣΜΟΣ: 4R στα ανοιχτά του Αγ. Ηλία Πύργου - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

ΣΕΙΣΜΟΣ: 4R στα ανοιχτά του Αγ. Ηλία Πύργου - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4R με επίκεντρο το θαλάσσιο χώρο στα ανοιχτά του Αγ. Ηλία Πύργου, σημειώθηκε στις 18:31 το απόγευμα της Δευτέρας. Το επίκεντρο ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 May 2019 | 10:00 am


Σεισμός 3,9 Ρίχτερ στον Πύργο Ηλείας - Ethnos

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ στον Πύργο Ηλείας  Ethnos

Το επίκεντρο εντοπίζεται στα 13 χλμ. δυτικά και νοτιοδυτικά της Αμαλιάδας.

Δημοσιεύθηκε στις 13 May 2019 | 10:00 am


Το σχέδιο για να πάρει ζωή ο «στοιχειωμένος» Πύργος του Πειραιά - iefimerida

Το σχέδιο για να πάρει ζωή ο «στοιχειωμένος» Πύργος του Πειραιά  iefimerida

Είναι το δεύτερο ψηλότερο κτίριο της χώρας και αποτελεί σύμβολο της πόλης του Πειραιά. Όμως, ο Πύργος του Πειραιά μένει άδειος για δεκαετίες, αφού δεν έχει ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 May 2019 | 11:13 am


Δήμος Πύργου: Όλοι οι υποψήφιοι που ανακηρύχθηκαν από το Πρωτοδικείο - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Δήμος Πύργου: Όλοι οι υποψήφιοι που ανακηρύχθηκαν από το Πρωτοδικείο - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Διαβάστε τα ονόματα με τους υποψήφιους όλων των συνδυασμών στο δήμο Πύργου και τις τοπικές κοινότητες ΜΠΟΡΟΥΜΕ - ΣΤΑΘΗΣ ΚΑΝΝΗΣ ΚΑΝΝΗΣ ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 May 2019 | 10:00 am


ΠΑΟΚ: "Κάηκε" ο Λευκός Πύργος - SPORT24

ΠΑΟΚ: "Κάηκε" ο Λευκός Πύργος  SPORT24

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ υποδέχτηκαν σαν ήρωες τους παίκτες του δικεφάλου στην Θεσσαλονίκη, με το πάρτι να κορυφώνεται έξω από τον Λευκό Πύργο (PHOTOS).

Δημοσιεύθηκε στις 12 May 2019 | 10:00 am


ΠΑΟΚ: Γλέντι Κυπελλούχων μέχρι το πρωί - «Κάηκε» ο Λευκός Πύργος (pics) - Newsbomb

ΠΑΟΚ: Γλέντι Κυπελλούχων μέχρι το πρωί - «Κάηκε» ο Λευκός Πύργος (pics)  Newsbomb

Ειδήσεις - Μοναδικές στιγμές αποθέωσης των Κυπελλούχων - Για πρώτη φορά νταμπλούχος ο «Δικέφαλος»

Δημοσιεύθηκε στις 12 May 2019 | 10:00 am


ΣΟΚ στον Πύργο το ξημέρωμα - Αυτοκτόνησε 24χρονος - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

ΣΟΚ στον Πύργο το ξημέρωμα - Αυτοκτόνησε 24χρονος - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Απαγχωνισμένο στην ταράτσα του σπιτιού τους στην οδό Δραγατσανίου στον Πύργο, βρήκε ο πατέρας τον 24χρονο γιό του, τα ξημερώματα του Σαββάτου. Το ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 May 2019 | 10:00 am


Κάηκε ο Λευκός Πύργος για χάρη του νταμπλούχου ΠΑΟΚ (φωτο + video) - Voria

Κάηκε ο Λευκός Πύργος για χάρη του νταμπλούχου ΠΑΟΚ (φωτο + video)  Voria

Χιλιάδες οπαδοί του «Δικεφάλου» βρέθηκαν στο τοπόσημο της Θεσσαλονίκης για να αποθεώσουν την αποστολή των πρωταθλητών και πλέον κυπελλούχων ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 May 2019 | 10:00 am


Πύργος: Οι αντεξουσιαστές έδωσαν το στίγμα τους (photos & video) - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: Οι αντεξουσιαστές έδωσαν το στίγμα τους (photos & video) - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Ευτυχώς χωρίς παρατράγουδα εξελίχθηκε η συγκέντρωση αντεξουσιαστών στην κεντρική πλατεία του Πύργου, το απόγευμα της Παρασκευής, την ίδια ώρα που ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 May 2019 | 10:00 am


Πήρε... φωτιά ο Λευκός Πύργος μετά το πρώτο νταμπλ του ΠΑΟΚ (Photos) - Documento

Πήρε... φωτιά ο Λευκός Πύργος μετά το πρώτο νταμπλ του ΠΑΟΚ (Photos)  Documento

Σε ξέφρενους πανηγυρισμούς έχουν ξεσπάσει οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, αμέσως μετά την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδος, απέναντι στην ΑΕΚ.

Δημοσιεύθηκε στις 11 May 2019 | 10:00 am


Πύργος: Τρεις κάδοι καταστράφηκαν από πυρκαγιά στο κέντρο - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: Τρεις κάδοι καταστράφηκαν από πυρκαγιά στο κέντρο - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Μέρα - μεσημέρι φούντωσαν τρεις κάδοι απορριμμάτων στο κέντρο του Πύργου, στην οδό Αχιλλέως, απέναντι από το εργατικό κέντρο Πύργου. Κάτω από ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 May 2019 | 12:12 pm


Πύργος: Ένταση στην κεντρική πλατεία με αντεξουσιαστές (video) - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: Ένταση στην κεντρική πλατεία με αντεξουσιαστές (video) - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Ένταση αυτή την ώρα στην κεντρική πλατεία του Πύργου με την παρουσία αντεξουσιαστών που βρέθηκαν στον Πύργο από άλλη περιοχή με αφορμή την ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 May 2019 | 10:00 am


Πύργος: Πήγαν να κλέψουν σε κατάστημα παιδικών ρούχων - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: Πήγαν να κλέψουν σε κατάστημα παιδικών ρούχων - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Στα πράσα πιάστηκαν τρεις γυναίκες ηλικίας 23, 29 και 31 ετών στον Πύργο, όταν αποπειράθηκαν να κλέψουν ρούχα από κατάστημα παιδικών ενδυμάτων, εν ώρα ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 May 2019 | 10:00 am


Παίζει Ρώμη ο Πύργος - Tennis24

Παίζει Ρώμη ο Πύργος  Tennis24

Θετική η επιστροφή του Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο παρά τον πρόωρο αποκλεισμό στη Μαδρίτη. Η προσπάθεια επανόδου του Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο στο ATP ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 May 2019 | 10:00 am


Τάκης Τριαντόπουλος: Ο Πύργος είναι η πόλη μας (video) - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Τάκης Τριαντόπουλος: Ο Πύργος είναι η πόλη μας (video) - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Tags. Στάθης Καννής, Υποψήφιος Δήμαρχος Πύργου , Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πύργου, Τάκης Τριαντόπουλος ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 May 2019 | 10:00 am


Πύργος: Αυξημένα αστυνομικά μέτρα για την ομιλία Ι. Λαγού της Χ.Α. - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: Αυξημένα αστυνομικά μέτρα για την ομιλία Ι. Λαγού της Χ.Α. - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Αυξημένες αστυνομικές δυνάμεις έχουν λάβει θέση στο κέντρο του Πύργου και πλησίον των γραφείων της Χρυσής Αυγής στην οδό Μιαούλη. Στις 7 το απόγευμα ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 May 2019 | 10:00 am


Μουσείο Μελισσοκομίας ο Πύργος Συγγρού - AgroNews

Μουσείο Μελισσοκομίας ο Πύργος Συγγρού  AgroNews

Στην καρδιά του καταπράσινου Άλσους Συγγρού στο Μαρούσι, στο εσωτερικό του εντυπωσιακού Πύργου του Ανδρέα Συγγρού, φιλοξενείται το Μουσείο ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 May 2019 | 10:00 am


Ενας νέος Πύργος για το Παρίσι - Protagon

Ενας νέος Πύργος για το Παρίσι  Protagon

Θα είναι ο πρώτος ουρανοξύστης που θα χτιστεί στην Πόλη του Φωτός έπειτα από σχεδόν μισόν αιώνα. Υστερα από πολλές μάχες, νομικές και πολιτισμικές, ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 May 2019 | 10:00 am


Προχωρά ο Βαβρίνκα, δεν άντεξε ο "Πύργος" - VIDEO - Tennis24

Προχωρά ο Βαβρίνκα, δεν άντεξε ο "Πύργος" - VIDEO  Tennis24

Ο Στάνισλας Βαβρίνκα συνέχισε με εντυπωσιακό τρόπο την πορεία του στο φετινό Madrid Masters αλλά ο Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο αποκλείστηκε από τη ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 May 2019 | 10:00 am


Νέα απόπειρα «ανάστασης» του Πύργου Πειραιά - Euro2day

Νέα απόπειρα «ανάστασης» του Πύργου Πειραιά  Euro2day

Για μία ακόμα φορά ένας δήμαρχος Πειραιά ανακοινώνει σχέδιο αξιοποίησης του δεύτερου ψηλότερου κτιρίου στην Ελλάδα, που παραμένει αναξιοποίητο από το.

Δημοσιεύθηκε στις 7 May 2019 | 10:00 am


Πύργος: Έξι συλλήψεις για δύο περιπτώσεις κλοπών - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: Έξι συλλήψεις για δύο περιπτώσεις κλοπών - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, τέσσερις ημεδαποί ηλικίας 14, 16, 16 και 21 ετών, διότι ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 May 2019 | 10:00 am


Πύργος: Στα «κάγκελα» για τον πλειστηριασμό με απεργία διαρκείας - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: Στα «κάγκελα» για τον πλειστηριασμό με απεργία διαρκείας - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Αντιμέτωπος με την κατάσχεση του ακινήτου του και τον πλειστηριασμό αυτού, προς όφελος τράπεζας, βρίσκεται ο γνωστός επιχειρηματίας Γιώργος Δούνιας στον ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 May 2019 | 10:00 am


Ο καταραμένος Πύργος του Πειραιά αποκτά «Υγρή Ψυχή» - Monopoli.gr

Ο καταραμένος Πύργος του Πειραιά αποκτά «Υγρή Ψυχή»  Monopoli.gr

Η γκαλερί Rodeo αφυπνίζει τον "καταραμένο" Πύργο Πειραιά μέσα από μια φωτιστική εγκατάσταση που στρέφει το βλέμμα στο μεγάλο λιμάνι. - monopoli ...

Δημοσιεύθηκε στις 6 May 2019 | 10:00 am


130 χρονών γίνεται ο Πύργος του Αϊφελ | Κόσμος | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - Η Καθημερινή

130 χρονών γίνεται ο Πύργος του Αϊφελ | Κόσμος | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  Η Καθημερινή

Παρίσι και Πύργος του Άιφελ είναι μια ιστορία μίσους και αγάπης. Οι κάτοικοι θέλησαν να κατεδαφιστεί όταν τελείωσε η Παγκόσμια Έκθεση για την οποία είχε ...

Δημοσιεύθηκε στις 6 May 2019 | 10:00 am


Φωτίστηκε ο Πύργος του Πειραιά | naftemporiki.gr - naftemporiki.gr

Φωτίστηκε ο Πύργος του Πειραιά | naftemporiki.gr  naftemporiki.gr

Την τιμητική του έχει ο Πειραιάς με τις «Ημέρες Θάλασσας», που διοργανώνει για πέμπτη συνεχή χρονιά ο δήμος σε συνεργασία με πολλούς φορείς και συλλόγους ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 May 2019 | 10:00 am


Πέντε νεογοτθικοί πύργοι της Αθήνας που θυμίζουν Κεντρική Ευρώπη - LiFO

Πέντε νεογοτθικοί πύργοι της Αθήνας που θυμίζουν Κεντρική Ευρώπη  LiFO

Νεογοτθικοί πύργοι στην Αθήνα που θυμίζουν κτίρια της Κεντρικής Ευρώπης.

Δημοσιεύθηκε στις 4 May 2019 | 10:00 am


Πύργος: Ασυνείδητοι εγκατέλειψαν νεογέννητα γατάκια δίπλα σε κάδο σκουπιδιών - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: Ασυνείδητοι εγκατέλειψαν νεογέννητα γατάκια δίπλα σε κάδο σκουπιδιών - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Απέναντι στην απανθρωπιά κάποιων εμείς απαντάμε με την αγάπη και το ενδιαφέρον… Το μεσημέρι της Πέμπτης σε χωριό του Πύργου, εντοπίσαμε τέσσερα ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 May 2019 | 10:00 am


Προκήρυχθηκε ο διαγωνισμός για τον Πύργο Πειραιά - Το Βήμα Online

Προκήρυχθηκε ο διαγωνισμός για τον Πύργο Πειραιά  Το Βήμα Online

Στον «αέρα» βρίσκεται από σήμερα στην Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, η προκήρυξη για τον διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό για την αξιοποίηση του ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 May 2019 | 10:00 am


Πύργος: Oδηγούσε μεθυσμένος και χωρίς δίπλωμα - Κοινωνία - BEST News

Πύργος: Oδηγούσε μεθυσμένος και χωρίς δίπλωμα - Κοινωνία  BEST News

Συνελήφθη σήμερα τα ξημερώματα, στον Πύργο, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Πύργου και του Αστυνομικού Τμήματος Πύργου, ένας 27χρονος ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 May 2019 | 10:00 am


Πύργος: Δυναμικά ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς από ΠΑΜΕ - συνδικάτα - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: Δυναμικά ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς από ΠΑΜΕ - συνδικάτα - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Δυναμική ήταν η εκδήλωση της Πρωτομαγιάς του ΠΑΜΕ Ηλείας στον Πύργο με τη συμμετοχή των εργατικών σωματείων του νομού. Οι ομιλίες και οι χαιρετισμοί ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 May 2019 | 10:00 am


Πύργος: Και άλλος οδηγός που οδηγούσε μεθυσμένος και χωρίς δίπλωμα - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: Και άλλος οδηγός που οδηγούσε μεθυσμένος και χωρίς δίπλωμα - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Νέο περιστατικό με οδηγό που οδηγούσε μεθυσμένος και χωρίς δίπλωμα στην πόλη του Πύργου. Τα ξημερώματα της Πέμπτης συνελήφθη, από αστυνομικούς του ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 May 2019 | 10:00 am


Πύργος: Θλίψη στο χώρο των προσκόπων - Έφυγε ο Δημήτρης Σαργέντης - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: Θλίψη στο χώρο των προσκόπων - Έφυγε ο Δημήτρης Σαργέντης - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Έφυγε χθες από τη ζωή ο πρώην Έφορος Περιοχής Προσκόπων Πελοποννήσου και εξέχων στέλεχος του Ηλειακού Προσκοπισμού, ο Δημήτρης Σαργέντης, ...

Δημοσιεύθηκε στις 1 May 2019 | 10:00 am


Σπίρτζης: Ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα- Πύργος θα προχωρήσει, παρά την κινδυνολογία της ΝΔ - In.gr

Σπίρτζης: Ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα- Πύργος θα προχωρήσει, παρά την κινδυνολογία της ΝΔ  In.gr

Για λάσπη, πανικό και παραπληροφόρηση κάνει λόγο ο υπουργός υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, απαντώντας σε δημοσιεύματα ότι ...

Δημοσιεύθηκε στις 30 April 2019 | 10:00 am


Πύργος: Πήγε στο νοσοκομείο μετά από αδιαθεσία και πέθανε στην τουαλέτα - BEST News

Πύργος: Πήγε στο νοσοκομείο μετά από αδιαθεσία και πέθανε στην τουαλέτα  BEST News

Νεκρός μέσα στην τουαλέτα του νοσοκομείου Πύργου βρέθηκε ένας 47χρονος από τη Γαστούνη, το απόγευμα της Κυριακή του Πάσχα. Ο άτυχος άντρας είχε ...

Δημοσιεύθηκε στις 29 April 2019 | 10:00 am


Πύργος: Έφυγε πλήρης ημερών η Αθανασία Παπαηλίου - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: Έφυγε πλήρης ημερών η Αθανασία Παπαηλίου - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Η αρχόντισσα της οδού Κυρίλλου Ωλένης, η Αθανασία Παπαηλίου σε ηλικία 93 ετών, πλήρης ημερών, αποδήμησε εις Κύριον ανήμερα της Ανάστασής του.

Δημοσιεύθηκε στις 28 April 2019 | 10:00 am


Πύργος: Ανάσταση στην κατάμεστη κεντρική πλατεία (photos & video) - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: Ανάσταση στην κατάμεστη κεντρική πλατεία (photos & video) - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Όπως τη Μ. Παρασκευή, έτσι και το βράδυ του Μ. Σαββάτου την ώρα της Ανάστασης, η κεντρική πλατεία του Πύργου, γέμισε με κόσμο από νωρίς. Θα λέγαμε πως ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 April 2019 | 10:00 am


Η νέα χάραξη του αυτοκινητοδρόμου Πατρών – Πύργου(Χάρτης) - Patras Times

Η νέα χάραξη του αυτοκινητοδρόμου Πατρών – Πύργου(Χάρτης)  Patras Times

Ένα έργο πνοής αλλά και ζωής, του αυτοκινητοδρόμου Πατρών – Πύργου, καθώς στο υφιστάμενο τμήμα του δρόμου, έχουν συμβεί δεκάδες θανατηφόρα τροχαία ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2019 | 10:00 am


Πύργος: ΚΚΕ - ΠΑΜΕ - Οικοδόμοι - ιδιωτικοί υπάλληλοι στη μεγάλη απεργία της Πρωτομαγιάς - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: ΚΚΕ - ΠΑΜΕ - Οικοδόμοι - ιδιωτικοί υπάλληλοι στη μεγάλη απεργία της Πρωτομαγιάς - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Μαζί με το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ, το συνδικάτο οικοδόμων και το σωματείο εργαζομένων στις εμπορικές επιχεριήσεις και τα καταστήματα του ν. Ηλείας συμμετέχουν ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2019 | 10:00 am


Πύργος: Με χιλιάδες κόσμου η συγκέντρωση των Επιταφίων - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: Με χιλιάδες κόσμου η συγκέντρωση των Επιταφίων - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Στην κατάμεστη από κόσμο κεντρική πλατεία Πύργου, συγκεντρώθηκαν και φέτος οι Επιτάφιοι πέντε εκ των ενοριών της πόλης. Μπροστά από τον Ι.Ν. Αγίου ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2019 | 10:00 am


Πύργος: Σοβαρός τραυματισμός ηλικιωμένου - Καταπλακώθηκε από τρακτέρ - Epoli.gr

Πύργος: Σοβαρός τραυματισμός ηλικιωμένου - Καταπλακώθηκε από τρακτέρ  Epoli.gr

Η κατάρα των τρακτέρ χτύπησε ξανά, αυτή τη φορά με θύμα έναν ηλικιωμένο ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2019 | 10:00 am


Πύργος: Αυξήσεις έως και 50% στα σουβλάκια - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: Αυξήσεις έως και 50% στα σουβλάκια - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας από τους ιδιοκτήτες ψητοπωλείων στην Αθήνα, δεν άφησαν ανεπηρέαστη και την Ηλεία. Πλέον από την 1η Μαΐου η τιμή ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 April 2019 | 10:00 am


Φιέστα στο δρόμο Πάτρα - Πύργος: Μετά τον Σπίρτζη έφυγε και το «εργοτάξιο» - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online - Εφημερίδα Ελευθερία

Φιέστα στο δρόμο Πάτρα - Πύργος: Μετά τον Σπίρτζη έφυγε και το «εργοτάξιο» - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online  Εφημερίδα Ελευθερία

"Εξαφανίστηκαν" χθες τα μηχανήματα μπροστά από τα οποία φωτογραφήθηκε προχθές ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, ανακοινώνοντας την έναρξη ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 April 2019 | 10:00 am


Πύργος: Το συντριβάνι ξανά στη θέση του - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: Το συντριβάνι ξανά στη θέση του - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Στη θέση του τοποθετήθηκε και πάλι το σνυτιβάνι 'αχινός' της κεντρικής πλατείας του Πύργου. Λίγους μήνες μετά την αγορά και αρχική τοποθέτησή του, λόγω της ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 April 2019 | 10:00 am


Έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών του αυτοκινητόδρομου Πάτρα –Πύργος - Prisma News

Έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών του αυτοκινητόδρομου Πάτρα –Πύργος  Prisma News

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης παρέδωσε τη Μ.Τετάρτη το πρωί στην κυκλοφορία το πρώτο τμήμα μήκους 15 χιλιόμετρων του ...

Δημοσιεύθηκε στις 25 April 2019 | 10:00 am


Πύργος: Αναστάτωση από φωτιά μικρής έκτασης σε κτίριο γραφείων - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: Αναστάτωση από φωτιά μικρής έκτασης σε κτίριο γραφείων - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Αναστάτωση από φωτιά μικρής έκτασης προκλήθηκε σε κτίριο γραφείων στο κέντρο του Πύργου λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της Μ. Πέμπτης. Η κινητοποίηση της ...

Δημοσιεύθηκε στις 25 April 2019 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Πύργος

Φιλικοί ιστότοποι: