Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα    »    Ειδήσεις & Νέα

Espresso

Εννέα μήνες «φωτιά» από τη «Σελήνη του λύκου»

COVER STORY
ΠΩΣ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΑ ΖΩΔΙΑ

Εννέα μήνες «φωτιά» από τη «Σελήνη του λύκου»

Σάββατο, Ιανουάριος 19, 2019 - 16:30

❱❱ Η πολιτική αστρολόγος Δήμητρα Παπανικολοπούλου αναλύει το σούπερ ματωμένο φεγγάρι στις 21 Ιανουαρίου

Από τον
Θάνο Μακρογαμβράκη

«Οι λύκοι, όταν σε γλείφουν, δεν το κάνουν επειδή σε αγαπάνε, αλλά για να σε φάνε». Με αυτά τα λόγια η πολιτική αστρολόγος Δήμητρα Παπανικολοπούλου περιγράφει όσα θα συμβούν από τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου και για τους επόμενους εννέα μήνες, όσο δηλαδή θα διαρκέσει η επιρροή της «σούπερ κόκκινης ματωμένης Σελήνης» ή «Σελήνης του λύκου», ενός φαινομένου που θα ολοκληρωθεί σε λίγα 24ωρα από το ζώδιο του Λέοντα.

Σύμφωνα με την αστρολόγο, τα ξημερώματα της Κυριακής προς Δευτέρα θα σημειωθεί μια ολική έκλειψη της Σελήνης, γνωστή ως «ματωμένο φεγγάρι» εξαιτίας της θέσης που έχει η Γη σε σχέση με τον Ηλιο και τη Σελήνη.

«Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα το φως του Ηλιου να έχει μια κλίση προς το φεγγάρι και έτσι να δοθεί στην πανσέληνο ένα κοκκινωπό χρώμα. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του “Super Blood Wolf Moon” θα εξελιχθεί και μια “σούπερ Σελήνη”, καθώς το ολόγιομο φεγγάρι θα βρίσκεται στη μικρότερη δυνατή απόσταση από τη Γη, με αποτέλεσμα να φαίνεται φωτεινότερο και μεγαλύτερο. Το όνομα “Σελήνη του λύκου” απέδωσαν στην πανσέληνο φυλές Ινδιάνων, οι οποίοι κατά την εποχή αυτή έβλεπαν πάντα λύκους να κυνηγάνε την τροφή τους, προκαλώντας φόβο και με τα ουρλιαχτά τους» λέει η Δήμητρα Παπανικολοπούλου.

Οπως εξηγεί η εκπρόσωπος της American Federation of Astrologers, με αυτή την πανσέληνο θα κλείσουν πολλοί ανοιχτοί πολιτικοί λογαριασμοί στην Ελλάδα: «Το διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ., το οποίο είχαμε προβλέψει σε παλαιότερο δημοσίευμα, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, αφού η κυβέρνηση δεν θα προλάβει να κάνει πράξη πολλές από τις πολιτικές συμφωνίες. Κι αυτό γιατί η πτώση της θα είναι παταγώδης, και μάλιστα από το εσωτερικό της. Μπαίνουμε πια στην εποχή των έντονων πολιτικών εξελίξεων, κατά την οποία θα πρωταγωνιστούν η κυβερνητική αστάθεια, οι αναταραχές και η ανατροπή. Η χώρα οδηγείται σε επικίνδυνα πολιτικά μονοπάτια με μετωπικές συγκρούσεις, περιστασιακές επιθέσεις και παιχνίδια με νικητές και χαμένους.

Ελπίζει στις κάλπες

Δυστυχώς, η Ελλάδα θα φτάσει στο σημείο να μετρήσει τις πληγές της, με τις εκλογές να μοιάζουν ως μόνη διέξοδος. Από την άλλη, οι εκλογές θα κρύβουν εκπλήξεις για πολλά κόμματα, από τα οποία έως τότε άλλα θα έχουν διασπαστεί -όπως το ΚΙΝ.ΑΛ.- και άλλα καινούργια θα κάνουν την εμφάνισή τους, με την κατάσταση να μοιάζει αποπνικτική για τους ψηφοφόρους που θα αισθάνονται έντονα την πίεση».

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η αλλαγή θα ξεκινήσει από τη Γαλλία, σύμφωνα με τη Δήμητρα Παπανικολοπούλου: «Η εξέγερση στη χώρα του φωτός θα είναι τόσο σκληρή, που θα σηματοδοτήσει την αρχή του τέλους της προεδρίας Μακρόν. Οι Γάλλοι θα ζήσουν ξανά το “Ελευθερία, Ισότης, Αδελφότης” της Γαλλικής Επανάστασης του 1789, που θα έχει ως αποτέλεσμα την “Ευρωπαϊκή Ανοιξη”. Πιθανή είναι η καταστροφή ενός πυρηνικού εργοστασίου, ενώ το “σούπερ φεγγάρι” επηρεάζει λίμνες, ποταμούς και θάλασσες, γι' αυτό προσοχή. Η Αγγλία θα βρεθεί στο επίκεντρο της τρομοκρατίας με επιθέσεις σε Λονδίνο, Μάντσεστερ και σε σημεία όπου συγκεντρώνεται πλήθος κόσμου. 

Η Γερμανία θα ζήσει τις πιο δύσκολες στιγμές της. Σεισμοί και ακραία καιρικά φαινόμενα θα σημειωθούν στην Ιταλία, ενώ η άνοδος της Ακροδεξιάς θα πλήξει την Ευρώπη. Η νότια Αμερική μπαίνει επίσης στο στόχαστρο, όπως και η Ρωσία, ενώ αυτή η πανσέληνος σηματοδοτεί την αρχή του τέλους της Τουρκίας και του προέδρου της».

Διαβάστε παρακάτω τη συνέχεια: 

Πώς επηρεάζονται τα ζώδια

ΚΡΙΟΣ
Ανησυχίες που σχετίζονται με τη συναισθηματική ζωή σας είναι τα θέματα που θα σας απασχολήσουν κυρίως στην έκλειψη αυτή. Η συναισθηματική ένταση εμποδίζει την ορθολογική σκέψη, γι' αυτό δείξτε προσοχή στον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεστε στο ταίρι σας κυρίως εσείς του τρίτου δεκαημέρου.

ΤΑΥΡΟΣ
Οι μεταρρυθμίσεις τόσο στα επαγγελματικά όσο και στα οικογενειακά ζητήματα μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα. Εχετε ανάγκη από συναισθηματική αλλαγή, γι' αυτό ένας νέος έρωτας είναι πολύ πιθανό να προκύψει. Κρατήστε τα οιδιπόδεια συμπλέγματα μακριά από τη σχέση σας.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Πρέπει να χειριστείτε έξυπνα τα προσωπικά ζητήματα. Επεισόδια άγχους και νευρικότητας θα προκαλέσουν μικρά θέματα υγείας. Είναι απαραίτητο να αφιερώσετε χρόνο στην προσωπική χαλάρωση, ώστε να ξεπεράσετε τα γεγονότα που έρχονται και θα σας απασχολήσουν ιδιαίτερα.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Το κριτήριο σε μια σχέση δεν είναι ούτε η ζήλια ούτε το πάθος, που οδηγεί στην αυτοκαταστροφή. Να είστε προσεκτικοί με τις αλλαγές που πρέπει και θέλετε να κάνετε στα επαγγελματικά σας, ώστε να επιτύχετε οικονομική φερεγγυότητα. Ευνοούνται κάθε είδους πωλήσεις.

ΛΕΩΝ
Εξαιτίας της ευαισθησίας σας, αποφύγετε βιαστικές αποφάσεις, ειδικά σε αισθηματικά θέματα. Εάν θέλετε να πάτε τη σχέση σας σε άλλο επίπεδο ή σκέφτεστε έναν χωρισμό, πριν ενεργήσετε σκεφτείτε καλά και πάρτε τις αποφάσεις σας, ώστε να μην το μετανιώσετε αργότερα.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Είναι μια καλή στιγμή για να κάνετε σημαντικές αλλαγές που θα σας οδηγήσουν μακριά από τα τετριμμένα. Οι κρυμμένοι εχθροί γίνονται γνωστοί, γι' αυτό μην τους δώσετε τη δύναμη να επηρεάσουν τη διάθεσή σας, γιατί έχετε ακόμα πολλά να κάνετε.

ΖΥΓΟΣ
Σύνδεση με ομάδες που βρίσκονται σε κατάσταση αδυναμίας ή ευπάθειας είναι αυτό που χρειάζεται να κάνετε τη δεδομένη στιγμή. Παρά το συναισθηματικό βάρος, το έργο αυτό θα σας βοηθήσει να πετύχετε τον στόχο σας και παράλληλα να αισθανθείτε καλύτερα.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Είναι καιρός να λάβετε σημαντικές αποφάσεις για το πώς θα διαχειρίζεστε τα συναισθήματά σας. Η προσκόλληση στην ψευδαίσθηση του ελέγχου και των παλαιών συνηθειών εμποδίζει την εξελικτική πορεία σας. Ηρθε η ώρα να ανοίξετε διάλογο με τον εσωτερικό σας κόσμο προς όφελός σας.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Η έμπνευση που είχατε για αλλαγή πορείας στα επαγγελματικά σας θα σας οδηγήσει να κάνετε επιτέλους πράξη όλα όσα κατά καιρούς σκέφτεστε. Προσδιορίστε τα εμπόδια που απειλούν την προσωπική αξία σας και καλλιεργήστε την αυτοεκτίμηση για να ανθήσουν όλα γύρω σας.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Αρνητικότητα και μνησικακία είναι τα δύο συναισθήματα που άφησαν στην ψυχή σας σχέσεις του παρελθόντος. Τώρα είναι η ώρα για να προσπεράσετε ή να διευθετήσετε καθετί που σας πλήγωσε, ώστε να φέρετε πιο κοντά την οικογένειά σας και τον σύντροφό σας.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Αν μάθετε να ακούτε την εσωτερική φωνή σας, θα αποφεύγετε συγκρούσεις στις σχέσεις σας με άλλους, ειδικά με τον σύντροφό σας. Η υπογραφή ενός συμβολαίου για όσους ασχολούνται με τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα έχει μεγάλη επιτυχία και θα αλλάξει τη ζωή σας.

ΙΧΘΥΕΣ
Ηρθε η ώρα να αλλάξετε τόσο τον τρόπο σκέψης και ζωής σας όσο και το πώς αντιμετωπίζετε τα εργασιακά σας. Να γνωρίζετε ότι μόνο σε περιόδους δυσκολιών μετράμε τους αληθινούς φίλους, γι' αυτό να είστε ευγνώμονες για τη συμπαράστασή τους.

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 4:30 pm


Πέτρος Κωνσταντινέας: O αριστερός ρέφερι που πιστεύει στον Θεό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτρος Κωνσταντινέας: O αριστερός ρέφερι που πιστεύει στον Θεό

Σάββατο, Ιανουάριος 19, 2019 - 15:00

❱❱ Εξομολόγηση από τον Πέτρο Κωνσταντινέα που πλέον «σφυρίζει» στο... τερέν του ΣΥΡΙΖΑ και στα γήπεδα της πολιτικής

ΤΕΤ Α ΤΕΤ ΜΕ ΤΗ ΒΙΒΙΑΝ • Από τη Βίβιαν Μπενέκου

Δηλώνει φανατικός οπαδός της «Μαύρης Θύελλας», δεν του αρέσει να κρίνει τους διαιτητές και ντρέπεται για λογαριασμό όσων το κάνουν. Οταν βρίσκεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Καλαμάτα, χώνεται στον φούρνο του, τον φυσικό του χώρο! Αλλωστε ακόμη και η εκλογή του το 2015 τον βρήκε να ψήνει μοσχομυριστό ψωμί μέσα στον φούρνο.

Αυτός είναι ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κωνσταντινέας, ο οποίος «γεννήθηκε φούρναρης», υπήρξε ένας εκ των πιο πετυχημένων διαιτητών στη χώρα μας και τώρα είναι στο πλάι του Αλέξη Τσίπρα. Ο ίδιος τον περασμένο Σεπτέμβριο, και ενώ βρισκόταν στο γήπεδο της αγαπημένης του καλαματιανής ομάδας, έπεσε θύμα ξυλοδαρμού, «από ακραία άτομα, υποχείρια ακροδεξιών στοιχείων», όπως χαρακτηριστικά λέει. Το συμβάν αυτό, που τον έστειλε στο νοσοκομείο, έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης κι εκείνος δεν θέλει να μιλήσει γι' αυτό περαιτέρω.

Ο ίδιος υποστηρίζει πως, όταν κάποιος είναι διαιτητής, «χρειάζεται μια δόση θράσους για να μπορέσει να απομακρύνει από γύρω του τους καθοδηγητές, τους παράγοντες, τους προέδρους των ομάδων και τους εκβιαστές».

Ο «ωραίος του ΣΥΡΙΖΑ» -έτσι αποκαλούν τον Πέτρο Κωνσταντινέα οι φίλοι του- κάνει στενή παρέα με όλους τους βουλευτές της γενιάς του που εξελέγησαν μαζί του ακριβώς πριν από τέσσερα χρόνια. Ο βουλευτής Μεσσηνίας θεωρεί ότι ο κόσμος στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και σήμερα, γιατί γνωρίζει ότι στους κόλπους του δεν υπάρχουν επαγγελματίες πολιτικοί.

Αν και βαθιά αριστερός, ο βουλευτής Μεσσηνίας απερίφραστα μας λέει ότι πιστεύει στον Θεό, θεωρώντας μάλιστα ότι η θρησκεία είναι το προσωπικό καταφύγιο καθενός. Δεν βλέπει ποδόσφαιρο στην τηλεόραση, μια και προτιμά να βρίσκεται μέσα στα γήπεδα.Οταν όμως κάθεται στον καναπέ του, λατρεύει να παρακολουθεί την εκπομπή «Η μηχανή του χρόνου».

Η κυβέρνηση σιγά σιγά ολοκληρώνει τη θητεία της. Τι καλό και τι κακό, κατά τη γνώμη σου, θα αφήσει πίσω της;

Πίσω της αφήνει 350.000 επιπλέον θέσεις εργασίας, μία ρύθμιση χρέους που δίνει προοπτικές ανάπτυξης της χώρας για την επόμενη 20ετία... Πίσω της αφήνει 2.500.000 συμπολίτες μας με δωρεάν πρόσβαση στα δημόσια νοσοκομεία, ολοκληρωμένα έργα υποδομών, τα οποία είχαν παγώσει λόγω χρηματοδοτικής έλλειψης, αλλά και νέα έργα υποδομών, που βρίσκονται σε διαφορετικά στάδια ολοκλήρωσης. Πίσω της αφήνει μειωμένα βάρη στους ασθενέστερους που σήκωσαν στις πλάτες τους τις προηγούμενες ανεύθυνες πολιτικές, καθώς και την επικίνδυνη περιδίνηση που προκάλεσαν τα χρόνια των Μνημονίων. Εν τέλει, πίσω της αφήνει μια κοινωνία όρθια, που εμπράκτως είδε τον κόπο της να αποδίδει υπέρ της. Από την άλλη, ίσως σε κάποιες περιπτώσεις θα έπρεπε να κινηθούμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, χωρίς χρονοκαθυστερήσεις. Αλλωστε η υπομονή των πολιτών είχε φτάσει σε οριακό σημείο.

Τελικά, τη Βουλή που εσύ γνώρισες στην τετραετία αυτή την αγάπησες; Σου άφησε σημάδια και ποια είναι αυτά μέσα σου;

Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν η διαδικασία λήψης αποφάσεων στο κόμμα μου. Μέσα από αντιθέσεις πάντα υπάρχει ο χώρος για την επιλογή της βέλτιστης λύσης. Νιώθω ικανοποίηση ως προς το συγκεκριμένο σκέλος. Από την άλλη, με ενοχλεί η στείρα αντιπολίτευση που θυσιάζει ό,τι καλό γίνεται και προτείνεται, μάλιστα και από επιστημονικές κοινότητες, στον βωμό της ψηφοθηρίας και της κριτικής.

Ποιους φίλους βουλευτές έχεις; Ποια είναι η σχέση σου με τον πρωθυπουργό;

Από τη πρώτη στιγμή οι βουλευτές της γενιάς μου που εξελέγησαν πρώτη φορά το 2015 απαρτίζουμε μια όμορφη παρέα, όπου ο ένας προσπαθεί να βοηθά τον άλλον με σκοπό να αποφεύγουμε κακοτοπιές στο κοινοβουλευτικό έργο μας. Οι σχέσεις μου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είναι άριστες και βασίζονται από την πρώτη στιγμή στην ειλικρίνεια και την τιμιότητα, δυο αδιαπραγμάτευτα χαρακτηριστικά και από τις δυο μεριές.

Υπήρξε στιγμή που μετάνιωσες που ασχολήθηκες με την πολιτική; Θα πολιτευτείς ξανά στην ιδιαίτερη πατρίδα σου;

Από τη στιγμή που οι πολίτες της Μεσσηνίας μού έδωσαν εντολή να αγωνιστώ γι' αυτόν τον τόπο, δεν έχω το δικαίωμα να μετανιώσω. Εξαρχής, από πλευράς μου, ήταν μια απόφαση που στάθμισε τους παράγοντες της πίκρας, της απογοήτευσης, της κούρασης και του προσωπικού κόστους που πιθανώς προκαλείται σε οικογενειακό και επαγγελματικό επίπεδο. Θεωρώ πως πρέπει να εξακριβώσω αν οι πολίτες της Μεσσηνίας εκτίμησαν θετικά ή αρνητικά τις προσπάθειές μου. Με γεμίζει ως άνθρωπο να δίνω λύσεις και χαρά, και μέσα από το λειτούργημα του βουλευτή θεωρώ πως μπορώ να το κάνω.

Στο ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών συμφώνησες από την πρώτη στιγμή με την κυβερνητική γραμμή ή υπήρξαν και σκέψεις διαφορετικές, δηλαδή ότι μπορεί και να έχουν δίκιο όποιοι αντιτίθενται;

Μέχρι να ολοκληρωθεί το κείμενο της συμφωνίας και να έρθει στα χέρια μας, εύλογο ήταν να υπάρχει ένας σχετικός προβληματισμός, δεδομένου ότι αποτελεί ένα ζήτημα που είχε αφεθεί στις καλένδες 27 χρόνια εις βάρος της πατρίδας μας.

Η τελική συμφωνία επιλύει χρόνια ζητήματα, αφαιρεί αλυτρωτικά στοιχεία που προσπαθούσε τα προηγούμενα χρόνια να επιβάλει η γειτονική χώρα, και εγγυάται τη σταθερότητα στη περιοχή των Βαλκανίων. Τίποτα δεν παραχωρείται, ίσα ίσα ξεκαθαρίζονται ζητήματα προς τους υπόλοιπους λαούς που θεωρούσαν Μακεδονία μόνο το συγκεκριμένο μικρό κράτος. Μια συμφωνία που προασπίζει τα εθνικά μας συμφέροντα και θα το δούμε εμπράκτως στην εφαρμογή της.

Οι ψηφοφόροι σου τι σου λένε για τον ΣΥΡΙΖΑ; Του καταλογίζουν αρνητικά και ποια είναι αυτά;

Προφανώς και η κριτική των ανθρώπων που με στηρίζουν είναι ορισμένες φορές καυστική, αλλά έχουν την πλήρη αντίληψη ότι δεν έχουμε καμία σχέση με τους σεσημασμένους επαγγελματίες πολιτικούς των προηγούμενων ετών που τους έριξαν στα βράχια. 

Αντιλαμβάνονται τη διαφορετική προσέγγιση των πραγμάτων από τον ΣΥΡΙΖΑ και μπορώ να σας πω με βεβαιότητα ότι δεν έχουν χάσει την ελπίδα τους προς εμάς. Ειδικά μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας αντιλαμβάνονται ότι οι κόποι τους απέδωσαν πραγματικούς καρπούς.

Εντός του 2018 είχες δεχτεί επίθεση από ακραία στοιχεία έξω από γήπεδο. Τι έχει γίνει με αυτή την υπόθεση; Βρέθηκε άκρη;

Πράγματι, το 2018 δέχτηκα επίθεση από ακραία άτομα, υποχείρια ακροδεξιών στοιχείων. Ατομα που βλάπτουν τον αθλητισμό. Τα πράγματα έχουν πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης και αυτή θα αποφανθεί στο τέλος.

Πώς θα μου περιέγραφες τη Μεσσηνία με τρεις λέξεις;

Γη της Επαγγελίας! Μια επίσκεψή σου εκεί θα σ' το επιβεβαιώσει.

Πιστεύεις στον Θεό;

Πιστεύω στον Θεό και θεωρώ τη θρησκεία το προσωπικό καταφύγιο καθενός. Η περισυλλογή και η ψυχική γαλήνη εκφράζονται μέσω αυτής για πολλούς ανθρώπους. Ενας από αυτούς είμαι κι εγώ. Δεν πιστεύω στους δογματικούς της θρησκείας που παρερμηνεύουν τις διδαχές προς ίδιον όφελος.

Στην τηλεόραση τι προτιμάς να βλέπεις εκτός από ποδόσφαιρο;

Σε γενικές γραμμές δεν παρακολουθώ ποδοσφαιρικούς αγώνες από την τηλεόραση, διότι δεν μπορείς να τους απολαύσεις μέσω ενός τηλεοπτικού δέκτη. Αυτό, όμως, που προτιμώ είναι ταινίες και ντοκιμαντέρ ιστορικού περιεχομένου και αντίστοιχες εκπομπές, όπως η «Μηχανή του χρόνου.

----

Βγάζοντας το ψωμί του στον φούρνο

Η φράση «40 χρόνια φούρναρης, έχω ψήσει εγώ...» τι σου λέει; Πού σε παραπέμπει; Ασχολείσαι ακόμη με τον φούρνο;

Με παραπέμπει απερίφραστα στην αγωνία της καθημερινότητας. Ξέρετε, σε έναν φούρνο μπορείς να δεις ανθρώπους όλων των οικονομικών στρωμάτων.

Ο φούρνος είναι δείκτης της κοινωνίας και, όταν βλέπεις ακόμα και το ψωμάκι με δυσκολία να το απολαμβάνουν, τότε χτυπάει συναγερμός για το πού πάμε. Είμαι αρτοποιός στο επάγγελμα και με αυτή την ιδιότητα με γνωρίζουν.

Ολες οι άλλες ιδιότητες έρχονται και παρέρχονται (βουλευτής, διαιτητής). Ασχολούμαι ενεργά ως φυσική παρουσία εκεί κάθε φορά που βρίσκομαι στην Καλαμάτα και καθημερινά παρακολουθώ τη λειτουργία του.

Πες μου μια δική σου χαρακτηριστική εμπειρία από τον φούρνο στον οποίο μεγάλωσες...

Οσο θυμάμαι τον εαυτό μου, τον θυμάμαι μέσα στο αρτοποιείο μου. Η πιο χαρακτηριστική εμπειρία και μάλιστα πρόσφατη ήταν όταν μου ανακοινώθηκε το 2015 το τελικό αποτέλεσμα της εκλογής μου κι εγώ είμαι μέσα στον φούρνο μου να βιάζομαι να βγάλω το ψωμί της επόμενης μέρας.

----

Η «ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ»!

Μπορεί να είναι απολύτως αντικειμενικός ένας διαιτητής; Τι λέει η πείρα σου;

Το απόλυτο δεν μπορεί να βρεθεί πουθενά όσο υπάρχει το ανθρώπινο στοιχείο. Λάθη γίνονται και θα γίνονται! Η ουσία βρίσκεται στην ύπαρξη δόλου και στην προσωπικότητα του διαιτητή να μην υποκύπτει σε πιέσεις. Από την προσωπική μου πείρα σας διαβεβαιώνω ότι χρειάζεται μια δόση θράσους για να μπορέσεις να απομακρύνεις από γύρω σου καθοδηγητές, παράγοντες, προέδρους ομάδων και εκβιαστές. Οποιος μπορεί να το κάνει αυτό γίνεται άμεσα αντιληπτό από τον φίλαθλο κόσμο. Δυστυχώς, λίγοι μπορούν…

Ποιον διαιτητή ξεχωρίζεις σήμερα στο ελληνικό ποδόσφαιρο; Ποιος είναι ο καλύτερος για σένα;

Είναι πάγια αρχή μου να μην κρίνω τους διαιτητές του ελληνικού ποδοσφαίρου και, μάλιστα, ντρέπομαι για λογαριασμό πρώην συναδέλφων μου που το κάνουν με τη βοήθεια 10 καμερών, slow motion και όλων των ψηφιακών εργαλείων που τους παρέχονται. Ετσι, δεν μπορώ να απαντήσω ποιον θεωρώ καλύτερο. Το μέγεθος της αποδοχής του κόσμου όταν σβήσουν τα φώτα είναι για μένα το καλύτερο κριτήριο.

Τι ομάδα είσαι;

Από τις μεγάλες ομάδες είμαι «Μαύρη Θύελλα» (Καλαμάτα) από μικρό παιδί, την παρακολουθώ από μικρός, την ακολουθούσα πάντα και ακόμα και τώρα, όποτε μου το επιτρέπει το πρόγραμμά μου, την παρακολουθώ από κοντά μαζί με τον γιο μου. Από τις μικρές δεν έχω κάποια ιδιαίτερη προτίμηση.

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 3:00 pm


Ραντεβού φρίκης

ΚΟΣΜΟΣ

Ραντεβού φρίκης

Σάββατο, Ιανουάριος 19, 2019 - 15:00

❱❱ 20χρονος βίασε και σκότωσε Ισραηλινή φοιτήτρια στη Μελβούρνη

Ραντεβού με τον δολοφόνο της, και μάλιστα εν αγνοία της, είχε 21χρονη φοιτήτρια στη Μελβούρνη, η οποία έπεσε θύμα βιασμού και δολοφονίας κατά την επιστροφή στο σπίτι της από έξοδο το βράδυ της Τρίτης.

Οι αυστραλιανές Αρχές συνέλαβαν χθες έναν 20χρονο άνδρα, ο οποίος φέρεται ότι ήταν ο δράστης της επίθεσης σε βάρος της Ισραηλινής Αΐγια Μασάρβε, που σημειώθηκε την ώρα που η κοπέλα έβγαινε από το τραμ μιλώντας στο κινητό με την αδελφή της.

Σύμφωνα με τις Αρχές, η αδελφή της άκουσε «τον χτύπο του τηλεφώνου στο έδαφος και φωνές» και ειδοποίησε αμέσως τις Αρχές.

Το εν μέρει γυμνό πτώμα της Μασάρβε βρέθηκε το πρωί της επόμενης ημέρας σε πάρκινγκ εμπορικού κέντρου, ενώ κοντά του βρέθηκε ένα ματωμένο καπέλο και μια ματωμένη μπλούζα, που οδήγησαν την αστυνομία στα ίχνη του 20χρονου υπόπτου.

Το 21χρονο θύμα ήταν φοιτήτρια αγγλικής και κινεζικής φιλολογίας στο πανεπιστήμιο της Σανγκάης και είχε μετακομίσει στη Μελβούρνη πριν από έξι μήνες για να συνεχίσει τις σπουδές της εκεί. Οπως αποκάλυψαν συγγενείς της, φοβόταν τόσο στην επιστροφή της στο σπίτι της από το τραμ, που κάθε φορά τηλεφωνούσε ενώ περπατούσε σε μία από τις αδελφές της για παρέα.

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες

Τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες του φονικού αποκάλυψε στο twitter ο Αυστραλός γερουσιαστής Ντέριν Χιντς, σύμφωνα με τον οποίο ο δράστης επέλεξε τυχαία την κοπέλα, τη βίασε και επιχείρησε να την κάψει για να καταστρέψει τα ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος του. 

Ο γερουσιαστής ωστόσο δέχτηκε τα πυρά της κοινής γνώμης για τις αποκαλύψεις του, αφού πολλοί θεώρησαν ότι αναστάτωσε ακόμη περισσότερο την οικογένεια του θύματος.

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 3:00 pm


H «jazz» εγγονή του εφοπλιστή Γιάννη Μαυρακάκη

SHOWBIZ

H «jazz» εγγονή του εφοπλιστή Γιάννη Μαυρακάκη

Σάββατο, Ιανουάριος 19, 2019 - 15:00

❱❱ Η ταλαντούχα Ελένη - Ερμίνα Σοφού ξεχώρισε με τη φωνή και τη φρεσκάδα της σε συναυλία που έγινε πριν από λίγες μέρες

Το καλλιτεχνικό DNA της οικογένειας Μαυρακάκη, της γνωστής επιχειρηματικής φαμίλιας του Πειραιά, φαίνεται ότι μεταφέρεται και στα μέλη της νέας γενιάς.

Ο λόγος για την Ελένη - Ερμίνα Σοφού, πρωτότοκη εγγονή του εφοπλιστή Γιάννη Μαυρακάκη, ιδρυτή της Δωρικής Τράπεζας και ενός από τους πλουσιότερους Ελληνες της δεκαετίας του '80. Η Ελένη - Ερμίνα Σοφού ξεχώρισε με τη φωνή, τη φρεσκάδα και την παρουσία της στο πρώτο jazz live της μουσικής ομάδας του καταξιωμένου μουσικού Δημήτρη Καλαντζή , που έγινε πριν από λίγες ημέρες στο «Θα σε κάνω βασίλισσα». Στο πιάνο και στις ενορχηστρώσεις ήταν ο Δημήτρης Καλαντζής, μπάσο έπαιξε ο Γιώργος Γεωργιάδης, τύμπανα ο Γιώργος Πολυχρονάκος και μαζί με την Ελένη - Ερμίνα Σοφού τραγούδησαν η Monique Kabasele και η Μαρίσσα Αθητάκη. Το δεύτερο live της ομάδας, με ενορχηστρώσεις πάνω σε jazz standards αλλά και άλλου ρεπερτορίου, πάντα της αφροαμερικανικής παράδοσης, θα δοθεί στο Half Note την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου.

H Ελένη - Ερμίνα Σοφού είναι η πρωτότοκη κόρη της Κατερίνας Μαυρακάκη, κόρης του εφοπλιστή Γιάννη Μαυρακάκη και της διεθνώς καταξιωμένης εικαστικού Βαρβάρας Μαυρακάκη, από τον πρώτο της γάμο με τον επιχειρηματία Σάκη Σοφό. Η Κατερίνα Μαυρακάκη ασχολήθηκε για ένα διάστημα με μεγάλη επιτυχία στον χώρο της μόδας, ενώ με φώτα και τηλεοπτικές κάμερες περικυκλώθηκε το περίφημο σπίτι της οικογένειας στην Καστέλα, όταν η Κατερίνα Μαυρακάκη την Πρωτοχρονιά του 2000 πάντρεψε τη Ρούλα Κορομηλά με τον Νάσο Γαλακτερό, έχοντας μάλιστα επιμεληθεί και το νυφικό τής -τότε- παρουσιάστριας.

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 3:00 pm


Ινδή έκαψε τον άντρα της για το pin του κινητού του!

ΚΟΣΜΟΣ

Ινδή έκαψε τον άντρα της για το pin του κινητού του!

Σάββατο, Ιανουάριος 19, 2019 - 15:00

❱❱ Τραγική κατάληξη είχε ο καβγάς που ξέσπασε ανάμεσα σε ζευγάρι Ινδών, καθώς η σύζυγος έκαψε ζωντανό τον άντρα της επειδή αρνήθηκε να της αποκαλύψει το pin του κινητού του.

Ο 26χρονος Ντεντί Πουρναμά έκανε επισκευές στα κεραμίδια του σπιτιού τους στην επαρχία Νούσα Τενγκάρα, όταν η 25χρονη σύζυγός του Ιλχάμ Καχιανί τον ρώτησε ποιο είναι το pin του. Εκείνος αρνήθηκε να της απαντήσει, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει καβγάς, στη διάρκεια του οποίου η νεαρή κοπέλα τον περιέλουσε με πετρέλαιο και του έβαλε φωτιά με τον αναπτήρα της.

Ηταν αργά

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας Μάντε Γιόγκι, η λεκτική διαφωνία τους κλιμακώθηκε όταν εκείνος κατέβηκε από τη στέγη και τη χτύπησε. Γείτονας και αυτόπτης μάρτυρας του ζευγαριού είπε στους δημοσιογράφους ότι είδε τη φωτιά κι έσπευσε να βοηθήσει στην κατάσβεσή της, όμως ήταν αργά για τον άτυχο άνδρα.

Ο Πουρναμά μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας Κερουάκ με εγκαύματα σοβαρού βαθμού, ωστόσο παρά τις προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού υπέκυψε στα τραύματά του ύστερα από δύο ημέρες, ενώ η Καχιανί συνελήφθη και κρατείται στο αστυνομικό τμήμα. Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο αν της έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, ενώ οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται.

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 3:00 pm


Γιάννης Μαλούχος: Η Αλίκη παντρεύτηκε τον Δημήτρη για να κάνει παιδί

SHOWBIZ

Γιάννης Μαλούχος: Η Αλίκη παντρεύτηκε τον Δημήτρη για να κάνει παιδί

Σάββατο, Ιανουάριος 19, 2019 - 15:00

❱❱ Ο Γιάννης Μαλούχος ανοίγει την καρδιά του στην «Espresso» και αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές του ελληνικού κινηματογράφου 
❱❱ Τα δύσκολα παιδικά χρόνια και η εκτέλεση του πατέρα του από τις κατοχικές δυνάμεις των Γερμανών στη Δημητσάνα

Από τον
ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΙΖΑ

Οι συνεντεύξεις του είναι πολύ σπάνιες, αν και έχει παίξει σε περισσότερες από 60 ταινίες. «Το κλωτσοσκούφι», «Η Αλίκη στο Ναυτικό», «Η Λίζα και η άλλη», «Η νύφη το ’σκασε», «Τα μπατιράκια», «Τα παιδιά της πιάτσας» είναι μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά φιλμ που έχει πάρει μέρος ο Γιάννης Μαλούχος στο πλευρό της Αλίκης, του Βέγγου, του Αγκόπ, του Μανέλλη, της Βασιλειάδου, του Σταυρίδη.

Το πρόσωπό του είναι από τα πλέον αναγνωρίσιμα στο θέατρο και στον κινηματογράφο, καθώς μετράει πάνω από πέντε δεκαετίες συνεχούς καλλιτεχνικής δράσης.

Λίγο πριν εκδοθεί η αυτοβιογραφία του, ο Γιάννης Μαλούχος, που κατάγεται από το Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, ανοίγει την καρδιά του στην «Espresso» και μιλάει για τη συναρπαστική ζωή του και τη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου!

Τελικά είστε γεννημένος το ’32 ή το ’34;

Είμαι γεννημένος το 1932. Είμαι, δηλαδή, 87 ετών. Ο αδελφός μου Βασίλης είναι δύο χρόνια μικρότερος από μένα.

Πού γεννηθήκατε;

Κοντά στη Δημητσάνα. Ο πατέρας μου ήταν δικηγόρος. Πριν αποκτήσει οικογένεια, για πολλά χρόνια δικηγορούσε στην Αγιάσο της Λέσβου. Οταν γνώρισε τη μάνα μου εκεί, την παντρεύτηκε και επέστρεψε στη Δημητσάνα. Στο χωριό οι παππούδες μου είχαν το μεγαλύτερο καφενείο, το οποίο σήμερα έχουμε δώσει προίκα στην κόρη μας. Με τη μάνα μου απέκτησε τέσσερα παιδιά, τρία αγόρια και ένα κορίτσι.

Πώς ήταν τα παιδικά σας χρόνια;

Ηταν καλά, μέχρι που σκότωσαν τον πατέρα μου στην Κατοχή. Χωρίς καμιά δίκη, τον συνέλαβαν οι Γερμανοί και τον εκτέλεσαν μαζί με άλλους 11 συμπολίτες του. Λίγο πριν τον εκτελέσουν, ο πατέρας μου το μόνο που πρόλαβε να φωνάξει σπαρακτικά ήταν: «Τα παιδιά μου, τα παιδιά μου. Τι θα γίνουν τα παιδιά μου;» 

Εγώ ήμουν 12 χρόνων παιδί και τα θυμάμαι όλα. Μάλιστα, δεν μας είχαν πει ότι τους είχαν εκτελέσει και κάθε εβδομάδα έρχονταν στο σπίτι και μας έλεγαν: «Ο μπαμπάς σας ζει. Φέρτε του ρούχα και τρόφιμα. Τον έχουμε στις φυλακές». Κι εμείς για δύο ολόκληρα χρόνια ζούσαμε με το σκεπτικό ότι ζει και θα γυρίσει στο σπίτι μας. Για να μαζεύουμε χρήματα και να του αγοράζουμε ρούχα και τρόφιμα, πηγαίναμε σε συναυλίες και σε διάφορα στέκια. Και εκείνοι τα έδιναν στους προδότες, τους δικούς τους.

Στην Αθήνα πότε ήρθατε;

Οταν έφυγαν τα στρατεύματα και οι ελασίτες, και μας έδωσαν ένα σπίτι στο Παλαιό Φάληρο, όπου ζούσαμε. Εγώ το πρωί πουλούσα τσιγάρα και το βράδυ πήγαινα σε νυχτερινό σχολείο για να τα βγάζω πέρα. Μετά, η επόμενη δουλειά που έκανα για να επιβιώσω ήταν σε δικηγορικό γραφείο. Κουβαλούσα φακέλους. Επειτα, σε γραφείο πολιτικού μηχανικού. Είχα πολλές περιπέτειες. Με εκμεταλλεύτηκαν πολλοί όταν ήμουν στην εφηβεία και ανέβηκα μεγάλη ανηφοριά στη ζωή μου.

Η υποκριτική πώς μπήκε στη ζωή σας;

Από την ηλικία των 12 ετών είχα μανία με τον Καραγκιόζη και το θέατρο. Εκεί, λοιπόν, στο υπόγειο του σπιτιού μου είχα δημιουργήσει μια πρόχειρη σκηνή και έπαιζα σκετσάκια. Το ίδιο έκανα και στο σχολείο. Επαιζα παντού θεατρικά σκετσάκια. Οταν τέλειωσα το σχολείο, γράφτηκα στη σχολή του Κώστα Μιχαηλίδη. Βγήκαμε από εκεί εγώ, ο Σταύρος Παράβας, ο Ορφέας Ζάχος, ο Γιάννης Βογιατζής, ο Γιώργος Κωνσταντίνου. Σπουδαίοι συνάδελφοι και καλά παιδιά.

Ποιος ήταν ο πρώτος ρόλος σας;

Τότε, προκειμένου να βγάζουμε τα προς το ζην, ψάχναμε να βρούμε κανένα ρολάκι σε ταινίες για να μας χαρτζιλικώσουν. Εκανα κάτι ρολάκια στην αρχή της καριέρας μου, στα οποία έλεγα μια ατάκα μόνο. Δούλεψα πολύ και σε μπουλούκια σε όλη την Ελλάδα. Ομως η ταινία που με έκανε γνωστό ήταν «Η Αλίκη στο Ναυτικό».

Πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία;

Την εποχή που έπαιζα στα μπουλούκια έγραφα και γράμματα στον Αλέκο Σακελλάριο επειδή τον θαύμαζα. Τον είχα γνωρίσει από τον αδελφό μου, τον Βασίλη, που ήταν δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Αθηναϊκή». Στην εφημερίδα δούλευε και ο περίφημος Αρχέλαος, που έκανε υπέροχα σκίτσα. Εκανε και το δικό μου ως γελοιογραφία και με έκανε ευρέως γνωστό. Με πήρε, λοιπόν, ο Σακελλάριος για την «Αλίκη στο Ναυτικό».

Εκεί που τη γυρίζαμε, όμως, πάγωσαν τα γυρίσματα για έναν μήνα λόγω της Αλίκης. Είχαν τσακωθεί με τον Σακελλάριο γιατί δεν της άρεσε το καστ. Ούτε εμένα ήθελε. Για τον ρόλο μου ήθελε τον Νίκο Ρίζο. Ο Σακελλάριος, λοιπόν, επέμεινε και της είπε: «Δεν πειράζει, Αλίκη, μην παίξεις στην ταινία. Θα βάλω μια νέα κοπέλα που θα παίζει όλο πλάτη κι εσύ δεν θα φαίνεσαι καθόλου». Και η Αλίκη έφυγε. Τους τα ξαναβρήκε, βέβαια, ο Φίνος.

Παίξατε σε αρκετές ταινίες με την Αλίκη. Τι άνθρωπος ήταν;

Δεν ήταν κακός άνθρωπος. Ομως δεν έβαζε κανέναν μπροστά από τον εαυτό της. Ηταν σταρ. Ομως για μένα δεν ήταν ούτε Λαμπέτη ούτε Μανωλίδου. Ηταν μέτρια ηθοποιός. Στις πιο «ελαφριές» ταινίες τα κατάφερνε καλά. Γιατί και έπαιζε και τραγουδούσε και χόρευε. Εγώ τα πήγαινα εξαιρετικά με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ. Μοναδικός χαρακτήρας και ευθύς. Αντιστάρ.

Η Αλίκη τα πήγαινε καλά με τον Δημήτρη;

Η Αλίκη δεν τον πολυήθελε τον Δημήτρη. Παντρεύτηκε μαζί του για να κάνει ένα παιδί. Το μυαλό της Αλίκης δούλευε αλλιώς: Ηθελε δίπλα της ανθρώπους να είναι υποδεέστεροι από εκείνη. Τον Δημήτρη τον έβλεπε περισσότερο ως συμμαθητή της, ως συνάδελφό της, παρά ως σύζυγό της. Ο Δημήτρης ήταν ένα παιδί πολύ αξιόλογο, που κοίταζε μόνο τη δουλειά του και ήθελε ηρεμία.

Δουλέψατε πολύ και με τον Βέγγο...

Ο Θανάσης μπορεί να μην είχε τεράστια εκπαίδευση και κατάρτιση, ήταν όμως ένας αυτοδίδακτος τεράστιος ηθοποιός. Είχε γαλουχηθεί από σπουδαίους ανθρώπους, όπως ήταν ο Νίκος Κούνδουρος. Ηταν απόλυτα τελειομανής.

Παίξατε και με τον Δημήτρη Χορν...

Το παίξιμο του Χορν ήταν κάτι μοναδικό. Παίξαμε δύο τρεις σεζόν μαζί. Είχε πολύ χιούμορ. Μια μέρα μετά την πρόβα μού λέει: «Πάμε στο σπίτι να σου κάνω το τραπέζι». Στο Σύνταγμα, καθώς πηγαίναμε σπίτι του με το αμάξι του, σε ένα φανάρι όπου είχαμε σταματήσει κάποια κοριτσόπουλα και αγόρια μάς αναγνώρισαν και μας χτύπησαν το τζάμι. Κατεβάζει το τζάμι από το παράθυρο ο Χορν και τους λέει με ύφος: «Ο κύριος Μαλούχος και ο σοφέρ του». Και πέσαμε κάτω από τα γέλια.

Με ποιον από τους συναδέλφους σας ήσασταν πιο κοντά; 

Ημουν πολύ φίλος με τον Βαγγέλη Σειληνό. Τότε ο Βαγγέλης έπαιζε σε όλες τις ταινίες του Φίνου λόγω του Δαλιανίδη. Εγώ τον Δαλιανίδη τον γνώριζα από τη Θεσσαλονίκη. Ομως εμένα δεν μου είχε συμπάθεια...

Ο Βουτσάς, ας πούμε, είχε μεγάλη τύχη. Γιατί γνώριζε από τη Θεσσαλονίκη τον Δαλιανίδη και τον υποστήριξε σε όλες τις ταινίες. Εγώ όταν έκανα την τεράστια επιτυχία με την «Αλίκη στο Ναυτικό», αποφάσισα να φύγω από τον Φίνο λόγω Δαλιανίδη. Δεν με ήθελε, παρόλο που μου έλεγε ο Σειληνός: «Ασε και θα του μιλήσω εγώ». Αλλιώς, σε όλες τις ταινίες στη θέση του Βουτσά θα ήμουν εγώ.

Ο Σακελλάριος δεν μπορούσε να επηρεάσει τον Φίνο;

Ο Σακελλάριος μου έλεγε: «Περίμενε και θα δουλέψουμε μαζί. Μην ανησυχείς, εγώ θα σε βοηθήσω». Ομως εγώ έπρεπε να δουλέψω, γιατί είχα οικογένεια πίσω μου. Ετσι πήγα σε άλλες κινηματογραφικές εταιρίες. Του Αλέκου τού οφείλω πολλά. Απλώς, εμένα με «έφαγε» ο Δαλιανίδης.

Αποκτήσατε χρήματα από την υποκριτική τέχνη;

Δεν έγινα πλούσιος. Ομως μπόρεσα και σπούδασα τα δύο παιδιά μου και είχα μια άνετη ζωή. Η κόρη μου έγινε ηθοποιός και ο γιος μου έχει σπουδάσει μουσικός και βρίσκεται στη Βιένη. Δεν ήπια ποτέ ποτά, δεν ξέρω τι πάει να πει τζόγος και γενικά ήμουν πάντα αφοσιωμένος στην οικογένειά μου.

Σταματήσατε νωρίς...

Με σταμάτησε το επάγγελμα. Αρρώστησα. Ανέβαζα παλμούς. Εκανα αρκετά δικά μου πράγματα στο Ωραιόκαστρο και κάποια στιγμή είπα: «Ως εδώ. Αρκετά δούλεψες από πιτσιρίκι». Στην αυτοβιογραφία μου τα λέω όλα. Εφταιξα και εγώ σε πολλά πράγματα που δεν έγινα πρωταγωνιστής. Θα μπορούσα. Ομως δεν έβαζα νερό στο κρασί μου. Ημουν τίμιος και ηθικός. Και έβαλα την τελεία που έπρεπε στην ιστορία μου.

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 3:00 pm


Αμφίβιο supercar

ΚΟΣΜΟΣ

Αμφίβιο supercar

Σάββατο, Ιανουάριος 19, 2019 - 15:00

❱❱ Ποιο μποτιλιάρισμα; Το Amphi-X κόβει δρόμο από θάλασσα ή ποτάμι και κοστίζει μόλις... 2.190.000 ευρώ

«Τι να το κάνεις το supercar, αν μένεις κολλημένος στο μποτιλιάρισμα;» αναρωτήθηκε ο Μπέι Τσεν Ναν, ο οποίος αποφάσισε να δώσει λύση στο πρόβλημα, σχεδιάζοντας το πρώτο αμφίβιο supercar στον κόσμο.

Μόνο που για να το αποκτήσει κανείς θα πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, καθώς σε περίπτωση που βγει στην αγορά θα κοστίζει περίπου 2.190.000 ευρώ.

Η ιδέα για το concept supercar Amphi-X ήρθε στον Ναν όταν παρατήρησε ότι πολλές μεγαλουπόλεις έχουν ποτάμια ή είναι χτισμένες δίπλα στη θάλασσα. Ετσι, ενώ προετοίμαζε την πτυχιακή του στο Monash University της Μελβούρνης, άρχισε να σχεδιάζει ένα πολυτελές αυτοκίνητο με εξωπραγματικές αποδόσεις, το οποίο θα επιτρέπει στον οδηγό να κόβει δρόμο μέσα από το ποτάμι ή τη θάλασσα όταν πέφτει σε κίνηση.

Το Amphi-X είναι εμπνευσμένο από την εξωτερική εμφάνιση της Bugatti Veyron και της Lamborghini Aventador, των αγαπημένων supercars των βαθύπλουτων. Λειτουργεί με μπαταρία, η οποία φορτίζει ακόμη και εν κινήσει χάρη στα φωτοβολταϊκά πάνελ. Είναι σχεδιασμένο ώστε να πιάνει μέγιστη ταχύτητα 418 χλμ./ώρα στον δρόμο και 145 χλμ./ώρα όταν κινείται στο νερό, όπου οι ρόδες του μετατρέπονται σε προπέλες. Διαθέτει χώρο για τέσσερα άτομα και μπορεί κανείς να το παρκάρει κινούμενο παράλληλα με το πεζοδρόμιο.

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 3:00 pm


«Εφταιγαν οι δαίμονες»

SHOWBIZ
Είχε δηλώσει ότι βρίσκεται σε πρόβες για το έργο που είχε κάνει ήδη πρεμιέρα

«Εφταιγαν οι δαίμονες»

Σάββατο, Ιανουάριος 19, 2019 - 15:00

❱❱ «Συγγνώμη» από τον Ζησάκη για τον σάλο που προκάλεσε με την παράσταση «Toc-Toc»

Εμφανίστηκε μετανιωμένος, ζήτησε δημόσια συγγνώμη και έριξε το φταίξιμο στους... δαίμονές του ο Ευθύμης Ζησάκης! Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, όταν ανακοίνωσε στις τηλεοπτικές κάμερες πως βρίσκεται σε πρόβες για την παράσταση «Toc-Toc» του Κώστα Σπυρόπουλου, η οποία όμως είχε κάνει πρεμιέρα ένα εικοσιτετράωρο νωρίτερα, ο γνωστός ηθοποιός εμφανίστηκε στην εκπομπή «The 2night Show» με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου και προχώρησε σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση, κάνοντας την αυτοκριτική του.

«Θα πω μια φράση, γιατί μόνο έτσι μπορώ να το περιγράψω: Καθένας έχει τους δαίμονές του. Είχα την τύχη ή την ατυχία τούς δαίμονές μου να τους ζήσω 100% στη δουλειά» ανέφερε ο Ευθύμης και συνέχισε: «Προέκυψαν διάφορα πράγματα στη ζωή μου που δεν τα είχα φανταστεί. Προέκυψαν πολλά που αφορούν την οικογένειά μου, την προσωπική μου ζωή, τον Ευθύμη τον ίδιο. Θέλω μέσα από αυτό το βήμα να ζητήσω μια μεγάλη συγγνώμη, όχι με ηττοπάθεια - το κεφάλι μου είναι πολύ ψηλά. Ζητώ συγγνώμη, γιατί πραγματικά πλήγωσα κάποιους ανθρώπους, στενοχώρησα κάποιους ανθρώπους, απογοήτευσα κάποιους ανθρώπους… Και, όταν υπάρχουν αυτά τα συναισθήματα, τότε δεν μπορώ να ζητάω και τα ρέστα, όταν καθένας αντιδράει με τον δικό του τρόπο. Ζητώ συγγνώμη και, συνάμα, λέω ένα ''ευχαριστώ'' σε αυτούς τους ανθρώπους που ανέχτηκαν την κατάσταση που βρισκόμουν, τους δαίμονές μου».

Ο Ευθύμης Ζησάκης μίλησε επίσης για τον Δημήτρη Σταρόβα και τον Κώστα Σπυρόπουλο, οι οποίοι τοποθετήθηκαν δημοσίως για το θέμα της παράστασης όπου ο πρώτος νόμιζε ότι συμμετείχε ακόμη.

«Με τον Δημήτρη δεν υπήρξε καμία αψιμαχία, καμία ένταση. Τον αγαπώ ιδιαιτέρως και τον θαυμάζω. Την ημέρα που δεν πήγα στην πρόβα λόγω ύπνου, μετά υπήρχε ένταση με τον Σπυρόπουλο. Και, επειδή προέκυψε και το ''YFSF'', προτιμήσαμε -και πιο πολύ ο Κώστας- να μην πάμε στη Θεσσαλονίκη μαζί και προχώρησε σε μια αντικατάσταση. Εγώ εδώ συνέχιζα να κάνω πρόβες με τη σύμφωνη γνώμη του Κώστα» ισχυρίστηκε, συμπληρώνοντας ότι δεν ενημερώθηκε για την αντικατάστασή του.

«Εγώ ποτέ στην καριέρα μου δεν έχω δεχθεί τέτοια συμπεριφορά. Πάντα υπήρχε ενημέρωση, πάντα με υπολόγιζαν πολύ παραπάνω απ’ όσο θα περίμενα. Εγώ έβαλα στη διαδικασία τον εαυτό μου με τη συμπεριφορά μου να μη με υπολογίζουν τόσο πολύ όσο θα έπρεπε. Αυτή είναι η απόλυτη αλήθεια, αλλά ένα μήνυμα το περίμενα. Δεν είχα καμία ενημέρωση».

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 3:00 pm


Κένταλ Τζένερ: Θύμα bullying στο σχολείο για τα σπυριά της

ΚΟΣΜΟΣ

Κένταλ Τζένερ: Θύμα bullying στο σχολείο για τα σπυριά της

Σάββατο, Ιανουάριος 19, 2019 - 15:00

❱❱ Θεωρείται μία από τις πιο όμορφες γυναίκες στον κόσμο και, χάρη στον ομορφιά της, πέρυσι ανακηρύχθηκε από το «Forbes» το πιο ακριβοπληρωμένο μοντέλο στον κόσμο.

Κι όμως οι συμμαθητές της Κένταλ Τζένερ στο σχολείο τη θεωρούσαν άσχημη, φτάνοντας στο σημείο να της κάνουν bullying για την εμφάνισή της.

Το πρόσωπό της θεωρείται τόσο άψογο, που πρόσφατα η εταιρία Proactiv την επέλεξε για να διαφημίσει τα προϊόντα περιποίησης που παράγει. Οπως όμως αποκάλυψε με ανάρτησή της στο Instagram η 23χρονη Αμερικανή, στα 13 της άλλα παιδιά τής έκαναν διαρκώς bullying διότι είχε ακμή. Δημοσίευσε, μάλιστα, και φωτογραφίες με το πρόσωπό της εκείνη την εποχή στο πλαίσιο του #10YearChallenge.

«Καθημερινά μετά το σχολείο έτρεχα στο σπίτι κλαίγοντας, διότι κοιτούσαν επίμονα το δέρμα μου» έγραψε η Τζένερ στο σχόλιο που συνόδευε την ανάρτηση.

«Αν και υπήρχαν πολύ μεγαλύτερα προβλήματα στον κόσμο, το να υποφέρω από ακμή με αποδυνάμωνε» συνέχισε το μοντέλο, προσθέτοντας ότι σε όλη την εφηβεία της ένιωθε αγχωμένη, αβοήθητη και ανασφαλής. «Θέλω να δείξω στις νεότερες γενιές ότι δεν είναι όλα τέλεια» τόνισε η 23χρονη.

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 3:00 pm


«Λύγισε» ο Παυλόπουλος

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Λύγισε» ο Παυλόπουλος

Σάββατο, Ιανουάριος 19, 2019 - 15:00

❱❱ Συγκίνηση στα βραβεία Μπότση! Τιμήθηκαν και οι ήρωες Μπαλταδώρος και Παπαδόπουλος

Εντονη συγκίνηση επικράτησε χθες στην κατάμεστη αίθουσα της Λέσχης Αξιωματικών κατά τη διάρκεια της απονομής των 35ων Δημοσιογραφικών Βραβείων του Ιδρύματος Μπότση.

Εκτός από τους δημοσιογράφους που διακρίθηκαν για το ήθος και την προαγωγή της αντικειμενικότητας στην ενημέρωση, ειδικές τιμητικές διακρίσεις έλαβαν και δύο σπουδαίοι άνδρες, που δεν βρίσκονται πια στη ζωή και θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ήρωες και «εθνικοί φωτεινοί φάροι» για τα θετικά μηνύματα που πέρασαν στην κοινωνία.

Πρόκειται για τον πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας Γεώργιο Μπαλταδώρο, ο οποίος τον Απρίλιο του 2018 έπεσε προασπιζόμενος την πατρίδα 9 μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου, και τον υποπλοίαρχο του Λιμενικού Σώματος Κυριάκο Παπαδόπουλο, που, ως κυβερνήτης του περιπολικού αεροσκάφους στη Μυτιλήνη, έσωσε τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που περνούσαν τα ελληνικά σύνορα την περίοδο 2015-2016. Τα βραβεία παρέλαβαν στη θέση των δύο εκλιπόντων οι χήρες και τα ανήλικα παιδιά τους, ενώ την ίδια στιγμή το πλήθος των παρευρισκομένων στην αίθουσα της Λέσχης Αξιωματικών ξέσπασε σε αυθόρμητα παρατεταμένα χειροκροτήματα ως ελάχιστο φόρο τιμής.

Τη συγκίνησή του δεν έκρυψε ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος παρέδωσε τις τιμητικές διακρίσεις στις συζύγους των εκλιπόντων. Μάλιστα, έσφιξε με ιδιαίτερη θέρμη τα χέρια τους και χάιδεψε με τρυφερότητα τα κεφάλια των παιδιών τους, που έχασαν τόσο πρόωρα και ξαφνικά τα πιο σημαντικά άτομα στη ζωή τους.

Διάκριση της Μαρίας Παναγιώτου για τις έρευνες «φωτιά»!

Ιδιαίτερη τιμή αποτέλεσε για την Εστία Επενδυτική η βράβευση της αρχισυντάκτριας του τμήματος ερευνών της εφημερίδας «δημοκρατία» Μαρίας Παναγιώτου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις αποκαλυπτικές έρευνες που δημοσιεύτηκαν μέσα στο 2018, μεταξύ αυτών και εκείνη που ανέδειξε τα σοβαρά προβλήματα στη δασοπυρόσβεση και δημοσιεύτηκε πριν από την ανείπωτη τραγωδία στο Μάτι.

Η διάκριση αποτελεί δικαίωση για την εφημερίδα «δημοκρατία», καθώς οι έρευνες συνιστούν ένα εξαιρετικά σημαντικό κομμάτι, που αποτελεί το μέλλον της έντυπης δημοσιογραφίας. Η «δημοκρατία» τόλμησε να δημοσιεύσει αποκαλυπτικές έρευνες και θα συνεχίσει να ενισχύει ακόμα περισσότερο την ερευνητική δημοσιογραφία.

Οπως είπε η Μαρία Παναγιώτου, η ίδια και τα υπόλοιπα μέλη του τμήματος έχουν παρακολουθήσει σεμινάρια και συνέδρια στο Center of Investigating Journalism του Λονδίνου, ενώ έχουν έρθει σε επαφή με ανθρώπους της ερευνητικής δημοσιογραφίας και ευρωπαϊκά fora για να συντονίσουν τις προσπάθειές τους. «Επιθυμία μας είναι οι έρευνες να γίνονται σταθερά και μεθοδικά» τόνισε η κυρία Παναγιώτου.

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 3:00 pmΦιλικοί ιστότοποι: