Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα    >    Ειδήσεις & Νέα

Fimotro

ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Έσπεν Βαρτ 'Αιντα ο οποίος χθες συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών Ν. Κοτζιά. Ο ειδικός σύμβουλος του...
ΓΓ του ΟΗΕ σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον ΥΠΕΞ είχε εκφράσει την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα παίζει τον δικό της ρόλο στο να δημιουργήσει τις συνθήκες για να δοθεί ένα τέλος στον τραγικό 42χρονο διχασμό.
Για το ζήτημα της Κύπρου είχε περιληφθεί αναφορά στη διακήρυξη της Ευρωμεσογειακής Συνόδου στην Αθήνα στην οποία είχε υπογραμμιστεί η ανάγκη να αποτελέσει προτεραιότητα της ΕΕ ο τερματισμός της κατοχής στην Κύπρο και η υποστήριξη των διαπραγματεύσεων για δίκαιη, βιώσιμη και συνολική λύση χωρίς εγγυήσεις στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και της ιδιότητας της Κύπρου ως κράτος μέλος της ΕΕ.
Την περασμένη εβδομάδα επίσης ο πρωθυπουργός είχε δείπνο με τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2016 | 7:00 pm


ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί έξω από τα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΑΔΕΔΥ την ίδια ώρα που μέσα στο κτίριο εξελίσσεται συζήτηση...
για θέματα κοινωνικής πολιτικής μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας και φορέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Όπως υποστηρίζουν οι διαδηλωτές, η συζήτηση αυτή είναι υποκριτική και προκαλεί τον κόσμο όταν με αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης σφαγιάζονται οι συντάξεις και τα εισοδήματα του λαού και ταυτόχρονα καταργούνται συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκος Τράκκας «με αυτή τη φτώχεια και την εξαθλίωση είναι πρόκληση να συζητάνε αυτοί που τις προκαλούν, για κοινωνικές πολιτικές».

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2016 | 5:30 pm


ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ 44 ΝΕΑ ΓΟΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΤΑΣΗ

Περισσότερο φως στο γενετικό υπόβαθρο της αρτηριακής πίεσης και ειδικότερα της υπέρτασης έριξαν τρεις μεγάλες διεθνείς επιστημονικές έρευνες, με συμμετοχή πολλών ελλήνων επιστημόνων...
οι οποίες ανακάλυψαν συνολικά 44 άγνωστα έως τώρα γονίδια που σχετίζονται με τη συγκεκριμένη πάθηση.
Ήταν ήδη γνωστό ότι η υπέρταση -βασική αιτία καρδιοπάθειας, εγκεφαλικού και χρόνιας νεφροπάθειας παγκοσμίως- έχει κληρονομική διάσταση περίπου κατά το ήμισυ. Μέχρι σήμερα είχαν ανακαλυφθεί περίπου 60 γονίδια που εξηγούσαν μόνο το 2% του γενετικού κινδύνου για υψηλή αρτηριακή πίεση.
Οι τρεις νέες μελέτες, σε εκατοντάδες χιλιάδες άτομα η κάθε μία, που παρουσιάσθηκαν στο περιοδικό γενετικής "Nature Genetics", με επικεφαλής επιστήμονες των πανεπιστημίων Κέμπριτζ και Χάρβαρντ, ανακάλυψαν δεκάδες νέα γονίδια. Έτσι, αυξάνουν πλέον σε πάνω από 100 τους γνωστούς γενετικούς παράγοντες κινδύνου και αναμένεται να συμβάλουν στην αναζήτηση νέων θεραπευτικών στρατηγικών.
Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι στο μέλλον θα καταφέρουν να φέρουν στο φως και αρκετά ακόμη γονίδια, πιθανώς εκατοντάδες, που εμπλέκονται στην υπέρταση, μια βασική αιτία πρόωρου θανάτου διεθνώς. Περίπου ο ένας στους τρεις ενηλίκους έχει πίεση υψηλότερη από το κανονικό και, από αυτούς, μόνο οι μισοί την θέτουν υπό έλεγχο με φάρμακα.
Στις μελέτες συμετείχε μια πλειάδα ελλήνων επιστημόνων του εσωτερικού και της διασποράς: Φώτης Δρένος, Πάνος Δελούκας, Γιώργος Δεδούσης, Γενοβέφα Κολοβού, Ευάγγελος Ευαγγέλου, Όλγα Γιαννακοπούλου, Ανδριανός Γιόρκας, Αλίκη-Ελένη Φαρμάκη, Ειρήνη Μαρούλη, Γιώργος Παπανικολάου, Σταυρούλα Κανόνη, Λουκιανός Ραλλίδης και Λάζαρος Λατανιώτης.

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2016 | 5:00 pm


Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΦΟΒΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Την πρώτη θέση μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών καταλαμβάνει η Ελλάδα αναφορικά με την εργασιακή ανασφάλεια. Αυτό προκύπτει, μεταξύ άλλων, από την έρευνα Consumer Confidence της Nielsen για το δεύτερο τρίμηνο...
του 2016, σύμφωνα με την οποία 4 στους 10 Έλληνες ανησυχούν για την εργασία τους, ενώ το 34% για την οικονομία.
Σημαντική ήταν η αύξηση που σημειώθηκε στις ανησυχίες για τις αυξήσεις στους λογαριασμούς κοινής ωφέλειας (13% έναντι 5%), ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το ποσοστό ανησυχιών για τη μετανάστευση και τον πόλεμο επέστρεψε στα περσινά επίπεδα. Επιπλέον, σημαντικό είναι το ποσοστό όσων πιστεύουν ότι η χώρα θα συνεχίσει να βρίσκεται σε οικονομική ύφεση και την επόμενη χρονιά και παραμένει στο υψηλό 82% των ερωτηθέντων (-2%, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο).
Σε σχέση, όμως, με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, είναι αυξημένο κατά 18 ποσοστιαίες μονάδες. Παράλληλα με την ανησυχία για την οικονομία της χώρας, σταθερά το 76% των Ελλήνων φαίνεται να ανησυχεί και για την προσωπική οικονομική του κατάσταση, γεγονός που απεικονίζεται και στο υψηλό 33% αυτών που ισχυρίζονται ότι δεν τους περισσεύουν καθόλου χρήματα.
Τέλος, 8 στους 10 Έλληνες προσπαθούν σε σταθερή βάση να περικόψουν τα έξοδα του νοικοκυριού τους.
Οι κύριες ενέργειες περικοπής των εξόδων συνεχίζουν να εντοπίζονται στη μείωση των δαπανών για διασκέδαση εκτός σπιτιού (72%), στην αγορά φθηνότερων τροφίμων (67%) και στα έξοδα για ρουχισμό (62%).
Δείκτης αισιοδοξίας
Όσον αφορά στην πορεία του δείκτη αισιοδοξίας των καταναλωτών, στην Ελλάδα μειώθηκε κατά μία μονάδα, ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο φαίνεται να σταθεροποιείται στα επίπεδα των 98 μονάδων τα τελευταία τρίμηνα. Αναλυτικότερα, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, ο δείκτης είναι αυξημένος στη Βόρεια Αμερική (111 έναντι 108), ενώ παρέμεινε σχετικά σταθερός στις ασιατικές χώρες του Ειρηνικού και την Ωκεανία (107), στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή (89) και στη Λατινική Αμερική (78).
Ειδικότερα, για την Ευρώπη (79), ο δείκτης αυξήθηκε κατά 1 μονάδα, σε σχέση με το Α΄ τρίμηνο του 2016. Αναλυτικότερα, αύξηση του δείκτη παρατηρήθηκε σε 22 από τις 34 ευρωπαϊκές χώρες. Η μεγαλύτερη άνοδος εντοπίζεται στη Δανία (112 έναντι 105), στην Ολλανδία (91 έναντι 85), στη Λευκορωσία (55 έναντι 50) και την Ουκρανία (52 έναντι 46). Στον αντίποδα, η μεγαλύτερη πτώση στην αισιοδοξία εντοπίζεται στην Πορτογαλία (66 έναντι 72), στη Λιθουανία (73 έναντι 79) και στο Βέλγιο (76 έναντι 82). Μεταξύ των ανησυχιών που διέπουν τους Ευρωπαίους πολίτες, ο φόβος για τρομοκρατικές επιθέσεις (24%) εξακολουθεί να καταλαμβάνει την πρώτη θέση από το τελευταίο τρίμηνο του 2015, ενώ ακολουθούν οι ανησυχίες για την οικονομία και την εργασιακή ανασφάλεια, με αναφορές στο 20% για το καθένα.

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2016 | 3:30 pm


ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΑΠΠΑ ΣΤΟΝ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ALPHA

«Ορισμένοι επιχειρηματίες με την ασπίδα των εργαζομένων προσπαθούν να επιβληθούν. Αυτό δεν θα συμβεί», τόνισε  ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς μιλώντας Στο Κόκκινο, σχετικά με τις επιθέσεις που δέχεται από τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha...
«Η κατάσταση των εργαζομένων είναι επιχειρηματική επιλογή της εκάστοτε διοίκησης, επιπλέον υπάρχουν προτάσεις επιχειρηματιών όπου διασφαλίζουν τις θέσεις εργασίας», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Για στοχοποίηση έκανε λόγο ο κ. Παππάς αναφερόμενος στα τελευταία δημοσιεύματα που αφορούν το πρόσωπό του, σχολιάζοντας ότι «κάνουν τακτικό λάθος όσοι προχωρούν σε προσωπικές επιθέσεις, νομίζοντας ότι οι πολιτικές μας είναι προσωπικές και θα αλλάξουν αν έλθει κάποιος άλλος».

Για το θέμα της απασχόλησης και της στάσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επανέλαβε ότι πρόκειται για προσπάθεια αντιστροφής της πραγματικότητας και θύμισε ότι η Νέα Δημοκρατία υποσχόταν το 2015 δεκάδες χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο, ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα και «γκρίνιαζε» για το όριο των 400 εργαζόμενων στα κανάλια, που προωθούσε ο νέος νόμος. «Έρχεται τώρα και λέει ότι η δική μας πολιτική θα έχει ως αποτέλεσμα απολύσεις και ανεργία», σχολίασε καυστικά ο υπουργός Επικρατείας.

Η αγορά παρουσίασε τα τελευταία χρόνια δύο καμπύλες, μία πτωτική στην απασχόληση και μία ανοδική στα χρέη, ένα φαύλο κύκλο χωρίς πάτο, στον οποίο μπαίνει τέλος με το νέο νόμο, που θέτει ελάχιστα όρια τόσο για τις θέσεις εργασίας όσο και άλλες προϋποθέσεις.

Ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι δημοσιογράφοι αντί να ασκούν το λειτούργημά τους, υπερασπίζονται τα συμφέροντα της εργοδοσίας, είναι δικαίωμά τους, είναι κατανοητό, είπε ο κ.Παππάς, αλλά οι εργαζόμενοι σε κάθε σταθμό, θα πρέπει να κοιτάξουν στα μάτια τις ιδιοκτησίες τους, τους εργοδότες τους.

Για τον Alpha και τις υπόλοιπες επιχειρήσεις, υπάρχουν σύμφωνα με δημοσιεύματα προτάσεις που μπορούν να προστατέψουν την απασχόληση, σημείωσε ο κ.Παππάς. Θα πρέπει λοιπόν να ρωτήσουν γιατί χρησιμοποιούνται οι εργαζόμενοι ως ασπίδα. Πρόκειται να επιχειρηματικές επιλογές, με την ασπίδα των εργαζόμενων να επιβληθούν, δεν θα συμβεί αυτό, ξεκαθάρισε.

Σε σχέση με τον αριθμό των αδειών, εξάλλου, αναφέρθηκε στις αντιφάσεις της ΝΔ και την επίθεση που δέχθηκε ο ίδιος λόγω του ότι η απόφαση πάρθηκε στη Βουλή και όχι στο ΕΣΡ. Πώς θα αποφασίσει η ΝΔ για επιπλέον άδειες, όπως διατείνεται, θα αποφασίσει η ίδια, «όπως στο παρελθόν ο κ.Ρουσόπουλος»; αναρωτήθηκε.

Μετά το διαγωνισμό, συνέχισε ο κ.Παππάς, τελείωσε και η «γκρίνια» όσων καναλαρχών πήραν άδεια, για τον αριθμό τους. Τώρα, κανείς δεν επιθυμεί περισσότερες, θέλουν να μείνει το τοπίο με τους καθαρούς κανόνες που προβλέπει ο νέος νόμος. Υπήρξε πολλή υποκρισία, αλλά έχουμε μάθει να τα αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία και να προχωρούμε, όπως είπε.

Η καταβολή της πρώτης από τις τρεις ισόποσες δόσεις από τα 246 εκατ. ευρώ θα γίνει εντός του Σεπτεμβρίου και θα ακολουθήσει μία σε 12 μήνες και μία σε 24 μήνες, ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας, ενώ μετά την έκδοση των αδειών οι νέοι κάτοχοί τους θα πρέπει να συμβληθούν με τον πάροχο δικτύου, προκειμένου να εκπέμψουν πλέον νόμιμα.

Σημείωσε επίσης ότι απομένουν οι τελικές αποφάσεις από το ΣτΕ για τους υπερθεματιστές και στη συνέχεια όλοι θα έχουν δικαίωμα να έχουν πρόσβαση σε όλους τους φακέλους των ανταγωνιστών τους, οπότε θα δημοσιοποιηθεί το πλήρες περιεχόμενο. Χαρακτήρισε για το λόγο αυτό την επίθεση από ΜΜΕ και την αντιπολίτευση «επικοινωνιακό αντίβαρο στην εξεταστική για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ».

Ο κ.Παππάς αναφέρθηκε επίσης και στη διαδικασία που ξεκινά το επόμενο διάστημα για τις περιφερειακές άδειες, με το υπουργείο Υποδομών να επικαιροποιεί το χάρτη των συχνοτήτων, πριν ακολουθήσουν οι μελέτες για τον αριθμό των αδειών ανά περιφέρεια. Ελπίζουμε να συγκροτηθεί το ΕΣΡ για την διαδικασία της αδειοδότησης, όπως είπε.

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2016 | 2:38 pm


H ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΟΤΙ ΧΩΡΙΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΚΡΥΠΟΥΛΙΑ

Μία μέρα μετά το δημοσίευμα γνωστού περιοδικού που τους ήθελε χωριστά, Μιχάλης Χατζηγιάννης και Ζέτα Μακρυπούλια απαντούν με το δικό τους τρόπο... μέσω της δικηγόρου του τραγουδιστή. Η παρουσιάστρια βρέθηκε χθες βράδυ στο άλσος...
της Νέας Σμύρνης για να απολαύσει τη συναυλία του συντρόφου της, την πρώτη μετά την αθώωση του για την υπόθεση της φοροδιαφυγή. Στη συναυλία δεν ήταν μόνο η Ζέτα αλλά και η δικηγόρος του Μιχάλη Χατζηγιάννη, Ευαγγελία Μάντζου, η οποία φωτογραφήθηκε μαζί με το ζευγάρι και ανέβασε τις φωτογραφίες στο Facebook.

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2016 | 2:30 pm


Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΕΚΤΙΜΑ Ο ΣΤΑΘΑΚΗΣ

Σε δωδεκάμηνη βάση, Ιούνιος 2016 με Ιούνιο 2017, η οικονομία εκτιμάται ότι θα αυξηθεί κατά 2,7% δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στον ΣΚΑΙ. Τόνισε πως το δεύτερο τρίμηνο...
υπήρξε άνοδος 0.2% και πως οι εκτιμήσεις είναι ότι και το τρίτο τρίμηνο θα είναι ανοδικό. Εκτίμησε πως το τέταρτο τρίμηνο είναι κρίσιμο και ότι αν έχει θετικό πρόσημο τότε με τρία συνεχόμενα τρίμηνα με θετικό πρόσημο σημαίνει ότι η οικονομία μπαίνει στην ανάπτυξη. Γι' αυτό είπε ο κ. Σταθάκης η κυβέρνηση σημειώνει ότι βρισκόμαστε σε σημείο καμπής που γυρίζει η οικονομία. Σε αυτό υπογράμμισε πως υπάρχουν ενδείξεις με τις εξαγωγές, την σταθερή αύξηση της απασχόλησης και άλλους δείκτες που δείχνουν ότι η οικονομία γυρίζει.
Τόνισε ότι η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί τέλος Σεπτεμβρίου και πως το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου θα εκταμιευθούν τα 2,8 δισ. ευρώ της υποδόσης. Είπε πως δεν έχει στην ατζέντα του στη διαπραγμάτευση θέμα για τις ασφαλιστικές εισφορές ελευθέρων επαγγελματιών και αγροτών.
«Είναι διαχειρίσιμες και οι δύο ενότητες, δεν βλέπω σημείο εμπλοκής», δήλωσε για τη διαπραγμάτευση ο κ. Σταθάκης και τόνισε πως «επιδίωξή μας είναι να κλείσουν όλα τα θέματα της αξιολόγησης», σημειώνοντας πως πολλά από αυτά είναι περίπλοκα και δεν λύνονται αυτόματα.

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2016 | 2:00 pm


ΚΛΕΙΣΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΡΙΟ ΟΛΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο -Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου- τα φαρμακεία στην Αττική. Όπως ανακοίνωσε χθες ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, «τα φαρμακεία της δύναμής του, θα παραμείνουν...
κλειστά κατά την ημέρα του εορτασμού της ύψωσης του Τιμίου Σταυρού, η οποία είναι επίσημη αργία για τα φαρμακεία της Αττικής». Σημειώνεται ότι το κοινό θα εξυπηρετηθεί από τα εφημερεύοντα φαρμακεία.

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2016 | 1:30 pm


ΣΕ ΥΦΕΣΗ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΘΑΣΟ

Καλύτερη είναι η εικόνα στη Θάσο, με όλα τα μέτωπα της μεγάλης πυρκαγιάς που κατακαίει το νησί για τρίτη ημέρα να βρίσκονται πλέον σε ύφεση. Για την κατάσβεση της πύρινης λαίλαπας επιχειρούν...
200 πυροσβέστες, 53 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 40 στρατιώτες και 15 εθελοντές, που δίνουν «μάχη» για να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες.

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2016 | 1:00 pm


Η ΕΣΗΕΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ "ΜΠΟΥΛΙΝΓΚ" ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ

Η κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται σε πολιτικό bullying σε βάρος δημοσιογράφων, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών, μετά τη χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ...
«Η επιλογή του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ να κουνήσει το δάχτυλο σε συναδέλφους, οι οποίοι προσπαθούν να σώσουν την δουλειά τους, δεν απαντάει ούτε στα δημοσιογραφικά ερωτήματα, ούτε στο αμείλικτο ερώτημα της ανεργίας και, βεβαίως δεν είναι επιχείρημα η κυβερνητική θέση: ″όπως οι άλλοι και εσείς″» σημειώνει η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ η οποία χαρακτήρισε χυδαία και την επίθεση που δέχθηκε η δημοσιογράφος του ALPHA Ευαγγελία Τσικρίκα από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη.
Στην μακροσκελή ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών επισημαίνει ότι η κυβέρνηση σηκώνει ψηλά τα χέρια μπροστά σε αυτά που κληρονόμησε, αλλά κυρίως σε όσα προκύπτουν από δικές της πολιτικές, υπογραμμίζοντας ότι «το αποτέλεσμα της πολιτικής δημοπρασίας για την αδειοδότηση προκαλεί με την επιδότηση που παρέχει στους ιδιοκτήτες ΜΜΕ, αφού παραγράφει τις ευθύνες τους από το 2008 μέχρι σήμερα, για χιλιάδες απολύσεις, μειώσεις μισθών, ατομικές συμβάσεις εργασίας, υπονόμευση ασφαλιστικών δικαιωμάτων, συνδικαλιστικές διώξεις και τους δίνει άλλοθι να μην πληρώσουν δεδουλευμένα, αποζημιώσεις, οφειλές στα Ταμεία, υποχρεώσεις σε τράπεζες κ.λπ.» «Προσφέρει ″μπόνους″ στους υπερθεματιστές να αναπτύξουν τις δραστηριότητές τους καθιερώνοντας για αυτούς καθεστώς προστασίας και παρέχοντάς τους ″φθηνά χέρια″ με τσακισμένα δικαιώματα από τις τάξεις των παλαιών και των νέων ανέργων, ενώ τους εξασφαλίζει διαφημιστική δαπάνη, η οποία προβλέπεται ιδιαίτερα αυξημένη, επειδή συγκεντρώνεται μόνο σε συγκεκριμένους παραλήπτες».
Η Ένωση Συντακτών επισημαίνει ότι και «οι νέοι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ δεν είναι άμοιροι ευθυνών, όχι μόνο επειδή με τις ολονυκτίες στη ΓΓΕΕ νομιμοποίησαν τη διαδικασία την οποία ταυτόχρονα καταγγέλλουν, αλλά διότι τώρα δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν εργαζομένους στις όποιες επιχειρηματικές επιλογές και επιδιώξεις τους».
Τέλος, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ τονίζει ότι θα επιμείνει διεκδικώντας θεσμική παρέμβαση από την κυβέρνηση, για να μην χαθεί καμία θέση εργασίας, νομοθετική ρύθμιση για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ως όρο για αδειοδότηση στα κανάλια και διασφάλιση της ελεύθερης διακίνησης ιδεών και απρόσκοπτης πληροφόρησης των πολιτών.

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2016 | 12:30 pm


ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΤΑΧΘΗΚΕ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Υπέρ της αλλαγής του άρθρου 16 του Συντάγματος τάχθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και υποστήριξε ότι με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα υπήρχαν και σημαντικά οφέλη για την οικονομία...
«Θα μπορούσαμε να συζητάμε για 100.000 ενδεχομένους ξένους φοιτητές, 10.000 νέες θέσεις διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού και πάνω από 5.000 νέες θέσεις διοικητικού προσωπικού. Αλλά προφανώς, για να γίνουν όλα αυτά, θα πρέπει επιτέλους να σπάσουμε το ιερό ταμπού του άρθρου 16 του Συντάγματος, το απόλυτο τοτέμ της αντιμεταρρύθμισης στη χώρα» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης στην εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Τάσου Αβραντίνη με τίτλο Εκπαίδευση: Ελεύθερη επιλογή ή μια γάτα που γαβγίζει.

Αναφερόμενος στα «κουπόνια εκπαίδευσης» (vouchers) -ένα μοντέλο επιδοματικής πολιτικής στην εκπαίδευση που χρηματοδοτεί το μαθητή και όχι το σχολείο και έτσι δίνει την ελευθερία επιλογής- ο κ. Μητσοτάκης είπε απευθυνόμενος στο συγγραφέα:

«Δεν ξέρω, αγαπητέ Τάσο, αν είμαστε έτοιμοι να πάμε κατευθείαν σε αυτό το στάδιο και να συζητήσουμε τόσο τολμηρές προτάσεις. Προσωπικά πιστεύω ότι δεν είμαστε ακόμα ώριμοι να το κάνουμε, όχι να το συζητήσουμε, αλλά να πάμε σε αυτή τη λογική. Αλλά ας ξεκινήσουμε τουλάχιστον με ένα πλαίσιο παρεμβάσεων που θα απελευθερώσουν τα σχολεία από τον ασφυκτικό κρατικό έλεγχο και θα δώσουν περισσότερες δυνατότητες επιλογής στους γονείς αλλά και περισσότερο πεδίο αυτονομίας στους δασκάλους, στους διευθυντές για να μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα της παρεχόμενης υπηρεσίας που παρέχουν στα παιδιά».

«Οι κρατικές υπηρεσίες, όποιες και αν είναι αυτές, οφείλουν να είναι στοχευμένες πρωτίστως στον πολίτη και όχι στον πάροχο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης και εξήγησε: «Η πολιτική, δηλαδή, για την Παιδεία -για να το πω με πολύ απλά λόγια- πρέπει να βάζει πρώτα το μαθητή και το φοιτητή, όχι το δάσκαλο και τον καθηγητή».

Ο πρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε στην κυβέρνηση διότι «έχει εγκλωβιστεί σε συντεχνειακά ζητήματα και σε συνθήματα του χθες, που δυστυχώς δεν παρακολουθούν τις ραγδαίες αλλαγές που συντελούνται στο χώρο της εκπαίδευσης παγκόσμια».

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2016 | 12:00 pm


ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣτΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ

Την ερχόμενη Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου -όπως έχει προγραμματιστεί- πρόκειται να συζητηθούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει τηλεοπτικοί σταθμοί...
για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.
Αντίθετα, σύμφωνα με πληροφορίες, από τον εισηγητή σύμβουλο Επικρατείας, Γεώργιο Παπαγεωργίου, αναβλήθηκε η συζήτηση προσφυγών «δεύτερης γενιάς» (αιτήσεις ακύρωσης) που έχουν καταθέσει τηλεοπτικοί σταθμοί.

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2016 | 11:30 am


ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΤΣΙΜΑ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ Ο ΠΟΛΑΚΗΣ

Νέα επίθεση, με το γνωστό πλέον προκλητικό ύψος, εξαπέλυσε ο Παύλος Πολάκης σε δημοσιογράφο. Στο στόχαστρο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας αυτή την φορά  μπήκε ο Παύλος Τσίμας με αφορμή...
κριτική που του άσκησε από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.
Μετά το τέλος του δελτίου ο αναπληρωτής υπουργός επιτέθηκε στον δημοσιογράφο με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.
Συγκεκριμένα έγραψε:
«Ο ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΙΜΑΣ σχολιαστής πλέον στο ΣΚΑΕΙ (το κανάλι που μίλησε για συμμετοχή της «σοβαρής «Χρυσής Αυγής στην κυβέρνηση ) παρομοιάζει εμένα με Χρυσαυγιτη!!!!!!!!
ΤΕΛΟΣ:
Η αγάπη για το ΧΡΗΜΑ ,σε κάνει Παύλο Τσίμα
Η αλλιώς μέχρι να πληρώσουν θα πάθουν ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗ»

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2016 | 11:00 am


ΠΟΣΠΕΡΤ : ΧΡΥΣΟΚΑΝΘΑΡΟΙ, ΑΥΛΟΚΟΛΑΚΕΣ, ΓΥΜΝΟΣΑΛΙΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΤΗΝ ΕΡΤ!

Γράφει ο Κ.Π.
([email protected])
Άγρια επίθεση εξαπέλυσε η ΠΟΣΠΕΡΤ εναντίον της διοίκησης της ΕΡΤ και ειδικά στην ΕΡΤ3 που κάποιοι αυλοκόλακες όπως αναφέρει έσπασαν την απεργία και μετέδωσαν την ομιλία του...
πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Ενώ υπήρξε απόφαση όλων των σωματείων για 24ωρη απεργία στη δημόσια και ιδιωτική τηλεόραση, η διοίκηση της ΕΡΤ3 μαζί με κάποιους «εργαζόμενους» έδωσαν την εικόνα στον αέρα. Ο Κιμ Γιουγκ Μουν της ΕΡΤ3 έκανε το θαύμα του!!! Στη σκληρή ανακοινωσή της-καταγγελία, κατονομάζει πρόσωπα και αναφέρει:

Χρυσοκάνθαροι, αυλοκόλακες, γυμνοσάλιαγκες  και διοικούντες στην ΕΡΤ: Είμαστε απεργοσπάστες από  ρεαλισμό! και σήμερα γιορτάζουμε!!!

Η ΠΟΣΠΕΡΤ και οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ δεν ζητάμε ούτε την άδεια, ούτε την υποστήριξη καμίας ηγεσίας, διοίκησης , κυβέρνησης και κανενός πρωθυπουργού για το πότε και εάν θα κάνουμε απεργία, στην οποία καταφεύγουμε διεκδικώντας τα δικαιώματα μας.

Από τα χείλη του Πρωθυπουργού θεωρούμε ότι βγήκε αβίαστα η φράση που θα πίστευε και θα έλεγε κάθε δημοκράτης.

Πώς να χαρακτηρίσουμε και με ποια μελανά γράμματα να περιγράψουμε το πρωτοφανές στην ιστορία της ΕΡΤ  και το εν κρυπτό σπάσιμο της απεργίας στις 10/09/2016 από ηγετική ομάδα της ΕΡΤ3, που εγκαταστάθηκε μέσα στη Ροή και κλείδωσε τις πόρτες, απαρτιζόμενη από τον γνωστό κύριο της κυρίας που έχει το ρόλο του Γενικού Διευθυντή τον Κάντερ Μπαξ, τον Χ. Γιαννούλη δημοσιογράφο της Διεύθυνσης Ενημέρωσης με πολλαπλούς ηγετικούς ρόλους φανερούς ή κρυφούς, της Κ. Μάλαμα σκηνοθέτη και υπεύθυνη στην διεύθυνση προγράμματος, που με ελάχιστους, φοβισμένους, επιλήσμονες ή και απειλουμένους εργαζόμενους γίνανε απεργοσπάστες, ώστε να δείξουν στον Πρωθυπουργό , ότι αυτοί είναι εδώ, υποτακτικοί και  υποταγμένοι στο καθήκον της προπαγάνδας, υπέρ των κυβερνήσεων και δεν τους ενδιαφέρει ούτε η πλειοψηφία των εργαζομένων, ούτε τα πανανθρώπινα δικαιώματα, ούτε η αλληλεγγύη, ούτε ο διασυρμός της ΕΡΤ που με την πράξη τους επαναβεβαίωναν με ηχηρό τρόπο ότι η ΕΡΤ που άνοιξε από τον αγώνα των εργαζομένων και της κοινωνίας δεν είναι δημόσια αλλά άκρως κυβερνητική και ελεγχόμενη.

Καταγγέλλουμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, όλους αυτούς που συνέβαλαν σε αυτό το τραγικό γεγονός  που με μεγάλη σπουδή είχαν προνοήσει και με συνθήκες «ομερτά», να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους, γνωρίζοντας βέβαια και εν πλήρη συνείδηση το τι έκαναν.  Για το σκοπό αυτό δεν έφταναν οι λίγοι μυημένοι που επιστρατευτήκαν και ζήτησαν την βοήθεια μεγάλου όγκου δυνάμεων καταστολής που δεν άφηναν κανέναν να πλησιάσει το κτίριο αλλά να και να μην μπει μέσα κανείς ούτε καν  οι εργαζόμενοι που ήταν προσωπικό ασφαλείας. Οι πόρτες έκλεισαν από νωρίς και μέσα στο κτίριο με το στούντιο που θα γινόταν η απεργοσπασία όχι μόνο παραβρίσκονταν και  κυκλοφορούσαν ασφαλίτες με πολιτικά αλλά τους είχαν διατεθεί γραφεία για να κάθονται και να παρακολουθούν. Έλαβαν ενεργό ρόλο δίκην πορτιέρηδων βαστώντας τις πόρτες ώστε να αποτρέψουν την είσοδό μας στο κτίριο. Όταν ερωτήθηκαν ποιοι είναι, ανερυθρίαστα και αλαζονικά μας απάντησαν ότι είναι αστυνομικοί της ασφάλειας.

Όταν διαπιστώθηκε αυτό και τους ζητήσαμε να βγουν έξω από το κτίριο, γιατί δεν έχουμε χούντα,  απάντησαν ότι εντολές παίρνουν από τον Γενικό Διευθυντή της ΕΡΤ3 και δεν φταίνε αυτοί, ακριβώς το ίδιο είχε απαντήσει ο επικεφαλής των δυνάμεων που βρισκόταν έξω από την ΕΡΤ3 όταν ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ βγήκε από το κτίριο για να συνομιλήσει και να παρακαλέσει τους πολίτες και τους συνδικαλιστές  που αθρόα μαζεύονταν να διαμαρτυρηθούν για το σπάσιμο της απεργίας, ώστε να μην υπάρξουν εντάσεις (διαφαινόταν  ότι η ένταση εκεί θα κατέληγε γιατί οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν πλέον  ενισχυθεί και είχαν πάρει θέση μάχης).

Μετά απ αυτόν τον διάλογο οι διαμαρτυρόμενοι απεχώρησαν.

Μετά απ’ αυτά και την παρουσία πλέον της ΠΟΣΠΕΡΤ δεν αποτολμήθηκε από κανέναν να συνεχιστεί το σπάσιμο της απεργίας, ακυρώθηκαν οι εκπομπές που είχαν προγραμματιστεί από τους Δ/ΝΤΕΣ και απεργοσπάστες, η απεργία συνεχίστηκε μέχρι το τέλος.

Απαιτούμε η κεντρική διοίκηση της ΕΡΤ, η οποία δεν είναι άμοιρη των ευθυνών, να διατάξει εδώ και τώρα ΕΔΕ για όλα τα συμβάντα, καθώς και για τον κίνδυνο των συναδέλφων που κλειδώθηκαν σε ένα κτίριο και σε ένα στούντιο  χωρίς διεξόδους διαφυγής, που τα επέτεινε έως ασφυξίας η σπουδή για την απεργοσπασία και του -κατ’ εντολή γενικού ΕΡΤ3- αστυνομικού κλοιού ΠΑΝΤΟΥ. Η έκθεση σε  κίνδυνο  των εργαζομένων και μάλιστα σε ένα  ασυντήρητο παλιό κτίριο που δεν υπάρχουν ούτε καν τα ελάχιστα για την προστασία τους, πέρα από νομικές έχει και ηθικές ευθύνες. Ηθική  πάνω από την       << ηθική >>  της θέσης και των επιδομάτων, του κορδώματος και της εξαργύρωσης.  

Συνάδελφοι, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ έχουμε αποδείξει την ευαισθησία μας στην Δημοκρατία και στην αλληλεγγύη, κανένας γκαουλάϊτερ δεν μπορεί να εκπροσωπήσει  τις καρδιές και τις ψυχές μας, είμαστε με την κοινωνία διαχρονικά , γιατί σε αυτή τη κοινωνία είμαστε κομμάτι της και είναι αυτή που μας στηρίζει.  
Η ΕΡΤ είναι δημόσια  για την κοινωνία και όχι για τις κυβερνήσεις και την εξουσία, όπως έλεγε ένα πανό της ΕΡΤ3 την εποχή του αγώνα.

Τα στερνά τιμούν τα πρώτα, λέει ο θυμόσοφος λαός.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ και σε όλα τα ΜΜΕ, όπως και για κάθε πληττόμενο-δοκιμαζόμενο  πολίτη.

Συνεχίζουμε να είμαστε δίπλα και μαζί στα συνδικάτα που διεκδικούν το αυτονόητο : δουλειά με αξιοπρέπεια και όχι ανεργία.

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2016 | 10:41 am


ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα συναντηθεί σήμερα Τρίτη στις 11:00 με κοινωνικούς εταίρους, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, ενόψει της επίσκεψής του στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης...
Ειδικότερα, θα συναντηθεί με εκπροσώπους της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (Σ.Ε.Β.), της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2016 | 10:30 am


ΣΑΡΩΝΕΙ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΤΟΥ ΡΙΟ

Ο Παναγιώτης Τριανταφύλλου έφερε το 8ο μετάλλιο για την Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, μετά τα δύο χάλκινα στο μεικτό ομαδικό του μπότσια και στη σφαίρα γυναικών από τη Δήμητρα Κοροκίδα...
Ο Έλληνας αθλητής ηττήθηκε 15-7 από τον Ουκρανό Αντόν Ντάτσκο στον μεγάλο τελικό της σπάθης κατηγορίας Β, όμως ολοκλήρωσε με ικανοποίηση την παρουσία του στους Παραολυμπιακούς κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο.
Χάλκινο στο μπότσια
Ένα καλό σετ ήταν αρκετό για την ομάδα ζευγάρια BC3 του μπότσια ώστε να κάμψουν την αντίσταση της Σινγκαπούρης και να βρεθεί για δεύτερη συνεχή διοργάνωση στο βάθρο των Παραολυμπιακών Αγώνων. Οι Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Νίκος Πανανός και Άννα Ντέντα, στον «μικρό» τελικό του αγωνίσματος νίκησαν 8-1 τους ασιάτες και πανηγύρισαν την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου.
«Βρέχει» μετάλλια για την Ελλάδα στο Ρίο - Ενα αργυρό και δύο χάλκινα τη Δευτέρα
Αυτό είναι το δεύτερο σερί μετάλλιο για τα ζευγάρια BC3 σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, αφού το 2012 οι Πολυχρονίδης, Πανανός και Μαρία Ελένη Κορδαλή είχαν βρεθεί στην κορυφή του αγωνίσματος.
«Βρέχει» μετάλλια για την Ελλάδα στο Ρίο - Ενα αργυρό και δύο χάλκινα τη Δευτέρα
Η ελληνική ομάδα, έχοντας μάθει από το... πάθημα της πρεμιέρας των ομίλων απέναντι στην Σινγκαπούρη (σ.σ. είχε ηττηθεί 3-2), εμφανίστηκε πιο πειθαρχημένη και από το πρώτο κιόλας σετ πήρε προβάδισμα νίκης. Συγκεκριμένα, πήρε το πρώτο σετ με 3-0, έχασε το δεύτερο με 1-0, πήρε το τρίτο με 2-0 και το τέταρτο με 3-0.
Για τον Γρηγόρη Πολυχρονίδη, αυτό είναι το τρίτο Παραολυμπιακό μετάλλιο της καριέρας του, αφού το 2008 στο Πεκίνο ήταν δεύτερος στο ατομικό BC3, ενώ για τον Νίκο Πανανό το μετάλλιο αυτό αποτελεί το ιδανικότερο φινάλε σε μια υπέρλαμπρη πολυετή αθλητική καριέρα, αφού όπως είχε δηλώσει πριν την έναρξη των Αγώνων, το Ρίο αποτελούσε τον τελευταίο σταθμό.
Χάλκινη και η Κοροκίδα
Από τον στίβο ήρθε το 6ο ελληνικό μετάλλιο στους 15ους Παραολυμπιακούς Αγώνες Ρίο 2016.
Η Δήμητρα Κοροκίδα, σχεδόν 10 μήνες μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα, σήμερα, με καλύτερη βολή στα 4 μέτρα 28 εκατοστά, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στη σφαίρα κατηγορίας F53.
Η επίδοσή της αποτελεί εφετινό προσωπικό ρεκόρ, αφού ήρθε στο Ρίο με 4.27. Οι βολές της Κοροκίδα ήταν 4.17, 4.27, 4.28, 3.83, 4.10 και 4.22

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2016 | 10:00 am


Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΤΕΡΗ ΛΥΣΗ ΣΤΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!

Μην περιμένετε να έρθει ο χειμώνας για να σκεφτείτε τι θα κάνετε με τα καλοριφέρ και την θέρμανση στο χώρο σας, ιδιαίτερα όταν δεν έχει κόστος, είναι μια καλή ιδέα...
 Με μια απλή διαδικασία, τα παλιά καλοριφέρ μπορούν να μετατραπούν σε ένα σύγχρονο σύστημα αυτόνομης θέρμανσης, χωρίς πετρέλαιο και χωρίς κόστος! Μάθετε πως εδώ.

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2016 | 9:35 am


ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΚΙΝΕΖΙΚΟΣ ΚΟΛΟΣΣΟΣ ALIBABA

Ο κινέζος κολοσσός Alibaba φτάνει στην Ελλάδα. Υψηλόβαθμα στελέχη της μεγαλύτερης εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου στον κόσμο αναμένονται στην Αθήνα το μεσημέρι της 13ης Σεπτεμβρίου 2016 για...
άμεσες επαφές με εκπροσώπους της Κυβέρνησης, φορείς, κοινωνικούς εταίρους και επιχειρηματίες.
Την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 16:00, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας Γιάννης Χατζηθεοδοσίου θα υποδεχθεί την κινέζικη αντιπροσωπεία στα γραφεία του Επιμελητηρίου (Πανεπιστημίου 44, 2ος όροφος) όπου θα δοθεί η δυνατότητα και για μία πρώτη επικοινωνία με τους εκπροσώπους του Τύπου.
Θα ακολουθήσει στις 18.00 εκδήλωση στο υπουργείο Εξωτερικών όπου θα υποδεχθεί τα στελέχη της Alibaba και του επιμελητηρίου ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, ενώ θα παρευρεθούν εκπρόσωποι επιχειρηματικών φορέων από όλη την Ελλάδα.
Το μεγάλο ραντεβού της Ελληνικής Επιχειρηματικής Κοινότητας με την Alibaba θα δοθεί την επόμενη ημέρα, 14 Σεπτεμβρίου, στο ξενοδοχείο Hilton. Τα στελέχη της κινέζικης εταιρείας θα προχωρήσουν στην παρουσίαση των δραστηριοτήτων της Alibaba, ενώ θα δοθεί η ευκαιρία για Β2Β συναντήσεις με εκπροσώπους ελληνικών εταιρειών, καθώς έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή περισσότεροι από 600 επιχειρηματίες από τον χώρο των εξαγωγών και του τουρισμού.
Στόχος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών είναι η ενίσχυση της εξωστρέφειας και η αύξηση των εξαγωγών των ελληνικών προϊόντων, καθώς και η προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού Κινέζων επισκεπτών, προκειμένου να τονωθεί η ελληνική επιχειρηματικότητα και οικονομία και να ξεκινήσει η πορεία προς την ανάπτυξη.

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2016 | 9:30 am


ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 2017 ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ

Με την «έξυπνη κάρτα» θα αντικατασταθούν σταδιακά, από το νέο έτος, τα χάρτινα εισιτήρια, βελτιώνοντας σημαντικά την πρόσβαση των επιβατών σε όλα τα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς...
αλλά και δίνοντας τη δυνατότητα για μια πιο δίκαιη τιμολόγηση των μετακινήσεων προς όφελος των επιβατών.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, στις αρχές του 2017, οι «έξυπνες» κάρτες θα αντικαταστήσουν το κλασικό χάρτινο εισιτήριο, δίνοντας τη δυνατότητα για ζωνική- αναλογική χρέωση, δηλαδή ο επιβάτης θα πληρώνει αντίτιμο ανάλογα με την απόσταση που θα διανύει και όχι για το σύνολο της διαδρομής που το μέσο εκτελεί, όπως συμβαίνει σήμερα.
Όπως δηλώνει, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ Τάσος Ταστάνης, «η κάρτα αυτή θα είναι προσωποποιημένη και θα φορτώνεται με ένα ποσό με πολλούς τρόπους (με πιστωτικές κάρτες, από το διαδίκτυο, στα γκισέ κ.ά.). Αυτό το ποσό θα μειώνεται κάθε φορά που θα την περνάει ο επιβάτης μπροστά από ένα ειδικό ακυρωτικό μηχάνημα μέσα στο λεωφορείο, το τρόλεϊ και το τραμ ή από τις ειδικές πύλες εισόδου- εξόδου που θα υπάρχουν στο μετρό και τον ηλεκτρικό. Εκτός από την κάρτα θα εκδοθούν και ειδικά «χάρτινα» εισιτήρια, τα οποία θα ενσωματώνουν ένα μικρό κύκλωμα και θα λειτουργούν με αντίστοιχο τρόπο όπως η κάρτα».
Να σημειωθεί πως ο πρώτος πολίτης που έκανε συμβολικά χρήση της «έξυπνης κάρτας» περνώντας από τις πύλες εισόδου- εξόδου που θα εγκατασταθούν στο μετρό της Αθήνας ήταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του το Σάββατο στη ΔΕΘ, ενώ ενημερώθηκε και για τις νέες τεχνολογίες που εφαρμόζει ο όμιλος ΟΑΣΑ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών της Αθήνας που χρησιμοποιούν τις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες.
Η συνέντευξη του προέδρου του ΟΑΣΑ Τάσου Ταστάνη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έχει ως εξής:
Κύριε Ταστάνη, ο ΟΑΣΑ συμμετέχει με δικό του περίπτερο στην 81η ΔΕΘ όπου έχει μεταφέρει τον εξοπλισμό του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Πώς θα λειτουργεί πρακτικά το σύστημα αυτό στα δημόσια αστικά μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αθήνα;
Πραγματικά ο Όμιλος ΟΑΣΑ (ΟΑΣΑ, ΣΤΑΣΥ, ΟΣΥ) συμμετέχει στη φετινή 81η ΔΕΘ ως εκθέτης θέλοντας να ενημερώσει τους επισκέπτες της για το συγκοινωνιακό δίκτυο της Αθήνας και τις νέες τεχνολογίες που εφαρμόζει, όπως την τηλεματική στα λεωφορεία και τρόλεϊ και το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Για τον λόγο αυτό έχει μεταφέρει στη Θεσσαλονίκη υλικό και εξοπλισμό του Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου (πύλες εισόδου- εξόδου και συσκευές έκδοσης και επικύρωσης «έξυπνων καρτών») προκειμένου να επιδεικνύει στους επισκέπτες της Έκθεσης τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος.
Ήταν μάλιστα μεγάλη μας τιμή που ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ήταν ο πρώτος πολίτης που έκανε συμβολικά χρήση της «έξυπνης κάρτας», περνώντας από τις πύλες εισόδου- εξόδου που θα εγκατασταθούν στο μετρό της Αθήνας στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου Αυτόματο Σύστημα Συλλογής Κομίστρου (ηλεκτρονικό εισιτήριο) που θα αρχίσει να εφαρμόζεται σε όλα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς της πρωτεύουσας από το νέο έτος. Όπως είναι γνωστό με την υλοποίηση του έργου αυτού το χάρτινο εισιτήριο που χρησιμοποιείται σήμερα θα αντικατασταθεί σταδιακά από την ηλεκτρονική «έξυπνη κάρτα». Η κάρτα αυτή θα είναι προσωποποιημένη και θα φορτώνεται με ένα ποσό με πολλούς τρόπους (με πιστωτικές κάρτες, από το διαδίκτυο, στα γκισέ κ.ά.). Αυτό το ποσό θα μειώνεται κάθε φορά που θα την περνάει ο επιβάτης μπροστά από ένα ειδικό ακυρωτικό μηχάνημα μέσα στο λεωφορείο, το τρόλεϊ και το τραμ ή από τις ειδικές πύλες εισόδου- εξόδου που θα υπάρχουν στο μετρό και τον ηλεκτρικό. Εκτός από την κάρτα θα εκδοθούν και ειδικά «χάρτινα» εισιτήρια, τα οποία θα ενσωματώνουν ένα μικρό κύκλωμα και θα λειτουργούν με αντίστοιχο τρόπο όπως η κάρτα.
Τι οφέλη θα έχει ο πολίτης από το ηλεκτρονικό εισιτήριο και τι οφέλη προσδοκά να έχει ο ΟΑΣΑ;
Το σύστημα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου θα παρέχει πολλά πλεονεκτήματα στους επιβάτες, όπως: Πρόσβαση σε πολλά σημεία πώλησης για την αγορά και χρήση της έξυπνης κάρτας, δυνατότητα μονού εισιτηρίου για όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, πιο δίκαιη χρέωση, μέσω της εισαγωγής νέων πολιτικών τιμολόγησης και νέων προϊόντων (π.χ. σύστημα ανά ζώνες, εβδομαδιαίες κάρτες, οικογενειακές κάρτες, κ.λπ.), αυξημένη ευελιξία με πιθανή ενσωμάτωση και πρόσθετων υπηρεσιών, ευκολία για τους μη τακτικούς χρήστες και τους τουρίστες, ασφάλεια σε περίπτωση βλάβης, απώλειας ή κλοπής. Όσον αφορά τον ΟΑΣΑ πιστεύουμε πως θα μειώσει δραστικά την εισιτηριοαποφυγή. Επίσης, θα εξοικονομήσει πόρους από τη μη έκδοση των χάρτινων εισιτηρίων, θα δώσει τη δυνατότητα για καλύτερο σχεδιασμό των μεταφορών στη βάση της πραγματικής ζήτησης και θα βελτιώσει την κατανομή των εσόδων μεταξύ των φορέων εκμετάλλευσης των μεταφορών.
Από πότε θα το δούμε να εφαρμόζεται στα αστικά μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας;
Το ηλεκτρονικό εισιτήριο αναμένεται να εφαρμοστεί στις αρχές του νέου χρόνου στις αστικές συγκοινωνίες της πρωτεύουσας, αρχίζοντας από τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και το τραμ. Από το καλοκαίρι του 2017 να καλύψει και το δίκτυο του μετρό και του ηλεκτρικού, όταν θα μπουν οι ειδικές πύλες στις εισόδους- εξόδους.
Θέλω να προσθέσω πως τόσο η τηλεματική, που έχει ήδη εφαρμοστεί με επιτυχία στα λεωφορεία και τρόλεϊ όσο και το ηλεκτρονικό εισιτήριο είναι δύο έργα εκσυγχρονισμού, στρατηγικής σημασίας που χαράζουν μια νέα εποχή στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας. Είναι από τα μεγάλα στοιχήματά μας, εξυγίανσης, εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης που καταφέρνουμε να φέρουμε σε πέρας, με την πλήρη συμπαράσταση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΟΜΕΔΙ και προσωπικά του υπουργού Χρήστου Σπίρτζη, θέλοντας να εξυπηρετήσουμε καλύτερα τα εκατομμύρια των πολιτών της Αθήνας που χρησιμοποιούν τις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες για τις μετακινήσεις τους. Την ανταπόκρισή τους τη θεωρούμε δεδομένη, αν κρίνουμε από τα θετικά σχόλια που αποκομίζουμε για το έργο της τηλεματικής και από τη μαζική προσέλευση των επισκεπτών της ΔΕΘ στο περίπτερό μας που ζητούν να μάθουν λεπτομέρειες για τη λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2016 | 9:00 am


ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έθεσε σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου με τίτλο «Αναδιοργάνωση της ελληνικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας σε εφαρμογή της νομοθεσίας...
για την ολοκλήρωση της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και άλλες διατάξεις».

Σκοπός του σχεδίου νόμου, αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, είναι η αναδιοργάνωση της ελληνικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με τις διατάξεις των Κανονισμών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, ώστε να καταστεί εφικτή η ολοκλήρωση της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Με το παρόν σχέδιο νόμου, προστίθεται, ορίζονται η χονδρική αγορά προθεσμιακών προϊόντων, η ενδοημερήσια αγορά, η αγορά επόμενης ημέρας και η αγορά εξισορρόπησης.

Επίσης, ορίζονται οι Διαχειριστές κάθε μίας εκ των αγορών αυτών, καθώς και οι αρμοδιότητές τους για την αρμονική λειτουργία των αγορών που επιβλέπουν.

Οι απόψεις και προτάσεις που θα υποβληθούν θα ληφθούν υπόψη για τη βελτίωση των προτεινόμενων ρυθμίσεων. Η δημόσια διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 14:00.

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2016 | 8:30 am


Η HP ΕΞΑΓΟΡΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ SAMSUNG ΕΝΑΝΤΙ 1 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΩΝ!

Η γιγαντιαία αμερικανική εταιρεία ηλεκτρονικών υπολογιστών ΗΡ συμφώνησε τη Δευτέρα να εξαγοράσει τον κλάδο εκτυπωτών του κορεατικού ομίλου Samsung's αντί 1 εκατ. δολαρίων...
Στόχος της ΗΡ είναι να «αποσυναρμολογήσει και να επανεφεύρει» τη βιομηχανία κατασκευής εκτυπωτών, έναν κλάδο της  υψηλής τεχνολογίας που «δεν έχει ανανεωθεί εδώ και δεκαετίες», όπως η αμερικανική εταιρεία σημειώνει. Σημειωτέον ότι ο τζίρος του κλάδου των εκτυπωτών παγκοσμίως φθάνει τα 55 δισ. δολάρια.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδουν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, με την εξαγορά της αυτή η ΗΡ θα εξασφαλίσει αισθητή παρουσία στον τομέα των εκτυπωτών στην Ασία, καθώς θα αποκτήσει την τεχνολογία και τις πατέντες της Samsung σε ό,τι αφορά τους εκτυπωτές laser.

Η συμφωνία των δύο εταιρειών ανακοινώθηκε λίγες ημέρες μετά την πώληση από την αδελφή εταιρεία της ΗΡ πώλησε τον κλάδο λογισμικού της στην ανερχόμενη βρετανική εταιρεία Micro Focus.

Υπενθυμίζεται ότι η Hewlett-Packard χωρίστηκε πέρυσι σε δύο επιχειρήσεις: στην HP Inc, η οποία εστιάζει τις δραστηριότητές της στην κατασκευή ηλεκτρονικών υπολογιστών και εκτυπωτών και στη Hewlett Packard Enterprise, η οποία αποφάσισε να πουλήσει τον κλάδο λογισμικού της για να εστιαστεί στην αποθήκευση δεδομένων.

Ο κλάδος εκτυπωτών της Samsung είχε πέρυσι τζίρο 1,4 δισ. δολαρίων. Η κορεατική εταιρεία διαθέτει περισσότερες από 6.500 άδειες ευρεσιτεχνίας σε ό,τι αφορά τις εκτυπώσεις, ενώ απασχολεί περίπου 1.300 εργαζομένους με ειδίκευση στην τεχνολογία των εκτυπωτών laser.

Η μετοχή της Samsung έχει χάσει το 9% της αξίας της από την περασμένη εβδομάδα, όταν η εταιρεία αναγκάστηκε να ανακαλέσει το τελευταίο μοντέλο έξυπνων κινητών της, Galaxy Note 7, έπειτα από κρούσματα αυτανάφλεξης της μπαταρίας του που αναφέρθηκαν.

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2016 | 8:00 am


ΑΠΟΧΩΡΕΙ Η ΚΑΤΣΕΛΗ - ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

Πολύ σημαντικές αλλαγές στη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, βρίσκοται σε εξέλιξη καθώς επιταχύνεται μετά τη δημοσίευση προκήρυξης για νέο πρόεδρο του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος...
Η προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα γίνει σε ελληνικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης και αφορά στην αναζήτηση υποψηφίων για τις θέσεις Προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου, Προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου καθώς και Μη Εκτελεστικά Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου.
Όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι απόφοιτοι πανεπιστημίου, να έχουν άριστη γνώση της Αγγλικής γλώσσας και πρόσφατη εμπειρία στον χρηματοπιστωτικό τομέα.
Βεβαίως θα πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις που έχει θέσει ο νόμος για τις διοικήσεις των τραπεζών. Οπως π.χ. οι υποψήφιοι δεν θα πρέπει να ασκούν ή να τους έχει ανατεθεί κατά τα τελευταία τέσσερα χρόνια σημαντικό δημόσιο λειτούργημα (όπως αυτό ορίζεται στο Νόμο 3864/2010 όπως ισχύει).
Μεταξύ των κριτηρίων περιλαμβάνονται επίσης:
Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν τουλάχιστον 10 χρόνια εμπειρίας σε ανώτερες διευθυντικές θέσεις στον τραπεζικό τομέα ή/και στον τομέα της τραπεζικής εποπτείας σε θέματα χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, ως μέλη Κεντρικής Τράπεζας ή αντίστοιχης Εποπτικής Αρχής ή σε διεθνή χρηματοπιστωτικό οργανισμό.
Επίσης, τουλάχιστον τρία χρόνια εμπειρίας ως μέλος διοικητικού συμβουλίου σε πιστωτικό ίδρυμα ή επιχείρηση του χρηματοπιστωτικού τομέα ή σε διεθνές χρηματοπιστωτικό ίδρυμα.
Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων είναι η Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου. Εκτοτε θα γίνει η επιλογή του προσώπου που θα αντικαταστήσει την Λούκα Κατσέλη.
Αλλωστε, μέχρι τα τέλη του μήνα θα πρέπει να γίνουν

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2016 | 7:30 am


ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙ Η ΡΩΣΙΑ ΤΗΝ ΒΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Το ενδεχόμενο να καταργηθούν οι βίζες για τους υπηκόους της Τουρκίας οι οποίοι ταξιδεύουν στη Ρωσία δεν βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη αυτή τη στιγμή, είπε χθες ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Αλεξέι Μεσκόφ...
 «Το ζήτημα δεν εξετάζεται προς το παρόν. Η κατάσταση στην Τουρκία είναι ακόμη μάλλον περίπλοκη, αν και, όπως γνωρίζετε, η ρωσική πλευρά ξανάρχισε τις πτήσεις τσάρτερ προς τη χώρα αυτή», δήλωσε ο Μεσκόφ στο κρατικό ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti. «Πολλά θα εξαρτηθούν από τη βούληση των τουρκικών αρχών ασφαλείας να συνεργαστούν με τις ρωσικές» υπηρεσίες ασφαλείας, πρόσθεσε ο ίδιος.

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2016 | 7:00 am


ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1.000 ΕΚΘΕΤΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΦΕΤΙΝΗ ΔΕΘ

Με περισσότερους από 1.000 εκθέτες, τιμώμενη χώρα τη Ρωσία και ενισχυμένη διεθνή παρουσία ανοίγει το Σάββατο (10 Σεπτεμβρίου) τις πύλες η φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης...
η οποία συμπίπτει με τον εορτασμό των 90 χρόνων ζωής της διοργάνωσης.
Όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου, οι εκθεσιακές συμμετοχές στην 81η ΔΕΘ προσεγγίζουν τις 1.015, φτάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από το 2011, ενώ και οι καλυμμένοι χώροι (τόσο μέσα στα περίπτερα όσο και υπαίθρια) αξιοποιούν κάθε τ.μ. του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Οι επίσημες διεθνείς συμμετοχές προέρχονται από 18 χώρες (έναντι 14 το 2015) και συγκεκριμένα από Κύπρο, Ιράν, Σλοβακία, Πολωνία, Λουξεμβούργο, Ν. Αφρική, Αρμενία, Ινδονησία, Ουρουγουάη, FYROM, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ινδία, Ιταλία, Τυνησία, Αίγυπτο, Ρωσία και Τουρκία.
Η Ρωσία είναι η τιμώμενη χώρα, που έρχεται στη ΔΕΘ και στο περίπτερο 16 με επιχειρήσεις από τους κλάδους της αγροτικής παραγωγής και επεξεργασίας, των τροφίμων, της ενέργειας και της βιομηχανίας. Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του θεσμού της τιμώμενης χώρας θα διοργανωθεί το Ελληνορωσικό Επιχειρηματικό Φόρουμ, που θα διερευνήσει τις προοπτικές συνεργασίας των δύο χωρών.
Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά θα συμμετάσχουν 42 επιμελητήρια από όλη τη χώρα, με πρωτοβουλία της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και με 230 επιχειρήσεις. Ξεχωριστό επετειακό περίπτερο για τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του θα έχει το Εμπορικό-Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης. Ακόμη, υπάρχουν αρκετές εκδηλώσεις όπως το Φεστιβάλ Τέχνης - Επιστήμης - Τεχνολογίας, το αφιέρωμα Energia ? Natural Gas με περισσότερες από 30 συμμετοχές και το Academia, ένα θεματικό αφιέρωμα στην εκπαίδευση και τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της διοργανώτριας ΔΕΘ - Helexpo, Τάσος Τζήκας ανέφερε πως η ΔΕΘ είναι ένα πολυγεγονός που συμβάλλει όσο κανένα άλλο στα μεγέθη του εθνικού εκθεσιακού φορέα. Την ευχή να γίνει η 81η ΔΕΘ η απαρχή μιας νέας πορείας της χώρας προς την ανάπτυξη εξέφρασε η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.
Όσον αφορά τα εισιτήρια υπάρχει λαϊκή είσοδος 3 ευρώ τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη, με οικογενειακό εισιτήριο 10 ευρώ. Τις υπόλοιπες ημέρες το εισιτήριο θα είναι 5 ευρώ, με το οικογενειακό στα 15 ευρώ. Για πολύτεκνους και ΑΜΕΑ το εισιτήριο θα είναι 3 ευρώ, ανεξάρτητα από την ημέρα.

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2016 | 12:30 am


Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΗΣ ΑΛ ΚΑΪΝΤΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΟΤΙ Η 11Η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ!

O ηγέτης της Αλ Κάιντα Αϊμάν αλ Ζαουάχρι απείλησε τις ΗΠΑ ότι η τρομοκρατική οργάνωση θα επαναλάβει τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου «χιλιάδες φορές», σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο...
Διαδίκτυο με αφορμή την 15η επέτειο των πολύνεκρων χτυπημάτων στη Νέα Υόρκη.
Η 11η Σεπτεμβρίου είναι «το αποτέλεσμα των εγκλημάτων σας εναντίον μας» τόνισε ο Ζαουάχρι στο βίντεο που προβλήθηκε σε λογαριασμούς τζιχαντιστών στο Διαδίκτυο απευθυνόμενος στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν τα «εγκλήματα» συνεχιστούν, η 11η Σεπτεμβρίου «θα επαναληφθεί χιλιάδες φορές».
Την 11η Σεπτεμβρίου του 2001, δύο επιβατικά αεροπλάνα εξετράπησαν από την πορεία τους και συνετρίβησαν στους Δίδυμους Πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στη Νέα Υόρκη, σκοτώνοντας 2.753 ανθρώπους. Την ίδια ημέρα, ένα τρίτο επιβατικό αεροσκάφος συνετρίβη στην Πενσυλβάνια και άλλο ένα στο Πεντάγωνο, στα περίχωρα της Ουάσιγκτον.
Στο βίντεο, ο Ζαουάχρι αναφέρεται στην πολιτική των ΗΠΑ προς τις αραβικές και μουσουλμανικές χώρες καταγγέλλοντας την «κατοχή» των εδαφών σε αυτές τις χώρες και την στήριξη της Ουάσιγκτον σε «εγκληματικές και διεφθαρμένες» κυβερνήσεις.
Οι απειλές του ηγέτη της τρομοκρατικής οργάνωσης διατυπώνονται σε μια χρονική στιγμή όπου οι Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαιώνουν ότι οι ΗΠΑ έμαθαν να προστατεύονται από τις επιθέσεις των τζιχαντιστών με εξελιγμένα μέσα όμως παραμένουν ευάλωτες σε πιο απλής μορφής επιχειρήσεις που εξαπολύουν τοπικοί εξτρεμιστές.
Αν και, μετά την 11η Σεπτεμβρίου, οι ΗΠΑ επικέντρωσαν τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας εναντίον της Αλ Κάιντα και των Αφγανών Ταλιμπάν, σήμερα στοχοθετούν κατά προτεραιότητα την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.
Ο Ζαουάχρι κάλεσε επίσης τους τζιχαντιστές να ενώσουν τις δυνάμεις τους και τους Αφροαμερικανούς να προσηλυτιστούν στο Ισλάμ προκειμένου να «προφυλαχθούν» από τους αμερικανικούς νόμους, οι οποίοι, σύμφωνα με τον ίδιο, ελέγχονται από «την λευκή πλειοψηφία».

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2016 | 12:00 amΦιλικοί ιστότοποι: